Jump to content
Sykepleiediskusjon

hannemor

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

 1. når du har bestått medikamentdelen i sykepleierstudiet har du lært en god del mer enn de gjør på kommunens medikamentkurs,som er beregnet på hjelpepleiere/omsorgsarbeidere. Men du må ha godkjenning fra legen/arb. giveren der du jobber.
 2. hvis du skal velge ett sykepleieproblem ville jeg ha valgt obstipasjon, siden hun ikke har hatt avføring på 14 dager. dette påvirker matlysten. Lite og konsentrert urin er naturlig siden hun får i seg så lite væske. behandling av obstipasjon innebærer blant annet økt væskeinntak. Så det jeg prøver å si er at jeg er enig i din prioritering:)
 3. mener absolutt at helsesøstre bør informere om bivirkningene, det er en del av jobben deres. Dessuten bør de måle blodtrykk, og kartlegge forekomst av blodpropp i familien. Jeg fikk utskrevet p-piller av lege for mange år siden, og det ble ikke gjort noen undersøkelser av noe slag. Selv om alvorlige bivirkninger er sjeldne, bør de informere om det.
 4. Der jeg har hatt praksis settes fragmin både i lår og mage, alt ettersom hva som passer best.
 5. Åja, forsto det som at du hadde hørt at den skulle sttes i magen på alle pasienter jeg, det hadde jeg ikke hørt noe om...S.C inj. absorberes jo raskest fra magen, men det skulle vel ikke ha noe å si når det gjelder Fragmin? kanskje det var enklest å sette den i magen på denne pasienten, fordi det var mer fett der? er student selv, så noe godt svar har jeg ikke
 6. Har opplevd at de setter både i lår og abdomen i praksis. på PPS står det: Det vanligste stedet å injisere heparin på er abdomen. Klikk for å se illustrasjon Aktuelle injeksjonssteder for lavmolekylært... Injeksjoner i abdomen må ikke settes på innsiden av en ring med 5 cm i diameter rundt navlen. Settes heparin andre steder, må en være svært oppmerksom så ikke heparin blir injisert i en muskel, noe som kan resultere i hematom, smerte og irritasjon på injeksjonsstedet (Chan 2001 Chan 2001 Chan H. Effects of injection duration on site-pain intensity and bruising associated with subcutaneous heparin. J Adv Nurs. 2001;35(6):882-892. ; Newton, Newton og Fudin 1992 Newton, Newton og Fudin 1992 Newton M, Newton DW, Fudin J. Reviewing the "big three" injections techniques. Nursing 1992; 2: 34-41. ). Heparininjeksjon på overarmen eller forsiden av låret bør unngås på grunn av risikoen for hudblødning eller blått merke (estetisk vurdering). Chan Chan 2001 Chan H. Effects of injection duration on site-pain intensity and bruising associated with subcutaneous heparin. J Adv Nurs. 2001;35(6):882-892. (2001) fant i sin studie at smerter på injeksjonsstedet, og faren for hematom ble redusert ved å bruk ca 30 sekunder på å gi heparin. Men siden utvalget er lite, er det vanskelig å gi generelle anbefalinger om hvor lang tid en bør bruke på injeksjonen.
 7. Sto på første forsøk:) det var ikke så vanskelig som jeg trodde.Takk for alle tips og råd
 8. Da skjønner jeg at det er viktig for deg å få en A. Lykke til
 9. Nå ser jeg at dere ikke har slike senger.. veldig dumt det da...Synes forresten at vi burde ha førstehjelpskurs oftere på sykehjem og i boliger, der er vi ofte ikke så forberedt på slike akutte situasjoner, siden vi opplever de ganske sjeldent. Der jeg har jobbet har de vært veldig nøye med brannkurs hvert år og praktisk trening ifht. dette.Har da f.eks trent på å redde noen ut av et brennende rom,sjekket ut mulige fluktveier der vi jobbet osv. Skulle absolutt hatt noe liknende med førstehjelp også.Det var vel ikke helt svar til deg men..bare noen tanker
 10. Man vet vel aldri hvordan man reagerer før man har opplevd noe slikt tror jeg, men det hjelper nok å tenke gjennom hva man ville gjort på forhånd, og trene så man er forberedt om noe skulle oppstå. 1.Sjekke om pasienten puster, om det er fremmedlegemer i munnen og om h*n reagerer på tilrop, risting etc 2.Hvis ikke: tilkalle hjelp og samtidig starte BHLR,ta av hjertebrettet der det er mulig.(Det ville jeg ha sjekket og testet ut før en evt.situasjon skulle oppstå).Om det ikke lar seg gjøre innen rimelig tid ville jeg forsøkt å få pas. ned på gulvet,hadde lagt en dyne på gulvet og dratt pas. ned ved hjelp av lakenet f.eks.Ville ikke ventet til hjelpen kommer,om det tok lang tid...noe det som oftest ikke gjør når det går en alarm på sykehus/sykehjem.
 11. Hei:) Høres spennende ut den oppgaven din!Ja, eksamener kommer noen ganger litt brått på...sånn er det å studere, må prioritere ;)Det var ikke så veldig vanskelig synes jeg, men lese må du:)Masse lykke til
 12. hannemor

  PPS

  vi bruker pps på skolen, veldig greit å ha noe å forholde seg til når det er uenighet om hvordan en prosedyre skal utføres. Følger vi pps så blir det ikke feil har vi fått beskjed om. Vi har også tilgang til pps der jeg jobber,og blir oppfordret til å bruke det.Har allerede benyttet meg av det på jobb, rakt og greit å finne frem, med illustrasjoner og alt.
 13. ja, dette var eldre pasienter. Det må være en guffen opplevelse ja, i mitt tilfelle var det ikke jeg som hadde "skylden, men det var noen andre som var uheldige før meg.Husker at hun ikke kunne bruke plaster/tape på sår, da det var umulig å få det av igjen uten å rive av huden.måtte istedet bruke en bandasje med kompresjonsbind surret rundt.
 14. Huff,hørtes ikke morsomt ut,nei!Har opplevd et par sånne tilfeller,kanskje ikke så ekstremt som du beskriver da.De gikk på sterke kortisonpreparater,prednisolon etc. Har ikke så mye erfaring jeg da, men det var det første jeg tenkte på.Men siden hun ellers var frisk,så var det jo litt rart.
 15. Har ikke skolen din lagt ut noe da? Ja,ellers kan du sikkert finne det på internett.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy