Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Jeg har ingen erfaring med skylling av suprapubiskateter. Men fant denne tråden
 4. Last week
 5. Hei. Skal blæreskylle en pasient via suprapubiskateter. Har ikke vært så mye borti suprapubiskateter og lurer litt på hvordan dette gjøres. Har lett etter prosedyrer, men finner ingen. Brukes et belg på 120ml for å skylle gjennom slik det gjøres på vanlig kateter?
 6. Æ jobber på ett Livsglede-sykehjem å alle nye som flytter in hos oss får fylle i en hisrorielivskartlegging der det bla skal fylles o hva man like av aktiviteter. Er ofte pårørende som hjelper med i fylle i denne. Men hjelp av denne kan vi finne ut hva for aktiviteter å ting som gi livsglede.
 7. Jannicke fikk diagnosen Alzheimer 51 år gammel. Her forteller hun hvordan det oppleves å være dement. Synes det var interessant og lærerikt å lese hvordan hun opplevde dette: https://www.dagbladet.no/magasinet/historien-som-ma-fortelles-for-ordene-forsvinner/70722225#_gl=1*pwbb11*_ga*MTAyODUxMzU0Ny4xNTMzNTY5NTcz*_gid*MTIxMzkwMzgyOC4xNTUwNDI2Nzcx
 8. Finnes det noen kartleggingsverktøy for å kartlegge livsglede hos eldre? Noen som kan hjelpe meg?
 9. Earlier
 10. Ja, men ut fra det jeg har kopiert inn i innleggene over her, tolker jeg det som at klorheksidin alene har effekt mot HIV.
 11. Jeg hadde også betalt pause da jeg jobbet på sykehus. Vi spiste på avdelingen og ble derfor forstyrret i pausen, særlig i helgene og på kveldsvakt. Det var ikke så ille som det du beskriver, og dette var noe vi valgte selv. Aner ikke hva lovverket sier eller hva man har krav på.
 12. Skummelt, her ser man at det ikke er godt nok å innstalere luft for å kontrollere om sonden er plassert riktig https://sykepleien.no/2019/02/ga-sondeernaering-men-sonden-la-i-luftveiene Denne kontrollen holdt ikke. Det viste seg at sonden lå i luftveiene. Det ble oppdaget ved bronkoskopi etter at det var satt 35 milliliter sondeernæring. Pasienten døde. Sykehuset endret prosedyren. Nå skulle man også sjekke ved PH indikator. Det viste seg også å ikke være godt nok:
 13. Hei! Sitt med ei oppgave i kirurgisk tema i dag, og det har stoppet litt opp på en del her. Lurer på om nokon her kan hjelpe meg igang. Oppgaven går ut på å identifisere og formulere aktuelle og potensielle sjukepleieproblem i postoperativ fase ved følgjande: - Tumor recti og rectumreseksjon med colostomi. - Humerus fraktur og gipsbehandling. - Bening prostatahyperplasi og prostatakirurgi med kontinuerlig gjennomskyll av urinblæren. I tillegg skal det skrives mål og formuleres observasjonar og sjukepleietiltak til alle 3. Takk for hjelp!
 14. Skummelt med muntlig forordning. Det viser hvor fort det kan gå galt https://sykepleien.no/2019/02/legen-sa-kalsiumklorid-sykepleieren-horte-kaliumklorid-pasient-dode?fbclid=IwAR12_lNAaEEI9YKz3AUhcXviLYmYSXSB06jGngy5F_BloMsdIBP2t3TIZeU
 15. Guest

  Bestå praksis

  Hei! Jeg er 2.årsstudent. Hvis de ikke har levert tvil om bestått ved xidtveisvurdering, kan du i prinsippet ikke bestå praksisperioden. Etter midtveis må du gjøre noe veldig alvorlig for å stryke. Jeg regner med at du skal bruke de resterende uker på å jobbe med de 3 kriteriene, og hvis du ikke har oppnådd dem vil dette antageligvis bli skrevet i sluttvurderingen. De kan ikke stryke deg for det. Jeg har for eksempel noen læringsmål som jeg ikke har berørt i denne praksisperioden, men jeg fikk likevel bestått på midtveisvurderlngen. Skal jobbe mer med dem de neste 4 ukene!
 16. Hei alle sykepleiere! Vi skriver en bacheloroppgave om lys og skiftarbeid for sykepleiere. Vi har i den forbindelse laget en kort spørreundersøkelse som vi trenger at sykepleiere svarer på. På forhånd takk Hilsen Maren, Line og Karoline Her er linken https://www.onlineundersokelse.com/s/f938b9a
 17. Guest

  Rett til pause?

  Nå må jeg altså bare spørre, jeg har forsøkt å lete litt på nett, men har ikke funnet noe. Jeg jobber på en dementavdeling på sykehjem, og har betalt pause. Men så er det slik at det er så stor uro (vi har en stor gruppe, 10 pasienter med stor uro, i gammeldagse, trange stuer) at vi på kvelder og helger ikke har kjangs til å ta pause. Jeg pleier å hive i meg en skive når pasientene spiser, men det er ikke alltid vi har tid til dette heller. Er det slik at når man har betalt pause ikke kan kreve å få ti minutter fra gruppa? Ofte går det flere timer før vi får gått på toalettet om vi må det også. Er dette vanlig rundt om på sykehjemmene? Hva har vi egentlig krav på?
 18. Anbefaler å videreutdanne deg innen psykisk helsevern. https://www.vid.no/studier/psykisk-helsearbeid-videreutdanning/ Du kan også prøve å søke på stillinger innen familie og barnevern. Det er verdt et forsøk og ikke umulig å få jobb. I denne tråden ser du at sykepleiere kan få jobb innen barnevern.https://www.sykepleiediskusjon.net/topic/6482-hvor-kan-en-sykepleier-jobbe/
 19. Ingen erfaring med dette. Hvorfor ønsker de dette? Det må da være bedre å være å ikke rulere. Med tanke på pasientsikkerhet er det vel best at man kjenner pasientene godt.
 20. https://www.dermnetnz.org/topics/nail-terminology/ Fant denne linken på Lommelegen. Her finner man en god oversikt over forskjellige negleforandringer og hva årsaken kan være.
 21. Jeg har inntrykk av at forekomsten av sepsis har økt blant unge og friske. Stemmer det? Finner ingen statistikk på dette.
 22. Må alle ha exphil? Studerer sykepleien jeg også, men aldri hørt at jeg må ha det 😕
 23. Hei, Noen som har tatt master i disse fagene(om det i det hele tatt er mulig) med en bachelor i sykepleie? Jeg har jobbet et år som sykepleier, men har i det siste begynt å interessere meg mer og mer i retning barnevern/helsesykepleier. Snittet for å komme inn på helsesykepleier i Oslo er jo skyhøyt, så har begynt å se etter alternativer. Noen som har erfaring med dette? Er det mulig å få seg jobb innenfor barnevern/familievern osv med bachelor i sykepleie i bunn? Takk for alle svar 💐
 24. Noen som har erfaring med å rullere ansatte på avdelinger. Et sykehjem jeg jobber på med fire avdelinger (i realiteten 8, men to og to "samlet" i en) har dette oppe som diskusjon nå. At vi som jobber natt enten skal ha en fast avdelinger (20 pasienter) eller gå tre uker på en avdelinger før vi bytter til neste, så tre uker på ny avdelinger også bytte igjen til ny avdelinger til man har vært innom på alle fire også starte på nytt. Fordeler? Ulempen?
 25. I akuttmottaket i Lofoten har de klart å nå målet. Der får 100 prosent av sepsispasienter antibiotika innen en time. Så bra. Flere steder som har klart å nå dette målet? https://www.pasientsikkerhetsprogrammet.no/aktuelt/nyheter/sepsispasienter-i-lofoten-får-antibiotika-innen-en-time?fbclid=IwAR1_jMNTXCaP5NUFLvwi1Q8JPZMc4dQqnuoTfjA_G8DLoG1uAl5Fo6ZK0-M
 26. Hei, jeg skal levere bachelor til sommeren og ønsker å skrive om akutt og kritisk sykepleie. Problemstillingen lyder foreløpig slik: hvordan kan man som sykepleier i møte med den akutte pasient bidra til opplevelsen av trygghet ? Har noen noe erfaringer rundt dette tema ? Hvilke tema er relevant rundt en slik problemstilling ? Og hvilke teoretikere er relevante ? Jeg ser for meg at jeg kommer til å ta for meg ett litteraturstudie.
 27. Guest

  Bestå praksis

  Hei.Jeg er førsteår student og har begynt praksis i ett sykehjem .Jeg har kommet nå til midt vurdering og fått bestått av min praksis lærer.Men det er 6 kriterier for å oppnå forventningene i praksis perioden min .Ifølge praksis veilederene mine har jeg kun oppnåd 3 av 6 kriterier .Jeg lurer på hvis jeg ikke har oppnådd de 6 kriteriene av læringsutbyttet til mitt vurderingen , er det ikke ett grunnlag for å ikke bestå praksisen ? Så hvorfor har jeg fått bestått på midvurderingen min nå og ikke varsel om at jeg kan stryke min praksis ? Hvordan fungerer disse læringsmålene ?
 28. jobber på st.olavs. skal be om en sample. får se om mine kollegaer synes dette er like lurt som meg.
 29. Det er gjort. Mix-Ad skyllesett. Tilgjengelig i Helse Midt Norge og Helse Sør Øst. Resten av landet bør be om dette snarest.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy