Jump to content
Sykepleiediskusjon

lucifer

Members
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lucifer

 1. er det noe her som bruker det? Kunne tenke med å bruke det på vår avdelingen for å kartlegge hva vi gjør bra og hva vi bør gjøre bedre...
 2. på de med skjøre årer, spesielt eldre på kortison, har årene en tendens til å sprekke i det man setter nålen i.. har funnet ut at på sånne pasienter er det bedre å stikke uten å stase (så sant de har synlig nok årer da..)
 3. samme regler hos oss... fryktelig tungvint på en korttidsavdeling...
 4. jeg ga medisiner alene til 3 avdelinger, samtidig som jeg skulle passe min egen, når jeg var ferdig med medikamentregning.. GALSKAP når jeg tenker tilbake på det!!!
 5. gratulerer så mye!!!!! og selvfølgelig kommer man borti noen romper som trenger en vask, men det er bare en del av noe stort og fantastisk! jeg elsker yrket mitt!
 6. det kan skyldes: - tett kateter - knekk på slangen som gjør det tett - ikke nok vann i ballongen som holder kateter på plass sjekk at alt av slanger ligger fritt og forsøk å blæreskyll, om dette ikke hjelper ville jeg byttet. Sjekk nøye tuppen da, er det mye grums i urinen og samlet i tuppen kan det lønne seg med en str større slik at grums for passasje uten å tett og vurdere forebyggende blæreskyll
 7. velkommen hit og lykke til som sykepleier! høres ut som du har fått masse praksis i forkant!
 8. hei! så spennende at du vil bli sykepleier!! jeg gikk på HiO heltid, med en bebis jeg fikk første året. Fungerte helt fint og veldig glad jeg ikke tok deltid! har hørt fra mange som går deltid at de skulle ønske de hadde valgt heltid, da det ofte blir løse tråder og det tar lengre tid.. jeg ville gått for heltid!
 9. overhodet ikke, på grunn av hygiene
 10. hahahaha mange morsomme!!!
 11. http://www.aftenposten.no/helse/600-er-med-pa-grasrotoppror-mot-helsevesenet--7152974.html http://www.sykepleien.no/nyhet/1164010/sykepleiere-hekter-seg-pa-legeaksjonen på tide å aksjonere folkens!!
 12. her er du inne på noe viktig som ganske ofte blir forsømt tror jeg... det hjelper ikke å gi behovsmedisin så lenge ikke effekten dokumenteres. Her kan vi alle gjøre en innsats tror jeg!
 13. hadde jeg vært veldig usikker, ville jeg også forhørt meg med legen.
 14. og nettopp dette er veldig beskrivende for hvor ødeleggende dette systemet er! man gjør så godt man kan, og på jobben er det sjelden tilrettelagt for å holde seg oppdatert... MEN veldig lurt å ha et medisinsk leksikon liggende lett tilgjengelig så man iallefall kan slå opp de ordene man ikke skjønner. der hvor jeg jobbet før leste vi opp alle hoved bidiagnoser til pasienten i tilegg til det de var der for, daglig, ved hver rapport, og det sto på rapportarket. Der hvor jeg jobber nå sier vi det ikke på rapport men det står på rapportarket. Veldig hendig.
 15. men man kan jo uansett ikke gi om pasient motsetter seg, ikke uten tvangsvedtak. Men så lenge du har forklart at dette er for å roe ned og skape mindre ubehag hos pasienten, pasienten motsetter seg ikke, da kan du gi det uten å måtte følge noe ubehag syns jeg.
 16. lucifer

  Infusjoner

  ganske nedsettende syn på sykepleiere på sykehjem på jeg si... vi gir iv behandling både av væske og antibiotika, evt andre medisiner, men det hender likevel lege forordner sc uten at det har noe som helst med kompetanse i forhold til å sette en PVK. Sykehjem er blitt veldig mye bedre de siste årene!
 17. uklar, urolig pasient er det alltid = beroligende piller?
 18. jeg pleier å ta en prat en med pasienten og si at jeg syns det virker som de er urolig/ikke finner roen. Er det noe jeg kan bidra med? tilbyr beroligende og forklarer hva de gjør. Noen takker ja da de gjerne vil finne ro selv, andre kommer med en enklere løsning (gå på do, trengte bare en prat, trengte å bli sett) andre takker nei og da kan jeg ikke gi rett og slett..
 19. lucifer

  Sårstell

  takk for at du deler!! fortell gjerne mer!!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy