Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Mange arbeidsplasser har oppdateringskurser man kan få via kommunen. Ellers kan man lese på om prosedyrer i Varnett. Veldig bra side for prosedyrer å dyligt.
 3. Har hatt en pasient for mange år siden som kombinere disse to legemidlene. Men det er ikke en vanlig kombinationen nei.
 4. Earlier
 5. Noen med erfaring fra master i helsevitenskap her? Er dette noe man får bruk for, evt gjør det lettere å få visse type jobber eller er det bortkastet tid? Vil egentlig over på mer dagjobb/administrativ jobb på sikt. Men lederutdanningene her krever lederjobb fra før. Så snuser litt på denne masteren. Ser og i mange offentlige stillinger/nav osv at de ønsker noen med mastergrad og ha mer muligheter. Er for tiden i en nattestilling da jeg er litt ambivalent til hele sykepleien så tenkte bare å utnytte den ekstra tiden min til å tilegne meg relevant kunnskap i stedet for å bare "ha fri". Erfaringer fra studiet, eller etter? :)
 6. 1. Vet flere som er over 40-årene som har tatt utdanningen! Men du må nok regne med å være en av få over 40 år, så hvis det går greit for deg så går det nok helt fint. De fleste som går sykepleien er gjerne 18-30 år. 2. Det skal være fullt mulig, men studiet krever at du bruker mye tid på lesing og praksisstudier. Du jobber ofte tredelt/todelt når du er i praksis, så du er forberedt på det. 3. Det går helt fint å kombinere med ekstravakter på sykehus eller eldrehjem. Sykehus bruker gjerne å rekruttere etter 2. året (Det er gjerne da sykehuspraksisen er gjennomført). 4. Hvorfor ikke? Jeg hadde angret mye mer på å ikke ta sjansen, enn å prøve og feile! 5. Dette vet jeg dessverre ikke! Lykke til!
 7. Guest

  Student i voksen alder

  Hei! Jeg har tenkt å endre retning i livet etter å ha jobbet i over 20 år med mer komersielle ting. Jeg har alltid drømt om å bli sykepleier. Tilfeldigheter gjorde at jeg valgte en annen retning. Nå er jeg 45 og ferdig med småbarn og ser muligheten til å studere igjen. Høsten 2021 er tiden jeg ser for meg å starte. Kan noen hjelpe meg litt og komme med erfaringer: 1) Voksen student: Er det flere over 40 som studerer? Jeg vil være nærmere 50 når jeg er ferdig men har mange år igjen i yrkeslivet. 2) Kombinere studier og familie? Fungerer det? 3) Ekstra vakter I perioder på sykehus eller eldrehjem er det vanskelig å få i studietiden. 4) Hadde du hoppet i det selv hvis du var medio førti? 5) Er alle Oslo skolene ok? Hilsen en som håper på fremtiden😊
 8. Sykepleierutdanningen er en utdanning som hvert år ser en økning i antall søkere, og blir mer populær. Den helt store boomen tror jeg ikke kommer med mindre alle kun tenker på stabil tilgang på jobb. Corona-situasjonen har vist hvor sårbare sykepleierne er som står i front, noe som kan være avskremmende for noen. 1. Sykepleierne er de som behandler pasienter med Corona. I utlandet er det høye dødstall blant helsepersonell som har arbeidet direkte med Corona-smittede. 2. Sykepleiere er fortsatt mangelvare, og det står stadig i mediene om hvor presset denne yrkesgruppen er. Tung vaktbelastning kan være en grunn til å ikke søke. 3. Tredelt turnus passer ikke for alle. 4. Liten til ingen lønnsøkning. Hvis noen trekker frem økningen til minst 500 000 per år for de med 10 års ansiennitet, så må en da heller se på dette som en korreksjon enn en reell lønnsøkning. 5. Det er et svært krevende studie, som tar mange fritimer. Det er enkelte som slipper gjennom med for det meste E på vitnemålet, men jeg hadde vært livredd skulle jeg jobbet som sykepleier med en så lav teoretisk kompetanse. Mange sier det er et praktisk yrke, noe som stemmer, men en må ikke glemme viktigheten av teori for å kunne gjøre de korrekte observasjonene, vurderingene og tiltakene. Hadde jeg vært deg så hadde jeg søkt uavhengig av en "søkerboom". Sjansen for å komme inn hvis du har nok poeng nå vil jeg si er gode, alltid noen som takker nei til plassen sin. Du kan hvis du har overskudd bruke dette halvåret på å forbedre noen karakterer som gir deg høyere søkerpoeng hvis du vil "garantere" deg en plass. Lykke til!
 9. Jeg har lyst til å søke sykepleie neste år, men er redd for at det skal bli en boom av søkere nå etter korona? Per nå har jeg nok poeng til å komme inn, men er redd inntakskravet skal stige med mange poeng. Hva tror dere?
 10. Trådstarter her:) Takk for svarene. Jeg har ikke noe i mot gruppearbeid, men setter pris på å kunne gjøre mest mulig selvstudie pga. barn og pendling. Jeg hadde håpet at det ville holde å arbeide med skole 8-16, men hvis studiet krever at man jobber utover det får jeg bare få det til på et vis. Det er jo tross alt bare 3år. Så fint å høre at det funket for deg å kombinere med barn, Guest splstudt! Det er motiverende å høre:) Jeg har sjekket kompetansekravene for 1.klasse, så ser at det er et stort pensum og ikke noe å tro at man skal surfe igjennom nei:)
 11. Det er svært vanskelig å forbedre karakterer fra grunnutdanningen. Hvis utdanningen har blitt endret siden du gikk der, har emnene mest sannsynligvis fått nye emnekoder. Det vil i realiteten si at du ikke kan forbedre karakterene dine. I tillegg må du ha studierett, noe du ikke har til enkeltemner som oftest. Dette gjelder hvertfall ved UiT, jeg har undersøkt i forbindelse med å ta videreutdanning selv. Vil anbefale deg å ta kontakt med institusjonen du har tatt utdanningen din på og høre hvilke regler som gjelder, evt. kontakt med universitetet du vil ta videreutdanningen på og høre hvordan du kan kvalifisere deg. Lykke til!
 12. Ja, er kjempespent! Nå nærmer det seg veldig... hvor har du søkt? 😊
 13. Hei. Jeg ønsker å ta videreutdanning. Jobber i kommunehelsetjenesten og har sett mye på geriatrisk vurderingskompetanse. Jeg har rett under C i snitt og må derfor ta opp en eller to eksamener fra studiet for å få C eller høyere snitt. Jeg gikk på høyskolen i Buskerud, nå USN. Er det noen som har gjort dette? Og vet hvor man kan gjøre dette? Synes det er lite informasjon å finne. Jeg vil også gjerne ha informasjon om pris og om hvor man evt kan gjøre dette. På forhånd takk:-)
 14. Hei! Jeg har små barn under 5 år og begynner på 3.året nå. Blir ferdig på normert tid og går heltidsstudiet. For min del har det gått utrolig fint! Heldigvis har jeg en funksjonell pappa til barn i hus, samt at svigers har hjulpet til å passe rundt eksamensperioder når lesingen har vært mest intens. Det ER mye teori og det første året trodde jeg det skulle klikke helt for meg, kom jo aldri i mål med det anatomipensumet... Men når man har små barn blir man også utrolig strukturert, man blir rett og slett nødt til å bruke den tiden man har til rådighet når barna sover/er i barnehagen eller på skolen til å lese. Du må beregne å bruke mye tid til lesing. En barnevakt er fint å ha, men vil langt fra si jeg har "brukt dem opp".😚 Ps; jeg har fått gode karakterer og får mye skryt av både lærere og veiledere om at jeg har god teori i bunn og er engasjert og nysgjerrig. Det er ikke dumt å ha litt livserfaring på baken før man starter på sykepleien. LYKKE TIL!!
 15. Hei! Det er synd du har det slik som du skriver. Her tenker jeg at det er best at du snakker med din fastlege og evt. behandler da jeg tviler noen her inne er kvalifiserte til å hjelpe deg med de utfordringene du beskriver! Lykke til!
 16. Nonmaleficence

  Ferie 2020

  Hvis du begynte å jobbe i januar har du ikke tjent opp ferie. Det utbetales ikke lønn i Juni, kun feriepenger. Har du ikke tjent opp ferie trekkes du av lønnen for ferieukene. Du kan alltids snakke med sjefen din om det, men kan se ut til at du er trukket av mai-lønnen for din ferie.
 17. Du må gjerne være mer spesifikk med hva "mange andre ting" er. Blir vanskelig å gi anbefaling når du ikke skriver hva du synes er utfordrende!
 18. 1. Kan et sting åpne seg/sprekke hvis pasienten ikke er forsiktig? - Hva tenker du selv? Hvis hud strekkes til bristepunktet, hva skjer da med stingene som ikke er elastiske? 2. Hvis pasienten har fine verdier (NEWS 0), men er surklete. Ville du ta kontakt med legen med en gang eller ta det opp på visitt? - NEWS er et hjelpemiddel, og en skal alltid ta med kliniske observasjoner, det er derfor du er der! Er pasienten anstrengt i respirasjonen? Er dette vanlig for pasienten? Har pasienten lungesykdom? Bruker pasienten vanndrivende? Har pasienten tatt sine vanndrivende? Hvis det virker harmløst, gjør ny observasjon etter en liten stund. Hvis uendret kan det nok vente til visitt. Hvis det påvirker pasienten på noen måte, eller forverres, ta kontakt med lege umiddelbart. 3. Er det sykepleiere som skal søke om hjelpemidler for pasienten? (sykehus) Må legen konfereres først...? - Søke hjelpemidler er legens oppgave. I noen tilfeller delegeres dette til sykepleier, men du skal da ha opplæring i dette. 4. Hvis en post-op pasient plutselig begynner å surkle, metningen synker - når du har iverksatt nødvendige tiltak for å hindre ytterligere skade, tar du kontakt med legen eller tar du kontakt med P.O og sender dem tilbake ditt? - Når pasienten er kommet til din avdeling er det avdelingslegen som er ansvarlig for pasienten. Ikke oppvåkningen. Pasient på din avdeling, ditt og avdelingens ansvar. 5. Merker at de på avd jeg jobber på har en litt avslappet forhold til kroppsvask før en op. Der man skal bruke wipes (glemt hva de heter) har jeg fått beskjed om at det er greit å bare vaske vanlig. Er dette vanlig? Prosedyrer er til fordi det er basert på forskningsbasert kunnskap sååå...syntes det er litt sløvt. - Finn frem prosedyren. Selv om andre ikke gjør det ordentlig, trenger det ikke å bety at du ikke skal gjøre det ordentlig. Dessuten som ny er det veldig sjeldent en fanger opp alt erfarne sykepleiere gjør. Her er det litt det å ikke stikke nesa for langt frem. Du kan alltids spørre hvordan andre gjør det, men vær forsiktig hvordan du ordlegger deg. Ikke alltid prosedyrer er forskningsbasert, det kommer ann på hvem som har laget de.
 19. Nei. Det er ikke vanlig å kombinere disse preparatene. Hvis du ikke opplever effekt av det ene medikamentet alene kan det være nødvendig med bytte av preparat eller dose. Snakk med din fastlege for hjelp.
 20. Hei! Sykepleierutdanningen er et svært teoretisk krevende studie. Sykdomslære-eksamenen har ofte en strykprosent på ca. 50%, noe som skyldes de høye kravene til kandidatene. Det holder ikke å kun jobbe på dagtid, kveldstid er også nødvendig. Ofte er studiene fokusert på gruppearbeid da sykepleiere arbeider i team. Mesteparten av studiet er obligatorisk, og de fleste stedene i Norge har nå en fraværesprosent i praksis på 10%. Når jeg tok utdanningen var det mange småbarnsmødre som tok utdanningen. De brukte enten flere år, tok studiet på deltid eller brukte opp venne/familiekvota på barnepass og avlastning. Det er et krevende og vanskelig studie, og ikke noe som tas med letthet. Det er også en annen grunn til at det er høye krav, og det er at det er deg det står på om en pasient overlever eller ikke. Etter min mening burde ikke karakter E være bestått, med tanke på hva vi jobber med. Så hvis du tenker at du skal ta utdanningen bare for å så vidt bestå fagene, vil jeg anbefale deg å revurdere det. Det kommer til å bli svært tungt og vanskelig for deg gjennom studiet, og når du er ferdig utdannet. Lykke til!
 21. Det er nok for tidlig å si hvilke senskader som blir permanente, og hvilke som gir midlertidig funksjonsnedsettelse.
 22. Hei! Har jo vært en del snakk om mulige senskader og langvarige syke av Covid-19 som ikke blir friske på flere måneder i det siste. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLj2xg/covid-sjuka-asa-har-haft-feber-i-96-dagar?fbclid=IwAR3H-6J1paJhL9NB2GbHx5DOo_qE2pFouJrGs37I5Lb61llVsHVZ0OtvFvc https://www.dagbladet.no/nyheter/frykter-corona-demens/72476183?fbclid=IwAR0nfXzRsmHa25A9gD0YduLXwUCZ59yZDDDyarOrdTYleflWs6ZSBFob-7Y Noen her som jobber med corona-pasienter? Hvordan ser dette ut for dere? Ser det ut til å være mange som har skader på indre organer etter at de tilfriskner, og hvor mange er det som fortsatt er syke etter et par måneder og kan ha fått langvarig utmattelse/ettersykdom? Noen som har noen erfaringer, eller tanker rundt dette? ☺️
 23. Hei Jeg er i 30-årene og med to små barn. Vurderer å studere sykepleie. Hvor mye arbeid er den teoretiske delen av studiene? Holder det å jobbe på dagtid, eller må man gjøre oppgaver og pugge "etter skoletid" også? Og hvis man trenger litt fleksibilitet, hvor lønner det seg å studere sykepleie? Bor i Oslo. Har hørt historier om voldsomt mye gruppearbeid. Gjelder dette for alle skolene? Og hva med forelesningene, er det mye obligatorisk, eller kan man velge litt? Takker for svar:)
 24. Ser det er en stund siden dette ble skrevet, men er så dypt uenig at jeg skriver et svar: Å presentere en slik regne oppgave kan handle om langt mer enn bare selve oppgaven på et intervju. Feks viser det hvordan du takler og løser en uventet oppgave, hvor trygg du er på deg selv som person vil kunne reflekteres i hva du umiddelbart svarer, Din tiltro til deg selv og dine sykepleier kunnskaper vil også komme tilsyn uavhengig av om du klarer å løse oppgaven eller ikke.
 25. Jeg har ikke jobbet som sykepleier på en stund. Jeg har holdt meg faglig oppdatert når det gjelder behandling, men det er så mange andre ting som har endret seg. Finnes det kurs, gjerne online, eller andre ting der jeg få det faglige påfyllet jeg trenger?
 26. Hei ☺️ jeg er nå nyutdannet sykepleier og starter med et sommervikariat på et sykehus nå i juni. Under studiene var jeg sykemeldt ett år pga psykisk stress og angst og er nå redd for at dette skal eksalere ( fordi angsten er der) . Nå er Jeg er mest redd for å få panikk angst som ny spl hvor kolleger eller leger vil tvile på at jeg er skikket til å jobbe som sykepleier. Jeg elsker mennesker og jeg synes yrket i seg selv er spennende , men jeg tviler så på Mine egne ferdigheter at det ødelegger nesten sagt «livet» mitt for tiden. Jeg gråter flere dager, sitter med konstant sug i magen, stirrer ut i luften og tviler på om dette yrket er noe for meg alikevel ...jeg tror det er min egen frykt som forteller meg dette, samtidig vet jeg ikke lenger.. Angsten gjør at jeg mister logisk sans og derfor er jeg redd dette skal skje i jobben. Jeg føler meg nesten desperat , jeg skulle så ønske jeg fikk TIL dette .. at jeg klarte å komme meg over denne forferdelige «tilstanden» jeg er i nå... jeg har lovet meg selv og Prøve denne sommeren og se , men det hadde hjulpet enormt om det var noen andre som hadde erfart det samme som meg - og som det gikk over for...
 27. Heisann! Flere som har søkt seg inn på sykepleie til høsten? Tror jeg kommer inn der hvor jeg har søkt, men med koronavirus og alle de som har søkt i år er jeg veldig nervøs kjenner jeg. Jeg søker i ordinær kvote. Er det andre som er spente? 20. juli er så skrekkelig lenge til!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy