Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nella

Members
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

About Nella

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/05/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Litt vanskelig å gi konkrete tips, egentlig. Kommer an på hvilken type du er, og hvordan du tenker. Noen fører lister (f.eks skriver på pasientlisten), andre bruker lapper, noen har "alt" i hodet. Det jeg kan si at jo mer erfaring du får, jo lettere er det å takle flere og ukjente oppgaver samtidig. Hvordan organiserer du ting på hjemmebane, f.eks? Kanskje du kan dra noen linjer derfra og se om det fungerer i jobben også. Bruk en huskemetode som du føler du håndterer. Hvis avkryssningsmetoden funker dårlig nå, er det ikke sikkert den gjør det om et nytt halvt år. Prøv deg frem. Kan en felles arbeidsliste være noe? Det har vi på jobb. Den skrives ferdig av dagvakten (lager en for kveld og en for neste morgen). Fungerer greit, fordi alle må se på den og ser hva som er gjort eller ikke. Vi huker av på den når vi har utført oppgaver. Skriver på den med blå/grønn/rød penn, hvis det tilkommer noe nytt i løpet av vakten. Pluss at vi har pasientlisten med oss, hvor vi evt. skriver ned det vi selv måtte ønske. Jeg har noe på liste (hvor mye kommer an på om jeg går ute i avdelingen eller er gruppeleder) og ganske mye i hodet. Det som er kjent og rutinemessig fester seg, og man trenger ikke alltid å skrive det ned.
 2. Takk for svar. Jeg liker å jobbe i team, høyt tempo er ikke noe problem, er strukturert og liker system og orden. Jeg har vært på operasjonsbordet selv en gang, og det jeg la merke til og ble positivt overrasket over, var den gode omsorgen som operasjonssykepleier og anestesien klarte å gi meg den lille tiden vi hadde før operasjon. Jeg gikk fra å være ganske nervøs til å føle meg trygg og ivaretatt. Jeg vurderer også anestesiutdanning, men det er kanskje flere om beinet på denne utdanningen og vanskeligere å få jobb...? Jeg har ikke begynt på noe enda. Blir det til at jeg velger å satse så vurderer vi sterkt å flytte på oss. Pendling er tungt og jeg er ikke så veldig glad i det.
 3. Aspirerer kun ved intramuskulære injeksjoner...
 4. Nella

  Navneskilt

  Nå har jeg kjøpt navneskilt med saks fra PenHygienic og jeg er veldig fornøyd.
 5. Jeg driver å tenker på videreutdanning og kikker mer og mer på operasjonssykepleie. Har jobbet som sykepleier siden 2010, men desverre ikke fått jobbet i 100% stilling (ufrivillig). Har erfaring med gastrokirurgiske pasienter + medisinske pasienter fra flere avdelinger. Er det noen operasjonssykepleiere her som vil fortelle litt om hvordan de liker jobben sin og om det noe de anbefaler andre å bli? Jeg er strukturert og har samarbeidvilje, liker at det er litt fart på jobb, liker akutte situasjoner, føler at jeg er løsningsorientert. Leser meg til at det virker som om det er mangel på operasjonssykepleiere i disse dager..? Vil dere si at jobbmulighetene er gode? Hvordan er dette studiet forenelig med å ha barn? Jeg har to barn på 7 og 9 år, og har mulighet til å være vekk litt. Andre spørsmål: - Er det mulig for sykepleiere å hospitere på operasjonsavdelinger (som et ledd i at man ønsker å søke seg inn på studiet)? Kontakter man selv operasjonsavdelingene og spør? - Vurderer Lovisenberg Diakonale høgskole eller Høgskolen i Vestfold som studiesteder (bor sør i Telemark). Kjenner jeg godt kunne tenke meg Oslo, da jeg både har familie der og gode venner. Men om det lar seg gjøre pga familien min, vet jeg ikke enda. Man blir jo en del vekk, spesielt under praksisen vil jeg tro. Samtidig er det jo en relativt kort utdanning (1,5 år heltid). Bare lufter det jeg har lyst til... Hilsen en sykepleier som kjenner at det rykker litt i studiefoten igjen.
 6. Som sagt tidligere i tråden, så selger jeg ikke flere bøker.
 7. Begynte på sykehus, gastrokirurgisk avdeling.
 8. Liker såle som ruller, så jeg har hvite MBT Imara:
 9. Nella

  Desinfeksjon av hud

  Desinfiserer med Klorhexidin 5 mg/ml ved venepunksjon, subcutane nåler som skal ligge inne og intramuskulære injeksjoner. Bruker spritserviett ved andre s.c injeksjoner.
 10. Felleskatalogen på app- genialt! Den er jo meget brukervennlig i tillegg.
 11. Hva heter salven? Er det manukahonning? Jeg kunne tenkt meg å prøve det ut på min avdeling.
 12. Ved livets siste fase bruker vår avdeling midazolam (angst, uro, panikk, muskerykninger, kramper) mofin (smerter, dyspné), haldol (kvalme, uro, agitasjon) og robinul (surkling i øvre luftveier, ileus, kolikk). Gis hver for seg eller i kombinasjon. Alle 4 medikamenter kan blandes og gis på subkutanpumpe.
 13. Nella

  Navneskilt

  På mitt skilt står det fornavn + yrkestittel. Har ID-kort i tillegg med fullt navn og tittel.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy