Jump to content
Sykepleiediskusjon

Alveol

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Alveol's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Er helt enig i at legemiddelhåndboken forklarer mye bedre, Felleskatalogen skriver veldig kort og stikkordsmessig. Et eksempel på at Felleskatalogen er unøyaktig er at synonympreparater opererer med forskjellige bivirkninger, mens Legemiddelhåndboken skriver om mulige bivirkninger for virkestoffet. Og er Felleskatalogen som er produsentstyrt, Legemiddelhåndboken er et samarbeid mellom flere, blant annet statens legemiddelverk.
  2. Jeg lurer litt på hvor mange her som bruker Felleskatalogen fremfor Norsk legemiddelhåndbok? Samboeren min studerer farmasi og de har lært at legemiddelhåndboken er mye mer pålitelig enn Felleskatalogen, fordi sistnevnte er skrevet av produsentene selv, der de selv bestemmer hva som skal stå og ikke stå oppgitt. Jeg har personlig alltid stolt blindt på Felleskatalogen, og ikke brydd meg så mye om legemiddelhåndboken, men nå i det siste har jeg kun brukt sistnevnte og må si jeg føler meg mye tryggere når jeg bruker den!
  3. Jeg har vært i praksis på en urologisk kirurgisk avdeling, der var de også veldig på dette med å ta tempen flere ganger i døgnet. Er vel såvidt jeg veit for å avdekke sepsis på et tidlig stadie, men når pasientene er oppegående og føler seg fine, synes jeg det blir litt for dumt å styre med tempen flere ganger om dagen.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy