Jump to content
Sykepleiediskusjon

Sykeplinda

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sykeplinda

 1. Sykeplinda

  Suppositorer

  Jeg begynte å sette dem med butte siden først etter å ha lest den artikkelen. Før det har jeg satt spisse enden først, også på ungene, og da ungene brukte bleier opplevde jeg av og til at det lå rester i bleien....
 2. Jeg synes ofte kaffestunden er den beste sosiale settingen på sykehjem - da sitter man gjerne sundt litt mindre bord og kan prate. Viktig å "styre" samtalen inn på koselige ting, og samtaleemnene må være tilpasset interessene. Mat er et bra tema hos oss, spesielt gamle lokale mattradisjoner. Våre brukere er også interessert i nyheter, så å lese avisen sammen kan gi fine diskusjoner. Kartlegg sosiale ressurser og finn tiltak derfra - f.eks : Beboer er interessert i matlaging - sykepleier tar med gammel kokebok til inspirasjon for samtale - beboer kan delta/være tilstede på kjøkken ved matlaging. For ikke lenge siden satt vi slik rundt kaffebordet og snakket om det å ha dameklubb og hvilke kaker de brukte å lage - og en av damene fortalte om sin spesialitet "oppnedkake". Dagen etter laget vi en slik kake til kaffematen - og bruker var med og instruerte oss på kjøkkenet. En god sosial setting som både gav minner og selvtillit til pasienten
 3. Jeg tenker at uansett om dette er vanlig eller ikke vanlig, er det veldig bra og normalt at du reagerer. Pass på at du ikke glemmer hvordan du reagerer på dette nå, for jeg tror det er veldig lett å "komme inn i " en slik ukultur etter en tid. Husk bare at man ikke kan bygge Rom på en dag - men om du tar med deg de gode holdningene dine inn i en slik jobb, kan du sakte men sikkert hjelpe til å forbedre tjenesten.
 4. Hei:) Jeg er Sykeplinda. Jeg var ferdig utdannet sykepleier i 1999, har jobbet med mye forsjellig, men jobber nå på sykehjem - mest med demente.
 5. Sykeplinda

  Videreutdanning

  Svarte ikke i poll'en, for jeg vet ikke hva jeg skal svare. Jeg har ingen videreutdanning som gir spesialisttittel, men jeg har tatt PPU (praktisk pedagogisk utdanning). Den gir rett til å undervise i egne fag, og er spesillt ment for de som underviser på videregående yrkesfag. I klassen min gikk det folk fra alle slags yrkesfag, kokker, elektrikere, kunstnere, murere..... Jeg er også i siget med mere utdanning - jeg ønsker meg en mastergrad human ernæring, og nå holder jeg på å ta fagene jeg trenger for å søke opptak. For sykepleiere er tillegsskravet 30 sp kjemi/biokjemi, og nå har jeg tatt realfagseksamene jeg trenger for å komme inn på det
 6. Sykeplinda

  Knusing av tabletter

  På sykehjemmet der jeg jobber blir det knust alt for mye medisiner - sist jeg oppdaget det var det snakk om drasjerte epilepsimedisiner, og så lurte de på hvorfor pasienten hadde så mange anfall..... Hos oss er det veldig ofte hjelpepleiere som deler medisinen - så jeg prøver å få igjennom at vi må få et system på at alle gjør likt. F.eks skrive i medikamentarket MÅ IKKE KNUSES eller KAN KNUSES. Noen som har erfaring med hvordan man kan kvalitetssikre dette?
 7. Sykeplinda

  Ernæringssykepleier?!

  Kanskje litt sent å svare - men jeg har også planer om å videreutdanne meg innen ernæring. Tenker da å ta mastergrad i human ernæring. Man kan komme inn uten bachelor i ernæring, men da må du ha 30 sp kjemi/biokjemi i tillegg til sykepleierutdanningen. Det har jeg planer om å ta nå til høsten Jeg har også tatt PPU (pedagogikk), så jeg ser for meg en stilling knyttet til ernæringsveiledning. Sykepleierutdannelsen har mange muligheter
 8. Sykeplinda

  Hvordan fant du forumet?

  samme her
 9. Hvordan er sykehjemmene dere kjenner til organistert? Hos oss er det 6 administrative stillinger 68 beboere. Disse er styrer, fagsykepleier, økonomiansvarlig, resepsjonist og to avdelingssykepleiere (som ikke deltar i pasientrettet arbeid) I tillegg har vi 8 gruppeledere som har det faglige ansvaret for hver sin gruppe på 8 beboere. Disse deltar i pleien, men har en administrasjionsdag hver 6. uke.
 10. Sykeplinda

  Hvor stor adminstrasjon på sykehjem?

  To spørsmål Beth - hvor mange pasienter er det på hver avdeling, og går fagsykepleierne inn i direkte pasientkontakt??
 11. På sykehjemmet der jeg jobber har vi i tillegg til pleien ansvar for renholdet av pasientrommene, kontorene og skyllerommet, vi vasker pasientenes klær, og lager mat (sous vide til middag, men vi blir oppfordret til å bake kaffematen selv, samt lage "noe ekstra" til kvelds i helgene) Har dere andre mange sånne tilleggsfunksjoner, og hva synes dere om dem??
 12. Sykeplinda

  Gulvvask og andre tilleggsfunksjoner

  Ja, i psykiatrien var det noe helt annet - det var som du sier miljøterapi og dagliglivstrening. På sykehjemmet synes jeg det med matlagingen er greit, det kan være både miljøarbeid og i tillegg kan man sette inn tiltak i forhold til ernæring. Men å vaske do og gulv og tørke støv er bare til hinder for at vi kan gjøre pasientrettet arbeid.
 13. Sykeplinda

  Utvidet ansvar på sykehjem

  Hos oss er det 68 pasienter fordelt på 2 avdelinger (4 grupper på hver avdeling). Har man ansvaret for alle får man "gå på topp" og da synes jeg det er greit. Før var det slik at man kun fikk gå på topp om man var eneste sykepleier på huset, men nå er man alltid på topp hvis man må ha ansvar for den avdelingen som ikke er "sin".
×

Important Information

Privacy Policy