Jump to content
Sykepleiediskusjon

Alveol

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

 1. Fyller du et citratrør som første rør med en butterfly, vil du se at blodet stopper opp før det kommer opp til den svarte streken. Pga vakuumet, vil du ikke greie å få mer blod i glasset.
 2. Det stemmer at du skal bruke kasteglass, men trengs bare når du tar blodprøver i citratglass og heparinglass, da disse skal fylles helt opp for å ikke få fortynningsfeil i prøven. INR tas i heparinglass som er fylt med en gitt mengde reagens, om det blir for lite blod i glasset, blir det også en fortynningsfeil og INR-verdi vil bli feil. Andre glass som EDTA og gelglass er ikke nødvendig å fylle helt opp, skal du f.eks ha bare en troponin t-prøve, trenger du bare å fylle 1/6 av gelglasset, elektrolytter kan også analyseres på små mengder blod. Og sykepleieren har nok rett i at det er luft i butterflyen, er derfor det er så viktig å ta blodkulturer i riktig rekkefølge
 3. Alveol

  Ansattboliger

  Ahus på Lørenskog har personalboliger, men usikker på hvor lenge man må/kan leie: http://www.ahusbolig.no/
 4. Alveol

  Tett PVK

  Når jeg skyller pvk-er er det ofte at de er litt tette, men ikke verre enn at de lar seg skylle gjennom med et lett trykk på sprøyta. Lærte på skolen at man aldri skal skylle gjennom en pvk som har gått tett. Hvor strenge er dere på dette? Fikk et tips fra en anestesisykepleier at det er lurt å prøve å skylle med en 1 ml-sprøyte om en pvk ikke lar seg skylle gjennom, og dette funker faktisk kjempebra. Men er også dette noe man ikke bør gjøre? Er ingen på avdelingen min her som egentlig har peiling på hvor hardt man kan tillate seg å presse på sprøyta.
 5. Vet du hvordan det gikk med denne pasienten? Bradykardi og høyt blodtrykk tyder på at kroppen prøver å kompensere for redusert blodgjennomstrømning i hjernen, dette er typisk for pasienter med for høyt intrakranialt trykk, les om cushing refleks.
 6. Synes du skal snakke med veilederen din (eller andre du kan søke råd hos på skolen), de er der nettopp for å veilede deg i forhold til f.eks oppgaver, og du har faktisk KRAV på veiledning. Jeg var alt for dårlig til å si ifra at jeg trengte hjelp som student, alt kan bli så mye enklere med en liten dytt i riktig retning. Fortell veilederen din at du sliter og trenger hjelp til å finne frem i tåken
 7. Alveol

  EKG-oppkobling

  Et godt tips er å sette ekstremitetsavledningene på skuldre og hofter, istedet for håndledd og ben. Blir mye mindre støy når det tas slik, gjøres hele tiden på jobb
 8. Personlig er jeg altfor slapp med akkurat dette. Bruker alltid hansker når jeg henger opp/tar ned blod ved blodtransfusjon, og om pvk er synlig tilgriset når jeg skal seponere den. Ellers har jeg forsøkt å sette pvk med hansker, men får det rett og slett ikke til, så bruker aldri hansker ved innsetting.
 9. Alveol

  CVK

  Hvordan gjør dere når dere håndterer/steller CVK, i forhold til steril/ren prosedyre? På min avdeling blir dette praktisert svært forskjellig, noen går i gang med munnbind, sterile hansker, sterile kompresser og hele pakka når de skal gi noe i CVK, mens andre bare pakker inn de forskjellige lumen inn i sterile kompresser, men tar likevel på treveiskranene når de skal gi noe. Selv er jeg veldig dårlig på å bruke steril teknikk ved CVK. Men hva er det som egentlig er rett å gjøre? Jeg mener at CVK-en er et lukket system, så lenge alle lumen forblir lukkede, og at man derfor ikke trenger å gjøre alt sterilt utenfor. Man behandler jo f.eks ikke en pvk sterilt, er jo en infeksjonsfare her også?
 10. Er en del sykepleiere ute på ambulansene da, iallefall i Oslo. Anestesisykepleiere er f.eks veldig relevant for ambulansearbeid!
 11. Kupper tråden litt her! Er det så mye tull på Ahus som folk sier? Vurderer sterkt å søke dit selv, men er jo litt reisevei, siden jeg bor i Oslo, så må nesten være et sykehus jeg trives på. Hvordan er de f.eks med soving på sykehuset når man går fra kveldsvakt til dagvakt? Ikke alle sykehus som er så begeistret for dette, har jeg hørt..
 12. Alveol

  inhalasjonsvæske

  Hmm..Men kobler dere ikke opp forstøvermunnstykket til medisinsk luft, istedet for o2? Slik gjør vi det iallefall hos oss på sykehuset.
 13. Jeg har aldri opplevd å bruke filter når man trekker opp medikamenter fra glassampulle, men fikk nylig å høre at det er en del avdelinger som faktisk har dette, fordi det kan komme små glasspartikler nedi medikamentet. Dette gjorde meg faktisk litt skremt, er ikke dette noe ALLE bør gjøre, isåfall? Jobber på hjerteovervåkningen, der vi bruker veldig mye Furix og Burinex, så knekker et titalls ampuller per dag, uten filter.
 14. Uffda, jeg har noen bilder av kollegaer på jobb, er det kanskje ikke så lurt? Nå har ikke jeg sett disse bildene, men om navnet til pasientene var fjernet og de ikke kan gjenkjennes, så ser jeg ikke hvorfor studenten ikke kunne legge ut bilder på facebook..
 15. Har du ikke tilgang til PPS? Veldig nyttig, bilder og greier!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy