Jump to content
Sykepleiediskusjon

Ani

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Ani

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Posiflow er det samme.. Har dere prosedyre som sier at dette er ok?
 2. På min arbeidsplass setter vi ofte Q-syte (selvlukkende toveisventil) på treveiskraner i stedet for vanlige propper og håndeterer det rent. Har forsøkt å finne ut om dette er riktig praksis, men finner kun informasjon om å sette Q-syte o.l direkte til lumen. Har dere noen tanker om dette?
 3. Hei. Lurer på om noen har noen bøker å anbefale? Jeg har lest Adjø Felicia, er det noen som har lest andre bøker som de vil anbefale?
 4. Å legge inn kateter på menn er en oppgave legen kan delegere til spl. Jeg har også hørt at hvis spl. skal utføre denne prosedyren må hun kunne dokumentere at hun har fått opplæring fra lege. Har dere dette/hvordan praktiseres dette på din arbeidsplass??
 5. Ani

  Picc line

  Må man stenge picc line kateter hvis man skal bytte posiflow propp??
 6. Ani

  Stell av mors

  Fjerner dere CVK/Picc-line o.l selv under morsstell??
 7. Tusen takk for svar.. Har selv aldri kastet det første glasset, men fikk beskjed av en annen sykepleier om at dette skulle gjøres. Hun sa at dette var grunnet at "det var luft i slangen" og at glasset derfor ikke ble fyllt fullstendig...
 8. Jeg har hørt at man skal man kassere det første glasset når man bruker butterfly?? Hva gjør dere og hvorfor??
 9. Hjemmesykepleie - ansvar, utfordringer og muligheter. Av Ann-Kristin Fjørtoft.
 10. Du må først og fremst ha ei sprøyte som kan trekke opp riktig antall ml. Skal du f.eks trekke opp 2 ml av medikamentet, velger du ikke ei sprøyte som kan romme 10 ml. Alt ut i fra hvor mye sprøyten rommer står den anvist 1,2,3 osv. på sprøyten. Dette angir antall ml. Det finnes i tillegg sprøyter som viser IE, som brukes til f.eks. opptrekking av insulin. Ved intramuskulære injeksjoner skal man aspirere før man setter medikamentet, og man må derfor ha "litt å gå på" i forhold til antall ml som skal gies og hvor mange ml sprøyten rommer. Du må også regne ut hvor mange ml du skal trekke opp (etter legens forordning). Jeg bruker Ketorax som eksempel. La oss si at du skal gi pasienten 2,5 mg Ketorax. Ketorax finnes som injeksjonsvæske, oppløsning 5 mg/ml. D.v.s at det i 1 ml er det 5 mg Ketorax. Du må da trekke opp 0,5 ml Ketorax og da blir dosen 2,5 mg.
 11. Kan noen forklare meg forskjellen på u.bact og mikro? Og indikasjoner? Jeg vet at indikasjonen for å ta u.bact er mistanke om UVI,pyelonefritt utredning av hematuri, residiverende UVI og hos pasienter med uklar klinisk problemstilling. Men hva er indikasjonene for mikro? Tusen takk for svar:)
 12. Hva er vanlig mengde (liter O2) når pasienter skal ha medikamenter som inhalasjon?
 13. Når man skal gi inhalasjonspreparater på sykehus, kobles disse da til luft eller O2? Tusen takk for svar:)
 14. Jeg har funnet noe forskning på dette: http://proquest.umi.com.proxy.helsebibliot...;clientId=70873 http://proquest.umi.com.proxy.helsebibliot...;clientId=70873
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy