Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,347
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cathrine

 1. https://www.sykepleienjobb.no/jobb/10007/behandlingshjemskonsulent/?TrackID=8
 2. Jeg har ingen kjennskap til dette medikamentet, men søkte opp i felleskatalogen og fant det jeg har sitert under her (du sikkert har lest fra før) Ut fra det som står i felleskatalogteksten og hva som er vanlig lengde på i.m. kanyler (40mm) ville jeg valgt 38mm på tynne pasienter. Jeg har jo ikke kjennskap til medikamentet så jeg vet jeg ikke hva som skjer hvis det settes s.c. Det kan være at virkningen kommer for sent og upresist (ser det er nøye observasjon av pasienten i 3 timer etter injeksjon, da er det jo viktig å vite at det er satt I.M. og ikke S.C) det kan også være at den ikke virker godt nok. Ut fra felleskatalogen ser det ut som den kan være vevsirriterende og kanskje derfor ikke må settes s.c. eller kanskje andre årsaker jeg ikke har tenkt på (har alltid irritert meg at det ikke står i felleskatalogen hva som skjer hvis man utilsiktet setter medikamenter feil, men det er en annen diskusjon ). Jeg har selv satt i.m. injeksjoner på tynne pasienter hvor jeg har truffet beinet. Tror ikke det har noen praktisk betydning. Litt usikker når det gjelder akkurat dette medikamentet, ville aspirert trukket nålen litt tilbake og aspirert igjen før jeg hadde satt injeksjonen.
 3. Velkommen hit Det er ganske mye man kan jobbe med uten tunge løft og stell. Følg med på stillingsannonser. Eksempler er administrative jobber, forskningsykepleier, leder for mestringskurs, AMK, jobbe innen psykiatrien, legevakt.
 4. Synes det er pussig at man får 0 poeng hvis man har 38 i temp og 219 i systolisk BT. Det er jo godt utenfor normalområdet.
 5. Har ingen videreutdanning, men kan ikke se at du vil miste mye av det sykepleiefaglige hvis du jobber som lærer. Det er vel nettopp det du skal undervise i og må jo holde deg oppdatert. Hvis du er redd for å miste erfaringen med praksisfeltet kan du ta noen ekstravakter en gang i blant. Kjenner sykepleierlærere som nettopp har gjort det eller hatt en liten tilleggstilling for å få pasientkontakten.
 6. Prøvde å søke litt rundt, som du også sikkert har gjort Fant ikke ut av det. Men 20mg/ml gir kanskje flere bivirkninger og brukes kun når det er stor fare for infeksjon? Håper noen som vet svarer.
 7. Velkommen hit Har ingen erfaring med å jobbe på sykehjem, men har dere ikke en liste over hvilke medisiner dere kan gi uten å kontakte lege?
 8. Høres veldig fornuftig ut og gir absolutt mening! Takk!
 9. Ja da synes jeg det høres pussig ut. Håper noen her i forumet vet noe om lovverket rundt dette.
 10. Aner ikke. En ting er å bli pålagt noen nattevakter i turnusen (vet heller ikke om det er lov da), men nattevakt- stilling høres merkelig ut. Uansett er det ingen god personalpolitikk å tvinge noen over i nattevakt-stilling. Det er mange det ikke passer for av både familiære og fysiske grunner. Kan ikke forstå at det er lov. Har du sett i arbeidskontrakten din?
 11. Jeg leser om et syndrom der det står: Forløpet er ofte monofasisk https://nevrologi.legehandboka.no/handboken/sykdommer/cerebrovaskulare-sykdommer/sykdommer-og-symptomer/reversibel-cerebral-vasokonstriksjons-syndrom-rcvs/ Hva betyr monfasisk i denne sammenhengen?
 12. Til pasienter som får hodepine etter spinalpunksjon anbefales det å innta koffein. Noen som vet hvorfor det kan hjelpe?
 13. Ja det er stor forskjell. Jeg slang med lenken fra legemiddelverket når vi først snakket om tarmbakterier. Sånn til informasjon
 14. Takk for at du deler deres erfaring
 15. Vet ikke, men trodde det var vanlig at hjemmesykepleien tok blodprøver ved behov.
 16. Et godt poeng dette med håndhygiene og toalettbesøk. Egentlig helt umulig å ivareta en god håndhygiene med PVK på håndbaken.
 17. Sykepleien skriver her om 14 historier der sykepleiere har måttet trå til: https://sykepleien.no/2016/06/nar-du-minst-venter-det?cid=sm3007274711&fbclid=IwAR1n68YfHfj3jfnPmwMlBb-SGvgoR2N_j8BRc4PmLYpplnxXvhoLPpqOrm8
 18. Man skal i hvert fall være forsiktig med å gi dette til kritisk syke, pasienter med dårlig immunforsvar og små barn. Det er også lite god forskning om effekten av probiotika. Fant noen linker: https://nhi.no/sykdommer/magetarm/behandling/probiotika/?page=4 https://tidsskriftet.no/2019/03/debatt/snille-bakterier-finnes-ikke https://gastroenterologen.no/2016/03/melkesyrebakterier-gjokunger-i-tarmen/ https://forskning.no/bakterier-mat-og-helse/sar-tvil-om-mat-med-snille-bakterier-er-bra-for-magen/1231789 https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger og sikkerhet/Kjære helsepersonell-brev/2017/NO_saccharomyces boulardii - DHPC_20171214_sikkerhetsinformasjon_signed.pdf
 19. Cathrine

  Vikar

  Velkommen hit Huff...dette høres ikke bra ut. Vet ikke om du har noen tanker om hvorfor du blir satt utenfor. Er det kun sosialt eller også faglig? Det første jeg tenkte på da jeg leste dette var da jeg jobbet på sykehus. Det hendte vi hadde ekstravakter som var godt voksne, som kanskje ikke hadde jobbet så mye de siste årene. Merket straks det var endel skepsis til hva disse sykepleierene kunne. De var riktignok ikke oppdatert på alt det tekniske utstyret, men de hadde jo masse erfaring. Det skal man ikke undervurdere. Utdanningen deres var heller ikke helt oppdatert i forhold til dagens standard. Tror alt det også skapte skepsis. Ganske slitsomt for de måtte på en måte bevise hva de kunne.
 20. Jammen ikke lett å holde seg oppdatert til enhver tid. Takk for link. Kan vel ikke gjøre annet enn å forholde oss til det som er sannheten nå. Det fantastiske er når gamle sannheter om hva som var usunt plutselig blir sunt. Sjokolade, kaffe, vin, ketchup, popcorn og peanøtter. Det er bare å kose seg mens man kan Og for de som ikke er så glade i fisk, så er ikke det så sunt som de trodde. Så også i artikkelen du lenket til at omega 3 ikke beskyttet mot hjertesykdom. En sannheten som snart står for fall er at probiotika skal hjelpe oss å bygge opp en sunn tarmflora. Nå tror man jo at det kan være direkte uheldig.
 21. Ja dette er også et interessant og viktig tema, men kanskje litt vanskeligere å skrive om?
 22. Gjorde nylig mine refleksjoner angående smittevern. Var hos veterinær med hunden. På inngangsdøren henger et stor skilt "Har dyret oppkast eller diare skal du straks henvende deg i resepsjonen for å bli vist til eget venterom" Du verden tenkte jeg, aldri sett noe slikt på et legekontor eller legevakt. Noen uker senere sitter jeg på legevakten. Der sitter en pasient og kaster opp midt i fellesarealet. Han virker febril og dårlig. Vel og merke har han en sic-sac han kaster opp i, men også papir han tørker seg med som blir slengt på en stol hvor det blir liggende igjen etter at pasienten er hentet av legen. Det var jo ikke akkurat imponerende med tanke på forebygging av smitte. Kan det ikke gjøres bedre?
 23. Jeg har alltid begynt med venene på håndbaken når jeg skal legge inn PVK. Dette for å spare venene høyere opp. Men ser nå at stadig flere velger vener i albuegropen som første valg. Er ikke det litt uheldig å starte så høyt oppe, med tanke på behovet for å skifte PVK og blodprøvetaking?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy