Jump to content
Sykepleiediskusjon

Charming

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

About Charming

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trodde det var mer lønnsforskjell mellom master og videreutdanning enn som så?
 2. Jeg bor på sørvestlandet. :\ Jeg ser de trenger sykepleiere på kreftavdelingen her også (sengepost). Imidlertid så er jeg som sagt så redd for at det blir overveldende mye prosedyrer, legevisitter, stell og stress - og at jeg bare angrer på at jeg ikke ble i psykiatrien der jeg nå i grunnen trives. Men så er det jo det at arbeid med kreftpasienter er så givende.. Derfor er jeg så ambivalent.
 3. Dette var i grunnen litt interessant. Det har jeg aldri tenkt på en gang. Det er jo ikke mye luft man setter om så nålen er fylt med luft da tenker jeg. Jeg lærte fra en lege i praksis på kirurgisk at selv de settene med de laaaange kablene man bruker til antibiotika i.v. osv, som man ALLTID må huske å fylle med væske før man kobler til pas. - at om man i veeeerste fall skulle glemme det en gang i livet, så var det fortsatt for lite luft til at en pasient kunne få noe illebefinnende av dette. Imidlertid synes jeg dette med å fylle nåler, og butterflies osv alltid er en evig diskusjon. På kreftavd. jeg jobbet tok vi alltid biiiittelitt ekstra morfin når vi trakk opp og skulle gi via sub-cu-nål. På sykehjemmet skulle vi alltid skylle med litt saltvann etter hver gang for også å få inn det siste av medisinen som da ligger i slangen. Og det gikk evige runder alle steder, fordi folk hadde lært forskjellig. Noen praktiserte forskjellig - og da blir jo også resultatet nokså ulikt.
 4. Jeg har under studiene alltid vært engasjert og ønsket å jobbe med kreftpasienter. Hadde praksis og jobbet på en kreftavd. under studiene og trivdes kjempegodt. Sommeren jeg var ferdig utdannet jobbet jeg fullt på kreftavdelingen jeg hadde trivde så godt på. Imidlertid gikk ALT skeis den sommeren. Jeg hatet jobben min, kollegaene, følte ikke jeg fikk kontroll på noe - og hver dag var et h*vete å være på jobb. Jeg gråt på vei til jobb hver dag, hver eneste arbeidsoppgave hatet jeg (alt fra mat til medisiner, til stell til ja, alt) jeg vurderte å sykemelde meg hvert minutt jeg var på vakt og kollegene mine meldte fra til sjefen om at de trodde jeg hadde fått spiseforstyrrelser siden jeg var så nedfor og ikke klarte å spise noe særlig. Jeg tok en pause og drev med noe helt annet som ikke var sykepleierrelevant i et par år, og begynte så i psykiatrien. Jeg trives kjempegodt der jeg jobber! Imidlertid føler jeg kanskje at dette med psykiatri er litt "svevende" og jeg sitter mye av tiden min og føler egentlig ikke at det spiller så stor rolle om jeg er der eller ikke (jobber på en rolig sengepost). Jeg kan ikke så mye om psykiatri, og synes nok at arbeidsoppgavene er noe udefinerte til tross for jeg har vært der i over ett år. Når jeg sitter på jobb sitter jeg og drømmer meg litt tilbake til kreftsykepleie. Det jeg synes jobben innenfor kreft er så givende; er at enten tar man del i hverdagen til mennesker som har det tøft, mens om blir friske - eller så er man en del av deres siste fase her i livet. Kreft er jo så omveltende for ens eget og familiens liv! Vi skal flytte til ny by om ikke alt for lenge, og da må jeg også søke meg ny jobb. Jeg er nå så usikker på hva jeg vil, og vurderer nå å prøve kreftavdeling igjen. Imidlertid er jeg så redd for at jeg skal få det slik jeg hadde det igjen, den sommeren. Det er jo egentlig praten og hva man kan gjøre godt for disse menneskene som gjør at jeg ønsker å jobbe med dette fagfeltet. Prosedyrer må være noe av det verste jeg vet. Stell av CVK, sonder, vap-nåler osv. ligger virkelig ikke for meg. Og det kan man jo nesten ikke unngå... Jeg var i praksis på en kirurgisk sengepost også, og det jeg synes var det mest givende var jo det å snakke med pasientene, kvinner i en alder av 30 år som fjerner eggstokk og livmor og plutselig kommer i overgangsalderen; hva slags følelser og tanker vekker dette.. osv. Så jeg er nok mer et prate/følelsesmenneske av en sykepleier enn akkurat prosedyrer og teknikaliteter. Har dere noen gode innspill og råd å gi meg? Hilsen frk. forvirret.
 5. Jeg lurer egentlig på hvilke utdanninger som kvalifiserer for at man faktisk blir psykiatrisk sykepleier og får lønn deretter. Det finnes jo både mastergrader på 120 studiepoeng og et haaav av videreutdanninger på 60 studiepoeng: - Master i psykisk helse - Master i helsevitenskap med fordypning i psykisk helse - Videreutdanning i psykisk helse - Videreutdanning i psykisk helse og rusrelaterte problemer - Videreutdanning i psykodynamisk arbeid innen psykisk helse og rus - Videreutdanning i psykososialt arbeid med familier med barn 0-4 år - Videreutdanning i psykososialt arbeid for barn og unge osv. Vet noen noe om dette? Vet noen også noe om det er store lønnsforskjeller mellom sykepleier med videreutdanning og sykepleier med master? Evt hvor stor er denne?
 6. Takk for svar, Pally Jeg jobber for tiden på en psykiatrisk sengepost, så miljøarbeid er jo noe jeg trives veldig godt med Det var som jeg sa til Feline, at jeg er bare litt usikker i forhold til "alt annet" som jeg føler virkelig ikke en sykepleier trenger å bruke sin tid og kompetanse på, som å vaske folks hus osv.
 7. Tusen takk for svar! Det var veldig nyttig! Da har jeg noen flere spørsmål: 1. I husarbeid - kan det bety vask av hus osv slik som hjemmehjelper gjør i hjemmespl.? 2. Følge på kino, sosiale aktiviteter - betyr det at man følger de, eller at man faktisk er med? Føler du noen ganger på at utdanningen din er bortkastet i forhold til mange av oppgavene du gjør ved siden av prosedyrene og med. ? Altså, går det mye i disse "andre" tingene som "hvem som helst" kan gjøre om du skjønner? I forhold til stell og sånn ,er det mye av det? Eller skal de være friske nok til at de ikke trenger det, eller?
 8. Hei, er det noen her som har jobbe som sykepleier i omsorgsbolig(er)? Evt om noen vet hva slags arbeidsoppgaver man har der? Blir det som hjemmesykepleien på en måte? Eller mer sykehjem?
 9. Hei! Har noen erfaring fra praksis eller arbeid på en alderspsykiatrisk døgnpost e.l.? Jeg trives veldig godt i psykiatrien, men har også jobbet på et sykehjem - og det synes jeg ikke var "helt meg". Mesteparten av tiden gikk med til stell, tunge løft, heiser, bleieskifting og å følge på toalettet følte jeg. Er det slik på en alderspykiatrisk døgnpost også? Eller er de litt friskere somatisk? Jeg tar imot alle innspill med stor takk
 10. Hei! Dette går under pinlige spørsmål da jeg nesten skjems av å spørre.. Jeg vurderer å si ja til et 50% vikariat i psykiatrien. Imidlertid har jeg en tanke som gnager noe helt sykt. Dette er første julen vi har planlagt (ja, allerede) at jeg skal være med min nåværende samboer hjem til hans familie og feire jul med de. Dette er noe jeg nødig vil gå glipp av eller måtte kansellere når den tid kommer fordi det evt faller på min jobbdag... Man kan vel ikke lengre forvente at det blir tatt hensyn til slikt - selvom jeg ikke opprinnelig kommer fra byen, og derfor ikke har noen familie her? Slik var det alltid når jeg var student, selvom jeg var i en fast helgestilling - så var det en selvfølge at de som satt opp turnusen lot man få slippe unna jul hvis man ikke selv ønsket det. Det er jo veldig dumt å ikke skulle si ja til jobben jeg egentlig har lyst på, fordi jeg bekymrer meg for 1 dag julaften! Jeg bare tenker at de fleste med barn og sånn vil jo også ha fri, så det å "bare bytte den bort" kan jeg ikke se for meg er spesielt enkelt. Alle de andre faste ansatte er 45 år og oppover og erfarne sykepleiere som nok har måttet bite i seg mange julaftener i sin sykepleiekarriere - så jeg synes det er litt flaut at jeg som er nyutdannet skal mase om den evinnelige julaften. Imidlertid er det litt spesielt i år, og jeg ønsker så inderlig gjerne å få være med min kjære. Har dere noen råd?
 11. Hei! Jeg lurte på hvordan det var i forhold til kvelds-, lørdags- og søndagstillegg o.l. hvis man bruker egenmelding? Er det slik at man kun får grunnlønnen betalt om man er borte i helgen, eller får man tilleggene også?
 12. Hei anonym og kms! Tusen takk for godt tips. Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på som en løsning en gang! Det skal så absolutt vurderes på det sterkeste
 13. Her jeg jobber skylles ikke iv-slangen. Når drypper stopper kobler man ned, og skyller veneflonen med litt saltvann - ferdig.
 14. Det tror ikke jeg heller. Veldig rart da det er en veldig vanlig problemstilling.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy