Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. https://www.sykepleienjobb.no/jobb/10007/behandlingshjemskonsulent/?TrackID=8
 3. Last week
 4. Jeg har ingen kjennskap til dette medikamentet, men søkte opp i felleskatalogen og fant det jeg har sitert under her (du sikkert har lest fra før) Ut fra det som står i felleskatalogteksten og hva som er vanlig lengde på i.m. kanyler (40mm) ville jeg valgt 38mm på tynne pasienter. Jeg har jo ikke kjennskap til medikamentet så jeg vet jeg ikke hva som skjer hvis det settes s.c. Det kan være at virkningen kommer for sent og upresist (ser det er nøye observasjon av pasienten i 3 timer etter injeksjon, da er det jo viktig å vite at det er satt I.M. og ikke S.C) det kan også være at den ikke virker godt nok. Ut fra felleskatalogen ser det ut som den kan være vevsirriterende og kanskje derfor ikke må settes s.c. eller kanskje andre årsaker jeg ikke har tenkt på (har alltid irritert meg at det ikke står i felleskatalogen hva som skjer hvis man utilsiktet setter medikamenter feil, men det er en annen diskusjon ). Jeg har selv satt i.m. injeksjoner på tynne pasienter hvor jeg har truffet beinet. Tror ikke det har noen praktisk betydning. Litt usikker når det gjelder akkurat dette medikamentet, ville aspirert trukket nålen litt tilbake og aspirert igjen før jeg hadde satt injeksjonen.
 5. Velkommen hit Det er ganske mye man kan jobbe med uten tunge løft og stell. Følg med på stillingsannonser. Eksempler er administrative jobber, forskningsykepleier, leder for mestringskurs, AMK, jobbe innen psykiatrien, legevakt.
 6. Guest

  Intramuskulær injeksjon

  Hva skjer hvis man setter langtidsvirkende antipsykotika feil, altså subcutant istedenfor intramuskulært? Syns det er vanskelig å vurdere type nål på veldig tynne pasienter (man kan velge mellom to nåler i disse zypadhera pakkene..har alltid tatt den lengste for å sikre at det den går i.m). En gang, på en tynn pasient tror jeg kanskje at jeg traff beinet..veldig ubehagelig og jeg har blitt ganske usikker etter den hendelsen, og tenker at jeg skulle ha tatt den kortere nålen, samtidig er jeg så redd for at den kan gå s.c. Er det forresten farlig å treffe beinet? Beklager for et rotete innlegg.
 7. Hei! Jeg jobber for tiden i hjemmetjenesten, og har tidligere jobbet flere år på sykehjem. Jeg har problemer med ryggen og må for tiden få tilrettelagt jobbhverdagen min da jeg ikke kan utføre verken stell eller andre tunge oppgaver. En slik tilrettelegging kan ikke fortsette i evigheter, og jeg er nå på utkikk etter en lettere fysisk jobb som sykepleier. Mitt spørsmål er derfor; hvor kan man jobbe som sykepleier, som unngår tunge arbeidsoppgaver og stell? Jeg trives veldig med administrative oppgaver som å sitte på kontor, ta telefoner, kommunikasjon med lege/sykehus/pårørende o.l. Så en jobbhverdag med noen slike oppgaver ville nok passet meg godt, slik at jeg får avlastet kroppen. Har dere noen tips?? Hilsen frustrert sykepleier
 8. De aller fleste medisinske sengeposter har pleieassistenter, men krever gjerne pleieerfaring (fra sykehjem etc). Det er bare å sende CV til avdelingsleder på de avdelingene du kunne tenke deg å jobbe på
 9. Hei! Lurer på om noen av dere har erfaring med eller vet om det er mulig å jobbe på sykehus når du går første året på sykepleierutdanningen, eller sommeren etter det første året? Jeg har veldig lyst på erfaring utenfor sykehjemmet hvor de aller fleste jobber i begynnelsen av utdannelsen. Er det f.eks mulig å være assistent på en avdeling? Vet at mange får jobbe på avdelingen man har hatt praksis i, men kan man få jobb før vi begynner med sykehuspraksis? Hvordan får man eventuelt jobb der som student, tar man kontakt selv og viser interesse, eller lyses det av og til ut etter studenter? Med vennlig hilsen 1.års student :P
 10. Synes det er pussig at man får 0 poeng hvis man har 38 i temp og 219 i systolisk BT. Det er jo godt utenfor normalområdet.
 11. Har ingen videreutdanning, men kan ikke se at du vil miste mye av det sykepleiefaglige hvis du jobber som lærer. Det er vel nettopp det du skal undervise i og må jo holde deg oppdatert. Hvis du er redd for å miste erfaringen med praksisfeltet kan du ta noen ekstravakter en gang i blant. Kjenner sykepleierlærere som nettopp har gjort det eller hatt en liten tilleggstilling for å få pasientkontakten.
 12. Guest

  videreutdanning

  Hei er det noen her som har tatt videreutdanning i barnesykepleie eller ppu helsefag. Jeg vurderer enten ppu og jobbe som lærer på helsefag, men er litt usikker på om jeg da kommer til å miste mye av det sykepleiefaglige. Det andre valget mitt da er å ta en master i barnesykepleie og litt pedagogikk og mulig undervise på høyskole om jeg får jobb med det. Noen andre sykepleier som jobber som lærer her og kan dele sin erfaring.
 13. Earlier
 14. Guest

  Bacheloroppgave

  Jeg lurer på om du endte opp med dette temaet, og om du fant noe forskning på dette og evt. litteratur? Synes dette hørtes spennende ut, og vurderer å skrive om dette til min bachelor også.
 15. I år 2019 løper helsefagarbeider ræva seg mens sykepleier sitter å filler negl og ser på pc og har alt administrasjon så der ble ikke ingen samarbeide mellom sykepleier og helsefagarbeider... og der blir flere sykepleier stillinger og mindre helsefagarbeider stillinger i framtiden... Norges kommuner fjerner alle varme hender dessverre og der blir et voldsomt stress og noen må dessverre vente laaang tid på at få hjelp... på grunn av kyniske politiker
 16. Heisann Har kommet inn på studiet Palliativ behandling, omsorg og pleie 1, ved Nord universitetet. Studiet er samlingsbasert og er bare på 15stp. Kan ta del 2 senere som også er på 15 stp. Har fått innvilget økonomisk støtte fra arbeidsgiver, og i kontrakten står det "arbeidsgiver dekker utgifter til utdanningen begrenset oppad til kr 50 000 på bakgrunn av løpende fremlagte kvitteringer. Med utgifter menes studieavgift, studiemateriell og lignende. Reise og opphold er ikke aktuelt i dette studiet. Det gis permisjon med lønn under samlinger og eksamen." Før jeg visste at jeg fikk innvilget økonomisk støtte, så hadde jeg allerede begynt å kjøpe studiebøker brukt på finn.no og sånn. Vet dere hvordan man kan få lagt frem kvitteringer da? Har stort sett betalt på Vipps. Også har jeg kjøpt en ny bærbar PC til ca 4000kr. Hadde ikke en fungerende PC fra før, bare nettbrett. Tror dere noe av det kan dekkes/inngå under kategorien "studiemateriell? Egentlig er jo dette bare bagateller, men spør likevel.
 17. Prøvde å søke litt rundt, som du også sikkert har gjort Fant ikke ut av det. Men 20mg/ml gir kanskje flere bivirkninger og brukes kun når det er stor fare for infeksjon? Håper noen som vet svarer.
 18. Takk for svar 😊. Har snakket med lege og nå fått denne som behovsmedisin på legemiddelkortet til pasienten.
 19. Hei! Jeg ser det finnes forskjellige desinfeksjonsmidler med klorhexidin, åde 20 mg/ml og 5 mg/ml. Hvorfor er det standard prosedyre å bruke 5mg/ml når det finnes sterkere? Når bruker en 20 mg/ml?
 20. Selv om loperamid er kjekt å bruke mot diaré, og man kan få kjøpt det reseptfritt på apotek - er jeg ingen tilhenger av å gi det uten at man har tatt stilling til årsaken bak diaréen. Er det snakk om en infeksiøst betinget diaré vil det ikke være en fordel å gi loperamid. Infeksiøst betinget diaré vil hjelpe GIT å kvitte seg med patogene mikrober, mens loperamiden vil bidra til at de får lengre tid til å formere seg i tarmen. Er det derimot snakk om diare pga andre ting, som at man har spist noe man ikke tåler, eller bivirkninger av enkelte medikamenter (mucositt f.x.) så kan det ha mer for seg. Så, jeg tenker jeg ville ha konferert med lege først, ja.
 21. Velkommen hit Har ingen erfaring med å jobbe på sykehjem, men har dere ikke en liste over hvilke medisiner dere kan gi uten å kontakte lege?
 22. Hei! noen her som har brukt sin norske utdannelse til å få jobb i utlandet? Hvilke land? Hadde vært artig med et lite opphold i Australia, USA eller Storbritannia!
 23. Hva ville dere ha gjort? Var på kveldsvakt på sykehjem og har ansvar for 48 pasienter. Den ene pasienten hadde fire flytende avføringer etter hverandre og rakk ikke toalettet. Jeg valgte å gi pasienten 2 kapsler med Loperamid. I ettertid kommer en annen ansatt og spør om jeg virkelig hadde lov til å gi Loperamid uten å ringe legevakta. Hva mener dere? Burde jeg ha ringt legevakt i forkant?
 24. Guest

  Anestesisykepleier

  Usikker på hva andre skoler krever, men ved anestesiutdanninga på OsloMet får man tilleggspoeng om man har jobbet som sykepleier på postoperativ avdeling, intensiv, intermediæravdeling/overvåkningsavdeling i spesialisthelsetjenesten eller akuttmottak. Hvor vanskelig det er å få jobb på slike steder som nyutdannet varierer nok fra sykehus til sykehus, men det er absolutt ikke umulig. Du vil ikke få tilleggspoeng før du har jobbet to år som sykepleier, uansett hvor du jobber (sånn er det iallefall ved OsloMet). Har du f.eks jobbet på postoperativ i 4 år etter utdanninga, vil du fortsatt bare få poeng for dine 2 år siste år, siden de 2 første er "obligatorisk" for å kunne søke videreutdanning. Har du gode karakterer fra bachelor? Snittet ditt er minst like viktig som arbeidserfaring. Selv jobbet jeg i 8 år før jeg tok anestesi, dukker mye spennende opp på ferden
 25. Hei, ønsker å bli anestesisykepleier. Noen som vet hvor vanskelig det er å få relevant arbeidserfaring etter sykepleiestudiet for å komme inn på anstesti? Kan man starte på den relevante arbeidserfaringen allerede som student på sykepleien?
 26. Dem har dessverre ikke noe godt forhold så det er nokk ikke aktuelt. Men kan be kollega om å kanske høre med hovedtillitsvalgt, dem burde nokke kansje hvite..
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy