Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Hei, I forbindelse med noe annet (privat karakter) hadde jeg googlet et navn. På i Google-søkene fant jeg en liste som het «anmeldte dødsfall» der navnet til denne personen stod. Et par navn nedenfor sto navnet til en ung dame, en pasient, hennes fødselsdato og dato for dødsfall. Hun gikk bort i sommer. Fra mitt helsefaglige syn er jeg veldig forvirret for hvorfor dette er anmeldt. Hennes dødsfall var på alle måter svært trist, men det var ingenting noen kunne få gjort for å redde hennes liv, i den tidsrammen som ble gitt. Hva betyr egentlig en slik anmeldelse? Er det vi helsepersonell som blir gransket for å ikke ha gjort nok/sett ting tidlig nok? Fastlegen som ikke har reagert tidlig nok? Legene som ikke fant riktig behandling? Syntes det var ganske ubehagelig å se dette..
 3. Earlier
 4. Hei. Har noen av dere hatt muntlig eksamen på bachelor oppgaven og vil dele sine erfaringer om hvordan er det egentlig? Hva bør jeg ha mest fokuset på? Hva blir ellers man spurt om? Mange takk på forhånd!
 5. Hei, Ønsker å høre om erfaringer fra andre som jobber som fagkonsulent sykepleier på helse-og sosialkontor
 6. Heisann, Jeg har fått jobb som fagkonsulent på et helse-og sosialkontor på nyåret. Vet såklart noe om jobben, men ønsker å høre fra de av dere som har en slik jobb, hvordan arbeidshverdagen er?
 7. Beskriv en rød blodcelle sin vei gjennom blodets kretsløp, fra den forlater venstre ventrikkel til den er tilbake samme sted. Ta med i riktig rekkefølge hvilke hovedtyper blodårer som passeres, og i hvilken rekkefølge de ulike hjertekamrene og hjerteklaffene passeres. I din forklaring skriver du om blodets reise, fra før det kommer til hjertet. Du besvarer da altså ikke oppgaven slik den spør, som er å forklare en rød blodcelles reise hvor du starter i venstre ventrikkel. Blodcellen går gjennom aortaklaffen, deretter følger den aorta ut i kroppen hvor den arteriene forgrener seg gjennom kroppen. Den kan blant annet gå ut i arterioler og kapillærer hvor den gir fra seg oksygen (O2), og binder karbondioksid (CO2). Blodcellen følger deretter venekretsløpet via vena cava tilbake til høyre forkammer, hvor den så går gjennom tricuspidalklaffen. Fra høyre ventrikkel går den gjennom pulmonalklaffen, inn i pulmonalarterien. Der strømmer blodcellen forbi bronkioler (og de mindre alveolene) hvor gass går fra høy til lav, altså CO2 er det lite av i lungene, og derfor strømmer CO2 over i lungene, og det er lite O2 på blodcellen, men masse i lungene, altså går O2 over i blodet. Deretter går blodcellen via pulmonalvener tilbake til venstre atrium. Fra venstre atrium går blodcellen gjennom trikuspidalklaffen, og er tilbake i venstre ventrikkel.
 8. Hjelp kan noen svare på denne til meg , jeg skal øve meg til anatomi eksamen. I boka står det helt annerledes mens i sensorveileding står det noe annet 😮 kan noen forklare meg denne værsåsnill hvordan ville dere har svart denne spørsmålen Beskriv en rød blodcelle sin vei gjennom blodets kretsløp, fra den forlater venstre ventrikkel til den er tilbake samme sted. Ta med i riktig rekkefølge hvilke hovedtyper blodårer som passeres, og i hvilken rekkefølge de ulike hjertekamrene og hjerteklaffene passeres. hvis jeg skriver det , oksygen fattig blod fra vena cava superior og v.c inferior stømmer inn i hjertets høyre atrium. Fra høyre atrium går blodet ned til høyre ventrikkel, deretter strømmer det ut av hjertets til lungekretsløpet via pulmonal arteriene. Fra lungene kommer det tilbake til hjertet av pulmonal venene og strømmer inn i venstre atrium …. blir det feil?? vennen min sier at det er feil og at jeg må skrive akkurat slik som det står sensorveiledningene .. er ikke det blodcelle sin vei
 9. Ja, vet ikke om vi tenker på det samme? Brettspill? Kom tilfeldigvis over det på instagram, sto det skulle lanseres høsten 2020 eller noe sånt?
 10. Er det noen her som har hørt om sykepleierspillet, og eventuelt vet hvor jeg kan få kjøpt det?
 11. hei kan jeg bruke fragmin med marevan
 12. Takk for svar, vet ikke om du kommer til å se svaret mitt eller om du ennå er her inne (er jo over 2 år siden), men jeg går nå 1. året og fant igjen tråden da jeg logget inn for å spørre om råd i forhold til studiet 🙂Så hadde lyst til å svare. Det ansvaret man har er vel det som gjør meg mest usikker på om sykepleier er rett yrke for meg, selv etter å ha begynt på studiet. Om jeg kommer til å klare takle å ha alt det ansvaret det å være sykepleier innebærer, det å ha så stort ansvar for andres liv, det å takle de ulike situasjonene en opplever rett, og det at ens avgjørelser og handlinger har så ufattelig stor betydning. Har ikke vert i praksis ennå, men er noe jeg tenker ofte på egentlig, om jeg kommer til å bli god nok til å takle alt dette og mer, og det å jobbe som sykepleier.
 13. Skal ut i praksis for første gang neste semester og gleder meg veldig. Lurer veldig på hvilke tips andre studenter og sykepleiere har til 1.års praksis på sykehjem? Hva tenker dere forventes og hva er det viktigste å huske på som student? Hvor selvstendig er det forventet at man være og hva tenker dere er de viktigste egenskapene en viser i løpet av praksisen? Har lite erfaring fra før og tenker det er mye jeg ønsker å bli bedre på, så gleder meg veldig til praksisen og tenker det vil bli veldig læringsrikt og gleder meg veldig til å møte de ulike beboerne og kollegaene og veileder jeg skal ha gjennom praksisen 😀
 14. Hei. Håper noen har noen god tips og råd til det å takle usikkerhet og stress som ny student 🙂 Går 1. året og føler/ vet jeg må bli bedre på å takle usikkerhet og stress i ulike situasjoner. Spesielt det å bli bedre på å mestre de ulike prosedyrene og bli sikrere på meg selv, og samtidig klare å ha fokus på og kommuniserer med pasienten. Hvordan kan en bli bedre på dette? Noen som har erfaring og tips? Ønsker selvfølgelig få øvd så mye som mulig, så håper det da vil bli bedre, men hvilke andre ting kan gjøres? Tenker mye av problemet er at jeg blir for lett stresset og usikker på meg selv, som gjør at jeg lettere glemmer eller gjør feil. Når jeg skal gjennomføre prosedyre blir jeg ofte usikker på om jeg gjør det rett, spesielt om jeg ikke får tilbakemelding fra lærer. Om jeg gjør feil eller blir usikker på om jeg har gjort en feil, så blir jeg usikker på hvordan løse det fordi det ofte ikke står i prosedyren. I tillegg til det å skulle huske og gjennomføre hele prosedyren rett. Tenker det hadde hjulpet mye å få tydelig veiledning og tilbakemelding gjennom hele prosedyren, og alt jeg gjør, men er nok ikke mulig å få til i forhold til skolen? Vet ikke hvordan mulighetene for det vil være i praksis?. Er jo også nervøs for hvordan det vil gå i praksis når jeg ikke klarer å få gjennomført prosedyrer på en bra nok måte i ferdighetstrening? Vil jo sannsynligvis bli mer usikker og stresset i en reell situasjon, så ønsker jo gjerne føle at jeg mestrer dette og føle meg trygg før jeg skal ut i praksis. Regner óg med at veileder i praksis forventer at man i alle fall klarer å gjøre det aller meste rett, at man er ganske selvstendig og viser at man mestrer det? (noe jeg ikke føler jeg gjør nå). Hvilke råd har dere for å bli bedre på dette? 🙂 Er det mest øving som gjelder, eller er det annet jeg og kan gjøre?
 15. Guest

  Lønn i 80% stilling

  Hei! jeg prøver å finne ut om jeg har råd til å redusere til 80% stilling etter barselperm. Jobber i 3 delt turnus på sykehus men har lite nattevakter. Har full ansiennitet. Er det noen som jobber ganske likt som vil si hva man ca får utbetalt i mnd?
 16. Å dusje er vel ikke grunnlag for tvang. Høres merkelig ut at det er tvangsvedtak for å dusje, når pasienten nekter. Dette har vært prøvd flere ganger når jeg jobbet på geriatrisk avdeling, uten at en fikk dette godkjent. Er dette lovlig praksis hos dere? Registrerer dere hver gang dere har benyttet tvang på en pasient? Må si jeg er svært overrasket over hva som gjøres her!
 17. Jobber ikke på sykehjem, men gjør meg noen tanker om det du skriver. Må de dusje? Kan man ikke klare seg meg hel kroppsvask ved behov? Uansett ville jeg tatt opp dette med faste dusjdager hvis det fører til at enkelte pasienter da utsettes for tvang. Det høres ut som at systemet bestemmer hva pasienten trenger, ikke hva pasienten faktisk trenger.
 18. Jobber på sykehjem og hos oss har vi dusjedager der pasientene er oppsatt på dager der de skal dusje..alle får en dusj i uken.Hos et par pasienter blir denne dusjen tvang da pasienten er så redusert kognitivt som er relatert til viderekommen demens eller pga hjerneslag der talen er borte.Hvordan gjør dere det der dere jobber ifht dusjedager,har dere dusjedager og hvis ikke hvordan praktiserer dere det ifht dersom dere ikke har dusjedager mtp å følge opp dusj?
 19. Får du ei god klype med hud på ca. 5 cm, så kan du sette den 90 grader. Får du så vidt kanskje 2-3 cm, så setter du 45 grader. Uansett så er det ikke et problem om det blir i.m. med denne type medikament.
 20. Hvis oppgaveteksten ber deg om å gi svaret i dose blir det skjønnsmessig vurdering. Du kan alltids klage på resultatet.
 21. Har hatt medikamentregning eksamen i dag. Gjorde alle oppgavene rett ser jeg. Men på et svar har jeg skrevet 15 dråper, mens andre har skrevet 15dr/dose. Får jeg feil når jeg har kun skrevet 15 dr?
 22. Hei! I felleskatalogen står det at Influvac skal settes "Injiseres dypt s.c. eller i.m". Hvordan skal denne settes da? Om man setter s.c. så skal man jo sette blå kanyle i 45 grader eller gul i 90 grader. Men når den skal settes dypt, vil det si at man skal bruke blå kanyle i 90 grader da eller? Kan det ikke være litt voldsomt å sette grønn kanyle i 90 grader i armen?
 23. Hei! Det går nok bra, du stryker ikke på grunn av dette. De som leser skjønner at de som skriver er stresset, men kan hende du får litt trekk for det, da det anses som "slurv". De ser både på innhold, men også det oppgavetekniske. Blir spennende å høre hvordan det gikk, og gratulerer med levert bachelor! 😀 Bruk helgen nå til å slappe av litt, og nyt at du har levert!
 24. missleo

  Hallo!

  Hei hei!! Leverte min bachelor oppgave og oppdaget senere at jeg har i noen plass glemt å sette punktum og parantes. og 2 stavefeil i alt 4 små feil. Har det noe å si? Kan man stryke på det???? :=OO
 25. Mitt tips er: svare på spørsmål, svare på spørsmål, svare å spørsmål. Gå inn på Nokut og finn de tidligere nasjonale eksamenene, og bli god på formulere svar. Man vil også se hvilke spørsmål som går igjen. For meg hjalp det ikke å sitte og lese time ut og time inn. Jeg brukte mye Sykepleiepluss (MedEasy som det heter nå) i starten for å få oversikt over pensum. Så supplerte jeg med læreboka hvis det var noe spesifikt jeg lurte på. Jeg tegnet litt også, da var det lettere å huske detaljer. Jeg fikk B, så det var en god metode for meg. Selvsagt er det individuelt, så prøv det frem. Lykke til!!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy