Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Så leng snittet blir 35,5t/uke så utløser ikke overtid uansett om man jobber mange vakter i strekk. Men låter ikke bra å jobbe 8 vakter i strekk. Der jeg jobber har vi alltid fri før å etter arbeidshelg (om vi ikke tar på oss ekstravakt), jobber 100% og var tredje helg.
 3. så...man skal tvinges til å leve selv om man ikke ønsker gjennopplivning. hvor er retten til å bestemme over eget liv?
 4. Noen uker har jeg vakter slik som den under. Jeg har bare betalt pause i helgene og lurer derfor på om jeg får noe overtid ettersom det overstiger 35,5t/uken. Man: 07:30-15:15 Tirs: 07:30-15:15 Ons: 07:30-14:30 Tors: Fre: 15:00-21:30 Lør: 15:00-22:15 Søn: 15:00-22:15 I tillegg har jeg i turnusen min at jeg jobber tidlig mandag t.o.m onsdag, fri på torsdag og så sen fredag og lørdag, tidlig søndag, mandag og tirsdag, senvakt onsdag, tidlig torsdag og fredag. Jobber da sammenhengende 8 vakter etter hverandre. Er dette lov? Får jeg overtid? Er helt nyutdannet sykepleier og har virkelig ikke peiling på dette her... Jeg jobber forresten bare hver 4. helg og har en 100% stilling.
 5. Noen uker har jeg vakter slik som den under. Jeg har bare betalt pause i helgene og lurer derfor på om jeg får noe overtid ettersom det overstiger 35,5t/uken. Man: 07:30-15:15 Tirs: 07:30-15:15 Ons: 07:30-14:30 Tors: Fre: 15:00-21:30 Lør: 15:00-22:15 Søn: 15:00-22:15 I tillegg har jeg i turnusen min at jeg jobber tidlig mandag t.o.m onsdag, fri på torsdag og så sen fredag og lørdag, tidlig søndag, mandag og tirsdag, senvakt onsdag, tidlig torsdag og fredag. Jobber da sammenhengende 8 vakter etter hverandre. Er dette lov? Får jeg overtid? Er helt nyutdannet sykepleier og har virkelig ikke peiling på dette her... Jeg jobber forresten bare hver 4. helg og har en 100% stilling.
 6. Last week
 7. Tusen takk for svaret. En hva du tenker om Stomien? Har vurdert å skrive om stomi og ungdommer. Spesielt med tanke på selvbildet, og hvordan påvirker dette livskvalitet ogsv.
 8. Et viktig tema du har tenkt til skrive om. Demente har jo ofte problemer med å kunne kommunisere at de har smerter så det blir ofte underdiagnostisert og resultatet blir dårlig smertebehandling. Jeg ville skrevet om smerteevalurering og hvordan vi som sykepleiere kan bli flinkere til å fange opp smerte hos demente.
 9. Noen som skal begynne på Master i klinisk sykepleie ved Nord Universitet Bodø til høsten å er fra Trondheim eller områder runt omkring? Skal selv begynne nå til høsten å tenkte om det finns noen i nærheten som å skal begynne 🙂
 10. Earlier
 11. Hei.. Til høsten jeg kommer til å skrive bachelor, Tenker å skrive om smerte og demens. Setter veldig stor pris på om dere har en fint tema som kunne delt med meg her. Takk på forhånd.
 12. Om du vil jobbe med noen av disse spesifikke områdene du nevner må du nok ta videreutdanning, eller starte som ekstravakt for å få en fot innafor. F.eks på en rehabiliteringsavdeling med tanke på fysisk aktivitet eller en enhet for spiseforstyrrede (ernæring). Men det er turnusarbeid der også og det er ofte ettertraktet plasser å jobb, så ikke så lett å få fast jobb der. I alle fall ikke som nyutdannet. På et helsesportsenter har du mulighet til å jobbe både med ernæring og fysisk aktivitet. Og der kan du nok finne rene dagjobber også. Men igjen. Det er svært attraktive steder å jobbe, siden sikkert halvparten av sykepleierne i landet ønsker seg bort fra det stessende turnuslivene ved medisinske avdelinger eller sykehjem. Så det er mange om beinet og de med lengst ansiennitet går foran. Jeg ville vurdert videreutdanning om jeg var deg.
 13. Da skjønner æ at legevisitten ikke tar så lang tid. Vi er to spl som har legevisitt (unntak i ferieavvikling) å da har 24 pasienter hver. Vi har legevisitt fast hver torsdag, å i tillegg multidosebestilling, medisinbestilling og opplegg av dosetter. Vi er dessuten pr. nå kun 3 spl å en vpl som skal ta ansvar for alle 6 fløyan, men vi er oppdelt så vi er to spl i 1.etg å en spl (meg) å en vpl i 2.etg. Men fra sommeren kommer det ytterligere to spl.
 14. Neida, det er 5 avdelinger med 24 pasienter på hver etasje - totalt 120 pasienter. Slik det fungerer er at man jobber bare på en avdeling - foruten når du går på toppen. Avdelingen(e) er delt inn i 3 grupper, med forholdsvis 7+7+10 pasienter. På dagen det er legevisitt er det som oftest 1stk sykepleier tilstede på hver gruppe, som tar visitten på den aktuelle gruppen. Dvs har man legevisitt for ca 7-10 pasienter. Alle avdelingene har legevisitt på hver sin dag, og den dagen det er legevisitt har man legen tilgjengelig på sin avdeling hele dagen. Derimot tar det sjeldent så lang tid, da det er snakk om relativt godt avklarte individer.
 15. Det låter utfordrende med så lite tid... Men er det ett litet sykehjem? Vi har to etg (avdelinger) med 3 fløyer på hver etg. Å totalt 48 pasienter (kan ta emot opp til ca 50 pas). Legevisitten tar hele dagen da den er oppdelt i to omganger.
 16. Hos oss er det ingen fritak fra stelleoppgaver for å gjøre sykepleieoppgaver. Det er begge deler. Vi legger dosetter x1/uke, men det tar jo rundt 1t av arbeidsdagen en dag. Legevisitten foregår etter stell, og tar rundt 1,5t. Dette er i grunn det eneste som er sykepleieoppgaver på avdelingen, annet enn bestilling av sykepleieartikler etc. Sjeldent infusjoner hos oss, annet enn en pasient med vap som får kabiven, og et par pasienter med kateter. Tror jeg ender med å takke nei - føler det er lite utfordrende.
 17. Ikke jeg heller Veldig bra at dette skal tre i kraft snart. Egentlig er det bare å begynne med en gang, man kan ikke melde inn for mye.
 18. I denne artikkelen i Sykepleien ser du at 3 sykepleiere ved OUS har millionlønn. En av dem forteller hvordan han har klart å forhandle seg til en slik lønn. I artikkelen ligger også denne listen over de best betalte sykepleierne i helseforetakene: Helseforetak Lønn m faste/avtalte tillegg Ahus 851 730 Finnmarkssykehuset 836 905 Helse Bergen 710 000 Helse Fonna 724 664 Helse Nord-Trøndelag 676 404 Helse Stavanger 804 111 Helse-Førde 798 000 Nordlanssykehuset 668 000 OUS 1 088 097 Sykehuset Innlandet 611 572 Sykehuset Telemark 728 000 Sykehuset Vestfold 740 492 Sykehuset Østfold 777 880 UNN 863 179 Vestre Viken 791 504 * Helseforetakene har sendt oss tallene på best betalte sykepleierne, unntatt overtid. Dette er derfor ikke en total oversikt over de best betalte sykepleierne når overtid legges til Grafikk: Sykepleien Kilde: Sykepleien Last ned data Created with Datawrapper https://sykepleien.no/2019/05/her-jobber-sykepleiere-som-har-millionlonn
 19. https://sykepleien.no/2019/05/na-kan-du-melde-bivirkninger-elektronisk?cid=sm5726914961&fbclid=IwAR2oGtFDJ0cldDZa2utwz6OzuwZD_Tjdg8D_aF5JBfaf7fqvrQaq4HyMitw Jeg har egentlig tatt det for gitt at legen har tatt seg av dette. Det kan jeg snart ikke lene meg på..
 20. Jobber selv på sykehjem etter noen år i hjemmesykepleien. Opplever ikke at æ står i stell fra morgen til lunsj, var neste mere det i hjemmesykeplein... Har mange sykepleieroppgaver i løpet av dagen å blir ibland fritatt fra stell (går da på topp) for å gjøre andre oppgaver; kontroll av multidose, opplegg/kontroll av dosetter, legevisitt, vedtaksskriving etc. Blir ibland fritatt når jeg er allein spl på hele huset (48stk pasienter). Å vi er i regel ute fra avdelingen fra 10-13 for å gjøre sykepleieroppgaver. Men andelen sykepleieroppgaver varierer jo fra sykehjem til sykehjem. Vi kan i regel gjøre det meste av behandlingen på sykehjem isteden får å sende in dem. Har både ab-infusioner, vesketerapi, smertepumpe måntlig og har tidligere også gitt blodtransfysion på sykehjemmet. Æ vært positivt overrasket hvordan bra jeg faktiskt trives på sykehjem da æ var veldig skepsis før æ startet 🙂
 21. Jeg har søkt deltid. Med to barn og det som hører til, vet jeg at jeg må ha muligheten til å jobbe en del 😊
 22. Heltid:) Søkte deltid i utgangspunktet, siden jeg må jobbe en del ved siden av, men jeg tar sjansen på heltid allikevel🙃 Enn du, heltid eller deltid?
 23. Jeg har søkt i Elverum, krysser fingrene🤩
 24. Øv på alt helt til du skjønner hvorfor du skal gjøre som du skal. Jeg mente jeg kunne alt, men stressa så mye både 1 og 2 år, at jeg strøk så det dundra. Til gjengjeld stod jeg med glans på begge konte-prøvene. Så.... les nøye, øv mye, og går det til dundas første gang, prøver du bare igjen og da går det nok helst bra.
 25. Forstår at det frister med tanke på lønn, arbeidstid og reisevei. Jeg tror ikke jeg ville tatt den jobben når du sier at du egentlig ikke trives så godt med å jobbe på sykehjem. Viktig man finner en jobb man synes er spennende. Mitt tips er å se etter en jobb du synes virker interessant.
 26. Det kommer jo litt an på hvilke prosedyrer dere har som du kan få og hva du føler deg trygg på, men jeg vil anbefale og trene på alle. På min skole kunne vi blant annet få kateterisering, slik at jeg stod på kvelder og lørdager med medstudenter i øvingsposten før testen og trente på alle prosedyrene vi kunne få, men spesielt på kateterisering da det krever sterilitet, og er en av de mer tekniske og vi hadde også en viss tid vi måtte gjøre det innen, så vi trente på å klare det innen den tiden. Jeg hadde testen for ett år siden (går andreåret nå) og jeg fikk engangskateterisering og forstøver på praktisk test, og klarte det fint takket være all treningen på forhånd på de prosedyrene, da jeg fikk repetert dem før eksamen og vi som trente på dette sammen ga hverandre tilbakemeldinger på hva vi gjorde eller om f.eks. brøt sterilitet under de prosedyrer som krevde dette.
 27. Heia jeg håper noen kan svare meg her inne Jeg skal ha praktisk test snart og vi har fått vite alle temaene kan vi kan komme oppi så vi skal trekke tema den dagen vi har praktisk test. Ilag med gruppa vår. Men da tenker jeg hva må jeg øve på mere?? hvordan gikk det med dere første år studenter på den klinisk ferdighets trening testing. Aktuell tema vi kan få er pasientrommet , hygiene og smittevern Respirasjon sirkulasjon pleie og stell med eliminasjon ernæring og munnhygiene Forflytning og førstehjelp
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy