Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Interessant det du forteller at du ikke blir redd, men du besvimer likevel. Hva skjer når du ser blod, går det greit? Ja slike erfaringer kommer godt med når man møter pasienter i samme situasjon.
 3. Ser i Dagens Medisin at ozonert vann er mer effektivt enn håndsprit. Kanskje vi har fått den tredje form for håndhygiene. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2019/04/16/mener-vann-med-ozongass-er-like-bra-som-handsprit/ Spennende. Hvis det også virker mot Norovirus og Clostridium Difficile, så har vi kanskje utkonkurrert håndspriten.?
 4. Earlier
 5. Guest

  nyresvikt hos terminale

  Det er sant at væsketilførsel i en slik fase bidrar til flere plager. Deriblant feks lungeødem, hjertesvikt, og en mer smertefull død. Kroppen vil ikke lenger klare å nyttegjøre seg av væske i en slik fase, og alle organer vil tilslutt svikte. Det var kanskje ikke spørsmålet, men svarer allikevel
 6. Guest

  Sykepleie bøker til salgs

  Selger du fortsatt boken til Dorothea Orem?
 7. Det er karaktersnittet ditt (vektet) som teller på videreutdanningene. Det gjelder alle karakterene, inkludert bestått/ikke bestått, som regnes om til tallverdier. På masterutdanningene er kravet minimum C for å bli vurdert for opptak. Videreutdanningene har ikke et slikt krav, men ofte vil likevel snittet tilsvare C.
 8. Pussig at du mistet den vakten, forstår at det var kjipt. Vet ikke noe om lover eller regler rundt dette, men jeg ville bare spurt sjefen om hvorfor den vakten var byttet bort. Det må nesten ha skjedd en feil eller misforståelse. Da jeg jobbet på sykehus hadde vi påsketurnus, men i pinsen og 17 mai helgen gikk turnusen som normalt.
 9. Hva er dette for en guffen sopp? Så gjenstridig som den er høres det ut som at vi står over for en ny utfordring: https://www.aftenposten.no/verden/i/opE2Bg/En-mystisk-soppinfeksjon-ble-i-fjor-pavist-i-Europa Hentet fra CDC (Centers of Disease Control and prevention) https://www.cdc.gov/fungal/candida-auris/index.html
 10. Guest

  Miste rød dag, på helg

  Hei! Jeg jobber natt og har fast arbeidshelg hver 3. uke som de fleste andre. Jobber da vanligvis fredag N, lørdag N og har siste nattevakt fra søndag til mandag. Har arbeidshelg i pinsen og oppdaget plutselig at en annen ansatt har fått min nattvakt fra søndag til mandag, til tross for at det ikke er hennes arbeidshelg da hun kun jobber helg hver 6. uke. Jeg skjønner at det er påske/pinseturnus og at turnus da kan se annerledes ut, men har aldri opplevd å miste en vakt på min faste helg. Har ingen røde dager fra før og har heller ingen røde dager i mai. Er dette greit? Hva kan jeg evt si/spør sjefen om? Noen som har noen lignende erfaringer eller meninger om dette? Er jo litt kjipt da det er røde dager og man tjener gode penger. De to andre jeg har arbeidshelg med har beholdt hele sin arbeidshelg.
 11. Hei! Jeg har nettopp sendt inn søknad for å begynne på diakonhjemmet, på sykepleien. Jeg har nå lest mye forskjellig om hva folk mener om skolen. Mange sier at etter at det ble en VID skole, er den blitt dårlig. Stemmer dette? Hvordan er det å studere der? Anbefaler dere det?
 12. De 300 du betaler i måneden får du helt eller delvis tilbake igjen på på skatten, men for all del, det er da ingen krav om at du må være medlem i NSF. Om du virkelig ønsker å bli overbevist om å være medlem så kan du lese mer om hvorfor du bør være medlem i NSF her. For min del så føler jeg at det er en trygghet i tilfelle jeg en dag havner i en situasjon hvor jeg behøver juridisk hjelp.
 13. Guest

  Sykepleiere med høyest lønn

  Hei. Hvor i Norge er sykepleiere med høyest lønn ansatt? Jeg vet at sykepleiere som jobber offshore ofte har millionlønn for eksempel.. Er det i andre bransjer / selskap / sektorer sykepleiere har bedre lønn enn gjennomsnittet?
 14. Hei! Jeg studerer sykepleie og har veldig lyst til å ta en master etterhvert, men så er det dette med karakterer da. Noen sier at ALLE karakterer fra bachelor teller med, mens andre sier at kun RELEVANTE fag teller med. Men hva er de relevante fagene? Det står jo ingenting om det under de ulike videreutdanningene i Oslo, altså hvilke fag det er snakk om. Jeg har gode karakterer i noen fag, og ok i andre, og skulle så gjerne visst om jeg trenger å forbedre noen karakterer mens jeg fortsatt er student.
 15. Her og - ved behov. Det gjøres løpende vurdering om hva som er behovet i hvert enkelt tilfelle. 0,2mg midazolam spredt over 24t gir vel heller innen særlig sedering.
 16. Nei. Gir kun dormicum/midazolam om der finnes ett behov for det men ikke per automatik nei.
 17. Sant det, litt klønete overskrift å kalle det smertelindring. Jeg stiller dette spørsmålet til dere da jeg fikk vite at ved et sykehus gir de Dormicum til alle terminale pasienter i den siste fasen. Også til de som får tilfredstillende smertelindring og er rolige. De gir det for at pasienten skal kunne ligge i en døs de siste levedøgnene, hvis jeg forsto dem rett. Det var palliativ avdeling som sto bak denne anbefalingen. Høres ut som en "lett" lindrende sedering. Er det slik det gjøres hos dere også?
 18. Samme erfaring som de over her: praksis er sliiitsomt! Det blir bedre Tror det er veldig vanlig å føle seg utmattet når man er i praksis. Ja, kan være travle vakter når man er ferdig utdannet også, men det er på en annen måte. Hold ut og lykke til!
 19. Har i det siste begynt å tenke på å melde meg ut av NSF. Det virker som en selvfølge for de fleste å være medlem, uten at jeg noen gang har hørt noen reflektere over hvorfore, eller stille seg kritisk til den jobben NSF gjør. NSF er et av landets største fagforeninger og jeg stiller meg kritisk til at de aldri klarer å få gjennom større lønnsvekst enn det som er minimumforventningene. Med så mange maktmidler og så god økonomi er det helt uforståelig at de aldri får til dette "sykepleierløftet" som også politikerne er enige i at alle trenger. Her er noen av argumentene jeg har i mot, svar gjerne med gode argumenter for. Alle jobber under arbeidsmiljøloven uavhengig av hvor du jobber, de fleste sykepleiere har store og stort sett ryddige arbeidsgivere som følger loven. Føler meg ikke utsatt med tanke på å ikke få de rettighetene jeg har krav på. Har sjeldent hørt om lokale lønnsforhandlinger som gir noe særlig uttelling for den enkelte, sykepleiere er dessverre litt "bruk og kast", hvis du truer med å si opp, så er det ikke noe problem for lederne å finne en annen sykepleier som gjør det som er forventet i jobben. Har personlig middelmådig erfaring med å kontakte NSF direkte gjennom tillitsvalgte ved større/mindre saker. Samtlige har druknet i byråkratiet og det har skjedd lite. Tariffen gjelder vel ikke bare for medlemmer av NSF? Billigere forsikringer? Hva har forsikringer med fagorganisering å gjøre? I bunn og grunn er jeg redd for å betale 300kr i mnd, som for meg er en god del, til en papirmølle med lite handlekraft. Hvor annerledes hadde hverdagen min blitt uten NSF?
 20. hyppigste blandinga i sc. pumpe hos oss er morfin, midazolam og afipran. Morfin avhenger av tidl. dosering per os. Midazolam ofte 0,2-0,4mg/24t og afipran 20mg/24t.
 21. Men Dormicum/midazolam er ikke smertelindrende uten endast beroligende som forsåvidt kan ha en liten effekt på smerter da dem får slappe av.
 22. Vi har oftest midazolam/dormicum på pumpe der det er aktuelle å i mange tilfeller langt før dem blir veldig terminalen (iallefall om jeg får bestemme 🙂 ) I noen fall har vi haldol isteden for dormicum/midazolam, med oftest veldig god effekt.
 23. I praksis er det mye nytt å ta in å dette gjør at man blir mere sliten en når man er vel har jobbet noen år som spl. Er samme når man er nyutdanna eller kommer til en en arbeidsplass. Opplevde det selv når æ bytta arbeidsplass (dok med samme pasientgruppe) men æ var frøklig sliten første perioden for alle nye rutiner, nytt arbeidsrett (gikk fra hjemmesykepleien til å jobbe på sykehjem), nye kolleger å nye pasienter å pårørende. Var helt ferdig når æ kom hjem etter vakt de første månadene men det går heldigvis over. Men i praksis så har man mye annet også såsom oppgaver, examen man skal gjøre i tillegg til å være på praksisen så da er det helt normalt å bli sliten etter at man har vært en dag i praksis.
 24. Tilbyr dere Dormicum til alle terminale pasienter de siste levedøgnene, eller er det kun ved spesielle behov?
 25. Jaajaja. Dette er kjent. Som Elki sier så er det noe med det psykologiske presset med at du er konstant under evaluering, du er ny, det forventes at du er på hugget hele tiden, men samtidig at du vet hva du kan og ikke kan. Videre at det ALLTID er noe du skulle ha gjort (som student). Det er litt det samme å være nyutdannet også, selv om det er litt bedre så er det likevel mye nytt, og en skal inn i ett arbeidsmiljø osv. MEN det BLIR bedre. Hold ut.
 26. Praksis er slitsomt. Det blir jo veldig annerledes når du er ferdig og begynner å jobbe. Da slipper du ihvertfall alle krav og forventninger fra skole. Man har ikke eksamener, oppgaver, evalueringer i bakhue 24/7. Det er slitsomt å være ny, ikke ha oversikt og ha 100 spørsmål i huet. For meg var det alt det mentale stresset som var utmattende. Når det er sagt så får du selvsagt mye og viktig ansvar når du er ferdig sykepleier. Noen dager er mer slitsomme enn andre. Når jeg ser tilbake på studietiden nå så skjønner jeg nesten ikke hvordan jeg overlevde, og jeg hadde ikke barn xD
 27. Hei! Jeg stortrives i praksis, men er så dauesliten. Begynner å lure på om det er noe galt med meg, kanskje jeg ikke tåler turnuslivet? Går fint når jeg er på jobb, men når jeg kommer hjem går rullegardina ned. Har jobbet i mange år før og har små barn hjemme da. Flere som har følt det sånn under praksis men likavel "overlever" yrkeslivet?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy