Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Det jeg har lært er samme som deg, at kun spl har lov å trekke opp medikamenter. Men mulig man kan få dispanse i hjemmetjenesten? Har du spurt din leder om det? Eller sjekker rutinene der du jobber?
 3. Jeg jobber i hjemmetjenesten og der har vi fått en pasient som skal ha Mucomyst til inhalasjon som er på 10ml hetteglass. Kommer på jobb etter noen dager og da har helsefagarbeiderene på jobben fått opplæring i å trekke opp fra hetteglass. Er dette ok? Jeg mente det bare var sykepleiere som hadde lov å trekke opp medikamenter, uavhengig hvilket medikament der er?
 4. Søkte på google og fant denne angående nikotin og spinal hodepine https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23340541 Men her var ikke den antatte årsaken den karkontraherende effekten. .
 5. Takk for utfyllende svar Pally Skulle tro at nikotin også vil hjelpe hvis det virker vasokontraherende på cerebrale kar.
 6. Relativt vanlig vil jeg tro, jeg er 2.års og har fått jobbtilbud etter begge praksisene jeg har hatt nå. Veldig kjekt! Ta det som et kompliment
 7. På en annen side er vel administrasjon av C-vitamin forholdsvis komplikasjonsfritt, enkelt gjennomførbart og lite kostbart, så jeg ser ingen skade i å gjøre det. Men å innføre dette på systemnivå uten vitenskapelig evidens er jeg skeptisk til. Men fint at det forskes på!
 8. Det er klart det er lett å finne ut at det lindrer og forkorter hodepinen, men jeg tror Cathrine lurte på hvorfor det lindrer og forkorter hodepinen. Jeg måtte søke litt, men tror jeg har fasiten: Spinal hodepine forårsakes av lekkasje av spinalvæske som gir redusert trykk i cerebrospinalvæsken, som igjen fører til hodepine. Grunnen til at koffein virker mot spinal hodepine er at koffein virker kontraherende på cerebrale kar, og den antatte mekanismen er at det økte cerebrale artierietrykket forårsaket av koffein resulterer i økt vaskulært trykk i hjernen og dermed mindre hodepine. Oppsummert forskning viser også at koffein har signifikant effekt som behandling av spinal hodepine. Hos oss er i hvert fall alltid koffein førstevalget ved spinal hodepine. Jeg ble også nysgjerrig på om nikotin kan ha samme virkning? Det har i hvert fall en vasokontraherende effekt på perifere kar. Kortversjonen: Spinal hodepine er forårsaket av redusert cerebralt trykk som følge av lekkasje av spinalvæske. Koffein virker kontraherende på cerebrale kar, hvilket øker trykket og dermed reduserer hodepine.
 9. Regner med at du har fast lønn + tillegg? Er vel bare å regne ut din nåværende nettolønn med 0,8 så ser du sånn omtrentlig hva du vil tjene i 80 % stilling.
 10. Min erfaring er at pleieass. og førsteårsstudenter i arbeid stort sett blir satt til noe pleieoppgaver som stell/mobilisering etc, ellers blir det mye skylleromsarbeid og arbeid på kjøkken/med matlaging. Tror nok ikke at du blir satt til de mest krevende oppgavene, så det skal nok gå fint!
 11. Guest

  Tvang

  Sitter akkuratt nå å reflekterer over dette med bruk av sengehest tvang/ikke. Og jeg mener at det er tvang så lenge pas motsetter seg. Men hva med da når man spør om kvelden om det er greit for pasientens sikkerhet og pas samtykker og i løpet av en stund så er pasienten forvirret og hadde ikke kommet til å gi sitt samtykke. noen kan til og med klatre over og da kan skaden bli større enn uten. og jeg tenker også litt som det blir skrevet over at på sykehus er pasienten ofte ikke lenge nok til at slik vedtak fattes.
 12. Hei! Jeg er 1. års sykepleierstudent som har fått tilbud om jobb på medisinsk avdeling på sykehus i sommer. Ble glad først, men nå kjenner jeg at jeg har litt vondt i magen. Har kun erfaring fra sykehjem og er i tillegg veldig sjenert og har alltid slitt med å komme inn i arbeidsmiljøet. Er redd for at jeg kommer til å være til mer bry en hjelp på avdelingen siden jeg fort kan bli usikker og aldri har jobbet på sykehus før. Er det noen som har vært i samme situasjon og som har råd? Hva kan jeg forvente meg av arbeidsoppgaver, forventninger fra personalet osv. På forhånd takk!
 13. Hei, noen som ønsker å sende meg et eksempel på en pasientfokusoppgave og et refleksjonsnotat, det hadde vært til stor hjelp. Her er mailen min andrea.bratseth1@gmail.com
 14. Litt vanskelig om sjefen er foreldrer til denne sykepleien. Har du fått snapselv av vedkommende eller kjenner dem vedkommende sender til? Går det at ta en screenshot for å ha som bevis? Æ ville tatt det opp med sjefen først å om denne ikke reagerer hade jeg gått videre till NSF eller Rådet for sykepleieretikk. Den spl bryter mot taushetsplikt å personvern uansett om hun kun sender til kolleger. Er aldrig ok at sende snap når man viser ansiktet uansett om det er til kolleger eller andre. Er veldig uetisk agerende.
 15. Synes du gjør rett i å reagere på dette, det er ikke riktig adferd av denne kollegaen. Har dere noe leder over denne sjefen igjen du kan diskutere det med? Eller gå til NSF og søk råd hos dem om hva du kan gjøre.
 16. Hei! Jeg er i en litt etisk/juridisk kinkig situasjon.. jeg har en kollega som lager videoer hjemme hos pasientene og sender til andre kolleger på "gøy" (mulig sykepleieren sender til andre utenom arbeidssted, uten at jeg kan vite dette). Til nå har vedkommende kun sendt bilder/videoer med pasienter hvor ansiktet ikke vises, noe jeg finner alvorlig i utgangspunktet, men nå har hun også begynt å sende med fullt navn + bilder med ansikt. Jeg synes dette er kjempevanskelig! Har tatt dette opp med vedkommende ang. personvern og taushetsplikt, men fikk bare et flåsete svar om at; "men jeg sender jo kun til kolleger". Videre hører det med i historien at sjefen vår, er tilfeldigvis en forelder av denne sykepleieren. Sykepleieren slipper allerede unna med.. utfordrende atferd - om jeg kan kalle det det. Ser derfor ikke for meg at vedkommende får et lite spark bak. Jeg skjønner derfor ikke helt hvem jeg skal ta dette opp med?? Råd?
 17. Er vell ikke helt uvanlig å bli forespurt om man har lyst til å jobbe hvis man har gjort et bra inntrykk.
 18. Vi bruker en butterfly PR medikament. Da prefylles den med feks morfin og det er da kun det som blir gitt der. Dersom de skal ha et annet medikament legger vi heller inn en ny Butterfly til det medikamentet. Da skyller vi altså ikke.
 19. Jeg lurer på hvor vanlig det er å bli tilbudt jobb på sykehus etter man har vært i praksis. Jeg er i praksis nå og sjefen spør om jeg har lyst å jobbe der til sommeren, uten at jeg selv at spurt om jobb/eller gitt inntrykk for at jeg vil jobbe der. Har bare vist god innsats som spl. stud. i praksis. Hvor posistivt/eller vanlig er dette? Ble veldig positivt overrasket selv over dette spørsmålet.
 20. Hva er den viktigste forskjellen for helsepersonell på Felleskatalogen og Norsk legemiddelhåndbok?
 21. Vi er opplært til å hoste og nyse i armkroken for å forhindre smittespredning av forkjølelse og influensavirus. Nå oppfordres vi til å ikke hoste i armkroken, dette med tanke på det nye coronaviruset som nå kan forventes å bli en pandemi. Årsaken er at coronavirus generelt overlever over en uke utenfor kroppen.
 22. Synes det er dårlig gjort å gi medikamentregningstester på et jobbintervju jeg! Det er nok psykisk belastning i seg selv å sitte i et intervju og skulle presentere seg selv på et godt vis, det er mer enn nok press i seg selv. Vet ikke om det påvirker mulighetene dine, men ville bare gi deg tilbakemelding på at jeg synes det er dårlig gjort av potensielt ny arbeidsgiver
 23. Etter at maxdato på sykepenger er oppnådd, må du være helt arbeidsfør i 26 uker før du har opptjent ny rett til mer sykelønn.
 24. Guest

  Bacheloroppgave

  Hei! Jeg sliter litt med å finne en problemstilling til bacheloroppgava. Vet ikke helt hvordan jeg skal konkretisere det. Kanskje jeg tenker for stort.. Temaer jeg er interessert i er: kroniske smerter hos enten unge eller eldre, livskvalitet, ensomhet, hjemmesykepleie, usynlig sykdom, relasjoner, håp. Er det noen som har noen innspill på problemstilling? Isåfall, tuuusen takk! :)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy