Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Hei! Har kommet inn på jordmor ved uiT i Tromsø, og er nysgjerrig på om det er flere her inne? 😊
 3. Guest

  PVK injeksjonsport

  Hei :) Når og hvordan bruker dere injeksjonsporten på PVK? Finnes det noe retningslinjer for hvordan den skal brukes? Bruker den aldri selv fordi porten ofte er åpen og det fremstår som en nokså uren inngang.
 4. Earlier
 5. Injeksjonsvæske 20 mg/2 ml (10 mg/ml, 2 ml ampuller): Anvendes ved behov for hurtig effekt eller når peroral behandling er ugjennomførlig. Voksne: Initialt 20-40 mg (2-4 ml) langsomt i.m. eller i.v. (5 mg/minutt). Kan gjentas hver 2.-3. time etter behov, hver gang økende med 20 mg. Akutt lungeødem: 40 mg (4 ml) i.v. Gjentas om nødvendig etter 20 minutter. Barn: Vedlikeholdsdose: 0,4-0,6 mg/kg i.v. eller i.m. https://www.felleskatalogen.no/medisin/furix-furix-retard-takeda-559469 Det vanligste er nok å gi det i.v. eller p.o.
 6. Guest

  Furix

  Hei folkens. Hvor raskt man kan gi furix intramuskulært. Ser at man kan gi 5mg/min. Hvordan gjør dere. Del gjerne deres kunnskap.
 7. Dette bør du faktisk snakke med leder og lokal fagforening om, gjerne også studentforeningen. Hvis du baserer nekting av oppgaver på råd fra SM kan du fort stille deg selv i litt dårlig lys. Sørg for å ha korrekt juss på din side. Just sayin....
 8. Hei alle sammen! Eg er nå midt i bachelor-oppgaven, og ser virkelig mot slutten av eit 4-årig langt utdanningsløp (på deltid) mot å bli sjukepleiar. Oppgåva skal leverast den 14. juni, ja, noko seinare enn kva det ofte har brukt å være. Samtidig har eg sidan september i fjor vert ansatt på Kirurgisk sengepost i ei 18 prosent stilling som assistent, med binding til å jobbe sommaren i år som sjukepleiar, noko som gir meg ein bonus på 30.000,-. Med tanke på at eg leverer bachelor-oppgåva mi først i midten av juni, og startar i denne sommarjobben rundt 20. juni, vil eg trolig ikkje ha fått autorisasjonen før det har gått vertfall 2-3 veker ut i ferien, og kanskje tar det lenger tid også, sidan det er midt i ferien? Tanken min er at i denne perioden kan eg ikkje gå som noko anna enn assistent i avdelingen, til tross for at eg ut i frå kontrakta skal jobbe som sjukepleiar desse vekene. Kva blir rett og feil i forbindelse med denne avtalen? Lønn vil også berre bli gitt som assistent inntil eg kan framvise gyldig autorisasjon - og det er ingen muligheit for etterbetaling av eventuelt sjukepleiar-tillegg for foregåande veker. Dersom eg blir spurt om å utføre ei "sjukepleie-prosedyre", kan eg da nekte å utføre denne fram til eg har fått gyldig autorisasjon, og sidan eg heller ikkje får betalt for å gå som sjukepleiar?
 9. Guest

  Bemanningsbyrå

  Hei hei. Ønsker du deg en mer fleksibel hverdag der DU kan bestemme selv hvor og når du har lyst til å jobbe? Ta kontakt med oss da vel:-) Vi er et helsebemanningsbyrå som kan tilby sykepleierstillinger fordelt sentralt på østlandsområdet. Vi har gode og fleksible løsninger og trenger akkurat DEG:-) QHC karriere.pdf
 10. Rent praktisk er det enklere i en massevaksinasjonstilstand å be pasienten om å trekke opp ermet i stedet for å trekke ned buksa. I tillegg er deltamuskelen lett å finne og treffe. Du kan selvfølgelig sette covid-19-vaksinen i en annen muskel, det viktigste er at det er intramuskulært.
 11. Tror nok du er for kritisk til deg selv, det er nok ikke så uvanlig å være det da, man vil jo gjerne gjøre en god jobb. Men saken er at i en travel hverdag kan man ikke rekke alt og vi alle gjør små feil. Hvis man har hatt pårørende på sykehus merker man fort alt som ikke er perfekt. Da har man kun den ene å fokusere på og merker da alt som måtte glemmes eller små feil som gjøres Så vi klarer ikke være perfekte. det gjelder å senke skuldrene og vite at man gjør så godt man kan, og det er bra nok.
 12. Covid 19 vaksiner bør settes i deltamuskelen, så vidt jeg vet er det vanlig å sette vaksiner i denne muskelen. Hvorfor kan man ikke sette den i andre muskler slik man gjør ved andre i.m. injeksjoner?
 13. Guest

  Bacheloroppgave

  Jeg lurte litt på selv og skrive om ALS og akutt myelogen leukemi.leser fra nasjonalt handlingsplan med retningslinjer for diagnostikk ,behandling og oppfølging av maligne blodsykdommer og der fant jeg mye intressante aspekter innenfor temae.. anbefales og lese☺️
 14. Guest

  Selvkritisk sykepleier

  Hei! Jeg er en sykepleier som har jobbet i snart 2,5 år, stort sett på medisinsk avdeling på sykehus. Er en perfeksjonist av rang og ønsker å gjøre alt best mulig. Dessverre tillater ikke det høye arbeidstempoet og presset at jeg kan gjøre alt så bra som jeg vil - ting må bare gjøres halvveis, før man må løpe til neste pasient. Selv om jeg alltid har vært komfortabel med et høyt arbeidstempo og nok å gjøre, så kjenner jeg nå at det begynne å tære på selvfølelsen og selvtilliten at man hele tiden føler man henger bakpå og at man ikke får gjort ting bra nok. Jeg har med dette blitt ekstremt selvkritisk. Jeg føler hele tiden at jeg ikke gjør en god nok jobb. Hvis det er småting som jeg overser i stresset på jobben, så kan jeg gå og gnage over det i dagevis. Jeg er redd for at andre kolleger skal synes jeg er en håpløs sykepleier hvis det er noe jeg glemmer eller ikke rekker å gjøre. Den største skrekken er at en kollega skal oppdage en feil eller glemsel som jeg selv ikke er klar over, da vil skammen være komplett, og jeg ville slitt med å se de i øynene igjen. Samtidig kjenner jeg på et sinne på vegne av oss sykepleiere, for at arbeidsdagene nesten er organisert for at vi skal gjøre feil og/eller glemseler. Det er jo et konstant skyhøyt press, stress og tempo fordelt på alt for få sykepleiere! Opp i alt denne selvkritikken så forsvinner alt det jeg vet jeg har gjort bra på jobb. Det er som om det ikke betyr noe, hvis jeg har gjort 19 bra ting men kanskje 1 feil (da snakker vi selvfølgelig ikke alvorlige feil, men småting). Selv har jo jeg oppdaget et titalls feil som kolleger har gjort, uten at jeg synes de er håpløse. Har rett og slett utviklet en selvdestruktiv tankegang. Noen andre som har det sånn? Eventuelt som har noen tips for å bli mindre selvkritisk? På forhånd takk!
 15. Guest

  Jobb som nyutdannet

  Hei hei. Her kommer litt info fra oss i QHC 🙂 Anita QHC karriere.pdf
 16. I kommunene er det kun Sykepleie / Vernepleie som er ferdig utdannet kan deler ut medisiner. Andre må har bestått medisin eksamen etter kurs og gjennomgang med sykepleie på arbeidsplassen. Men, de kan ikke gi A preparat medisiner til pasienter. Levering av Multidose eller Pose som er laget av Spl./Vpl. med pasientnavn, fødtseldato, preparatnavn, styrke, og mengde er okay hvis du ikke tar medisin ut av posen.
 17. Hva er Inspiratoriske reservevolum når vitalkapasitet er på 6 liter, tidevolumet er 0,5 liter og ekspiratoriske reservevolum er 1,5 liter?
 18. Guest

  Jobb som nyutdannet

  Legg gjerne ved litt info!
 19. Guest

  Jobb som nyutdannet

  Vi er et helsebemanningsbyrå som heter QHC(Quality Health Care) som søker sykepleierstudenter, da spesielt 3.års-studenter og sykepleiere. Kunne det vært av interesse å om vi la igjen litt info om oss? Det er ordnede arbeidsforhold hos våre kunder, gode arbeidsavtaler og oppfølging av egen personalkonsulent ute i oppdrag. Beklager hvis dette er en upassende forespørsel. Tanken var bare hvis det er mange nyutdannete som evt står uten oppdrag/jobb ved studiets slutt og er usikre på hvor veien videre skal gå, eller om noen bare ønsker en litt friere arbeidssituasjon. Ha en fortsatt fin dag. Med vennlig hilsen/ Best Regards Anita Tråne Fagansvarlig operasjonssykepleier Quality Health Care AS Mobile: +47 94 18 25 85 anitatraane@qhc.no www.qhc.no Lillengveien 8 | 1523 Moss | Norway
 20. Mange anestesisykepleie jobber vel i det meste dagtid men kan sikkert ha noen vaktordning på kveld, natt å helg. Ellers kan man jobbe innen det private som anestesisykepleie å da er det nokk i regel kun dagtid.
 21. Du får f3 dager (fri med lønn) f5 dager som kompensasjon for är man jobber halvparten av de røde dagerne.
 22. Hei! De som ikke jobber vanlig turnus har krav på fem uker fri og i tillegg har fri de 10 røde dagene vi har i året. Vi som jobber turnus har også krav på 5 uker ferie, men vi jobber på røde dager. Har vi også krav på de ti dagene utenom de de fem ukene med fri? Hilsen nyutdannet, som ikke har helt kål på turnusreglene enda.
 23. Hei! Er det noen anestesisykepleiere her? Har tenkt en stund på denne utdanningen, men er nå blitt aleneforsørger og ønsker meg egentlig en dagtidsjobb. Hvor vanskelig er det å få en dagtidsjobb som anestesisykepleier? Som sykepleier er det jo nærmest umulig å få en dagtidsjobb, har kolleger og venner som har søkt i årevis på dagtidsstilling som spl. uten å lykkes. Er dagtidsstillingene som anestesisykepleier like attraktive og vanskelige å få? Er vaktbelastningen på kveld/helg like stor for en anestesisykepleier som for en vanlig spl?
 24. Selv jobbet jeg annenhver helg mens jeg tok spesialisering, og 100% mens jeg tok master.
 25. Hei. Vi har også hatt pålegg om bruk av visir+munnbind en stund på min arbeidsplass, og jeg kjenner på mye av det samme som deg. Har ikke nødvendigvis noen gode råd, annet enn å prøve å finne steder på arbeidsplassen hvor man kan ta av seg utstyret noen minutter, f.eks. ledige pasientrom, tomme møterom, toalett osv. Alle arbeidsplasser som har pålegg om visir+munnbind bør ha et pauserom hvor det går an å ta av seg utstyret for en liten stund.
 26. Hei alle flotte og kunnskapsrike sykepleiere! Jeg har tidligere jobbet på en avdeling for vi blander all antibiotika selv, så på denne måten får jeg alltid fylt infusjonssettet med NaCl først, før jeg tilsetter AB i posen. På denne måten slipper jeg å risikere AB-søl på meg eller pasienten, samt at jeg kan ta ut en dråpe eller to bare for å være helt sikker på at settet er tomt for luft. De fleste AB skal blandes ut i 50-100 ml NaCl, så blandingsforholdet blir ikke feil heller hvis noen skulle tenke det. Gjør selvfølgelig ikke dette på AB som krever at man er helt nøyaktig. Nå er jeg på en annen avdeling hvor de stort sett får antibiotikaen ferdig blandet fra apoteket. Jeg skulle henge opp antibiotika til en pasient, da hun la merke til at jeg ikke fylte settet med NaCl først - jeg bare fylte direkte fra den ferdigblandede posen- altså hele settet ble fylt med AB. Videre sa hun at på den avdelingen fylte de settet med NaCl først. De fyller altså settet med NaCl, før de respiker inn i posen med AB. Jeg stusser veldig over at de respiker, er dette egentlig greit? Og hvis nei, hva er farene med å respike? Har lest noe om at dette også kan tilføre ekstra luft i posen som kan være uheldig ift luftemboli, men er veldig usikker på kilden.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy