Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Hei! Det er synd du har det slik som du skriver. Her tenker jeg at det er best at du snakker med din fastlege og evt. behandler da jeg tviler noen her inne er kvalifiserte til å hjelpe deg med de utfordringene du beskriver! Lykke til!
 3. Nonmaleficence

  Ferie 2020

  Hvis du begynte å jobbe i januar har du ikke tjent opp ferie. Det utbetales ikke lønn i Juni, kun feriepenger. Har du ikke tjent opp ferie trekkes du av lønnen for ferieukene. Du kan alltids snakke med sjefen din om det, men kan se ut til at du er trukket av mai-lønnen for din ferie.
 4. Du må gjerne være mer spesifikk med hva "mange andre ting" er. Blir vanskelig å gi anbefaling når du ikke skriver hva du synes er utfordrende!
 5. 1. Kan et sting åpne seg/sprekke hvis pasienten ikke er forsiktig? - Hva tenker du selv? Hvis hud strekkes til bristepunktet, hva skjer da med stingene som ikke er elastiske? 2. Hvis pasienten har fine verdier (NEWS 0), men er surklete. Ville du ta kontakt med legen med en gang eller ta det opp på visitt? - NEWS er et hjelpemiddel, og en skal alltid ta med kliniske observasjoner, det er derfor du er der! Er pasienten anstrengt i respirasjonen? Er dette vanlig for pasienten? Har pasienten lungesykdom? Bruker pasienten vanndrivende? Har pasienten tatt sine vanndrivende? Hvis det virker harmløst, gjør ny observasjon etter en liten stund. Hvis uendret kan det nok vente til visitt. Hvis det påvirker pasienten på noen måte, eller forverres, ta kontakt med lege umiddelbart. 3. Er det sykepleiere som skal søke om hjelpemidler for pasienten? (sykehus) Må legen konfereres først...? - Søke hjelpemidler er legens oppgave. I noen tilfeller delegeres dette til sykepleier, men du skal da ha opplæring i dette. 4. Hvis en post-op pasient plutselig begynner å surkle, metningen synker - når du har iverksatt nødvendige tiltak for å hindre ytterligere skade, tar du kontakt med legen eller tar du kontakt med P.O og sender dem tilbake ditt? - Når pasienten er kommet til din avdeling er det avdelingslegen som er ansvarlig for pasienten. Ikke oppvåkningen. Pasient på din avdeling, ditt og avdelingens ansvar. 5. Merker at de på avd jeg jobber på har en litt avslappet forhold til kroppsvask før en op. Der man skal bruke wipes (glemt hva de heter) har jeg fått beskjed om at det er greit å bare vaske vanlig. Er dette vanlig? Prosedyrer er til fordi det er basert på forskningsbasert kunnskap sååå...syntes det er litt sløvt. - Finn frem prosedyren. Selv om andre ikke gjør det ordentlig, trenger det ikke å bety at du ikke skal gjøre det ordentlig. Dessuten som ny er det veldig sjeldent en fanger opp alt erfarne sykepleiere gjør. Her er det litt det å ikke stikke nesa for langt frem. Du kan alltids spørre hvordan andre gjør det, men vær forsiktig hvordan du ordlegger deg. Ikke alltid prosedyrer er forskningsbasert, det kommer ann på hvem som har laget de.
 6. Nei. Det er ikke vanlig å kombinere disse preparatene. Hvis du ikke opplever effekt av det ene medikamentet alene kan det være nødvendig med bytte av preparat eller dose. Snakk med din fastlege for hjelp.
 7. Hei! Sykepleierutdanningen er et svært teoretisk krevende studie. Sykdomslære-eksamenen har ofte en strykprosent på ca. 50%, noe som skyldes de høye kravene til kandidatene. Det holder ikke å kun jobbe på dagtid, kveldstid er også nødvendig. Ofte er studiene fokusert på gruppearbeid da sykepleiere arbeider i team. Mesteparten av studiet er obligatorisk, og de fleste stedene i Norge har nå en fraværesprosent i praksis på 10%. Når jeg tok utdanningen var det mange småbarnsmødre som tok utdanningen. De brukte enten flere år, tok studiet på deltid eller brukte opp venne/familiekvota på barnepass og avlastning. Det er et krevende og vanskelig studie, og ikke noe som tas med letthet. Det er også en annen grunn til at det er høye krav, og det er at det er deg det står på om en pasient overlever eller ikke. Etter min mening burde ikke karakter E være bestått, med tanke på hva vi jobber med. Så hvis du tenker at du skal ta utdanningen bare for å så vidt bestå fagene, vil jeg anbefale deg å revurdere det. Det kommer til å bli svært tungt og vanskelig for deg gjennom studiet, og når du er ferdig utdannet. Lykke til!
 8. Det er nok for tidlig å si hvilke senskader som blir permanente, og hvilke som gir midlertidig funksjonsnedsettelse.
 9. Hei! Har jo vært en del snakk om mulige senskader og langvarige syke av Covid-19 som ikke blir friske på flere måneder i det siste. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLj2xg/covid-sjuka-asa-har-haft-feber-i-96-dagar?fbclid=IwAR3H-6J1paJhL9NB2GbHx5DOo_qE2pFouJrGs37I5Lb61llVsHVZ0OtvFvc https://www.dagbladet.no/nyheter/frykter-corona-demens/72476183?fbclid=IwAR0nfXzRsmHa25A9gD0YduLXwUCZ59yZDDDyarOrdTYleflWs6ZSBFob-7Y Noen her som jobber med corona-pasienter? Hvordan ser dette ut for dere? Ser det ut til å være mange som har skader på indre organer etter at de tilfriskner, og hvor mange er det som fortsatt er syke etter et par måneder og kan ha fått langvarig utmattelse/ettersykdom? Noen som har noen erfaringer, eller tanker rundt dette? ☺️
 10. Hei Jeg er i 30-årene og med to små barn. Vurderer å studere sykepleie. Hvor mye arbeid er den teoretiske delen av studiene? Holder det å jobbe på dagtid, eller må man gjøre oppgaver og pugge "etter skoletid" også? Og hvis man trenger litt fleksibilitet, hvor lønner det seg å studere sykepleie? Bor i Oslo. Har hørt historier om voldsomt mye gruppearbeid. Gjelder dette for alle skolene? Og hva med forelesningene, er det mye obligatorisk, eller kan man velge litt? Takker for svar:)
 11. Earlier
 12. Ser det er en stund siden dette ble skrevet, men er så dypt uenig at jeg skriver et svar: Å presentere en slik regne oppgave kan handle om langt mer enn bare selve oppgaven på et intervju. Feks viser det hvordan du takler og løser en uventet oppgave, hvor trygg du er på deg selv som person vil kunne reflekteres i hva du umiddelbart svarer, Din tiltro til deg selv og dine sykepleier kunnskaper vil også komme tilsyn uavhengig av om du klarer å løse oppgaven eller ikke.
 13. Jeg har ikke jobbet som sykepleier på en stund. Jeg har holdt meg faglig oppdatert når det gjelder behandling, men det er så mange andre ting som har endret seg. Finnes det kurs, gjerne online, eller andre ting der jeg få det faglige påfyllet jeg trenger?
 14. Hei ☺️ jeg er nå nyutdannet sykepleier og starter med et sommervikariat på et sykehus nå i juni. Under studiene var jeg sykemeldt ett år pga psykisk stress og angst og er nå redd for at dette skal eksalere ( fordi angsten er der) . Nå er Jeg er mest redd for å få panikk angst som ny spl hvor kolleger eller leger vil tvile på at jeg er skikket til å jobbe som sykepleier. Jeg elsker mennesker og jeg synes yrket i seg selv er spennende , men jeg tviler så på Mine egne ferdigheter at det ødelegger nesten sagt «livet» mitt for tiden. Jeg gråter flere dager, sitter med konstant sug i magen, stirrer ut i luften og tviler på om dette yrket er noe for meg alikevel ...jeg tror det er min egen frykt som forteller meg dette, samtidig vet jeg ikke lenger.. Angsten gjør at jeg mister logisk sans og derfor er jeg redd dette skal skje i jobben. Jeg føler meg nesten desperat , jeg skulle så ønske jeg fikk TIL dette .. at jeg klarte å komme meg over denne forferdelige «tilstanden» jeg er i nå... jeg har lovet meg selv og Prøve denne sommeren og se , men det hadde hjulpet enormt om det var noen andre som hadde erfart det samme som meg - og som det gikk over for...
 15. Heisann! Flere som har søkt seg inn på sykepleie til høsten? Tror jeg kommer inn der hvor jeg har søkt, men med koronavirus og alle de som har søkt i år er jeg veldig nervøs kjenner jeg. Jeg søker i ordinær kvote. Er det andre som er spente? 20. juli er så skrekkelig lenge til!
 16. MedtilS

  Ferie 2020

  Hei! Noen som kan forklare rettigheter jeg har som sykepleier som startet ny jobb i Januar i år i forhold til ferie og feriepenger som blir utbetalt angivelig i Juni? Jeg fikk beskjed av min sjef at jeg ikke får betalt ferie det første året. Jeg fikk en lønnslipp nå i Juni der jeg ble utbetalt en liten lønn på 9k. Det var angivelig kun tillegg. Men hva med lønn for selve Mai måneden jeg jobbet? Når får jeg den og kan jeg kreve den tidlig? Takk!
 17. Bruk av apodorm sammen med zolpidem kan øke bivirkninger som svimmelhet, døsighet, forvirring og konsentrasjonsvansker. Noen mennesker, spesielt eldre, kan også oppleve svekkelse i tenkning, dømmekraft og motorisk koordinering. Du bør unngå eller begrense bruken av alkohol mens du blir behandlet med disse medisinene. Unngå også aktiviteter som krever mental våkenhet, som å kjøre bil eller betjene farlige maskiner til du vet hvordan medisinene påvirker deg. Snakk med legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer. Det er viktig å fortelle legen din om alle andre medisiner du bruker, inkludert vitaminer og urter. Ikke slutt å bruke medisiner uten å snakke med legen din først.
 18. 1. Ja. 2. Forsøk å finn ut årsaken til surklingen - og vurder utifra det. 3. Hos oss er det sykepleier som gjør det. Lege konfereres ikke. 4. Tar kontakt med post-lege! Det meste kan behandles på sengepost. Lege skal vurdere hvor vidt pasienten skal overflyttes (hos oss er post-operativ og intensiv samme avdeling). 5. Jeg er usikker. Hos oss dusjer pasienten bare vanlig før operasjon, eller vi utfører grundig klutvask hvis dusj ikke er mulig. Årsaken til dette er at det visst er bevist at pasienten tåler sin egen bakterieflora, og vask med Hibiscrub er hardt for hudfloraen og i prinsippet unødvendig (liten klinisk effekt av vask med hibiscrub). Jeg har tatt litt ekstravakter på andre avdelinger, og der skrubber de med hibiscrub for harde livet. Bruk av våtservietter før operasjonen hørtes litt sløvt ut hvis pasienten er i stand til å dusje selv.
 19. Er det ikke slik det er? (Dessverre og heldigvis) Jeg jobber i spesialisthelsetjenesten, og jeg har heller aldri fått "opplæring" i noen prosedyrer. Det har jeg lært via å lese i e-håndbok, VAR, eller spørre kolleger.. Og deretter prøver jeg meg frem. Bruker også YouTube en del. Dog syntes jeg du burde ha fått rapport om hvilket behov pasientene har - akkurat den delen fremstår mangelfull. Ved kompliserte stomiskift er vel pasienten gjerne i kontakt med spesialisthelsetjenesten på en eller annen måte, og det skal medfølge prosedyre for skift.
 20. Tanken slo meg i dag, da jeg sto på et firemannskrom som "oset" grumsete urin. Jeg hadde nettopp skiftet på bilaterale pyelostomikateter (enda ikke tømt fra posen), skiftet pasientens sengetøy og stelt pasienten. Luftet og sprayet luftfriskende spray. Kort tid etterpå returnerer den sjenerende lukten. Det er ingen lekkasje fra pyelostomiene, bandasjen rundt innstikket er vanntett og hel. Posene er rene, pasienten er ren, sengen er ren.... Hvor kommer lukten fra? Har opplevd dette flere ganger med urinkateter også. Hva er beste måte for å forhindre denne typen lukt? Opplever det ganske overdøvende, og sjenerende for pasienten.
 21. Anbefaler å bruke søkefunksjonen i forumet. Dette spørsmålet kommer opp stadig vekk, og flere utfyllende svar finner du i denne tråden: https://www.sykepleiediskusjon.net/topic/836-l%C3%B8nn-som-student/page/2/
 22. Hei. Jeg har fullført 1 året og skal jobbe på sykehjem til sommeren. Hvordan er det med lønn til studenter som har fullført 1 året? Er lønnen det samme som om du hadde vært helt uerfaren student? Har prøvd å se på kommunens sider, men er ingen info om lønn for studenter der. I tillegg ser jeg andre får økt lønn etter fullført medikamentregningeksamen, hvorfor øker dere i lønn da? Dere kan jo teknisk sett ikke gjøre noe mer med medisiner enn før eksamen, er evt arbeidsgiver som må sende deg på medisinkurs før du kan håndtere medisiner (utenfor skolens praksis)
 23. Heisann, en liten diskusjon på arbeidsplassen og er på jakt etter andre synspunkter er det innafor at pasienter har ringeklokke med kamera og lydovervåkning når man har bistand fra hjemmetjenesten døgnet rundt? Ingen skilting og pårørende sitter å følger med på telefonen sin om hvem som kommer, når og pluss at det er lyd.. som feks vaktansvarlig kan man dumme seg ut å snakke i tlf utenfor døren å kanskje si en adresse eller navn til annen pasient uvitende at noen kan høre..
 24. Pally

  Sykepleierlønn 2020

  Timeslønn blir litt vanskelig å si helt sikkert, det avhenger blant annet av hvilken sektor du jobber i og hvilke vakter/tillegg etc du får. Basert på spekter (spesialisthelsetjenesten) for sykepleiere uten spesialisering er minsteårslønn: 0 år - 410 000 4 år - 425 000 8 år - 450 000 10 år - 500 000 mens for KS (kommunehelsetjenesten): 0 år - 410 000 2 år - 420 000 4 år - 430 000 6 år - 440 000 8 år - 450 000 10 år - 500 000 16 år - 505 000 Så startlønnen er ca. 410 000 uansett hvilken sektor du jobber i. Hvis vi da går ut i fra at du jobber 100% stilling med gjennomsnittlig 35,5 timers arbeidsuke, blir det 35,5 timer x 52 uker = 1846 timer i året. Hvis du da tar 410 000 i årslønn/1846 timer i året blir det ca: 222,- kroner i timen minus tillegg i startlønn. Dette blir jo selvsagt veldig omtrentlig, men det blir noe sånt.
 25. Guest

  Sykepleierlønn 2020

  Hei, hvor mye får en nyutdannet sykepleier i timen i Oslo område uten ansiennitet?
 26. Jeg startet som nyutdannet sykepleier med 4 års ansiennitet, og de 4 årene kom fra jobb innenfor helt andre sektorer enn helse (servicehandel, bensinstasjon m.m.). Du må bare kunne vise skriftlig til en prosentvis andel arbeid utført årlig siden fylte 18 år. Så i utgangspunktet beholder du ansienniteten din.
 27. Jeg hadde sommerjobb på sykehjem den første sommeren jeg var ferdig utdannet, men begynte i ny jobb på sykehus fra høsten av. Ikke noe i veien for å bytte jobb etter sommeren, og sykehusene lyser ut både faste stillinger og vikariater gjennom hele året. Fast stilling på sykehus er det sjeldent man får som nyutdannet uansett (i hvert fall i storbyene), så jeg ville ikke vært så bekymret for det med det første. Edit: Når det kommer til tid for å søke på sommervikariater tror jeg det begynner å haste litt. De fleste sommerturnusene på sykehus skal være klare omtrent på denne tiden, og jeg vet at vi har sommervikarer under opplæring hos oss i ukene fremover.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy