Jump to content
Sykepleiediskusjon

Millis

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

About Millis

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://reconfortante.wordpress.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bergen

Recent Profile Visitors

4,219 profile views
 1. Jeg vurderer å bytte min faste helgestilling på sykehus med en ringevikarstilling (0-stilling). Hva får man lønnsansiennitet for når det kommer til deltids- og vikararbeid på sykehus og i kommune? Får man full ansiennitet for helgestillinger (3. hver helg)? Får man ansiennitet for sporadiske ekstravakter?
 2. Jeg har ikke eksem på hendene i samme grad som du/dere beskriver, men jeg har atopisk hud og får lett "tørt" utslett. Det jeg har merket er at jeg reagerer veldig på den ene typen håndsprit på jobben, men ikke i det hele tatt på den andre. Og selvfølgelig er det ikke bra med for mye vask av hendene, men det må jo til innimellom og da smører jeg med krem for atopisk hud etter vaskingen. Jeg husker ikke i farten hva de forskjellige håndspritene heter, men den jeg reagerer på er i en beholder som er hvit og rosalignende og som man trykker manuelt på, mens vi har helautomatiske spritdispensere med en annen type sprit som jeg da tåler godt. Det kan være lurt å smøre med god krem om kvelden i tillegg, hvis man ikke har noe spesielt eksem-regime å forholde seg til. Det går jo an å ha håndsprit hjemme også (pass på at det er en type du tåler), som kan brukes når hendene ikke er synlig skitne. Og gjerne ha noen vinylhansker til bleieskiftene, slik at du kan bytte noen av håndvaskene med sprit istedenfor. Grattis med skoleplassen da, og masse lykke til med studiene!
 3. Vi bruker langermet stellefrakk på avdelingen jeg jobber på (sykehus - langtidsopphold). Synes selv det er ekkelt å bruke plastforklær som ikke dekker armene i visse situasjoner. Hvor ofte vasker vi armene våre mellom pasienter eller før lunsj/hjemreise? Og å ikke bruke noen som helst form for beskyttelse over uniformen i nærkontakt med pasient og sengetøy er jo veldig uhygienisk mtp overføring av bakterier, virus osv. Hvis jeg tar meg selv i å "glemme" å ta på stellefrakken, så ser jeg for meg småjentene i klassen til datteren min som sitter tett i tett med hodene sammen og det lange håret nesten flettet i hverandre med det resultatet at skolene sliter med å bekjempe store luseepidemier. Lusene kravler fra hår til hår, uten at noen legger merke til det. "Det samme" vil jo skje med mikroorganismene når vi har nærkontakt med pasient etter pasient uten å følge de hygieniske prinsippene. Jeg blir nesten kvalm bare ved tanken på at min giddeløshet ville kunne være årsaken til at "Fru Olsen på 206" og "Herr Hansen på 208" fikk infeksjoner som førte til redusert livskvalitet eller i verste fall død. Jeg vil ihvertfall gjøre det jeg kan for å hindre smittespredning på avdelingen(e) jeg jobber på, og skulle det bli et problem med at ledelsen ikke viser vilje til å endre på dårlige rutiner, så skal jeg bruke den stemmen jeg har og sette foten ned. Fører det ikke frem, så sier jeg heller opp enn å kjenne på at jeg gjør en dårlig jobb som sykepleier/helsepersonell ved å ikke sørge for pasientenes ve og vel og hindre smittespredning med de tross alt enkle tiltakene som har dokumentert effekt. That beeing said, så virker den nye frakken praktisk, i forhold til at den ser lett ut å ikle seg og sikkert er god å bevege seg i. Kanskje de kan lage en versjon med ermer og en versjon uten?
 4. Det hørtes spennende ut! Hva slags ting var det du fikk være med på? Var det på en helsestasjon for barn, for ungdom eller på en skole (eller andre steder)?
 5. Jeg har ikke hatt det, men dette er jeg også interessert i å høre mer om.
 6. Nyeste utgave av: Illustrert farmakologi 1 og 2 Pediatri og Pediatrisk sykepleie Klinisk legemiddelhåndtering Akuttmedisinsk sykepleie utenfor sykehus Klinisk sykepleie 1 og 2 Ta helst kontakt på PM.
 7. Jeg går på Haraldsplass og har følgende tips: - Grunnleggende sykepleie - Her trenger du alle tre bøkene (det var fire bøker i den gamle versjonen, du skal ha den nye med kun tre bind). Sikkert greit å kjøpe som pakke. - Menneskekroppen - Den trenger du. Kjøp den gjerne brukt da det ikke har kommet ny versjon de siste årene. - Medisinsk mikrobiologi - Denne trenger du også. Kjøp den gjerne brukt, men pass på at du har siste utgave. Resten av bøkene kan du jo selvfølgelig vente med til du ser at du trives med studiet og vil fortsette (det er en del frafall, spesielt i løpet av de første ukene eller etter første semester). Du trenger det meste som står på pensumlisten, men jeg personlig hadde ikke giddet å kjøpe alt. Kjøp en del brukt og noe av det kan du låne på skolebiblioteket, spesielt bøker man bruker under prosjekter og kun trenger et par dager. Kommunikasjon i relasjoner er kanskje lurt å kjøpe, den brukte jeg mye til eksamen i grunnleggende sykepleie (og det kommer som regel oppgaver derfra på eksamen) og det ser ut til at den skal tas frem igjen videre i studiet. Geriatriboken bør du lese før praksisperioden på sykehjem og den er grei å ta frem senere også. I 2. semester brukte jeg Olsen sin medikamentregningsbok mye i forkant av medikamentregningseksamen (og stod med glans på første forsøk, selv om jeg ikke fikk deltatt på forelesningene i det emnet pga. syke barn). Sykdomslæreboken er uunnværlig. Du trenger farmakologibøkene til eksamenslesingen til sykdomslæreeksamen. Resten tenker jeg du kan se an om du trenger. Jeg kjøpte en del av de jeg ikke har nevnt brukt, rett og slett fordi jeg synes det var et stressmoment å skulle detaljplanlegge bibliotekslån og gamble på at bøkene var ledige når jeg trengte de. Prosjektbøkene lånte jeg enten på dagslån på skolebiblioteket, eller så var det alltid noen på studiegruppen som hadde den ene boken, mens andre hadde den andre. Vi klarte oss alltid ved å være litt fleksible. Gratulerer så mye med studieplass da, jeg kan tenke meg at du er både spent og gleder deg masse. Må gjerne ta kontakt og stille spørsmål om du lurer på noe. Hadde planer om å blogge gjennom hele skoleåret, men det var før jeg innså hvor mye tid og krefter dette studiet tar (kanskje spesielt på HDH). Du kan jo kikke litt på det jeg rakk å skrive, i tilfelle det kan være interessant for deg også. Tror linken ligger et eller annet sted hvis du klikker på brukernavnet mitt. Lykke til!!
 8. Tusen takk for tipsene, dette var nyttig! Medulla: Du skriver at du ville tatt medisinsk (mener du her generell indremedisin, eller mener du å velge medisinsk fremfor kirurgisk praksis?), men om du hadde fått velge så ville du tatt akutt eller overvåkning/intensiv. Ble litt forvirret over hva du mente her. Innenfor medisinske avdelinger: Anbefaler du generell indremedisin, eller anbefaler du akutt/overvåkning? Hva kan man i så fall være med på som student på akutten i forhold til på generell indremedisin? Vi skal ha en praksis innen medisinske avdelinger og en praksis innen kirugiske avdelinger, så må velge begge deler.
 9. Tiden nærmer seg for å velge praksisplasser på sykehus og jeg vil gjerne få noen tips og råd av dere som har erfaring fra jobb/praksis på sykehus. På medisinsk praksis er alternativene: - Hjerte- og lunge - Geriatrisk - Slag - Generell indremedisin - Medisinsk poliklinikk - Akutt - Overvåkning/intensiv og på kirurgisk praksis er alternativene: - Ortopedisk - Lettere ortopediske og generellkirurgiske inngrep, urologi - Gastro - Kirurgisk poliklinikk Hvilket læringsutbytte har man på de forskjellige avdelingene, og hva gjør man på de forskjellige typer avdelinger? Hvor er det fysisk tungt og mye stell, hvor er det mye løping og hvor har man oversikt og tid til å tenke seg om uten at det går på bekostning av læringsutbyttet? Har du jobbet på en eller flere av disse avdelingstypene? Fortell, fortell! Håper mange vil ta seg tid til å dele av sine erfaringer.
 10. Hei igjen! Ja, da ligger jo forholdene til rette for en fantastisk praksisperiode! Bare å glede seg. Masse lykke til!
 11. Jeg kom inn på realkompetanse, men det var visstnok et "særtilfelle". Hadde veldig gode karakterer og manglet kun to "urelevante" fag fra VGS. Det er antageligvis vanskelig å komme inn på de aller mest populære studiestedene på realkompetanse, men kanskje det er gode muligheter på høgskoler med lavere snitt og færre søkere? Jeg aner ikke.. Men for all del, du må jo bare søke! Jeg fikk høre at det ikke var noe poeng i å søke på førsteønsket mitt, for de skulle ikke ta inn realkompetansesøkere. Vel, jeg fikk plass, jeg!
 12. Hei! Jeg er i praksis på sykehjem nå. Min første sykehjemspraksis og uten pleieerfaring. Gruet meg også temmelig mye til sykehjemspraksisen og tenkte at dette sikkert kom til å bli noe ubehagelig som jeg bare måtte komme meg igjennom. Man hører jo så mye rart om sykehjem i media og danner seg i tillegg mange bilder i hodet om f. eks hvor "ekkelt" det er med stell, lukter og eliminasjon osv. I tillegg er det dette med studentrollen og om man vil fungere i praksissituasjonen. Status etter 4 uker i praksis: Stortrives! Ingenting er som jeg hadde sett for meg, ihvertfall ikke på den avdelingen jeg er på. Selvfølgelig kan det være litt slitsomt om det er mye stell og forflytning i perioder, men det handler også mye om innstillingen og hvor aktiv man er i forhold til å oppsøke læringssituasjoner og ta initiativ til nye oppgaver. I utgangspunktet trodde jeg at jeg skulle ha 8 ukers praksis med stort sett stell og mating, men der jeg jobber får jeg både øvd og prøvd på prosedyrer, har mulighet til å sette igang og følge opp miljøtiltak og får øvd mye på kommunikasjon, rapportskriving, tiltaksplaner og diverse annet. Nå vet jeg ikke hvordan det er på alle typer avdelinger, men de aller fleste studentene jeg har snakket med under praksisperioden sier ihvertfall at de trives godt. Og.. siden jeg vet mange bekymrer seg over at de ikke har "lært nok" innen praksisen starter; Jeg var oppriktig bekymret over hvor lite praktiske prosedyrer og pensum jeg husket når jeg møtte opp første arbeidsdag, men det sitter mye bedre enn man tror. Jeg har fått fantastiske tilbakemeldinger både fra lærer og kontaktsykepleier, samt det øvrige personalet. Det er tydelig at mine forventinger til hva og hvor mye jeg burde kunne og hva de faktisk forventer ikke samsvarer i det hele tatt. Så hovedbudskapet er: Ikke bekymre deg om dette med manglende erfaring! Ofte er det lettere å lære og gjøre alt "etter boken" fra starten av enn å måtte plukke av seg alle "uvanene" man vender seg til som ufaglært assistent. Håper du kommer på en fin avdeling med godt arbeidsmiljø og en dyktig og grei kontaktsykepleier. Det virker som om det er dette, sammen med innstillingen din, som avgjør om praksisperioden blir en fin opplevelse eller ei. Lykke til!
 13. Millis

  SKO!!

  Jeg var innom en ortopedisk butikk denne uken for å få gode tips til sko. Der fikk jeg vite at mange fra sykehuset får støtte av arbeidsgiver til innkjøp av sko og at de fleste velger en type joggesko de hadde i butikken. Nå husker jeg ikke hva de heter, men de ser litt luftige ut og har store firkantete "knotter" under (kanskje noen skjønner hvilke jeg mener?). Ellers er sandaler, f. eks Ecco-sandaler bra for mange. IKKE Crocs.. Selv kunne jeg ikke bruke noen av de nevnt over, for det ble oppdaget at jeg har en feilstilling i det ene beinet og jeg må ha såler og joggesko med ekstra støtte.. Anbefaler egentlig alle å ta en sjekk hos en ortopedisk butikk, spesielt hvis dere har "småplager" i bein, rygg, hofter, nakke eller andre steder. Riktige sko er så utrolig viktig når man jobber på sykehus/sykehjem.
 14. Jeg ønsker å kjøpe: Grønseth, R. & Markestad, T. (2011) Pediatri og pediatrisk sykepleie. 3. utg. Bergen, Fagbokforl. Holm, S. G. & Notevarp, J. O. Klinisk legemiddelhåndtering. 2. utg. Bergen, Fagbokforl. (nyeste utgave) Knudsen, Ø., & Haugen, J. E. red. Akuttmedisinsk sykepleie : utenfor sykehus. 2. utg. Oslo, Gyldendal akademisk. (nyeste utgave) Jacobsen, D. & Toverud, K. C. Sykdomslære : indremedisin, kirurgi og anestesi. 2.utg. Oslo, Gyldendal akademisk. (nyeste utgave) Wilhelmsen, L. S. & Manger, T. (2011) Effektiv læring : råd til nye studenter. 2. utg. Bergen, Fagbokforl. Olsen, L. A. (2011) Praktisk medikamentregning : dose, styrke, mengde. 3. utg. [Oslo], Cappelen Damm akademisk. Har du noen av disse? Gi meg en lyd!
 15. Jeg er ca. like gammel som deg og har to barn. Startet på sykepleiestudiet nå i høst og foreløpig går det mest utover meg selv, men også indirekte ut over resten av familien pga jeg er så trøtt og det er mye arbeid også utenom skoletid. Fulltidsstudie, jobb og barn tror jeg personlig hadde vært et håpløst prosjekt, for (ihvertfall på den skolen jeg går på, jeg kjenner ikke til hvordan de ellers gjør det) har vi obligatorisk undervisning stort sett hver dag nå i begynnelsen og ofte veldig lange dager. Det forventes minst 40 timer uken i ren studietid, men det er vanskelig å overholde. Jeg blir ihvertfall ufattelig sliten i hodet etter hver skoledag (lange forelesninger, mye nytt, veldig mye refleksjon og tankevirksomhet) og når alle hverdagsrutiner er unnagjort er det som regel såpass sent på kveld at det er lite studietid igjen. Såvidt jeg har forstått gjelder dette også studenter uten barn; det er mange som føler seg overveldet og slitne akkurat nå, men vi har hatt en veldig intensiv start på semesteret (fulle uker og lange dager) og håper på litt større andel hjemme-studiedager etterhvert. Full dag på jobb og full dag som sykepleierstudent er ikke det samme! Det skal færre studietimer med forelesning til før hodet blir kokt enn for tilsvarende timer i jobb, det er ihvertfall min erfaring. Har du motivasjon, barnehageplass (eller skoleplass) til ungene, god helse, grei økonomi og en mann som støtter deg; Go for it!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy