Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Flere som skal ha denne i løpet av våren? Hvordan leser dere til denne eksamenen? Pensum er jo kjempestort
 3. Jeg går på universitetet, men har ikke fått beskjed om at vi skal ha eksamen i ExPhil.
 4. Yesterday
 5. Hei. Jobber på sykehjem og ofte føler jeg at jeg ikke strekker til, at behovene er grenseløse ift ressursene en har tilgjengelig. Har sjeldent tid til å sitte. Det hender ofte at jeg sliter med å sove/koble av på grunn av situasjoner som har oppstått ila arbeidsdagen. Dette er jeg ikke alene om. Derfor håper jeg noen har gode tips til hva en kan gjøre for å mestre dette stresset ? Hvordan håndterer dere å stå i en slik type jobb i flere år ? Hører mye på lydbøker som handler om stress og stressmestring og det hjelper noe.
 6. IdaJ

  PVK HEPARIN

  Da jeg jobbet i hjemmetjenesten brukt vi heprinlås på pvk på en pasient. Pasienten hade veskebehandling en gong per døgn å var meget svårstukken, så vi ønsket at pvk skulle holde så leng som mulig derav heprinlås. Pasienten fikk tilslutt picc-line istenden, mye bedre en pvk 😊 Ellers har jeg faktisktaldrig vært med om heprinlås på pvk, kun på cvk/hickman.
 7. Marius , tusen takk for så god forklaring, det er kun snakk om PVK med treveis kran i denne forbindelse. Og det brukes kun heparin 100 IE/ml , Jeg har sendt en mail til fag fagsykepl , for jeg fant ikke noe om dette i VAR heller . 🤗tusen takk 🤗
 8. MariusM

  PVK HEPARIN

  Hehe, alt en ikke har gjort før kan synes litt vanskelig. "Vanlig" "skylleheparin" som det oftest er snakk om (100 IE/ml) går det som regel an å skylle inn ved neste gangs bruk av kateteret - med mindre lege sier noe annet. Det er noe spesielt for enkelte typer sentrale katetere, som VAS-katetere, hvor man i noen tilfeller skal sette heparinlås med "sterkheparin". Denne tror jeg er 5000 IE/ml. Denne skal IKKE skylles inn, men aspireres ut før det skylles med NaCl 0,9%. Håndtering av ulike katetere, og bruk av heparinlås bør vel være en del av et prosedyreverk er nå min oppfatning. Har dere en fagutviklingssykepleier du kan spørre? Hvis ikke er det jo ellers leder som har ansvar for at slike prosedyrer finnes...?
 9. Last week
 10. Jeg leste den forskninge og alt er jo greit med det , og de nevner heparinlås , men ikke fremgangsmåten.... Tusen takk for så gode svar og ikke minst raske tilbakemeldinger, men ja før ei som aldri har gjort det før: Man stenger altså treveiskranen inn til pasienten etter skylt 10 ML NACL, for så sette heparin i slangen til treveiskranen og så setter på steril propp igjen ? Forstår det slik at heparin ikke skal inn i pasientens vene /blodbane. Men bare ligge på utsiden i pack en /kranen Denne heparin låsen skal jo byttes står det , trekker man det bare ut igjen da ? 🐵 aldri sett noe prosedyre på jobb om dette, Må visst ha dette inn med teskje 😕 takk
 11. Jeg så det samme før i dag Men de nevner at man skal skylle med pulserende teknikk og avslutte skyllingen med positivt-trykk-teknikk. Dette er vel for å unngå at det skal gå tett. Jeg har ingen erfaring med disse teknikkene, men høres lurt ut.
 12. MariusM

  PVK HEPARIN

  Min erfaring er at det er mer aktuelt med heparinlås på sentrale enn på perifere katetere. Nå er det lenge siden jeg har sett på den aktuelle prosedyren på jobb, men helsebibliotekets prosedyre nevner ikke heparin i forbindelse med perifere katetere.
 13. Det betyr at etter avsluttet infusjon/injeksjon skal du skylle med Nacl 9mg/ml. 10ml pleier å være nok. Etter denne gjennomskyllingen setter du 1-2 ml heparin 100 IE. Det blir da liggende som en lås i venekateteret som skal forhindre trombedannelser. Brukes venekateret hyppig er det min erfaring at det holder å skylle med Nacl 9mg/ml etter hver infusjon. Men ser i denne artikkelen at det anbefales heparinlås hvis det er mer enn 6 timer til neste infusjon. Kanskje nye retningslinjer nå, ser at artikkelen er fra 2009. https://sykepleien.no/forskning/2009/03/stell-og-fjerning-av-perifer-venekanyle
 14. MariusM

  PVK HEPARIN

  Hei. Ditt arbeidssted skal ha en prosedyre på dette. Det er ikke vanlig å sette heparinlås med mindre PVK ikke skal benyttes på > 24t (mener jeg å huske). Å deponere i denne sammenheng betyr at du fyller kateteret med heparin etter du har skylt med NaCl. Heparinet skal ligge der for å hindre koagulasjon av blod i kateteret.
 15. NEWS er scoringssystemet. Det baserer seg på observasjoner gjort etter ABCD. I praksis bare BCD ettersom at en pasient med et A-problem er en akuttsituasjon uansett. Du kan ikke gjøre registrere NEWS-score uten å gjøre en BCD-vurdering.
 16. Jeg er nøye på å desinfisere, men håndleddet har jeg faktisk sjeldent vasket eller desinfisere. Bare når jeg har blitt tilgriset. Jeg har faktisk ikke tenkt på det før, men det er jo klart at håndleddet også kommer i kontakt med pasienter, senger etc.
 17. Hei Kan noen forklare hvordan (steg for steg) man setter heparin lås og hva deponere i denne sammenheng betyr ? Forstår det slik at heparin lås skal ligge i kranen , eller ? Og at å skylle med heparin og nacl er noe annet? Etter avsluttet infeksjon:skylle treveis kran og veneflon , for så å å sette heparin lås .. hva betyr dette ? Aldri lært dette på studiet. Hilse Nyutdannet
 18. Hei, Jeg jobber på et helsehus. I innkomstsnotat brukte vi NEWS til å kartlegge pasientens tilstand. Da kan vi få en indikasjon på hvem som bør observere nøyere, og hvor ofte de bør observeres, samt når lege skal kontaktes. Når er vi pålagt å benytte ABCDE i tillegg til NEWS. ABCDE-prinsipper er ett verktøy for systematisk observasjon i akuttmedisin. Jeg er usikker på at det er nødvendig å benytte abcde. Pasienter kommer til oss fra sykehuset er jo stabile. Vi har rullerende pasienter som oftest er oppegående. Mange av dem er i stand til å gå på tur ute alene. Hilsen Thu Hang
 19. Interessant det du forteller at du ikke blir redd, men du besvimer likevel. Hva skjer når du ser blod, går det greit? Ja slike erfaringer kommer godt med når man møter pasienter i samme situasjon.
 20. Ser i Dagens Medisin at ozonert vann er mer effektivt enn håndsprit. Kanskje vi har fått den tredje form for håndhygiene. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2019/04/16/mener-vann-med-ozongass-er-like-bra-som-handsprit/ Spennende. Hvis det også virker mot Norovirus og Clostridium Difficile, så har vi kanskje utkonkurrert håndspriten.?
 21. Earlier
 22. Guest

  nyresvikt hos terminale

  Det er sant at væsketilførsel i en slik fase bidrar til flere plager. Deriblant feks lungeødem, hjertesvikt, og en mer smertefull død. Kroppen vil ikke lenger klare å nyttegjøre seg av væske i en slik fase, og alle organer vil tilslutt svikte. Det var kanskje ikke spørsmålet, men svarer allikevel
 23. Guest

  Sykepleie bøker til salgs

  Selger du fortsatt boken til Dorothea Orem?
 24. Det er karaktersnittet ditt (vektet) som teller på videreutdanningene. Det gjelder alle karakterene, inkludert bestått/ikke bestått, som regnes om til tallverdier. På masterutdanningene er kravet minimum C for å bli vurdert for opptak. Videreutdanningene har ikke et slikt krav, men ofte vil likevel snittet tilsvare C.
 25. Pussig at du mistet den vakten, forstår at det var kjipt. Vet ikke noe om lover eller regler rundt dette, men jeg ville bare spurt sjefen om hvorfor den vakten var byttet bort. Det må nesten ha skjedd en feil eller misforståelse. Da jeg jobbet på sykehus hadde vi påsketurnus, men i pinsen og 17 mai helgen gikk turnusen som normalt.
 26. Hva er dette for en guffen sopp? Så gjenstridig som den er høres det ut som at vi står over for en ny utfordring: https://www.aftenposten.no/verden/i/opE2Bg/En-mystisk-soppinfeksjon-ble-i-fjor-pavist-i-Europa Hentet fra CDC (Centers of Disease Control and prevention) https://www.cdc.gov/fungal/candida-auris/index.html
 27. Guest

  Miste rød dag, på helg

  Hei! Jeg jobber natt og har fast arbeidshelg hver 3. uke som de fleste andre. Jobber da vanligvis fredag N, lørdag N og har siste nattevakt fra søndag til mandag. Har arbeidshelg i pinsen og oppdaget plutselig at en annen ansatt har fått min nattvakt fra søndag til mandag, til tross for at det ikke er hennes arbeidshelg da hun kun jobber helg hver 6. uke. Jeg skjønner at det er påske/pinseturnus og at turnus da kan se annerledes ut, men har aldri opplevd å miste en vakt på min faste helg. Har ingen røde dager fra før og har heller ingen røde dager i mai. Er dette greit? Hva kan jeg evt si/spør sjefen om? Noen som har noen lignende erfaringer eller meninger om dette? Er jo litt kjipt da det er røde dager og man tjener gode penger. De to andre jeg har arbeidshelg med har beholdt hele sin arbeidshelg.
 28. Hei! Jeg har nettopp sendt inn søknad for å begynne på diakonhjemmet, på sykepleien. Jeg har nå lest mye forskjellig om hva folk mener om skolen. Mange sier at etter at det ble en VID skole, er den blitt dårlig. Stemmer dette? Hvordan er det å studere der? Anbefaler dere det?
 29. De 300 du betaler i måneden får du helt eller delvis tilbake igjen på på skatten, men for all del, det er da ingen krav om at du må være medlem i NSF. Om du virkelig ønsker å bli overbevist om å være medlem så kan du lese mer om hvorfor du bør være medlem i NSF her. For min del så føler jeg at det er en trygghet i tilfelle jeg en dag havner i en situasjon hvor jeg behøver juridisk hjelp.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy