Jump to content
Sykepleiediskusjon

lucifer

Members
  • Posts

    298
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lucifer

  1. her er en fin video fra Pfizer http://www.pfizer.no/templates/Page____3389.aspx
  2. i forhold til fragmin husker jeg vi hadde en skjematisk fremstilling av hvordan den skal settes som var laget av produsenten. Der skal den settes i 45 graders vinkel, men dette må jo selvsagt vurderes fra pasient til pasient i forhold til mengde subcutant vev. Men grunnregelen er 45 grader i følge produsent.
  3. og litt på siden: jeg skriver alltid "undertegnede" istedetfor jeg/meg når jeg skriver.
  4. er litt forskjellig retningslinjer i forhold til hvos man jobber. Jeg jobber under sykehjemsetaten og bruker gerica. Vi skal ikke bruke noe personlig navn i rapportteksten da det allerede er gitt under hvilket pasientnavn man rapporterer under. Kan tenke meg noe av grunnen er i tilfelle man skriver på feil pasient og denne journalen en dag blir sett av vedkommende også står det plutselig noe om Arne i Arild sin journal.. en annen grunn er at det ser med profesjonellt ut uten personlig navn. Samme som man skriver avføring og ikke bæsj..
  5. for de som har tilgang til PPS så har de en kjempefin side ift medikamentregning!! og husk nå kan man få tilgang til PPS hjemme og på smarttelefon via jobben!
  6. ser det har kommet en medikamentregningsapp til smarttelefoner!!
  7. jeg har noen veldig lette asics joggesko, veldig behagelig!
  8. lucifer

    Tvang

    I sånne tilfeller har legen skrevet et midlertidig hastevedtak, men det handler om at dette skal dokumenteres og man skal være bevisst på at det man gjør er en form for frihetsberøvelse selv om vi mener det er til pasientens beste. Jeg spør alltid med sengehest og får som regel lov av pasienten, men jeg dokumenterer det også.
  9. Det respiratoriske senteret i hjernen regulerer pusten og hos friske mennesker reagerer den hovedsaklig på endringer i CO2 konsentrasjonen i blodet. Noen pasienter, bland annet de med langtkommen KOLS puster så dålig at de går med konstant forhøyet CO2 i blodet. Hos disse pasientene vil pustesenteret venne seg til de høye nivåene av CO2 og slutte å reagere på endringer. Deres pustesenter vil isteden bruke endringer i O2 i blodet til å regulere pusten.*lav O2 i blodet=sentret ber lungene om å puste dypere og oftere *høy O2 i blodet=senteret ber lungene om å puste mindre dypt og sjeldnere. Ved å gi disse pasientene for mye O2 vil/kan signalene fra hjernen redusere pustearbeidet. Dermed vil CO2 nivåene i blodet stige og siden pustesenteret allerede er vant til dette vil det ikke skje noen reaksjon. Pasienten risikerer dermed å miste bevisstheten og/eller slutte å puste helt. Dette kalles CO2 narkose og kan føre til døden.
  10. lucifer

    Tvang

    i forhold til hvilken pasientgruppe? her er definisjonen jeg brukte i bacheloroppgaven min og jeg skrev i forhold til personer med demens: Den juridiske definisjonen av tvang er fravær av samtykke (Helse –og omsorgsdepartementet, 2006).Nasjonalt kompetansesenter for demens definerer tvang som bruk av redskap som hindrer pasientens bevegelsesfrihet eller tilgang til egen kropp, fysisk holding ved undersøkelse, behandling og i forbindelse med omsorgstiltak, overvåking med elektroniske hjelpemidler og3 tilsetting av medisiner i mat og drikke som utøves daglig eller av og til (Engedal, Kirkevold, Eek og Nygård, 2001). sjekk også paragraf 4A i pasientrettigheter http://www.lovdata.no/all/tl-19990702-063-005.html hvis pasienten ikke samtykker til å ha bordet foran rullestolen og din hensikt med å sette det der er å holde pasienten i stolen (selv om det er av sikkerhetsmessig årsaker) så er det tvang. Sengehest er tvang hvis den settes opp uten samtykke..
  11. i forkant av eksamen: - regne regne regne på forhånd, selv de som er "lette". Det handler om å få det inn i blodet, ta noen oppgaver daglig, da er det ikke så fremmed når selve dagen kommer og man blir forhåpentligvis mindre nervøs - tegn/skjematiser oppgaven! da er det mye lettere å skille hva som er hva under eksamen: - med engang du får kladdeark, FØR du åpner oppgavene, skribl ned/tegn ned alle formlene! på den måten slipper du at de tar opp plass i hodet ditt gjennom hele eksamen og de er lett tilgjengelig når du trenger dem - tegn/skjematiser oppgaven! da er det mye lettere å skille hva som er hva - start systematisk på oppgavene, si du har kommet deg til 4. oppgave og det stopper helt opp: IKKE FÅ PANIKK! bare gå videre til nr 5! gå tilbake til den/de vanskelige tilslutt. Da virker de som regel ikke så vanskelig mer og du har ikke mistet masse tid på de og blitt så stressa at du ikke klarer resten heller - og sist men ikke minst: PUST! (og spis en god frokost) LYKKE TIL!!
  12. dette her er veldig alvorlig!!! jeg ville nektet å gjøre det med god faglig begrunnelse på hvorfor og sendt en bekymringsmelding til NSF!
  13. eller mener du at man ikke bruker navnet i selve notatet? som feks at jeg skal skrive en evaluering om arne også skriver jeg: pasienten har vært oppe med prekestol med følge av én mener du da hvorfor man ikke skriver: arne har vært oppe med prekestol med følge av én ??
  14. er aldri lett den problemstillingen der nei.. en av våre viktigste oppgaver blir å finne kjernen til problemet og respektere valget et menneske har tatt. eksempel hentet fra tidligere arbeidsplass (sykehjem): vi hadde en dame som sluttet å spise, ble mindre og mindre sosial, osv... en sykepleier satt seg ned med henne og spurte henne rett ut om hun ville dø. Ja, det ville hun. De pratet lenge om dette valget og hun fikk full akspept for valget sitt. Enden på visa var at damen startet på antidepressiva, begynte å spise igjen og fikk noen fine år til. HUn selv sier at det var aksepten for hennes valg og høre at dette ikke var uvanlig følelser, som gjorde at hun valgte å begynne med antidepressiva..
  15. det minner meg om når jeg var student og jobbet på sykehjem. jeg hadde tillatelse til å dele ut medisiner og noen ganger på kvelden måtte jeg dele ut medisiner på 3 grupper samtidig som jeg var alene med mine 7 beboere!!!! og da var jeg ikke sykepleier engang!!!!
  16. ja den er kjempefin! en viktig ting jeg lærte med den (hovedboken til bacheloroppgaven min..) er å heller omtale "demente" som "personer med demens". det gir deg en helt annen holdning med engang. da har man fokus på mennesket bak og ikke bare merkelappen dement.
  17. jeg kan på det varmeste anbefale denne boken!! http://www.haugenbok.no/resverk.cfm?st=fre...&cid=185193
  18. man kan prøve å finne den bakenforeliggende årsaken til at dette spørsmålet blir spurt gjenntatte ganger. som feks hvis noen spør mye etter mor kan det være et tegn på mangel av trygghet da mor representerer trygghet. men det er ikke lett! det kreves mye tålmodighet å jobbe med personer med demens. men samtidig veldig spennende og utfordrende!
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy