Jump to content
Sykepleiediskusjon

ramonama

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 1. Hei å hopp! Jeg sitter å søker på videreutdanning. Er det noen som har kjennskap til kardiologisk sykepleier eller avansert klinisk sykepleier? Vurderer en av disse, men er litt usikker..
 2. ramonama

  Pulsslag

  Mulig dette er et dumt spørsmål, men. Hvorfor kjenner man pulsen visse plasser på kroppen? Jeg vet det er slagene etter hjertet. Men man kan jo ikke kjenne pulsen på alle arterier, hvorfor kjenner man den for eks i håndleddet?
 3. ramonama

  Å være veileder

  Hei! Jeg skal snart være veileder til en sykepleierstudent i 10 uker. Selv ble jeg utdannet sommeren 2011. Kjenner jeg gruer og gler meg til denne oppgaven, da jeg selv føler det er mye jeg ikke kan enda. Har jobbet på avdelingen i snart 4 år så jeg jeg er ganske kjent der. Men hvordan er det å være veileder, noen som kan dele noen erfaringer og gode råd? Kanskje noen har tips på noen gode veiledningsbøker jeg kan lese.
 4. ramonama

  Ansvarsvakt

  Hei! Jeg forstår deg veldig godt! Jeg var livredd mine ansvarsvakter på sykehjemmet hvor jeg jobber. Som nyutdannet var dette skrekk og gru! Da har jeg ansvar for ca 60 brukere, og skal i tillegg være på min avdelingen. Men jeg lærte fort at man bare må senke skuldrene, gjøre det du kan og kontakte lege hvis man er usikker. Har man en bruker med feber for eks. så ta en crp, temp, puls og blodtrykk ++. Vurder om brukeren skal observeres eller om man skal tilkalle legevakt. Og er du usikker, så ring en gang for mye eller en gang for lite. Bare fint at det står dokumentert at man har rådført seg med for eks legevakt. Vær også et team og spør andre ansatte hva de mener. Det er du som er sykepleieren, men andre kan kjenne brukeren bedre, eller har mange års erfaring på baken. Lag deg en liten bok som du kan ha i lommen. Skriv ned nødvendige tlf nr, huskelister, viktige observasjoner osv. Lykke til!
 5. ramonama

  Kan sykepleiere sy sår?

  Ja, det er sant. Er kanskje en leges oppgave å vurdere om såret har gitt skade i dypere strukturer som nerver o.l. Men hadde vært spennende hvis dette var en del jobben vår. Men jeg tenker selvfølgelig bare på små kutt som kanskje trenger et eller to sting. En sykepleier bør kanskje uansett vurdere hva som er et alvorlig kutt eller ikke. Men men, jeg ser selvfølgelig problemstillingen. Ser for meg sykepleiere i utlandet gjør det, men mulig det ikke stemmer. Jeg var nesten glad det ikke var meg som måtte sy sting i ansiktet til en person med demens idag.
 6. ramonama

  Kan sykepleiere sy sår?

  Jeg er nyutdannet sykepleier, så mulig dette er et dumt spørsmål. Men har vi egentlig lov til å sy sår hvis vi er opplært? Jeg lærte ikke dette under utdanningen. Jobber nå i et vikariat på en demensavdeling. Idag falt en dame og kuttet ansiktet. Legevakten kom, og legen sydde to sting i ansiktet. I utgangspunktet ser det ikke så veldig vanskelig ut å sette to sting. Det er kanskje mer komplisert enn som så, men hadde vært kjekt å kunnet dette, da det er mange kuttsår hvor jeg jobber. Så jeg bare lurte på om noen av dere har lært noe om dette under utdanningen? Har noen vært på kurs eller opplæring på dette, eller er det rett og slett en leges jobb?
 7. ramonama

  Eksempel på refleksjonsnotat

  Hei! Hvis dere søker på "refleksjonsnotat" på forumet, tror jeg det kommer opp mange som har hatt samme problem:)
 8. ramonama

  Muntlig høring bacheloroppgave

  Oki:) Nå har jeg hatt muntlig og jeg endte opp med en B:)
 9. Hei! Snart skal jeg ha muntlig høring om min bacheloroppgave. 30 minutter, hvor vi selv skal begynne å prate i ca 8 min. Noen sier man skal fokusere på det man burde gjort annerledes. For dere som har hatt dette, hva ble dere spurt om? Gruer meg skikkelig..
 10. ramonama

  Studere hvor ?

  Hei! Jeg er snart ferdig med mitt 3 år på sykepleien på hist. Har bodd i trheim i 8 år nå. Studentmiljøet: Trheim er kjent for å være en studentby. Her er det mye som skjer til enhver tid, bl.a gjennom studentersamfundet, UKA festival og pstereo festival. Du skal ihvertfall ikke være redd for å ikke ha noe å finne på. Dessuten har trheim kjærestegaranti på 1 år! (hvis du skulle ha behov for det!). Vi har gjennom skolen sykepleie quiz en gang i mnd hvor vi stiller opp med lag og tar oss noen øl:) Pluss diverse helsefester sammen med andre utdanninger. Lærere: Mange koselige lærer, som jeg har erfart isåfall. Men må nok inrømme at de interne lærere er dårligere til å forelese enn de som blir leid inn utenfra. Skolen: Skolen er ganske ny og moderne. Vel og merke har de ikke laget en lesesal, men vi har bibliotek og masse grupperom. Skolen ligger i tillegg ved st olavs hospital, noe som er sentralt og praktisk. Bomuligheter: Er det en by det er vanskelig å finne plass å bo, så er det vel egentlig trheim. isåfall står det ofte det i avisene. Uansett har ikke jeg hatt problemer med å finne meg plass de gangene jeg har flyttet. Det var litt reklame for trheim, håper det var til nytte. Jeg er isåfall storfornøyd med utdanningen og byen generelt. trheim er en passe stor by, samtidig som det er kort vei til skog og mark med skiforhold på vinter. Lykke til med valget!
 11. hei! Holder på å skrive bacheloroppgave om å fremme mestring hos pårørende. Står litt fast i drøftingen og hva vi skal ta med. Vi har sett i mange oppgaver at teoridelen er veldig generell, uten spesifikke tiltak. Derimot tar mange med tiltak i drøftingen og diskutere disse. Er det slik det skal gjøres? Vi har en teoridel om å være pårørende, samarbeid, kommunikasjon og mestringsstrategier. Vi nevner ulike tiltak sykepleieren kan gjøre her. Så da ble vi litt usikre på hva drøftinga skal bestå av. Kan jo ikke repetere alle tiltakene. Litt hjelp?
 12. ramonama

  Bacheloppgave...

  Hei! Jeg er ingen ekspert på problemstillinger, men kan prøve meg:) Er begge setningene problemstillingen? Isåfall synes jeg du skal holde deg til en av de. da kan evt ha den første som problemstilling, så kan du skrive i innledningskapitelet at du vil fokusere på kontakt og tillit (kanskje kommunikasjon). Eller du kan flette de sammen. Jeg ville kanskje ha kuttet ut eller bytta ordet jobbe med noe annet. Også ordet MÅ er litt bestemt. Da høres det ut som det ikke er andre måter å gjøre det på. Kanskje er KAN bedre. Eks: Hvordan kan sykpleieren oppnå kontakt og tillit hos pasienter med psykose? Eks: Hvordan kan sykpleieren oppnå god relasjon med den psykotiske pasient? Jeg skriver om alzheimer på min bachelor. Husket de sa at vi skulle skrive "pasienter med alzheimer sykdom" og ikke "alzheimerpasienter". Husker ikke helt grunnen til dette, men pasienter med alzheimer høres nok litt finere og snillere ut. Vend og vri litt på problemstillingen, så blir det bra. Du har et godt utgangspunkt!
 13. ramonama

  Refleksjonsnotat

  hei! Jeg har ikke skrevet refleksjon når jeg har vært i praksis. Men vi har refleksjon som eksamensform. Tar et avsnitt fra mitt refleksjonsnotat som jeg skrev 1 året. Vet ikke om dette hjelper deg, men jeg fikk isåfall B på den eksamen. Når jeg gikk ut i praksis følte jeg meg godt rustet med kunnskap om hygieniske prinsipper. Gjennom forelesninger hadde jeg lært om hygiene og hvor viktig stellefrakk var som beskyttelse mot forurensing. Når jeg kom ut i praksis så jeg at dette ikke ble fulgt opp. Mine medarbeidere gikk fra stell til ren sone på kjøkkenet. Det er viktig at næringsmidlene behandles på en hygienisk forsvarlig måte, dette inkluderer å beskytte matvarene mot forurensing (Stordalen 2005). Jeg hadde lært at tøy blir lett tilsmusset under arbeid, og en kan lett bringe mikrober fra en pasient til den neste, eller gjennom maten (Stordalen 2005). Dette brøt helt med mine teoretiske kunnskaper om hva forsvarlig sykepleie gikk ut på. Kristoffersen (2005) sier god sykepleie skal preges av solid fagkunnskap. Det innebærer krav om regelmessig og kritisk gjennomgang av rutiner og prosedyrer. Ved nærmere henvendelse hos veileder fikk jeg begrunnelser om at de var for dårlige på å bruke stellefrakk, og at dette var beboernes hjem og ikke et sykehus. Den enkelte sykepleier bør påpeke mangler som hindrer god faglig og forsvarlig sykepleie, slik at sykepleieledelsen, som har ansvar for å legge til rette for god sykepleie, kan gjøre noe med forholdene (Mekki 2007).
 14. hei du! Jeg er en jente som går mitt siste år på HIST nå. Vi er ca 170 studenter, og det er vel ikke mange menn der, kanskje rundt 25. Jeg vet at mange av guttene har god kontakt med hverandre og er mye sammen. Samtidig blir de godt ta vare på av oss jentene:) Det er jo så mange plasser du kan jobbe som ferdigutdannet, men kanskje sykehus kunne vært noe for deg da? Jeg merket jeg trivdes godt i medisinsk praksis på hjerteavdeling. Man har mye ansvar og nært samarbeid med legene på avdelingen. Legene stoler jo på mange av våre observasjoner som vi gjør oss. Ellers var det spennende prosedyrer og litt action og fart innimellom:) Lykke til!
 15. hei! Nå nærmer det seg sykdomslære og jeg lurer på om det er noen som har multippel choice tester å sende meg slik at jeg kan øve meg:) Har søkt litt på nettet, men har funnet mest skriftlige tester. Må da være med fasit. Tips eller tester mottas med takk:) ramona_sando@hotmail.com
×

Important Information

Privacy Policy