Jump to content
Sykepleiediskusjon

ballong

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ballong

 1. Jeg har ikke satt meg inn i hva NSF mener, men jeg støtter i alle fall Palestina - saken! Det gjør meg ikke til en sau!!!
 2. Dette er total brudd på taushetsplikt!
 3. Jeg hadde en prat med avdelingsleder forrige uke for å evaluere litt hvordan det går og sånn. Er nemlig ganske ny der jeg jobber nå. Det gikk veldig greit, og både sjefen og jeg var fornøyd. Men så sa hun at det var noe hun ville ta opp med meg. Det hadde kommet noen kommentarer (og da må altså de som har gitt kommentarene kommet til avdelingslederen ens ærend for å gi dem) om at jeg kanskje var litt vel utadvendt og åpen, og at det kunne lønne seg å være litt forsiktig når man er ny og sånn. Jeg ble både litt lei meg og forundret. Det er riktignok slik at jeg er ganske utadvendt, men jeg har ikke fortalt noe mer om meg selv enn andre. Fordi jeg også er utdannet sanger, har jeg fortalt litt om dette, men bare når situasjonen har passet til det. Det jeg kanskje tenker at har skjedd, er at noen synes de har fått legningen min litt i fleisen. Det er nemlig slik at jeg er lesbisk - jeg er gift og jeg har to barn. Dette har jeg vært helt åpen med, uten at jeg akkurat har kringkastet det. Men når folk har snakket om familien sin, og mannen sin, har jeg snakket om familien min, og kona mi. Mange har spurt og er nysgjerrige, og de tøyser også litt med meg. Noe jeg synes er helt greit. Jeg vet at det er en del religiøse - kristne - på jobb, og det kan jo tenkes at noen av disse ikke har noe særlig til overs for homofili. Men det er da ikke riktig at jeg skal la være å fortelle om meg selv? Altså, på lik linje med de andre? Dessuten spør jeg ofte de andre om hvordan de har det og sånn. Det er absolutt ikke sånn at jeg bare sitter og snakker om meg selv. Hva tror dere dette går i? Er det en egen kultur blant sykepleiere som tilsier at man bare skal snakke om overfladiske ting som strikking og baking (ikke at jeg har noe i mot det, men for å bli venner, bør man vel komme litt dypere en gang i blant)?
 4. "Sykepleie" på www.snikendelappeteppe.com
 5. Jeg lurer bare på om man kan bli sagt opp mens man er sykemeldt?
 6. Jeg har bestemt meg for å si opp hele jobben. Det ble så ille at jeg nesten bare sov når jeg ikke var på jobb. Turnusen var slik lagt opp at jeg bare hadde uker med 45 - 47 timer, for så å ha fri en hel uke siste uka i turnusen. Det ble rett og slett for heftig for meg. Det gikk ikke en eneste dag uten at jeg jobbet hvert eneste minutt utenom lunsjpausen. Dvs, vi jobber jo i lunsjen også, så hvis det er klokker tar vi selvsagt dem. Jeg kom hjerm og var for sliten til å spise, og gikk ned flere kilo. Jeg vet at det er heftig å jobbe 100%, men slik den turnusen var lagt opp, var det jo helt vanvittig. Jeg hadde kommet til å bli syk hvis jeg hadde fortsatt der. Skikkelig vondt i ryggen har jeg også fått, så jeg har fått en sykemelding inntil videre. Oppsigelsestiden er 1 mnd.
 7. Jeg begynte i ny jobb for to uker siden, og jeg trives ikke. Opplæringen har vært bra, egentlig, men jeg føler meg fortsatt som en idiot. I går hadde jeg siste dag med opplæring, og hun jeg skulle gå med behandlet meg som om jeg var førsteårsstudent på første vakt. Jeg hadde ansvaret for to rom - tre pasienter. Jeg jobbet som vanlig, holdt på å dele ut medisiner Hun hadde egne pasienter, men gikk meg i tillegg etter i sømmene. Hun kom inn til en pasient, og hadde med Furix som han skulle ha mens jeg stod der. Jeg sa at jeg akkurat hadde gitt ham Furix. Å, ja, visst - hun hadde ikke sett at jeg hadde merket det av i kurven. Da hadde jeg merket det av i kurven for 10 sekunder siden. Og sånn fortsatte det hele dagen. Hun avbrøt meg stadig under legevisitten, og hun gikk inn på et av "mine" rom og utførte oppgaver midt i lunsjen. Oppgaver som egentlig var mine. Forut for denne dagen har jeg jobbet selvstendig, og hatt oversikten. Likevel har jeg prestasjonsangst og etter i går lurer jeg på om jeg skal være sykepleier i det hele tatt, eller om jeg vør satse på noe annet. Det endte med at jeg måtte gå hjem klokka ett fordi jeg fikk så vanvittig migrene i løpet av dagen.
 8. Det vanlige er at det bare jobber barnepleiere og jordmødre på barsel. Barnepleier er jo en videreutdanning for hjelpepleiere, og er man sykepleierstudent kan man gå som dette. Det hender en sjelden gang at sykepleiere går som jordmødre, men det er bare når det ikke er jordmødre å oppdrive. Dette er fordi det er så mye sykepleierne ikke kan vurdere utfra sin kompetanse som sykepleiere. Da tenker jeg spesielt på alt som har med uterus å gjøre - hvordan den kjennes ut, om den har kommet godt ned etter fødsel osv. De sykepleierne som går som jordmødre har jo ikke formell kompetanse på disse tingene, og mange av oppgavene må uansett gå til de som er jordmødre. Jeg har gått som barnepleier på både barsel og føden og har lært utrolig mye! Siden jeg var sykepleierstudent fikk jeg også gjøre en del oppgaver som barnepleierne vanligvis ikke gjør - som bytting på sår etter keisersnitt, vurdere farge på fostervann ved fostervannslekkasje, kateterisere osv. Nede på føden er det veldig delte roller mellom barnepleier og jordmor, så der gjør man den oppgaven man er satt til å gjøre uten noe mikkmukk. På nyfødt intensiv, derimot, er det sykepleiere og barnepleiere som rejerer. Derfor er prematur- og nyfødtsykepleie pensum på sykepleierutdanningen. Du kan absolutt lage en problemstilling i forhold til gynekologi, men det blir litt smalt dersom du har tenkt å vinkle det sånn som du nevner. Mitt råd er å vente med graviditet og fødsel til du skal skrive din masteroppgave på jordmorskolen, og konsentrere deg om det som hører litt mer inn under sykepleien. Jeg tenkte akkurat som deg, og kunne ikke vente med å skrive om et eller annet med graviditet. Nå er jeg glad for at jeg valgte noe som er litt tryggere. Tiden for å skrive om mine favorittemner kommer etterhvert som jeg bare får satt mine ben på jordmorskolen
 9. Skjønner godt at du vil skrive om dette i og med at du vil bli jordmor, men ingen av delene er innenfor sykepleie. Både graviditet og fødsel følges opp av jordmor og lege. Det jobber ikke sykepleiere på føden eller på barsel. Jeg skal også ta videreutdanning til jordmor, og endte opp med ¨skrive om premature. Der er det MYE interessant! Kom gjerne med direkte spørsmål.
 10. Jeg har blitt smittet av en pasient med influensa (jobber på lunge), og har rundt 40 i feber dersom jeg ikke tar febernedsettende. Må si at det hjelper på allmenntilstanden med paracet. Dessuten synes jeg det er vanskelig å få i meg nok væske, og med lavere temperatur blir jeg jo ikke like dehydrert. Føler meg for øvrig helt elendig
 11. 48 timer etter SISTE tømming. Dette gjelder ved både oppkast og diaré. Her i Stavanger er de kjempestrenge på det fordi det er så innmari smittsomt. God bedring:)
 12. Jeg har lært at vi ikke gir febernedsettende under 39 dersom pasienten ikke er plaget av feberen. Den tommelfingerregelen holder jeg her hjemme med ungene også. Når temperaturen er så høy som 39 og over, står pasienten blant annet i fare for å bli dehydrert. Man blir slapp av feberen, og det kan være vanskelig å få i seg nok væske.
 13. Jeg har akkurat begynt i ny jobb, og er så og si nyutdannet. Jeg var ferdig i vår, men har bare hatt et sommervikariat før denne jobben jeg har fått nå. Det jeg lurer på, er hvilke symptomer får pasienter som reagerer på Morfin? Jeg vet selvsagt at de kan slutte å puste, men nå tenker jeg på før det går så langt. Og dersom det skjer, setter dere Narcanti uten å calle på lege? Vel, selvsagt gjør man jo det hvis situasjonen er alvorlig og man ikke har tid til å vente. Hvordan er da doseringen? Jeg har aldri vært borti pasienter som har reagert på morfin mens jeg var i praksis, og nå har jeg plutselig litt skrekken for at det skal skje på en nattevakt. Jeg jobber på lungeavdeling, så de pasientene har allerede respirasjonsproblemer.
 14. Huff, så leit! Hvor lenge har du igjen av praksis? Hvor langt har du kommet i studiet? Det å lese seg opp på aktuelle diagnoser er absolutt et godt råd. Still masse spørsmål til kontaktsykepleier, og vær litt frempå i forhold til gjennomføring prosedyrer. Kast deg uti det. Hvordan føler du at kommunikasjonen er i forhold til pasientene? Trives du med kontaktsykepleieren din? Hva med veileder fra skolen? Husk at løpet ikke nødvendigvis er kjørt dersom det verste skulle skje, og du stryker denne gangen. Du vil i så fall måtte ta praksisen på nytt, og man får vel to sjanser mener jeg å huske. Nå må du bare sette alle kluter til!
 15. ballong

  Sjekk dette!

  Jeg skal prøve å få litt tid til å være stylist ved siden av min utsøkte sykepleiergjerning. Ta en titt her: http://www.123hjemmeside.no/sosvakker113
 16. Du skal bare hoppe i det! Jeg har en bachelor i sang fra før, men har båret på en drøm om å bli jordmor helt siden jeg var gravid med eldstemann (han er ti år nå). Nå er jeg straks ferdig med sykepleien, og jeg har ikke angret et sekund! Sykepleien er et fantastisk studie! Jeg har lært så mye disse årene og fått en innsikt som jeg aldri ville fått ellers. Nå må jeg bare jobbe litt så skal jeg søke meg inn på jordmorutdanningen i Bergen. Gleder meg uhemmet! Heldigvis gleder jeg meg til å jobbe en stund som sykepleier også Jeg var så heldig at jeg fikk være med på to fødsler før jeg søkte meg til sykepleien; ei veldig god venninne som er alenemamma og kusina mi som også er alenemamma. Tviler på om du får mulighet til å hospitere på føden uten å ha noe helsefaglig bakgrunn. Det har med etikk å gjøre. Men hvis du har noen gravide venninner, kan du jo snakke pent med dem og se om du får lov til å være med Uansett, jeg tror ikke du trenger det. Du vet egentlig hva du vil tror jeg, så bare sett i gang! Dersom du finner ut at du ikke trives på sykepleien, kan du jo slutte uten å ha tapt så mye tid og penger uansett? Bare søk, du, og gled deg til noen fantastiske år! Hvorfor ta det på deltid, forresten? Like greit å bli ferdig på tre år når du har tenkt å ta to fulle år med videreutdanning.
 17. Joyce Travelbee er fantastisk! Hun kan brukes til det meste spør du meg
 18. Begynn på sykepleien! Du kommer IKKE til å angre!
 19. Stakkars deg Kan dessverre ikke hjelpe deg, jeg har aldri vært borte i den måten å skrive eksamen på i det hele tatt. Lykke til i alle fall!
 20. Dette høres litt rart ut. På SUS bruker vi DIPS når vi dokumenterer, og da finner vi frem den eksakte pasienten og noterer på denne for så å lagre. Det er jo bare oss som jobber på sykehuset som har tilgang til denne. Foruten pasienten da, dersom han eller henne ønsker å se den. Når vi har rapport, har vi jo liste med navn på pasientene som vi noterer på. Disse listene legger vi i en eske med papir som skal makuleres før vi går av vakt.
 21. ADHD ekskluderer deg ikkw fra å bli sykepleier selv om du er medisinert med A - preparat.
 22. Sjekk her: http://www.hio.no/Enheter/Avdeling-for-sykepleierutdanning-SU/SU-forstudenter/Delstudier-i-utlandet/Delstudier-i-utlandet/Praktisere-som-sykepleier-i-utlandet
 23. Jeg har nå levert oppgaven min. Det skjedde torsdagen som var, en halv time etter fristen. Jeg er så stolt av meg selv! Endelig! Nå skal jeg bare gjøre ferdig kirurgisk praksis, så er jeg ferdig! Hurra, hurra, hurra for meg!
 24. Jordmoren sørger for at barnet ikke faller til jorden når det blir født, derav navnet jordmor. Jeg skal videreutdanne meg til å bli jordmor, og gleder meg veldig! Dersom tittelen jordmor forsvinner, kommer jeg til å bli veldig lei meg. Det å jobbe som jordmor dreier seg om mye mer enn å ta i mot barn. Man har oppfølging både i graviditeten og etter fødselen. Når det gjelder diskusjonen om vår måte å utdanne jordmødre på, må jeg si at jeg har skiftet mening. Da jeg begynte på sykepleien, tenkte jeg at det ville være mye bedre å gå direkte på jordmorskole. Nå tenker jeg at det er en fantastisk styrke å ha sykepleierutdanningen i bunnen. Da har man mye større generell kompetanse, og det vil alltid komme den som skal føde og de rundt til gode. Dessuten har man mange flere ben å stå på. Dersom man for eksempel får leddgikt og ikke kan jobbe som jordmor, kan man begynne å jobbe med noe som er mindre belastende for kroppen. For eksempel psykiatri. Dette takket være at man også er sykepleier. Men, altså, når det gjelder titlene: la dem bestå!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy