Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Guest

  Hurtigvirkende insulin

  Hei, lurer på hvor ofte man kan administrere f.eks novorapid. Jeg leser at max effekt kan være fra 1-3 timer og at virkningsvarighet er fra 3-5 timer. Vil dette si at man alltid må vente 3 timer før man administrerer ny dose novorapid dersom blodsukkeret ikke synker?
 3. christy

  Bruker dere stellefrakk?

  Jeg er også 1.års splstudent som jobber på sykehjem og her brukt alle stellefrakker (heldigvis).
 4. Vi bruker stetoskop aktivt i undervisning på skolen der jeg går
 5. christy

  Lønn som student

  Tjener 169 kr/timen som 1.års student i kommunen. Vurderer å søke jobb på sykehuset, men klarer ikke finne ut om hvordan lønna blir da..
 6. Anonymm

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Takk for innspill og tips. Ingen hindrer meg i å snakke om ‘mannetemaer’. Men det handler om felles intresser. Altså hva flertallet har tilflelles. ikke alle menn jakter heller!
 7. Guest

  Bruker dere stellefrakk?

  Har jobbet på 3 sykehjem, og er nå sykepleierstudent 1. året. Ingen av sykehjemmene jeg har jobbet på finnes det stellefrakker, kun tynne dusjforkler. Under opplæring på 3 sykehjem, altså 5 + 5 + 3 dager med ca 10 forskjellige nevnte aldri noen stellefrakk. Etter jeg lærte dette på studiet har jeg konsekvent brukt det når jeg skal i stell hvor pasienten er sengeliggende/nært stell. I stell hvor vi er to tar jeg alltid med to dusjforkler (det eneste vi har), men de andre ser bare dumt på meg.. Ikke mye forståelse å hente hos leder heller. Synd, fordi dette er viktig.
 8. Guest

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Ta videreutdanning i en retning som er mer mannsdominert er et forslag. F.eks. anestesisykepleie. Evt. kan du sikkert ta ambulansekurs, og jobbe i ambulansen. Generelt er det en trend i helsevesenet med flere kvinner, noe som også gjelder på legesiden. Du kan jo også selv være en del av endringen ved å fremsnakke yrket til andre menn, for å bedre rekrutteringen. I tillegg er det ingen som hindrer deg i å snakke om typiske "mannetemaer" på jobb. Er flere av mine kvinnelige kolleger som deler min interesse for jakt. Lykke til!
 9. Anonymm

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Takk. Så langt har jeg jobbet kun i sykehjem og i hjemmesykepleien. tenker at jeg skal prøve å jobbe enten som hjelpearbeider, psykiatrian eller i russomsorgen da det er annerledes arbeidsoppgaver.
 10. Cathrine

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Velkommen hit Leit at du mistrives som sykepleier. Det føste jeg tenker når jeg leser innlegget ditt er om du kun har jobbet i hjemmesykepleien? Det finnes jo mange muligheter som sykepleier og kanskje du hadde likt deg bedre et annet sted?
 11. Mannlig sykepleier her. Anbefaler deg ikke å bli sykepleier. Tøft yrke( jobb i helg og hellig dager) , dårlig lønn. Vi er 3 menn mot 20+ kvinnelige kolleger i min arbeidsplass. noen ganger kan det gå 2-3 uker før jeg jobber med en mannlig kollege i samme vakt. pausepraten handler ofte om fødsel/svangerskap, barnebarn, kjekke menn og andre typiske kvinnetemaer bortsett fra når det er jobbrelaterte diskusjoner. Der sitter jeg midt opp i dette, glaner opp i taket og tenker bare inne meg at jeg er ‘lost’ eller ‘ hvordan endte jeg opp i dette yrket egentlig’.
 12. Hei. Jeg er en mann av innvandrer bakgrunn, som kom til Norge i en ganske ung alder. Jeg var bestemt på å ta utdanning etter videregåendeskolen, men var usikker på hva jeg ville bli. To av mine kompiser gikk på sykepleierskolen når jeg var russ. De snakket alltid positivt om sykepleieryrket, og jeg likte det jeg hørte. Bl.a. at man ikke skal slite med finne seg jobb etter fullført utdanning osv. Jeg endte opp med å ta sykepleierutdanningen og begynte å jobbe som sykepleier. To år senere mistrives jeg noe jævlig på jobb og yrket generelt. Noen av de viktigste årsakene er bl.a. at det er lite/ingen kjønnsbalanse. Vi er 3 menn på jobb mot 20+ kvinnelige kolleger. noen ganger kan det gå 2-3 uker før jeg jobber med en mannlig kollege i samme vakt. pausepraten handler ofte om fødsel/svangerskap, barnebarn, kjekke menn og andre typiske kvinnetemaer bortsett fra når det er jobbrelaterte diskusjoner. Der sitter jeg midt opp i dette, glaner opp i taket og tenker bare inne meg at jeg er ‘lost’ eller ‘ hvordan endte jeg opp i dette yrket egentlig’. I tillegg jobber jeg i en liten kommune, og har følt at det er en del fordommer mot det å være mann og utlending og i dette yrket. Dette mest fra pasienter på en direkte måte, og indirekte fra kvinnelige kolleger i form av kommentarer. Jeg får f.eks. ikke reist til noen av brukerne våre enten fordi jeg er mann og de vil ha kvinner, eller i noen tilfeller at jeg er mørk og at de ønsker nordmenn. Man må bare respektere det siden pasientene våre bor i eget hjem. Jobber i Hjemmesykepleien og jobben her går ut på stell og matlaging etter tre vanskelige år på skolebenken med studiegjeld. De eneste spennende oppgavene som er verdt utdanningen er doseringer 2. hver uke og et par e-linker man sender i løpet av uken. Andre årsaker er dårlig lønn og turnus arbeid med hver 3. helg. Nå har jeg sagt opp jobben min uten å ha noen klare tanker om veien videre. Jeg klarte bare ikke å fortsette fordi det tok knekken på meg psykisk. jeg ble dårlig av turnus jobbingen og den enorme mistrivselen førte til at jeg har begynt å grue meg til å komme på jobb, og utviklet angst. noe som gjør at jeg på jobb ofte er spent og går med en klump i magen fordi jeg ikke passer inn i dette yrket selvom jeg har prøvd. Ikke rart at nesten halvparten av gutta i klassen sluttet før de fullførte utdanningen. Jeg vurderte selv å avbryte studiet, men jeg gjorde ikke det. Angrer nå på det. Dette var for å dele min opplevelse og erfaring i sykepleieryrket som en fremmed (ikke etnisk norsk) mann.
 13. Victoria L

  Vende CRP prøve eller ikke?

  Har lært at man kun skal trykke blodet forsiktig ned i kuvetten , og det skal ikke blandes med opptrekksrøret- Antar da det ihvertfall ikke skal ristes ! Men som sagt , følg instruksjonen som er tilhørende det apparatet dere anvender.
 14. Earlier
 15. Victoria L

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Hei igjen ! Ja ikke sant ! Så merkelig det er ulik praksis jeg blir så «forvirret» over at det ikke er en slags nasjonal prosedyre som skal brukes overalt ! Hvorfor skal det være sånn at det gjøres så forskjellig ! Vi var aldri borti dette under mitt studie ! Jeg føler man gjør noe uforsvarlig ved å kun bruke opptrekkskanyle til for eks glassambuller osv , og ser du i felleskatalogen på nett er det illustrert fra plastampulle med morfin 10mg/Ml at man bare setter 1 Ml sprøyten ned i ampullen og trekker opp . Syntes det er krevende når man aldrinfinner et skikkelig svar på hva man skal gjøre /bruke ...
 16. MariusM

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Dette tenker jeg på nesten hver gang jeg knekker av en glassampulle.. Da jeg var i praksis på levanger sykehus ble dette brukt konsekvent. Ingen andre plasser jeg har vært har jeg sett dette i bruk..
 17. Victoria L

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Tusen takk for svar :) hva er deres forhold til filter(filterstrå) ved opptrekking . I var prosedyrene er ikke dette nevnt , men bla annet i tidsskrift for norske legeforening er det påpekt faren ved å injisere medikament som kan være forurenset med bittesmå plast / glass fragmenter ..
 18. IdaJ

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Vi har som rutine (eller alle gjør det)at vi kaserer det som ikke blir brukt av morfin i plastampulle etter st man dratt opp rett mengde. Vi sparer aldrig på det som er igjen. Og at vi kun bruker plastambullerne (1ml morfin, 10mg/ml) til små doser.
 19. IdaJ

  Slitsom kollega

  Ta det opp med enhetsleder/avdelingsleder. Det ville jeg ha gjort.
 20. MariusM

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Håndhygiene. Desifiserer anbruddspunktet med klorhexidinsprit. Setter inn sprøyte uten nål og aspirerer alt innhold. Setter steril topp på sprøyte. Fester ampulle til sprøyte og noterer dato og klokkeslett om jeg ikke skal bruke alt på en gang. Tips ved aspirering av innhold fra ampulle på denne måten. Trekk først inn så mye luft i sprøyta som du skal ha væske fra ampulle. Da slipper du at det blir vakuum i ampullen ved at du skyver stempel ut og inn til væske og luft har byttet plass. Alternativt kan du bruke en kanyle på sprøyta. Da blir ikke vakuum et tema.
 21. HEI Det er alltid noe en lurer på , og jeg opplever at det blir gjort forskjell på prosedyrer etc, fra sted til sted, eller at sykepleiere gjør ting ulikt. Jeg har forsøkt innhente informasjon, men det er alikevel noe jeg ikke finner ut av , eller får tilfredstillende svar på. 1. Opptrekking av medikament fra plastampulle MORFIN (10mg/ml) I felleskatalogen er det beskrevet at man setter sprøyten rett ned i ampullen etter å ha brukket av toppen. Hvordan trekker dere opp 10 mg/ml morfin (1ml) i en 1 ml sprøyte fra plastampulle? Det kan jo komme partikler fra ampullen rett inn i sprøyten, men det er ikke beskrevet at man skal bruke filter? 2. I Felleskatalogen er Morfin plastampuller beskrevet som engangsbruk. Noen sykepleiere sier de kaster resterende medikament etter at man har trukket opp riktig mengde. Trekker opp alt (1ml) i 1 ml sprøyten og gir for eks pasienten 2,5 mg x 2 i løpet av en vakt. Kaster dere da de siste 5 mg (0,5ml) ? Kom på vakt, og da fant jeg en sprøyte med morfin i tralla, det var da gitt halvparten og morfinen var da tilbake i ambullen med sprøyten festet til ampullen. Jeg antar da at spl har trukket opp 1 ml (10 mg morfin) gitt halvparten i løpet av en vakt, for så å tømme medikamentet fra sprøyten ned i ampullen igjen. ' Hva tenker dere om dette ?? 3 Og TIPS til hvordan enkelt unngå søl / lekking av medikamentet når man trekker opp fra plastampulle. Hvordan gjør dere det helt nøyaktig ?? Trenger litt oppklaring ift dette 2.
 22. En fin mulighet til å se hva det si å være intensivsykepleier:
 23. plutseligsykepleier

  Nyutdannede sykepleiere som slutter med en gang

  Jeg er i en lignende situasjon, nyutdannet og ganske overveldet. Jeg tror at for kort opplæring, for mye ansvar og følelsen av å bli stående alene med "alt" er med på skape usikre sykepleiere som til slutt velger å bytte yrke. Folk blir satt til å være kontaktsykepleiere under et år etter at de selv er ferdig utdannet, og da har man faktisk nok med seg selv. Jeg opplevde i medisinsk praksis at kontaktsykepleieren min gikk å gjorde alt selv, lot meg aldri få prøve. Da jeg tok opp dette med henne beklaget hun det veldig og sa at hun var så usikker selv at hun syntes det var vanskelig å ta ansvar for meg i tillegg. Ikke hennes feil- men veldig kjedelig for meg som student. Når man består sykepleien da er man på en måte i samme situasjon som når man tar lappen. Man har fått den, men det er først etter det at man blir god til å kjøre. For å kunne stå i en stressende jobb over tid må man være trygg i bunn. Og dersom det ikke er mulig for meg som ung og frisk å gå i 100% jobb... da er det jobben det er noe feil med.
 24. Har jobbet et sted i mange år, men ble ferdig utdannet for et par måneder siden. Synes det er veldig frustrerende å ha gruppeansvar, pasient- og medisin-ansvar samtidig som jeg skal ha ansvar for opplæring av nye. To ganger på kort tid har nyutdannede trukket seg fra stillingen rett etter opplæring. Jeg har svært blandede følelser angående dette. Lurer på om jobben min virker helt grusom, er jeg helt grusom, er den nye feig som ikke tør å prøve?? Vet ikke om jeg orker ansvaret for opplæring av nye nå. Det krever mye ekstra i en allerede intens arbeidsøkt. Hvilke tanker har dere om dette? Det er vel ikke så vanlig å få kjempemasse opplæring, og det er jo travelt over hele linja i helsenorge nå. Så er man jo nyutdannet, men samtidig ferdigutdannet. Har vel grunnleggende kompetanse, og bør jo klare en travel jobb med pasienter? eller..
 25. Cathrine

  Slitsom kollega

  Slikt er ikke så lett, kan jo være litt personligheten. Mulig at vedkommende ikke tenker over at det oppleves ubehagelig. Enten må man bare akseptere at slik er det og ikke la seg knekke av den grunn. Det høres ut som om det gjelder andre enn deg også, så du trenger ikke ta det personlig. Personen mener kanskje ikke så mye med det. Eller så kan du jo si direkte at du blir usikker når h*n holder på slik, alternativt ta det opp med avdelingslederen.
 26. snømann

  Slitsom kollega

  Hei, Har en kolllega, som når jeg har jobbet med, alltid gir meg en dårlig følelse. Jobbet lite med vedkommende, da vi for det meste går ulike skift. Jeg elsker jobben min, mye humor, kreative, kunnskapsrike og løsningsorienterte kollegaer. Har hatt jobben ca 1 år og begynner nå å se litt bak "fasaden". Vedkommende har jobbet 7-8 år på denne arbeidsplassen og slik jeg opplever er h*n alltid best. Det går på alt fra å bestemme alle detaljer, uten å involvere andre. Kommer stadig med små "stikk" når andre har lagt plan for en pasient (eks laget ulike lister for registrering - som må spesialtilpasses den enkelte). Det er aldri godt nok - og h*n må alltid korrigere noe. Kan forstå det dersom det er av betydning, men det jeg har sett dreier seg kun om at h*n oppfatter at h*n er den eneste som har løsningen. Å stille vedkommende spørsmål ender også med at en står igjen og føler seg dum. For meg er det viktig å ta opp på tomannshånd dersom jeg har problem med noe. Det har ikke falt seg naturlig enda, da det alltid er små "stikk" som kommer og den generelle følelsen en sitter igjen med etter å ha jobbet sammen. Siste nå var at jeg skulle gi rapport og h*n bryter inn og skal forklare det jeg allerede har forklart. En veldig rar opplevelse. Og når h*n sier noe som h*n åpenbart mener i fullt alvor kommer kommentaren "jeg bare tulla" etter h*n har sagt det. Som om det forsvarer det h*n har sagt. Vet ikke alltid om vedkommende skjønner hvordan væremåten påvirker andre. H*n har jobbet som sykepleier i 35 år, så er kanskje ikke mulig å endre. Hvordan håndterer jeg slikt ?
 27. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Ja det er viktig. Takk for link
 1. Load more activity
×

Important Information

Privacy Policy