Jump to content
Sykepleiediskusjon

Misty

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

About Misty

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Vi gir ondansetron som førstevalg. Kan også gi afipran og dridol, men dridol blir ofte pasientene ganske trøtte av...
 2. Vi bruker ofte (daglig) PCT. Jobber på intensivavdeling. Brukes på dårlige/ustabile pasienter med sepsis.
 3. O2 gir du når pasienten trenger oksygen (O2). Medisinsk luft er trykkluft som brukes for å drive forskjellig medisinsk teknisk utstyr, f.eks respirator, optiflow, sug.
 4. Dobbeltkontroll er bra ja. Håper du tar lærdom av det, og sørger for å lære deg/ be om å få undervisning i medikamentregning. Vil anbefale deg og pugge den trekanten med dose/styrke /mengde forholdet. Du lærte den helt sikkert på sykepleien. Da blir det mye lettere å regne riktig.
 5. Jeg håper heller ikke dette er et seriøst innlegg...! I såfall MÅ du lære deg medikamentregning. Hvilken formel har du egentlig brukt for å komme fram til svaret ditt? Som Kamilla skriver: Mengde= dose:styrke-> 2mg:10 mg/ml=0,2 ml. Hvis det er riktig det du skriver, har du gitt pasienten 22,5 mg morfin i stedet for 2 mg. Håper det ikke får fatale konsekvenser...
 6. Har ikke forslag til bandasjer dessverre... Du sier ikke hvor på kroppen disse sårene er, men har det vært forsøkt/ er det aktuelt med f.eks epidural, blokkade/ plexus? Har vært borti palliative pasienter med smertefulle sår på u.ex som har vært vanskelig å smertelindre, som har hatt stor nytte av epidural! Og som har blitt sendt hjem med epidural og oppfølging av hj.spl.Eller hvis det er på armene, kunne man kanskje lagt en blokkade? Med inneliggende kateter som det kan fylles på etterhvert?
 7. Misty

  Fersking-spørsmål

  Når du jobber 100% blir alle ekstravakter 100% overtid. Hvis ikke du har blitt forskjøvet fra en annen vakt da. Det er vanlig at det gjennomsnittsberegnes i en turnusperiode, slik at det ikke har noe å si hvor mange timer du jobber den aktuelle uken, men at du får overtid på alt.
 8. Jeg jobber også på intensivavdeling. Jobber 3-delt turnus. Har en del netter, da vi er avhengig av god bemanning på nettene også. Som insipidus sier er hverdagene utrolig varierte. Noen pasienter er til observasjon, noen skal stabiliseres før de sendes videre eller til operasjon, mens andre mottar intensiv behandling. På dagtid er vi stort sett 2 sykepleiere på respiratorpasienter, noen ganger 3 hvis de er veldig ustabile. Ellers er det bl.a resp.probl med NIV behandling, sepsis, traumer, intox, kramper osv... Det er mye observasjoner, og det gjelder å være på hugget, så en tidlig kan starte tiltak for å unngå forverring. Prosedyrer er det meste du kan tenke deg, alt fra å assistere ved innleggelse av cvk, epidural, dialysekateter, assistere ved intubering, mottak av ny pas, koble opp arteriesett, blodgasser, håndtering av ernæring (mye sondemat og iv), håndtering av eliminasjon, blæretrykk, mobilisering, smertebehandling, administrering av medikamenter, actilysebehandling, følge/overvåke/assistere v diverse undersøkelser (f.eks ct, mr, angiografi, bronkoskopi, coiling) +++ Det er både anestesileger og lege knyttet til den avdeling pasienten hører til på, som går visitt. Det er langt i fra action hele tida, men noen ganger skjer det mye på kort tid. Det er utrolig lærerikt, og jeg kan absolutt anbefale det hvis du har muligheten og interessen! Ja, det er tøft og være ny på en slik avdeling, men læringskurven er enorm, og det går seg til
 9. Hei! Så bra at du allerede er i gang med å lese litt ☺ Det blir nok lettere for deg når du har hatt litt undervisning om det. Men enkelt forklart er mg/ml styrken på medikamentet. F.eks la oss si at du skal gi 100 mg ibux mikstur til et barn. Styrken på ibux mikstur er 20 mg/ml. Da må du vite både dosen (100 mg) og styrken (20 mg/ml) for å regne ut mengden (antall ml) du skal gi. Mengde =Dose/Styrke, dvs mengde= 100 mg/ 20 mg/ml = 5 ml. Håper det var forståelig! Lykke til med videre lesing ☺
 10. Jeg ville uanngått alle preparater i samme hovedgruppe som morfin (f.eks morfin, oxycontin og dolcontin). Evt prøve f.eks paracet, ibux, fentanyl, ketorax eller tramadol... Selvfølgelig i samråd med lege.
 11. Hadde jeg vært ung og nyutdannet, og skulle velge på nytt, hadde JEG valgt kirurgisk avdeling! Jeg har jobbet både på medisinsk og kirurgisk, og følte absolutt jeg lærte mest på kir avd som student. Men det er helt sikkert forskjellig fra forskjellige avdelinger og sykehus (og fra person til person, og hvor mye en blir inkludert som student). Som sykepleier (student) tror jeg både fødeavdeling og ambulanse er litt utenfor faget, tror absolutt du får best utbytte av enten en kir eller med sengepost. Kommer nok litt an på interesse. Jeg synes fortsatt de kirurgiske pasientene er mest spennende å jobbe med :-)
 12. Misty

  CVK - desinfisering?

  Jeg er ikke vant til prosedyren med posiflow, men vanlige treveiskraner på cvk. Jeg pakker inn både kobling og ytterst del på treveiskranen. Vasker med klorheksidin, og bruker kompresser med klorheksidin når jeg skal koble på/av. Dere har vel en prosedyre på hvordan dere skal håndtere det der du jobber?
 13. Jeg synes ikke denne setningen kan misforstås på noen måte. Jeg har ikke noe erfaring fra hjemmetjenesten, men stusser jo over at personer uten helsefaglig bakgrunn skal administrere medikamenter til brukere? Fordi at for helsepersonell som kan noe om ulike sykdommer, symptomer og medikamenter, er det helt naturlig (som i dette tilfellet) at en ikke skal gi insulin ved bl.s under 6, men at det ikke er selvsagt når en ikke kan noe om det... Uansett synes jeg det var dumt av kollegaen din å henge deg ut foran pasienten! Lykke til med videre opplæring i ny jobb ?
 14. Misty

  Nyutdanna

  Anbefaler deg å lese dette fra nsf: https://www.nsf.no/vis-artikkel/1267852/Ansiennitet---et-forhandlingssporsmaal Det ser ut som du må jobbe i gjennomsnitt 14t/uke i minst et halvt år for å få det godskrevet som ansiennitet i kommunehelsetjenesten. I helseforetakene teller alt uansett hvor lite du har jobbet etter fylte 18 år.
 15. Jeg har ikke peiling på forskjellige typer stetoskop. Men da jeg begynte å jobbe på intensivavdeling, begynte jeg å lytte på respirasjons- og tarmlyder. Veldig spennende! Anbefales på det sterkeste! Selv om jeg skjønner at det ikke alltid er tid til det når en har mer enn en pasient...
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy