Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Er det farlig hvis man har satt sprøyta i muskel? Min mor har trolig gjort det og fått en stor vond kul.
 3. Earlier
 4. Guest

  Nattevakt stilling

  Jobber 63% natt, tilsvarer 4 netter på og 6-7 dager fri. Ca 80% dag/kveld lønn. mister mye oversikt så jobber noen dagvakter innimellom for å få mer oversikt og mer utfordringer.
 5. Hei! jeg jobber mye ekstra nå om dagen, da behovet er stort. Jobber for det meste døgnvakter. Er da mer borte fra barnet mitt på 12 år. Hun er hos faren min når jeg er på jobb. Har snakket mye med henne om situasjonen og hun har forståelse. Men klart det er vanskelig for et barn at mamma er ekstra masse borte... det river i meg til tider nå! Jeg føler ansvar og ønsker å hjelpe til på jobb i denne utfordrende tiden. Men samtidig føler jeg at jeg «svikter» datteren min på en måte. Hun har jo også utfordringer med at hun savner skole og venner. Syns det er vanskelig! Prøver å forklare henne hvor alvorlig situasjonen er, men uten å skremme henne. Hun er redd for at jeg skal bli smittet på jobb. Jeg har allerede vært isolert hjemme en gang pga en situasjon på jobb (heldigvis bare en dag, før smittestatus ble avklart), da ble hun ganske skremt. Vi får heldigvis snakket ganske ofte på FaceTime mens jeg er på jobb. det virker som hun takler det bra, men at det er meg det er verst for egentlig...Heldigvis siden jeg jobber døgnvakter har jeg jo en god del dager helt fri innimellom, og da bruker vi tiden godt sammen. dere andre som har barn og jobber mye overtid nå. Hvordan takler dere det? Og barna? Noen tips eller trøstende ord?
 6. Samme hos oss Dagmar. Kun FFP3-maske og undertrykksisolat ved aerosolgenerende prosedyrer som broncoskopi/intubasjon e.l., ellers legges de på vanlig dråpesmitteisolat.
 7. Begynn med anatomi, for det er greit å starte med litt før da det er stort pensum. Kjøp abonnement på https://medeasy.no . De har gode videoforelesninger for anatomi som gir deg god oversikt over organsystemene, slik at du er litt i forkant før du starter opp. Det er ett tips jeg fikk før jeg begynte på studiet for snart 3 år siden, og som jeg så nytten av.
 8. Jeg har søkt sykepleie i Bodø fra høsten, og har i disse koronatider plutselig fått litt ekstra tid.😅Jeg tenker derfor å benytte anledningen til å lese meg litt opp på temaer til studie. Er det noen som har tips til stoff jeg kan lese og bøker jeg kan kjøpe? På forhånd takk! 😁
 9. Jobber ikke på sykehus, men ser de snakker om mulig luftsmitte. Kanskje derfor du ser at det benyttes P3 masker. Bruker dere fortsatt dråpesmitteregime?
 10. Hei! På alle bilder fra media ser jeg at det benyttes p3 maske ved kontakt med coronapasienter. Sykehuset Telemark benytter generell dråpesmitteregime, aka kirurgisk munnbind. P3 kun ved aerosolgenererende prosedyrer. Hvordan er dette ved ditt sykehus?
 11. Og man kan bruke det hjemmefra etter at man fått en registrering.
 12. Jeg har tilgang via kommunen jeg jobber i. Men æ veit at man før kunde ha ett eget inlagg uten at set var koblet til jobb eller studier.
 13. Jeg har konto til det via universitetet jeg går på, med samme innlogging som jeg har til universitets systemer. Tror man kun får tilgang via en høyskole eller ett universitet. Noen kommuner har også tilgang for sine ansatte, hvertfall har den kommunen jeg skal begynne å jobbe tilgang for ansatte.
 14. Hei. Er det noen som bruker Var, får ikke registeret meg? Hvordan gjorde dere? Er det relatert til Universitetet eller man kan bruke det hjemmefra også? Takk på forhånd.
 15. Guest

  Rar lukt av rap

  Hei! Fikk dette første gang for 2år siden, så gikk det et år til neste gang og nå er det hver mnd, av og til hver uka.. Akkurat samme symptomer som beskrevet over, men jeg synes det minner mer om gjær lukt, så boblende mage, diaré og oppkast, gjerne hele natten så jeg ligger helt utslitt neste dag. Nå fikk datteren min på 10år dette forrige uke og det ble bestilt legetime med blodprøver. Tenkte først melkeallergi, men vet ikke, håper de kan finne noe så vi slipper denne dr*@€n..! Men godt å finne ut av at vi ikke er alene, kanskje det ikke er så farlig som jeg også har tenkt. Fikk resept på noe tabletter jeg skulle ta, husker ikke hva de heter men har ikke noe tro på de, skulle stoppe sure oppstøt og lignende men det har jeg jo ikke(!). Håper noen finner svar snart
 16. Les! Jobb med andre som skal ta opp og bruk MedEasy. Dette er grunnleggende kunnskap du trenger videre i studiet og når du er ferdigutdannet.
 17. Du kan vel ta en utdanning da innen pedagogikk eller ledelse? Opplever egentlig at du svarer ditt eget spørsmål her...
 18. Guest

  Rar lukt av rap

  Hei! Ville bare tipse om at når jeg får sånn rap, så blander jeg ut en teskje med natron i vann, og drikker det. Da blir det helt borte
 19. Hei, Jeg er sykepleier og har jobbet i hjemmesykepleien i 3 år. Nå vil jeg gjøre noe annet! Jeg vil bort fra kommunen, og inn i enten privat eller offentlig sektor. Jeg kunne godt tenke meg å få en stilling innenfor politiet, f.eks. på et støttesenter for integritetskrenkende ofre. Jeg tenker noe innenfor pedagogikk kanskje? Eller noe innenfor ledelse, men fortsatt ikke innenfor helsesektoren i kommunen. Jeg vil ikke jobbe med eldre eller pleie. Jeg vil ut av uniformen og inn i kontorarbeid, men samtidig også få jobbe direkte med brukere. Jeg er villig til å sitte flere år på skolebenken om det er det som må til. Jeg mistrives veldig i min arbeidssituasjon slik som den er nå, men aner bare ikke hva jeg skal søke videre på. Kan noen hjelpe meg eller komme med innspill? Noen som har noen spennende stillinger de kan fortelle om/ anbefale?
 20. Hei! Jeg presterte å stryke på eksamen i anatomi i desember. Må ta eksamen på nytt nå i april. Stryker jeg igjen kommer jeg ikke ut i praksis i 3. semester til høsten. Kjenner jeg er veldig stressa og vi har i tillegg 2 eksamener før konte eksamen i anatomi. Har noen erfaring med å stryke og måtte ta opp igjen anatomi? Tips og råd tas imot med stor takk! Mvh, Stressa student.
 21. Det jeg har lært er samme som deg, at kun spl har lov å trekke opp medikamenter. Men mulig man kan få dispanse i hjemmetjenesten? Har du spurt din leder om det? Eller sjekker rutinene der du jobber?
 22. Jeg jobber i hjemmetjenesten og der har vi fått en pasient som skal ha Mucomyst til inhalasjon som er på 10ml hetteglass. Kommer på jobb etter noen dager og da har helsefagarbeiderene på jobben fått opplæring i å trekke opp fra hetteglass. Er dette ok? Jeg mente det bare var sykepleiere som hadde lov å trekke opp medikamenter, uavhengig hvilket medikament der er?
 23. Søkte på google og fant denne angående nikotin og spinal hodepine https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23340541 Men her var ikke den antatte årsaken den karkontraherende effekten. .
 24. Takk for utfyllende svar Pally Skulle tro at nikotin også vil hjelpe hvis det virker vasokontraherende på cerebrale kar.
 25. Relativt vanlig vil jeg tro, jeg er 2.års og har fått jobbtilbud etter begge praksisene jeg har hatt nå. Veldig kjekt! Ta det som et kompliment
 26. På en annen side er vel administrasjon av C-vitamin forholdsvis komplikasjonsfritt, enkelt gjennomførbart og lite kostbart, så jeg ser ingen skade i å gjøre det. Men å innføre dette på systemnivå uten vitenskapelig evidens er jeg skeptisk til. Men fint at det forskes på!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy