Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Guest

  Sykepleier i akuttmottak

  Dytter på denne gamle tråden! Håper noen vil fortelle om sine erfaringer
 3. Last week
 4. Sykepleier Karine

  diare ved lungebetennelse

  Det kommer helt ann på antall tømninger. Er vi usikre så tar vi prøver og isolerer.
 5. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Hva gjør dere med denne situasjonen da? Tenker dere som regel at det er relatert til annen inf. og lever videre eller tar dere avf.prøver likevel?
 6. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Ja det har jeg lest, men nei det er ikke det her nei.
 7. Cathrine

  Hurtigvirkende insulin

  Jeg ville ventet 3 timer.
 8. Sykepleier Karine

  diare ved lungebetennelse

  Gjorde litt kjapt søk på Uptodate, og fant heller ikke mye forskning på dette, men de fleste angir at man må alltid ha det i bakhodet at symptomer fra abdomen hos pasienter kan ha annen årsak enn patogener fra dette området. https://bestpractice.bmj.com/topics/en-us/143/pdf/143.pdf https://sykepleien.no/forskning/2017/06/sepsis-hos-eldre-kan-bli-oversett
 9. Sykepleier Karine

  diare ved lungebetennelse

  Hei! Jeg har jobbet på infeksjonspost en stund, og har ofte opplevd dette. Noen ganger er går pneumonien videre til en sepsis, og diaré eller oppkast er et resultat av at kroppen ikke karer å ivareta alle organer som vanlig. Selv om pas ikke har sepsis kan pneumonien gi magetrøbbel. Mage/tarm blir nedprioritert, det er blodtrykk, altså hjerne og nyrer som blir hovedpri for kroppen. Derfor kan pasienter ofte få mage-plager som resultat av infeksjonen, selv om infeksjonen sitter i lunge eller andre organer enn magen. Veldig veldig viktig å være obs på dette, spes med tanke på de eldre som kan vise andre symptomer enn de yngre pasientene.
 10. Cathrine

  diare ved lungebetennelse

  Vet du hvilket agens som har forårsaket denne pneumonien? Influensa og Legionella kan gi diare.
 11. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Hei forum! Jeg har hørt det er blitt sagt av minst to forskjellige leger at pasientens diare kan skyldes pasientens lungebetennelse. Jeg skulle selvsagt gått legen innpå klingen og spurt hvor han har dette fra, men det har jeg altså ikke gjort. Jeg har imidlertid forsøkt å finne noe om dette på det store internettet, uten hell. Jeg vet at antibiotika kan gi diare, men dette er snakk om pasienter som kommer inn med diare og symptomer på lungebetennelse - og legen har sagt at vi ikke trenger å isolere pasienten fordi at diareen mest sannsynlig er pga lungebetennelsen. Har noen av dere hørt om dette og som kan forklare meg mekanismen bak dette?
 12. Guest

  Hurtigvirkende insulin

  Hei, lurer på hvor ofte man kan administrere f.eks novorapid. Jeg leser at max effekt kan være fra 1-3 timer og at virkningsvarighet er fra 3-5 timer. Vil dette si at man alltid må vente 3 timer før man administrerer ny dose novorapid dersom blodsukkeret ikke synker?
 13. christy

  Bruker dere stellefrakk?

  Jeg er også 1.års splstudent som jobber på sykehjem og her brukt alle stellefrakker (heldigvis).
 14. Vi bruker stetoskop aktivt i undervisning på skolen der jeg går
 15. christy

  Lønn som student

  Tjener 169 kr/timen som 1.års student i kommunen. Vurderer å søke jobb på sykehuset, men klarer ikke finne ut om hvordan lønna blir da..
 16. Anonymm

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Takk for innspill og tips. Ingen hindrer meg i å snakke om ‘mannetemaer’. Men det handler om felles intresser. Altså hva flertallet har tilflelles. ikke alle menn jakter heller!
 17. Earlier
 18. Guest

  Bruker dere stellefrakk?

  Har jobbet på 3 sykehjem, og er nå sykepleierstudent 1. året. Ingen av sykehjemmene jeg har jobbet på finnes det stellefrakker, kun tynne dusjforkler. Under opplæring på 3 sykehjem, altså 5 + 5 + 3 dager med ca 10 forskjellige nevnte aldri noen stellefrakk. Etter jeg lærte dette på studiet har jeg konsekvent brukt det når jeg skal i stell hvor pasienten er sengeliggende/nært stell. I stell hvor vi er to tar jeg alltid med to dusjforkler (det eneste vi har), men de andre ser bare dumt på meg.. Ikke mye forståelse å hente hos leder heller. Synd, fordi dette er viktig.
 19. Guest

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Ta videreutdanning i en retning som er mer mannsdominert er et forslag. F.eks. anestesisykepleie. Evt. kan du sikkert ta ambulansekurs, og jobbe i ambulansen. Generelt er det en trend i helsevesenet med flere kvinner, noe som også gjelder på legesiden. Du kan jo også selv være en del av endringen ved å fremsnakke yrket til andre menn, for å bedre rekrutteringen. I tillegg er det ingen som hindrer deg i å snakke om typiske "mannetemaer" på jobb. Er flere av mine kvinnelige kolleger som deler min interesse for jakt. Lykke til!
 20. Anonymm

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Takk. Så langt har jeg jobbet kun i sykehjem og i hjemmesykepleien. tenker at jeg skal prøve å jobbe enten som hjelpearbeider, psykiatrian eller i russomsorgen da det er annerledes arbeidsoppgaver.
 21. Cathrine

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Velkommen hit Leit at du mistrives som sykepleier. Det føste jeg tenker når jeg leser innlegget ditt er om du kun har jobbet i hjemmesykepleien? Det finnes jo mange muligheter som sykepleier og kanskje du hadde likt deg bedre et annet sted?
 22. Mannlig sykepleier her. Anbefaler deg ikke å bli sykepleier. Tøft yrke( jobb i helg og hellig dager) , dårlig lønn. Vi er 3 menn mot 20+ kvinnelige kolleger i min arbeidsplass. noen ganger kan det gå 2-3 uker før jeg jobber med en mannlig kollege i samme vakt. pausepraten handler ofte om fødsel/svangerskap, barnebarn, kjekke menn og andre typiske kvinnetemaer bortsett fra når det er jobbrelaterte diskusjoner. Der sitter jeg midt opp i dette, glaner opp i taket og tenker bare inne meg at jeg er ‘lost’ eller ‘ hvordan endte jeg opp i dette yrket egentlig’.
 23. Hei. Jeg er en mann av innvandrer bakgrunn, som kom til Norge i en ganske ung alder. Jeg var bestemt på å ta utdanning etter videregåendeskolen, men var usikker på hva jeg ville bli. To av mine kompiser gikk på sykepleierskolen når jeg var russ. De snakket alltid positivt om sykepleieryrket, og jeg likte det jeg hørte. Bl.a. at man ikke skal slite med finne seg jobb etter fullført utdanning osv. Jeg endte opp med å ta sykepleierutdanningen og begynte å jobbe som sykepleier. To år senere mistrives jeg noe jævlig på jobb og yrket generelt. Noen av de viktigste årsakene er bl.a. at det er lite/ingen kjønnsbalanse. Vi er 3 menn på jobb mot 20+ kvinnelige kolleger. noen ganger kan det gå 2-3 uker før jeg jobber med en mannlig kollege i samme vakt. pausepraten handler ofte om fødsel/svangerskap, barnebarn, kjekke menn og andre typiske kvinnetemaer bortsett fra når det er jobbrelaterte diskusjoner. Der sitter jeg midt opp i dette, glaner opp i taket og tenker bare inne meg at jeg er ‘lost’ eller ‘ hvordan endte jeg opp i dette yrket egentlig’. I tillegg jobber jeg i en liten kommune, og har følt at det er en del fordommer mot det å være mann og utlending og i dette yrket. Dette mest fra pasienter på en direkte måte, og indirekte fra kvinnelige kolleger i form av kommentarer. Jeg får f.eks. ikke reist til noen av brukerne våre enten fordi jeg er mann og de vil ha kvinner, eller i noen tilfeller at jeg er mørk og at de ønsker nordmenn. Man må bare respektere det siden pasientene våre bor i eget hjem. Jobber i Hjemmesykepleien og jobben her går ut på stell og matlaging etter tre vanskelige år på skolebenken med studiegjeld. De eneste spennende oppgavene som er verdt utdanningen er doseringer 2. hver uke og et par e-linker man sender i løpet av uken. Andre årsaker er dårlig lønn og turnus arbeid med hver 3. helg. Nå har jeg sagt opp jobben min uten å ha noen klare tanker om veien videre. Jeg klarte bare ikke å fortsette fordi det tok knekken på meg psykisk. jeg ble dårlig av turnus jobbingen og den enorme mistrivselen førte til at jeg har begynt å grue meg til å komme på jobb, og utviklet angst. noe som gjør at jeg på jobb ofte er spent og går med en klump i magen fordi jeg ikke passer inn i dette yrket selvom jeg har prøvd. Ikke rart at nesten halvparten av gutta i klassen sluttet før de fullførte utdanningen. Jeg vurderte selv å avbryte studiet, men jeg gjorde ikke det. Angrer nå på det. Dette var for å dele min opplevelse og erfaring i sykepleieryrket som en fremmed (ikke etnisk norsk) mann.
 24. Victoria L

  Vende CRP prøve eller ikke?

  Har lært at man kun skal trykke blodet forsiktig ned i kuvetten , og det skal ikke blandes med opptrekksrøret- Antar da det ihvertfall ikke skal ristes ! Men som sagt , følg instruksjonen som er tilhørende det apparatet dere anvender.
 25. Victoria L

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Hei igjen ! Ja ikke sant ! Så merkelig det er ulik praksis jeg blir så «forvirret» over at det ikke er en slags nasjonal prosedyre som skal brukes overalt ! Hvorfor skal det være sånn at det gjøres så forskjellig ! Vi var aldri borti dette under mitt studie ! Jeg føler man gjør noe uforsvarlig ved å kun bruke opptrekkskanyle til for eks glassambuller osv , og ser du i felleskatalogen på nett er det illustrert fra plastampulle med morfin 10mg/Ml at man bare setter 1 Ml sprøyten ned i ampullen og trekker opp . Syntes det er krevende når man aldrinfinner et skikkelig svar på hva man skal gjøre /bruke ...
 26. MariusM

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Dette tenker jeg på nesten hver gang jeg knekker av en glassampulle.. Da jeg var i praksis på levanger sykehus ble dette brukt konsekvent. Ingen andre plasser jeg har vært har jeg sett dette i bruk..
 27. Victoria L

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Tusen takk for svar :) hva er deres forhold til filter(filterstrå) ved opptrekking . I var prosedyrene er ikke dette nevnt , men bla annet i tidsskrift for norske legeforening er det påpekt faren ved å injisere medikament som kan være forurenset med bittesmå plast / glass fragmenter ..
 28. IdaJ

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Vi har som rutine (eller alle gjør det)at vi kaserer det som ikke blir brukt av morfin i plastampulle etter st man dratt opp rett mengde. Vi sparer aldrig på det som er igjen. Og at vi kun bruker plastambullerne (1ml morfin, 10mg/ml) til små doser.
 1. Load more activity
×

Important Information

Privacy Policy