Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,321
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,508 profile views
 1. Et viktig tema du har tenkt til skrive om. Demente har jo ofte problemer med å kunne kommunisere at de har smerter så det blir ofte underdiagnostisert og resultatet blir dårlig smertebehandling. Jeg ville skrevet om smerteevalurering og hvordan vi som sykepleiere kan bli flinkere til å fange opp smerte hos demente.
 2. Ikke jeg heller Veldig bra at dette skal tre i kraft snart. Egentlig er det bare å begynne med en gang, man kan ikke melde inn for mye.
 3. I denne artikkelen i Sykepleien ser du at 3 sykepleiere ved OUS har millionlønn. En av dem forteller hvordan han har klart å forhandle seg til en slik lønn. I artikkelen ligger også denne listen over de best betalte sykepleierne i helseforetakene: Helseforetak Lønn m faste/avtalte tillegg Ahus 851 730 Finnmarkssykehuset 836 905 Helse Bergen 710 000 Helse Fonna 724 664 Helse Nord-Trøndelag 676 404 Helse Stavanger 804 111 Helse-Førde 798 000 Nordlanssykehuset 668 000 OUS 1 088 097 Sykehuset Innlandet 611 572 Sykehuset Telemark 728 000 Sykehuset Vestfold 740 492 Sykehuset Østfold 777 880 UNN 863 179 Vestre Viken 791 504 * Helseforetakene har sendt oss tallene på best betalte sykepleierne, unntatt overtid. Dette er derfor ikke en total oversikt over de best betalte sykepleierne når overtid legges til Grafikk: Sykepleien Kilde: Sykepleien Last ned data Created with Datawrapper https://sykepleien.no/2019/05/her-jobber-sykepleiere-som-har-millionlonn
 4. Forstår at det frister med tanke på lønn, arbeidstid og reisevei. Jeg tror ikke jeg ville tatt den jobben når du sier at du egentlig ikke trives så godt med å jobbe på sykehjem. Viktig man finner en jobb man synes er spennende. Mitt tips er å se etter en jobb du synes virker interessant.
 5. Så bra og takk for oppdateringen Oppmuntrende for andre som sliter å høre at det ble bedre.
 6. Slike valg er så vanskelig. Hva sier magefølelsen? Jeg har ingen erfaring fra hverken anestesi eller intensiv, men forstår at det haster for deg å få svar fra noen her. Lenker derfor til denne tråden i påvente av andre svar. Kanskje den kan hjelpe deg litt med tanke på hva du bør velge hvis du kommer inn på anestesi. Uansett hva du velger så får du ha lykke til! Hold oss gjerne oppdatert med hva du valgte
 7. Fokuset i media den siste tiden har vært veldig negativt. Sikkert viktig å få frem, men synes ikke du skal la deg skremme. Tror de fleste her er fornøyd med yrkesvalget sitt. Veldig mye positivt også å si om det å være sykepleier Fant denne i Sykepleien: https://sykepleien.no/meninger/innspill/2019/05/selg-heller-sykepleieryrket
 8. Ja det står endel om dette og det er jo synd man blir skremt, men det er jo ikke rart. Mange steder man kan jobbe som sykepleier og det stemmer at noen steder er det hardt arbeidspress. Det de fleste klager over disse stedene er at de ikke får gitt den pleien de ønsker, så det er bra det sies ifra. Det finnes også steder der det er mye roligere. Sikker på at du finner en plass som vil passe for deg når du er ferdigutdannet. Mitt tips er å gå for det hvis det er dette du ønsker og ikke la dette negative snakket forstyrre deg i ditt valg. Veldig mange sykepleiere som trives godt i jobben sin og er glade for sitt valg.
 9. Nysgjerrig på om det er noe spesielt du tenker på angående det negative snakket om yrket?
 10. Velkommen hit i forumet! Krysser fingre for at du kommer inn
 11. Ser nå at flere av de ansatte er blitt vaksinert. Det skumle er at man også kan smittes ved slikking ikke bare bitt. I 2000 døde en svenske av rabies etter å ha blitt slikket av en hund i Thailand. Hun var sikkert ikke klar over at man kan bli smittet etter å ha blitt slikket. Ser at det anbefales å vaksinere seg ved reise til enkelte land i Asia og Afrika. Men er ikke det litt unødvendig hvis man ikke kommer i direkte kontakt med dyr? En kuriositet er at i USA anbefaler de å vaksinere seg mot rabies hvis man skal reise til Norge. Denne anbefalingen kom i 2015 etter at man fant en død flaggermus i Valdres som var smittet med flaggermusrabies.
 12. Trodde ikke mennesker kunne smitte hverandre med rabies, men i medisinsk leksikon står det at det er en potensiell fare for at pleiepersonell kan smittes via spytt. Mon tro om sykepleierene som steller rabiespasienten i Førde er blitt vaksinert. Har hørt av veterinærer som har vaksinert seg at de fikk mange ubehagelige bivirkninger, så det er ikke bare bare med en slik vaksine. I Norge vil en pasient med rabies bli lagt under intensiv behandling. Dette vil omfatte respiratorbehandling, vaksinasjon, immunglobulinbehandling, smertestillende og beroligende legemidler. Formålet med behandlingen vil først og fremst være å lindre pasientens symptomer og plager. Spytt fra pasienter med rabies er potensielt smittsomt, og pleiepersonalet må derfor være vaksinert og må følge strenge regler for å unngå kontaktsmitte. https://sml.snl.no/rabies
 13. Ser her at man kan få kortet ned medisinstudiet i Polen til 4 år hvis man har en bachelorgrad i biologi, kjemi og fysikk https://www.studentum.no/skole/agder-vitenskapsakademi/poznan-university-of-medical-sciences/medisin-profesjonsstudium-pa-engelsk-4-ar-408257 Sykepleie står ikke nevnt. Synes det høres riktigere ut at det kun gjelder de overnevnte fagene. Men ser det står nevnt på noen forum at sykepleiere kan ta medisin 4-årsprogram i Polen, men tror det kan være en gammel ordning. Finner ikke noe på lenkene som er lagt ut.
 14. Ingen erfaring med dette, men det er endel muligheter og sikkert spennende. Du vil blant annet kunne jobbe med rus og psykiatri, på psykiatriske avdelinger på sykehus, distriktpsykiatriske sentere, legevakt, hjemmetjenesten, helsestasjon for ungdom. Ellers har jeg sett at det av og til søkes etter psykiatriske sykepleiere i somatikken.
 15. Ingen personlig erfaring med dette, men fant en informativ side https://studenttorget.no/index.php?show=4793&expand=4631,4793&artikkelid=9835 Her står det blant annet hvordan det foregår og hva du bør forberede deg på. Lykke til!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy