Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,280
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,169 profile views
 1. Jeg har ingen erfaring med skylling av suprapubiskateter. Men fant denne tråden
 2. Jannicke fikk diagnosen Alzheimer 51 år gammel. Her forteller hun hvordan det oppleves å være dement. Synes det var interessant og lærerikt å lese hvordan hun opplevde dette: https://www.dagbladet.no/magasinet/historien-som-ma-fortelles-for-ordene-forsvinner/70722225#_gl=1*pwbb11*_ga*MTAyODUxMzU0Ny4xNTMzNTY5NTcz*_gid*MTIxMzkwMzgyOC4xNTUwNDI2Nzcx
 3. Ja, men ut fra det jeg har kopiert inn i innleggene over her, tolker jeg det som at klorheksidin alene har effekt mot HIV.
 4. Jeg hadde også betalt pause da jeg jobbet på sykehus. Vi spiste på avdelingen og ble derfor forstyrret i pausen, særlig i helgene og på kveldsvakt. Det var ikke så ille som det du beskriver, og dette var noe vi valgte selv. Aner ikke hva lovverket sier eller hva man har krav på.
 5. Skummelt, her ser man at det ikke er godt nok å innstalere luft for å kontrollere om sonden er plassert riktig https://sykepleien.no/2019/02/ga-sondeernaering-men-sonden-la-i-luftveiene Denne kontrollen holdt ikke. Det viste seg at sonden lå i luftveiene. Det ble oppdaget ved bronkoskopi etter at det var satt 35 milliliter sondeernæring. Pasienten døde. Sykehuset endret prosedyren. Nå skulle man også sjekke ved PH indikator. Det viste seg også å ikke være godt nok:
 6. Skummelt med muntlig forordning. Det viser hvor fort det kan gå galt https://sykepleien.no/2019/02/legen-sa-kalsiumklorid-sykepleieren-horte-kaliumklorid-pasient-dode?fbclid=IwAR12_lNAaEEI9YKz3AUhcXviLYmYSXSB06jGngy5F_BloMsdIBP2t3TIZeU
 7. Anbefaler å videreutdanne deg innen psykisk helsevern. https://www.vid.no/studier/psykisk-helsearbeid-videreutdanning/ Du kan også prøve å søke på stillinger innen familie og barnevern. Det er verdt et forsøk og ikke umulig å få jobb. I denne tråden ser du at sykepleiere kan få jobb innen barnevern.https://www.sykepleiediskusjon.net/topic/6482-hvor-kan-en-sykepleier-jobbe/
 8. Ingen erfaring med dette. Hvorfor ønsker de dette? Det må da være bedre å være å ikke rulere. Med tanke på pasientsikkerhet er det vel best at man kjenner pasientene godt.
 9. https://www.dermnetnz.org/topics/nail-terminology/ Fant denne linken på Lommelegen. Her finner man en god oversikt over forskjellige negleforandringer og hva årsaken kan være.
 10. Jeg har inntrykk av at forekomsten av sepsis har økt blant unge og friske. Stemmer det? Finner ingen statistikk på dette.
 11. I akuttmottaket i Lofoten har de klart å nå målet. Der får 100 prosent av sepsispasienter antibiotika innen en time. Så bra. Flere steder som har klart å nå dette målet? https://www.pasientsikkerhetsprogrammet.no/aktuelt/nyheter/sepsispasienter-i-lofoten-får-antibiotika-innen-en-time?fbclid=IwAR1_jMNTXCaP5NUFLvwi1Q8JPZMc4dQqnuoTfjA_G8DLoG1uAl5Fo6ZK0-M
 12. Ja da forstår jeg at du må vite om det har effekt mot HIV Ser at det overalt anbefales å bruke klorheksidin ved stikkskader, slik du også skrev innledningsvis. Hvis du ikke finner ut av dette og får spørsmål om dette til eksamen, ville jeg skrevet at det har effekt mot HIV og henvist til Legemiddelhåndboka. Vet ikke hva du har kommet frem til. Men ser det ikke ut som at det står flere steder at det har effekt, enn ikke?
 13. Ingen erfaring å dele, men her må det jo være mye å skrive om! Ta en titt på disse: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=bachelor+sykepleie+als&ie=UTF-8&oe=UTF-8
 14. Velkommen hit Kanskje det hjelper å sortere litt, selv om du ikke brenner for noe spesielt. Tenk på hva som ikke interesserer deg så mye, og hva som kan være interessant.
 15. Enig at dette ble forvirrende. Søkte litt og fant dette: Dette skriver RELIS: Som du nevnte skriver legemiddelhåndboken at det har effekt mot virus, nevner da blant annet HIV, men ikke Hepatitt virus: Vet ikke om du ble noe klokere. Men ut fra det jeg fant, tenker jeg det er fornuftig å bruke klorheksidin ved rensing av stikkskader.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy