Jump to content
Sykepleiediskusjon

Hemoglobin

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hemoglobin

 1. Er det noen som er gode på hjerterytmer her? Sliter med å forstå forholdet mellom VES og VT-løp. Jeg har lært at et VT-løp defineres som tre VES rett etter hverandre, uten normalt QRS-kompleks i mellom. Men jeg hører til stadighet folk som sier at pasienten har hatt VT-løp på f.eks 8 komplekser. Betyr dette da at pasienten har hatt 8 VES rett etter hverandre? Eller 8 x 3? Og om pasienten bare har to VES etter hverandre, sier man bare da to koblede VES?
 2. Straks er det bachelor og prosjektbeskrivelse skal leveres. Har lyst til å skrive om myelomatose, men er helt blank på problemstilling og avgrensninga..Har tenkt på palliativ behandling, noen som har forslag til hvordan jeg kan spesisifere i forhold til det?
 3. På HiO har man 3 forsøk på alle eksamner, men stryker man på alle forsøkene må man vente 3 år før man igjen får 3 forsøk.
 4. Jeg jobber som ekstravakt på en avdeling med en del cancer-pasienter og pasienter som er deprimerte på grunn av amputasjoner. Ikke overraskende gråter pasientene ofte og trenger trøst, men jeg kjenner jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal takle det, føler ikke at jeg kan gjøre eller si noe som helst som kan hjelpe. Kan liksom ikke bare si "dette går bra", eller holde de å hånda og ikke si noe..Hvordan takler dere slikt?
 5. Sier meg enig i det Merete sier! 2.året er et hektisk år, praksisperiodene kommer på rekke og rad, og eksamenene og studieoppgavene bryr seg lite om at du er i praksis! Når det er sagt, greide jeg 2.året kjempefint, og jeg er ikke en typisk arbeidshest. Jeg var dog utrolig heldig med praksisene mine, hadde først psykiatri, så eldre og langtidssyke, og til slutt prosjektpraksisen (som ER en slappe-litt-av-praksis, uansett hva lærerne sier), så får du den på slutten av året er du heldig og kan ta litt "ferie" Ellers er det ikke så veldig mange forelesninger som i 1.året, i to uker før de forskjellige praksisene får man "intensivforelesninger" som skal forberede deg på den praksisen du skal i. Man er knapt på øvelseposten dette året, tror vi bare hadde sårkurset der. Og GLED deg til dere skal ha studieoppgave 7, der man er ute og øver på caser med trafikkulykker, er kjempemorsomt, selv om mange gruer seg til det
 6. Det går bra med de aller fleste på sprøytesettinga, første gangen står veilederen ved siden av deg og passer på at det blir rett. Og er det ikke like greit å øve seg på skolen før du skal prøve på pasienter? Som sykepleier må du jo kunne sette forskjellige sprøyter og venefloner ute jobb, da kan man ikke bare nekte
 7. Jeg kommer nok til å søke meg på den ortopediske avdelingen jeg jobber på som ekstravakt, selv om jeg ikke er så fryktelig interessert i ortopedi. Med tiden vil jeg jobbe på en medisinsk post, men tenker ortopeden er et greit sted å begynne, her er avdelingen kjent for meg og jeg er en del av miljøet allerede.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy