Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,255
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cathrine

 1. Cathrine

  Bruker dere stellefrakk?

  Nå har jeg vært sykepleier i en del år. Før brukte alle stellefrakk i stell av pasienten, men så tok det brått slutt. Jeg ble derfor så glad da jeg leste om en ny type som er kommet. Den skal være mer praktisk i bruk. Håper mange vil bruke stellefrakk igjen, det er jo veldig viktig med tanke på å forhindre smitte. Hvordan er det der du jobber, bruker dere alle stellefrakk? Her kan du lese om den nye stellefrakken: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Plagget-som-skal-hindre-smitte-7230336.html#.Ue_wM40vlv8
 2. Leste i sykepleien om en irsk sykepleier som var overrasket over at sykepleierene ved sykehjem ikke kunne bruke stetoskop til å lytte på hjerte og lunger. Jeg har aldri lært dette. Det eneste jeg kan bruke stetoskop til er å lytte på tarmlyder og om ernæringssonder ligger riktig plassert. Kan dere bruke stetoskop?
 3. Cathrine

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Velkommen hit Leit at du mistrives som sykepleier. Det føste jeg tenker når jeg leser innlegget ditt er om du kun har jobbet i hjemmesykepleien? Det finnes jo mange muligheter som sykepleier og kanskje du hadde likt deg bedre et annet sted?
 4. En fin mulighet til å se hva det si å være intensivsykepleier:
 5. Cathrine

  Slitsom kollega

  Slikt er ikke så lett, kan jo være litt personligheten. Mulig at vedkommende ikke tenker over at det oppleves ubehagelig. Enten må man bare akseptere at slik er det og ikke la seg knekke av den grunn. Det høres ut som om det gjelder andre enn deg også, så du trenger ikke ta det personlig. Personen mener kanskje ikke så mye med det. Eller så kan du jo si direkte at du blir usikker når h*n holder på slik, alternativt ta det opp med avdelingslederen.
 6. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Ja det er viktig. Takk for link
 7. Cathrine

  Bachelor tips?

  Synes du har valgt et interessant tema. Ja jeg ville valgt en spesifikk pasientgruppe, feks kreft. Tja, vet ikke hva det finnes mest stoff om pårørende eller håp hos pasienter i palliativ fase. Jeg ville søkt litt før jeg hadde bestemt meg. Også viktig du velger det du synes er mest interessant. Håp er egentlig ganske interessant synes jeg, uten noe håp nytter det jo ikke å leve. I hvertfall viktig å ikke frata håpet og følge pasienten der han er. Hva man håper vil ofte endre seg etter hvert som sykdommen utvikler seg. Fortell oss gjerne hav du velger å skrive om. Lykke til!
 8. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Nå har jeg fått tilsendt prosedyren. Under her har jeg kopiert inn deler av den. Prosedyren i sin helhet ligger i dette dokumentet: dok18412.docx
 9. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Ja tenkte det var viktig å få vite hva årsaken var. Jeg legger ut prosedyren her hvis jeg får den.
 10. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Nå fikk jeg svar av Hans Flaatten. Kopierer det inn her. Til informasjon har jeg nå spurt Marit Orheim Gautestad om hun kan sende meg prosedyren slik at jeg kan legge den ut her i forumet.
 11. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Enig, viktig at vi får lære av dette. Sendte derfor mail nå til Hans Flaatten, overlegen på kirurgisk seviceklinikk. Håper på svar.
 12. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Kanskje hvis det er kommet store mengder luft i systemet og pasienten har CVK. Da kan det jo bli et negativt trykk som kan suge inn luft. Kan det være problemet?
 13. Cathrine

  Infusjon av luft fra posen?

  Det lurer jeg også på. Hørtes pussig ut. Prøvde å søke det opp, men fant ikke noe om det. Kan det være i forbindelse med at man tilsetter legemiddel i posen?
 14. Cathrine

  Bachelortema, psykiatri, EUPF?

  Jeg tror ikke det er for snevert. Ofte kan det være gunstig å ikke favne for bredt. Så jeg ville gått for dette Hadde tenkt litt nøyere på aldersgruppen. 16 år går inn under pediatri. Så jeg ville justert aldergruppen litt opp eller ned.
 15. Cathrine

  Sjekklister

  Interessant :) Jeg har stor tro på at slike sjekklister. Er alle der du jobber positive til dette?
 16. Cathrine

  Sjekklister

  Ser her at de har forsket på effekten av sjekklister i forbindelse med operasjoner og at det gir gode resultater. Tenker man kanskje kunne hatt nytte av å bruke sjekklister på andre områder også? Noen som har erfaring med det der dere jobber? https://www.dagensmedisin.no/artikler/2017/11/16/ny-studie-derfor-virker-sjekklister/
 17. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Hehe.. nå skrev jeg meg helt bort fra temaet. Hjelpes...nå skrev jeg meg helt bort fra temaet ? Innledningsvis lurte jeg jo på om det steg ved virusgastroenteritter. Tenkte det var kjekt med tanke på risiko for smitte. Men lurer også på om det stiger ved gastroenteritter forårsaket av bakterier
 18. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Vet at CRP kan stige litt ved enkelte virusinfeksjoner og så høyt som til 50 ved influensa. Men så er spørsmålet. Stiger det kun ved virus som forårsaker luftveisinfeksjoner, eller vil man også kunne få forhøyet CRP ved andre virusinfeksjoner som feks gastroenteritter?
 19. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Tenkte spesielt på Clostridium Difficile, moderat skal jo behandles med antibiotika. Salmonella og Campylobacter behandles vel også av og til med antibiotika, selv om det ikke er så ofte. Tenker også på pasienter som bruker cellegift og får feber og har diare. Kan det ikke da være kjekt å vite om det er virus/toxiner eller bakterier? I påvente av avføringsprøver. Tenker også hvis CRP stiger litt ved virus gastroenteritter, så kan det være kjekt å vite i forhold til smitte.
 20. Ja dette gir jo mening og passer mye bedre med tanke på den akutte kvalmen
 21. Leser her at årsakene ikke er helt kjent: Det står at en viktig faktor er skader i mage/tarm slimhinnen og det fører til frisetting av seretonin. Forstår bare ikke at det er årsaken til akutt kvalme etter cytostatikakur. Blir slimhinnen så fort påvirket? Kvalmen kommer da ofte allerede etter noen timer?
 22. Interessant! Jeg visste ikke at bivirkningsfrekvensen var så mye høyere på eldre. Ja da bør jo NSAIDs absolutt unngås om mulig.
 23. Ser at Relis anbefaler å ikke gi NSAIDs til kreftsyke barn. Her er begrunnelsen: Så da vil det vel også være fornuftig å ikke gi det til voksne? Hvilken erfaring har dere? Er dette kanskje en kjent sak?
 24. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Takk for svar begge to Jeg snakket med en veterinær om dette, som mente at CRP kun steg ved luftveisinfeksjoner. Det hadde jeg aldri tenkt på. Ja jeg tenker det kan ha relevans i praksis. Det er jo viktig å skille bakterielle gastroenteritter fra virus utløste gastroenteritter.
 25. Har dere erfaring med bruk av tyggegummi mot paralytisk ileus? Fant tilfeldigvis denne og synes det var interessant. Det er jo et enkelt og ufarlig tiltak:
×

Important Information

Privacy Policy