Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Jobber på sykehjem og hos oss har vi dusjedager der pasientene er oppsatt på dager der de skal dusje..alle får en dusj i uken.Hos et par pasienter blir denne dusjen tvang da pasienten er så redusert kognitivt som er relatert til viderekommen demens eller pga hjerneslag der talen er borte.Hvordan gjør dere det der dere jobber ifht dusjedager,har dere dusjedager og hvis ikke hvordan praktiserer dere det ifht dersom dere ikke har dusjedager mtp å følge opp dusj?
 3. Last week
 4. Får du ei god klype med hud på ca. 5 cm, så kan du sette den 90 grader. Får du så vidt kanskje 2-3 cm, så setter du 45 grader. Uansett så er det ikke et problem om det blir i.m. med denne type medikament.
 5. Hvis oppgaveteksten ber deg om å gi svaret i dose blir det skjønnsmessig vurdering. Du kan alltids klage på resultatet.
 6. Har hatt medikamentregning eksamen i dag. Gjorde alle oppgavene rett ser jeg. Men på et svar har jeg skrevet 15 dråper, mens andre har skrevet 15dr/dose. Får jeg feil når jeg har kun skrevet 15 dr?
 7. Hei! I felleskatalogen står det at Influvac skal settes "Injiseres dypt s.c. eller i.m". Hvordan skal denne settes da? Om man setter s.c. så skal man jo sette blå kanyle i 45 grader eller gul i 90 grader. Men når den skal settes dypt, vil det si at man skal bruke blå kanyle i 90 grader da eller? Kan det ikke være litt voldsomt å sette grønn kanyle i 90 grader i armen?
 8. Hei! Det går nok bra, du stryker ikke på grunn av dette. De som leser skjønner at de som skriver er stresset, men kan hende du får litt trekk for det, da det anses som "slurv". De ser både på innhold, men også det oppgavetekniske. Blir spennende å høre hvordan det gikk, og gratulerer med levert bachelor! 😀 Bruk helgen nå til å slappe av litt, og nyt at du har levert!
 9. missleo

  Hallo!

  Hei hei!! Leverte min bachelor oppgave og oppdaget senere at jeg har i noen plass glemt å sette punktum og parantes. og 2 stavefeil i alt 4 små feil. Har det noe å si? Kan man stryke på det???? :=OO
 10. Mitt tips er: svare på spørsmål, svare på spørsmål, svare å spørsmål. Gå inn på Nokut og finn de tidligere nasjonale eksamenene, og bli god på formulere svar. Man vil også se hvilke spørsmål som går igjen. For meg hjalp det ikke å sitte og lese time ut og time inn. Jeg brukte mye Sykepleiepluss (MedEasy som det heter nå) i starten for å få oversikt over pensum. Så supplerte jeg med læreboka hvis det var noe spesifikt jeg lurte på. Jeg tegnet litt også, da var det lettere å huske detaljer. Jeg fikk B, så det var en god metode for meg. Selvsagt er det individuelt, så prøv det frem. Lykke til!!
 11. Earlier
 12. Guest

  Spørreundersøkelse Skovaner

  Hei! Vi er tre jenter som studerer bachelor i organisasjonspsykologi, HR og ledelse ved handelshøyskolen BI. Vi har hjemmeeksamen i faget markedsføringsledelse og i den forbindelse har vi laget en liten spørreundersøkelse som handler om hvilke sko man foretrekker på jobb/skolen, hva man ser etter når man kjøper ett par nye sko og bekjentskapet til skomerket Gaitline. Undersøkelsen tar 1-2 minutter å besvare. Håper du har tid til å hjelpe oss på veien til eksamen. Undersøkelsen er primært for de som jobber innen helsesektoren. Takk på forhånd!:) Spørreundersøkelsen finner du her: https://bino.qualtrics.com/jfe/form/SV_065QX5uSdZSZtKB
 13. Jeg og gjør meg flere tanker her.. det første er jo som andre har nevnt før her: hva slags immunsupprimering er det snakk om? hvilke andre smitteverntiltak har dere for denne pasienten? Dersom pasienten hadde et glass med vann på nattbordet, ville du ha spritet glasset før hver gang pasienten drakk av det? De settene vi bruker har en topp på 3-veiskranen. Er det ikke det på deres sett? Vi bruker denne typen, og du ser den lille toppa til kranen? hvilket sett bruker dere?
 14. Det er så utrolig gøy og støttende å være en del av sykepleiermiljøet i norge. Nylig designet og utviklet jeg et norsk referansekort som skulle være et litt sånn "catch all" kort i lommeformat og trykket på plastik. Jeg ba om input of fikk raskt kyndig hjelp, input og kvalitetsikring fra sykepleierstudent, sykepleier på sykehjem, sykepleier på legevakt, anestesisykepleier, intensivsykepleier, paramedic og leger. Etter mye arbeid og design gjorde jeg en test runde og folk kastet seg over kortet, dette førte igjen til nytt revidert opplag med små endringer og folk kastet seg over det nok en gang. Folk er så støttende og motiverende at jeg blir helt overvelmet Nå har en liten drøm om å både ha dette kortet i salg men også å ha lansert en nettbutikk for å selge dette produktet + andre ting jeg synes er gøy, nyttig eller morsomt. Spesielt Semmelweis button og sykepleier nøkkelringen er jeg veldig happy med, selv om referansekortet er hovedproduktet og fokuset. Blir kjempe glad om folk tar en titt på www.leanmeannursingmachine.com, er veldig i oppstartfasen så veldig kjekt med alle som bakker opp prosjektet. Les gjerne mer om kortet der eller på instagram @leanmeannursingmachine
 15. Hei, Jeg har jobbet på helsehus de siste 3 årene(sykepleier), noe jeg syntes har vært spennende men også veldig travel. Nå skal det bli endringer og flytting, så jeg vurderer ny jobb. Helsehuset hvor jeg jobber nå er et stykke unna, og jeg har en stund lurt på å få noe nærmere der jeg bor. Vi vurderer barn og fikk høre at nattevakter kan være bra. Det kommer til å bli en prosess hvis jeg blir gravid igjen, da det har vært problemer, og da kan nattevakter være greit. Det er nå en stilling ute på ren nattevakt. Altså 60% fast stilling. Jeg lurer på om noen har noe erfaring og kunne svare på noen av mine spørsmål: -Hvordan er det med å ha ren nattevakt stilling? Har man 5 vakter og deretter 7 av, eller hvordan er dette? -Hvordan klarer dere å snu døgnet når dere har nattevakter, og er det tungt med ren nattevakt stilling. -Mister man all kunnskap om det man gjør ved dag/kveld vakter, og er nattevakt en spennende jobb? -Er 60% natt stilling det samme som 80% hvis man har dag/kveld turnus? -Vet ikke om noen har erfaring med å jobbe natt og evt. være gravid? Takker for svar dere gir meg, og jeg kan få et mer innblikk i hvordan det er å jobbe kun natt.-) Jeg har hatt nattevakter før, men dette er jo kun noen i perioder.
 16. Jeg var ute av jobb i 2 år. Hadde permisjon, slik at jeg gikk tilbake til min gamle jobb. Det gikk helt greit. Jeg ville i din situasjon søkt jobb et sted du har endel erfaring fra. Lettere da å få jobb på grunn av tidligere erfaring. Tror også du vil føle det mindre stressende å jobbe et sted fast enn tilkallingsvikar. Men får du ikke jobb, hadde jeg absolutt startet som tilkallingsvikar. Da vil det mye lettere å få fats jobb etterpå. Jeg ville da valgt et sted du kunne tenke deg å jobbe fast, enten det er sykehus eller sykehjem.
 17. Jeg har jobbet med noe helt annet enn sykepleie de siste 2,5 årene. Jeg ønsker nå å søke meg tilbake til yrket da jeg savner det, men er usikker på hva som er realistiske muligheter for jobb. Burde jeg søke jobber som tilkallingsvikar i første omgang, eller burde jeg også søke vikariater ved både sykehus/ sykehjem? Jeg har tilsammen 7 års erfaring som sykepleier før jeg gikk ut av yrket. Har jobbet både på sykehusavdelinger og sykehjem tidligere. Er det mest realistisk å søke jobber som tilkallingsvikar på sykehjem i første omgang? Om det er noen som har vært i samme situasjon som meg, setter jeg pris på å høre deres erfaringer. Eller om det er noen her med ansettelseserfaring/ som vet noe om hvilke muligheter man har, så blir jeg glad for råd.
 18. Du runder ikke av 1499000, det har ingen komma og dermed ingen desimaler. Desimaler er f.eks. 10,045. Slik jeg lærte det på utdanningen skal barn alltid regnes med tre desimaler. Ellers er det to, hvis du ikke får hele tall. Her gjelder vanlige avrundingsregler. Har du 0,045 blir det 0,05. Har du 0,044, så blir avrundingen 0,04. Er det siste desimaltallet 5, 6, 7, 8 eller 9 avrundes forrige siffer oppover med 1 Hvis siste desimaltall er 0, 1, 2, 3 eller 4 beholdes forrige siffer Har du 0,04435, så har du 5 til sist. Da runder du 3-tallet oppover 1, til 0,0444. Da du bare har firere, kan du ikke øke noen desimaler med 1, og det blir derfor stående. Du skriver da 0,04. https://www.matematikk.org/oss.html?tid=89234 Her kan du lære mer om avrunding. Forøvrig har universitetene ulike avrundingsregler, og jeg ville forhørt meg med den institusjonen du tilhører for hva som er gjeldende for dere. Lykke til!
 19. Hei jeg sliter med avrunding og skal ha eksamen snart. må bare innrømme at jeg har aldri vært flink i matte men synes medikament virker interesant og jeg elsker og regne nå ettersom jeg får til men jeg vil ikke stryke pga avrunding. Hva menes det med at det skal skrives med hel tall eller at svaret skal ha 2 desimaltall?? hvordan runder jeg av 1499000 eks?
 20. Guest

  Student

  1g = 1000mg D=1000mg S=500mg/tbl Dose delt på styrke = 2 tbl. M= 2tbl.
 21. For immunsupprimerte pasienter bør man bruke sterilt vann. Utover dette er prosedyren ren, ikke steril.
 22. Hei, jeg tror veien inn i ambulanseyrket via sykepleien har blitt vanskeligere etter at ambulanseutdanning har blitt bachelorutdanning. Utover det så kan du fint søke master i klinisk forskning og fagutvikling ved OsloMet uten yrkeserfaring som sykepleier, men vær obs på at du da ikke får spesialisering, "kun" mastergrad. Begynner du å jobbe ved sykehus så åpner det seg ofte litt flere muligheter for videreutdanning både med og uten lønn. Det er ofte ikke lett å få fast stilling i sykehus som nyutdannet sykepleier, men du får bare søke videre. Kanskje en idé kunne vært å søke jobb i personalformidlingen ved et sykehus? Da får du i det minste en fot innenfor sykehusmiljøene.
 23. Guest

  Student

  Hvordan regner jeg denne oppgaven har eksamen om en uke og får bare ikke til med ml/t eller dr/min ganske sjelden æ får til
 24. Tusen hjertelig takk for hjelpen. Dette er bacheloroppgave ja. skal gjøre akkurat som du anbefalte. Du er en engel! Tusen takk
 25. Hvis dette er en bacheloroppgave vil jeg anbefale deg å se på hvilke tiltak sykepleieren kan gjøre. Kognitiv terapi og lignende er mer over i psykologenes fagfelt. Sykepleiere driver ikke kognitiv terapi, miljøterapi eller annen terapi i den forstand. Vi utøver sykepleie, og det som omfavnes av fagets definisjon. Hvis du ramser opp tiltak som kan gjøres som er utenfor vårt fagfelt vil jeg anbefale deg å avgrense deg fra disse, da du ikke viser sykepleien. Igjen vil jeg foreslå Eide og Eide sin bok kommunikasjon i relasjoner. Psykiskhelse.no har informasjon om angst og depresjon. Men skal jeg være ærlig ville jeg gått for enten angst eller depresjon, da en bacheloroppgave gjerne har begrenset med ord, som kan gjøre det vanskelig å gå dypt nok inn i en av tematikkene. Det å skrive om KOLS i seg selv er egentlig mer enn nok, da du kan trekke frem at det disponerer for angst og depresjon. Hvordan gir du da sykepleie til pasienten med KOLS? Hvilke observasjoner gjør du knyttet til angst, depresjon, og de andre plagene som oppstår ved KOLS? Beskriv og begrunn sykepleien din! Lykke til!
 26. Hei .. sitter å skrive om kols pasienter som sliter meg angst og depresjon. Hvordan kan man forebygge angst og depresjon ? Kognitiv terapi, pyskososial støtte, støtte samtaler, vet jeg så lenge, kan dere dele litt hva synes dere om dette eller evt, tiltak som dere vet. Mange takk på fårhånd
 27. Hei! Jeg var ferdig utdannet i juni, og fikk da jobb på arbeidsplassen jeg har vært under utdanningen, i hjemmetjenesten. Og jeg er allerede lei! Jeg lengter etter å bli noe mer, lengter etter å begynne på skolen igjen. Jeg vet ikke hvordan jeg forklarer det, men jeg kjenner meg så lei. Jeg angrer på at jeg ikke tok ambulansefag på vgs istede, jeg vil jobbe med mye mer akutte tilfeller, eller raskt utbytta av pasientene. Jeg lurer på om jeg kunne blitt ambulansepersonell som sykepleier? Hvordan holdt dere evnt ut å jobbe de årene som kreves for å ta master? Jeg vurderer å søke meh rett inn på jordmor i januar fordi jeg vil begynne igjen, hvis ikke må jeg vente 2 år på å søke meg inn på master i anestesi. Jeg vil bytte jobb, men finner ingen ledige stillinger i de arbeidsområdene som interesserer meg, og har ikke fått de siste to jeg søkte på...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy