Jump to content
Sykepleiediskusjon

trinity89

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About trinity89

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Etter min erfaring er NSFs uniformer store i størrelsen, jeg er en medium (str.38-40) og medium-overdelen svømte jeg i. Har en annen uniform fra TESS med small i overdel og medium i underdel, og den sitter fint og er mer comfy. Anbefaler heller den!
 2. Hei! Som tittelen sier, er det noen av dere sykepleiere som jobber flere steder? For eksempel på ulike avdelinger eller forskjellige soner, eller både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg er nyutdannet og jobber per dags dato i et vikariat i psykiatrien (hvor jeg stortrives!), men jeg ønsker å jobbe opp mot 100 % og skal derfor mest sannsynlig jobbe litt som tilkallingsvikar i hjemmetjenesten ved siden av. Lurer derfor på hva slags erfaringer dere har med å ha to (eller flere) arbeidsforhold samtidig, om det til tider er travelt, vanskelig med kontinuitet, positive og negative sider, osv.
 3. Helt enig i disse rådene! Vil bare understreke viktigheten av å gjøre mange oppgaver, og øve og øve selv om det blir kjempekjedelig etterhvert. Det handler om, som Lucifer sier, å få det inn i blodet og bli helt drillet i formlene og oppgaveformuleringene. Det er tusen ganger bedre å sitte noen timer ekstra før eksamen istedetfor å måtte bruke tid og energi på å ta den opp igjen senere.
 4. Hei! Som ferdigutdannet sykepleier til sommeren har jeg nå vært en del i praksis på ulike steder. Akkurat nå er jeg i psykiatrien, og trives kjempegodt! Men er det noe jeg har "slitt" litt med knyttet til praksis, så er det dette med å holde rapport. Det er ikke nødvendigvis det at jeg synes det er skummelt å snakke foran en gruppe mennesker, men jeg er så dårlig på å sammenfatte en god rapport "på sparket", selv om jeg har journalen foran meg. Jeg synes alle andre er så flinke til å forholde seg konkret til pasientopplysninger og bare snakke helt naturlig om hvorfor pasienten er innlagt, omstendigheter rundt og hva som har skjedd den dagen og hva legen sier. Når jeg skal holde rapport, så stopper jeg opp hele tida, greier ikke å forklare ting enkelt og tar med mye unødvendig (eller motsatt, tar ikke med nok), og ja...! Rapporten blir helt opphakka, jeg får ikke forklarte noe enkelt og jeg merker at jeg er dårlig til å formidle opplysningene. Jeg synes jeg er flink til skriftlig dokumentasjon og kommunikasjon ellers, men akkurat i rapportgivningen så sliter jeg. Og dette er snakk om å gi rapport om ÉN pasient. Om noen uker skal jeg ha ansvarsvakt, og da skal jeg holde rapport om minst 15 pasienter. Er det noen som har noen gode råd å komme med? Er det flere som sliter med dette eller har slitt og blitt flink til dette?
 5. Jeg gikk ut med en 2'er og stod på første forsøk, så karakteren din fra VGS trenger ikke nødvendigvis å bety noe. Utregningene og formlene man bruker i medikamentregning er relativt enkle og noe du fint lærer deg hvis du bruker noen timer for å sette deg inn i det og øver.
 6. For min del gikk det helt greit, men grudde meg jo som de aller fleste andre. Vi hadde en 6 timers skriftlig eksamen, med 5 hovedspørsmål som igjen bestod av 3 eller 4 delspørsmål. Ettersom jeg øvde ved blant annet å gjøre gamle eksamenssett, så visste jeg mer eller mindre hvordan selve eksamen kom til å se ut, så sånn sett var det ingen overraskelser. De "vanligste" temaene gikk også igjen, f.eks gjøre rede for proteinsyntesen, nyrenes funksjon, de ulike mekanismene som bestemmer blodtrykk og varmeregulering, insulinets funksjon i forhold til blodsukker, gjøre rede for skjelettmuskelkontraksjoner der man starter med et nervesignal fra sentralnervesystemet, osv. Det er MYE å kunne, og ikke minst å forstå! Mitt tips er å gjøre gamle eksamensoppgaver og se hva som går igjen, i tillegg til å lese notater fra forelesning og lese disse i lys av pensum. Det du ikke forstår så godt skriver du ned og illustrerer til, f. eks kan dette være hjertets ulike kamre eller nyrenes forskjellige bestanddeler. Det kommer selvfølgelig an på hvilken karakter du sikter på også. Hvis det skulle være slik at du stryker, skal det allerede være satt opp en dato for 2.forsøk. Men som spl.student over meg sier, du kan nok mer enn du tror! Ellers har jeg bare generelle eksamenstips, som å ta seg god tid og ikke bli stressa av studentene som går tidlig. Håper det går bra på fredag! Og lykke til!
 7. Hei Hvor lenge har du vært ute i praksis? Jeg var i min første sykehuspraksis i høst på en kirurgisk sengepost, og jeg følte stor frustrasjon. Det var en utrolig travel periode (ortopedisk sengepost + veldig kald og glatt periode = travelt!), og jeg følte jeg bare løp etter sykepleieren, uten å ha blitt vist rundt på avdelinga, blitt forklart avdelingens rutiner, osv. Det var også mange sykemeldinger i denne perioden, og jeg gikk stadig med en ny sykepleier og dermed på forskjellige grupper (det var to grupper på denne avdelinga som hadde ansvar for "sine" rom). Jeg følte derfor at jeg ikke fikk styring på rommene, jeg forvekslet rom og når vi skulle skrive i journalen når vakta var slutt hadde jeg vanskeligheter med å "skille" noen pasienter fra hverandre, f.eks hvis det lå to eldre damer, begge med FCF i "samme" seng på to identiske rom som lå ved siden av hverandre (tenk seng 3-1 og seng 4-1). Jeg gråt noen ganger i bilen på veien hjem, fordi jeg følte jeg ikke fikk det til og fordi jeg følte så stor frustrasjon over å være så ny og uerfaren på en såpass travel avdeling. Det gjorde ikke saken bedre at jeg måtte ha den første halvparten av perioden min et annet sted, så da jeg kom på denne avdelingen så kom jeg 5 uker etter de andre studentene som var der. Jeg sammenlignet meg veldig med dem, og følte at jeg lå milevis bak dem når det kom til prosedyrer og kunnskap om de mest typiske diagnosene, osv. Men det gikk seg til etter noen uker...! Jeg måtte bare gi meg selv tid. Jeg tenker det kanskje er noe sånt du også føler, og at det kommer til å gå bedre etterhvert. Når det gjelder omsorgsbiten, så observerte jeg mye av dette selv. Kontaktsykepleieren min hadde gruppelederrollen hele perioden jeg var i praksis, og ho løp fra vaktstart til vaktslutt, flere dager hadde ho ikke tid til lunsj engang. For hennes del var det såvidt tid til medisinutdeling og legevisitter, alt utover det ble det rett og slett ikke tid til. Fikk imidlertid inntrykk av at selv om de andre sykepleierne også opplevde tidspresset, så hadde de større mulighet til å utøve mer omsorg. Vet ikke om dette babbelet var til noe hjelp, men håper det hjelper å høre at andre også har opplevd frustrasjon
 8. Jeg synes arbeidsmengden på dette studiet går veldig opp og ned. Enkelte perioder er det mange undervisningsfrie dager og lite forelesninger og eksamensforberedelser, mens det i andre perioder er både praksis, oppgaveskriving og eksamenslesing! Hvor jeg går er det heller ikke så mye nærværsbetinget undervisning, så man står ganske fritt til å møte opp på de forelesningene man vil. Det kommer veldig an på hva du forventer av deg selv og hvor mye du vil jobbe med studiene. Jeg har valgt å ikke ha jobb ved siden av, for å satse fullt og helt på gode karakterer, men merker i perioder at jeg godt kunne hatt en tilkallingsvikarjobb uten at det ville gått utover studiene. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg ikke har jobb i de tyngste periodene, for da består dagene bare av praksis og oppgaveskriving. Men man kan jo be om permisjon eller mindre jobb i disse periodene. Anbefaler deg å se hvordan det er før du eventuelt søker jobb.
 9. Hei! Er 2.årsstudent, og sommeren som var jobbet jeg på sykehjem på hjemstedet mitt. På mange måter er det jo fint å jobbe et sted som er relevant for utdannelsen, man lærer mye (hvis man havner på riktig sted, that is ) og får muligens kontakter til senere. Da mange skulle ha ferie og det var mange sykemeldinger, ble det litt travelt å ha sommerjobb på sykehjemmet, jeg ble ringt etter ganske ofte og som ny på et sted er det jo ofte sånn at man jobber mye for å gi et godt inntrykk, noe som i lengden kan bli litt slitsomt. Samtidig er det ikke alltid lett å være helt ny på et arbeidssted, som regel tar det flere uker før man er helt inne i rutinene på stedet, og da er jo sommeren nesten over. Sånn sett hadde det jo vært supert å få jobb der du har vært i praksis. Du har nok en stor fordel hvis du søker der, ettersom du trenger lite eller ingen opplæring. Hva tenker du om å søke sommerjobb på en sykehusavdeling? Da får du jo sett hvordan det er og fått litt erfaring før du selv skal ut i praksis der (hvis du ikke skal ut før i 3.året )
 10. Når du begynner på sykepleien vil du se at mange medstudenter allerede har erfaring fra sykehjem o.l., som selvfølgelig kan være en fordel, men det er absolutt ikke noe krav eller en nødvendighet. Som Cathrine over her sier læres alt fra grunnen av, og all undervisning tar utgangspunkt i at du er ny i faget. Selv hadde jeg null erfaring da jeg begynte, og det har gått veldig bra!
 11. Du kan be om begrunnelse innen en viss tid etter at du fikk vite karakteren, dette står det nok mer om på hjemmesiden til skolen du går på. Dette går ikke utover karakteren din. Det er først hvis du bestemmer deg for å klage på denne karakteren at du kan risikere å gå ned (eller opp!) i karakter.
 12. Ta det med ro, dere steller ikke hverandre nakne. Men mange føler likevel at de bryter noen intimgrenser, og jeg tror mange må venne seg til den intime kontakten de skal ha med fremmede i dette yrket. Noen i klassen min syntes det var rart å skulle pusse tennene og vaske føttene til medstudentene sine, mens andre igjen ikke syntes det var noe rart i det hele tatt.
 13. Som de fleste her vet må det fremvises politiattest ved studiestart, er det noen som vet hvor strenge de er på NÅR det må fremvises? Har søkt om politiattest for litt siden, men har hørt det kan ta opp til fire uker å få det tilsendt! :| Hva gjør jeg da, hvis det må fremvises ved studiestart og jeg ikke har det?
 14. Har nå kommet inn på sykepleien i Telemark! Gratulerer dere andre som også har kommet inn!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy