Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  3,162
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

76,251 profile views
 1. Cathrine

  Er det greit å banne?

  Ja det er mye man kan skrive om. Vet ikke om du leste artikkelen, de har tatt utgangspunkt i en artikkel i VG. Temaet ble tatt opp i et foredrag i Arendalsuka, holdt av en barnelege som har doktorgrad i medisinsk kommunikasjon. Kopierer inn fra artikkelen i VG– "Norske leger må få lov til å banne i de riktige situasjonene. I dag er ikke det akseptert å si «faen» i møte med pasienter, noe jeg mener er feil, sier Bård Fossli Jensen, til VG." Enig med deg, selv om jeg kan banne privat, er ikke religiøs, så tror jeg kanskje jeg ikke hadde likt om legen eller sykepleieren sa faen når vi snakket sammen. Det blir noe useriøst over det. Han sier vi må huske vi møter ekte folk med ekte problemer. Pasientene fortjener å møte et ekte mennesker og et ekte menneske kan finne på å banne. Ja, men vi kan da være ekte selv om vi ikke banner.
 2. Cathrine

  Er det greit å banne?

  Ja er det greit å banne når man snakker med pasienter? Jeg er ikke så sikker, det er vel best å droppe det? Enkelte pasienter kan banne mye selv, jeg kan også banne når jeg ikke er på jobb, men det er ikke sikkert pasienten liker at man banner: https://sykepleien.no/2018/08/er-banning-greit-nar-sykepleiere-snakker-med-pasienter
 3. Tenkte først det samme som deg, første gang jeg har sett mmol/mol, og ikke mmol/ml eller mmol/l Men det er jo egentlig ikke rarere enn 1000ml/l. Jeg lærte også noe nytt av dette.
 4. HbA1c måling får endret måleenhet i september. Det skal måles i mmol/mol istedenfor prosent.
 5. Så bra Nå har jeg kun nevnt sykehus, men sikkert mange andre steder man kan finne et relativt rolig sted å jobbe som sykepleier. Håper du snart finner en jobb du trives i.
 6. Ja vi er jo forskjellige med hva vi trives med, noen ønsker mye akutt andre trives bedre å jobbe et sted i et roligere tempo, og ikke for mye uforutsigbart. Jeg har jobbet på Ullevål, litt på Rikshospitalet og Radiumhospitalet. Stor forskjell på disse stedene. Et helt annet tempo på Ullevål, det 1/3 av pasientene på den avdelingen jeg jobbet på ble akuttinnlagt. På Rikshospitalet var det knapt noen akuttinnleggelser og der var det SÅ mye roligere. Det samme erfarte jeg på Radiumhospitalet, det var det få akuttinnleggelser. Jeg jobbet der før jeg ble sykepleier og husker en sykepleier som jobbet der sa at hun i perioder savnet å jobbe på Ullevål på kirurgisk avdeling der. Hun savnet det akutte og tempoet. Søkte litt på OUS og fant noen stillinger som jeg vil tro ikke har så mye akutt, for å vise noen eksempler. Jeg ville søkt litt og ringt hvis du finner en stilling du synes høres interessant ut, og spurt om det er mye akutt der. Si du trives med å jobbe steder uten så mye akuttinnleggelser. https://www.webcruiter.no/WcMain/AdvertViewPublic.aspx?oppdragsnr=3873368344&standalone=1&link_source_id=0&hide_back_button=1&culture_id=NB-NO https://www.webcruiter.no/WcMain/AdvertViewPublic.aspx?oppdragsnr=3899875033&standalone=1&link_source_id=0&hide_back_button=1&culture_id=NB-NO https://www.webcruiter.no/WcMain/AdvertViewPublic.aspx?oppdragsnr=3900842804&standalone=1&link_source_id=0&hide_back_button=1&culture_id=NB-NO
 7. Gratulerer som sykepleier! Helt klart det finnes steder for de som trenger å jobbe i et rolig tempo, og det er ingen skam. Du har ikke valgt feil yrke. Vil tro de fleste nyutdannete ikke tar alt på strak arm, da er det noe som ikke stemmer. Det er ofte ikke så lett å se. Jeg jobbet med en sykepleier på kirurgisk avdeling som jeg syntes var veldig flink og hadde aldri tenkt at hun følte seg usikker i forhold til diverse prosedyrer. Inntil hun en dag sa at hun skulle skifte jobb, hun skulle begynne i psykiatrien fordi hun hatet prosedyrer! Vet ikke hvor du jobber nå, men det finnes avdelinger på sykehus hvor det er rolig. Særlig de stedene de ikke har eller lite akuttfunksjon. Hva slags sted kunne du ha lyst til å jobbe?
 8. Cathrine

  Noen som jobber freelance?

  En periode jobbet jeg kun som ekstravakt, på sykehus, men det passet ikke for meg. Jeg trivdes ikke med det å ikke være endel av den faste staben, mistet mye faglig på det. Jeg hadde heller ikke noen innflytelse på hvordan ting ble gjort, måtte bare innrette meg etter avdelingen da jeg kun var en ekstravakt. Det å ikke vite hvem jeg skulle jobbe med var også litt stressende. Var ikke endel av miljøet på samme måte som før, selv om jeg kjente mange av sykepleierene. Satte opp flere vakter slik at jeg visste når jeg skulle jobbe, men ble også oppringt. Det passet meg dårlig da jeg liker å planlegge dagen min. De vaktene jeg fikk var nesten bare kveld, helg, natt fordi det var da de trengte hjelp. Syntes også det var lite tilfredstillende at jeg ikke fikk fulgt opp pasienter over tid.
 9. Cathrine

  Desinfeksjon av rektal-termometer

  Enig, hver pasient sitt termometer. Før ble de desinfisert i kloramin. Virkon er ikke godt nok, det tar ikke alt. Clostridium difficile er et eksempel. Og det er jo et økende problem på sykehus.
 10. Cathrine

  Burde vi hatt en 4-årig utdanning?

  Håper ikke folk velger studiet fordi det kun tar 3 år. Det er jo mange søkere, så vil tro det fortsatt vil være mange nok til å fylle studieplassene hvis det ble 4 år. Det har vært vanlig å sammenlikne oss med blant annet lærere, i forhold til utdannelse og lønn. Nå har de fått 5 års utdannelse, mastergrad.
 11. Cathrine

  Nattilegg

  Varierer litt, hentet dette fra NSF:
 12. Cathrine

  Sykepleierne på legesentrene er savnet

  Gammel tråd, men ser at samme forfatter skriver om dette i Sykepleien i dag.
 13. Sendte en i familien på legevakten i Sverige med noe jeg mistenkte var erythema migrans. Ikke et helt klassisk utslett med ringer, men så mistenkelig ut. Mye flått i området med ikke observert noe flåttbitt. Da han ankom legevakten ble diagnosen stilt av sykepleier, som fikk legen til å skrive ut en resept på antibiotika. Legen så aldri på utslettet. Hvordan er dette i Norge?
 14. Pussig at det forskjell på om legen er mann eller kvinne når det gjelder å fange opp symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner: https://sykepleien.no/2018/08/ny-studie-kvinner-med-hjerteinfarkt-har-storre-risiko-do-hvis-legen-er-mann
 15. En pårørende var i Sverige og fikk en penicillinkur på legevakten der. Kåvepenin virkestoff Fenoksymetylpenicillin. I Fass.se står dette: "Tabletterna ska tas på fastande mage eller en timme före eller två timmar efter måltid. Hos barn är följsamheten bättre om intag sker tillsammans med föda." Jeg forstår ikke hvorfor det er forskjell på barn og voksne i forhold til om man skal ta det til mat eller ikke. Noen som kan forklare meg det? Spør kun av nysgjerrighet
×

Important Information

Privacy Policy