Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine F

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cathrine F

 1. Heia! Jeg håper noen kan hjelpe. I våre prosedyrer står det klart og tydelig at backflow i CVK skal kontrolleres før og etter bruk av CVK. Jeg har alltid sett på dette som viktig, og har hatt den forståelse av at om ikke backflow er det risiko at lumenet ikke ligger helt riktig/ev. tett opp mot åreveggen og skal ikke brukes. Men, på min avdeling er det flere som bruker lumen uten backflow - fordi de er jo ikke tett i den forstand at det går ann å skylle inn i de. Er det noen som vet hvorfor det er viktig med backflow? På forhånd takk for hjelpen!!
 2. Jeg syns og at det er viktig at sykepleierne får vært med i det daglige stellet, samtidig som en får tid til sykepleieoppgaver. Jeg jobbet som assistent på sykehjem under utdanninga og ville ikke vært foruten den erfaringen. Og ser samtidig at det er viktig at sykepleieren er ute i stell for det er der en virkelig kan gjøre observasjoner. Jeg er helt enig med Beth at en skal ikke la alle andres gjøremål ta over dagen. Det er kjedelig at spesielt kommunene legger flere og flere oppgaver over på pleierne... Hjelpepleierne gjør en fantastisk jobb, og min erfaring er at ved å gi de mer ansvar og tillit når det gjelder det faglige rundt pasienten så gir det mer inspirasjon. Det var nok større utfordring der jeg jobbet at det var mange ufaglærte... Det er ikke det at ufaglærte nødvendigvis gjør en dårlig jobb, men det faglige grunnlaget mangler og syns det burde være et krav at de tar helsefaglig utdanning om en skal jobbe over lengre perioder.
 3. Det er så spennende, jeg er så fristet til å begynne på det studiet om noen år. Så jeg følger spent med og håper det blir et vellykket prosjekt:-)
 4. Jeg har også vært borti at det har vært sagt begge deler. Jeg syns selv at også med butterfly har det første glasset med heparin blitt fylt til den første streken? Men, jeg syns det var en greit forklaring i forhold til citrat og heparin glass. Det jeg lurer aller mest på er hvor kan en finne dokumentasjon på dette? Jeg leter og leter og syns det står litt ulikt alt etter som hvor man leter. Og hvis en da tar blodkultur så tar en den aerobe prøven først så trenger en ikke kasteglass. Så det er altså kun hvis det første glasset innholder haparin eller citrat? Veldig greit å endelig få en avklaring på dette:-) Eks: http://www.puls-norge.no/upload/Puls/BR-Brosjyrer/PA%20BD%20Mikrobiologi/Pr%C3%B8vetaking%20til%20blodkultur%20STIKKET.pdf
 5. Jeg har ikke lagt så veldige mange sonder iløpet av min korte karriere...men, før nedlegging av nasgogastriske sonder har jeg fuktet de i romtemperert vann for at de skal bli litt mykere. Jeg har ikke vært med på å legge ned annet enn nasogastriske sonder beregnet for ernæring, de har vært forholdsvis tynne og med mandreng. Ventrikkelsondene er jo endel større, men antar at også ved disse skal de fuktes på forhånd slik at de blir mykere?
 6. Cathrine F

  Kateter

  Ja det forkortes ofte med: KAD, kateter à demeure
 7. Heia! Hadde i studieperioden sommerjobb/ekstrajobb både i hjemmesykepleien og sykehjem. Jeg syns det var fine erfaringer, og en får jobbet mye selvstendig. Men, samtidig så tror jeg ikke det er et "must" å jobbe pleierelatert i somrene, det er jo allikavel en liten forskjell å jobbe som assistent/spl. student og sykepleier. Så om du trives veldig godt i den andre jobben... Hva slags laboratoriejobb er det?
 8. Heia! Jeg vet ikke om dette er til hjelp.. Du har jo på mange måter en ganske klar problemstilling, men samtidig så omfatter den et meget stort område. Har du tenkt på begrensninger? Når du sier framtreden parkinson kan det være greit å definere og beskrive parkinson. Tenker du på pasienter på instutisjon? Hjemme? Hvor møter du disse pasientene? Når du kanskje har beskrevet parkinson så kommer det kanskje fram mer og mer hvordan hjelp de trenger og hvordan du kan gripe det ann i møtet med disse pasientene? Lykke til!
 9. Jeg foretrekker Sykdomslære av Jacobsen og Menneskekroppen. Bruker de flittig som nyutdannet:-) Der jeg begynte studiene brukte de DFM & DSM, men synes de andre to bøkene passet meg bedre.
 10. Heia! Jeg har egentlig ikke noe konkret tips til annen teoretiker som konsentrerer seg om ernæring. Men, det kan være greit å tenke på hva vil du ha ut av den/de teoretikeren du velger å bruke. Eksempelvis hva er det Orem sier med sin egenomsorg og hva har eventuelt vært kritikken til denne teorien? Ernæring hører jo til under grunnleggende sykepleie, og da dukker "alltid" Henderson oppp i mitt hode. Det er nå uansett et spennende og superaktuelt tema du har valgt. Hadde vært interessant å høre mer om vinklingen på oppgaven
 11. Heia! Ja det er lurt å knyte opp en pose til å ha skittentøyet med. Noen steder har en og flyttbare traller en kan ta med seg.
 12. Har søkt på ulike kirurgiske avdelinger i denne omgangen, det føles mest riktig nå.
 13. Heia! Hadde flere på kullet, i ulik alder med barn i ulike aldre. Var nok tøft i perioder - men det gikk nå jevnt over greit. De ble ofte veldig flink i å strukturere tiden sin:-). Deltid er en mulig ting, men en får ofte bedre kontinuitet med fulltidsstudie. Lykke til:-)
 14. Og sånn gikk det, har sagt opp med all forståelse fra en fantastisk leder. Desverre var det litt for kortkommet prosjekt for meg som er nyutdannet. Tror det blir veldig spennende etterhvert, men nå søker jeg sykehus igjen:-)
 15. Heia! Takk for hyggelig velkomst:-) Når det gjelder pasientkategorier vil det bli en blanding. Det vil være "vanlige" kortidsplasser, samt noen intermediære senger. Disse sengene har en tenkt å skal være ifm observasjon for ev. behov for sykehusopphold, samt at en har tenkt samarbeid med spesialisthelsetjenesten om slagpasienter. Det skal og være legevakt kveld/natt. Så hvordan det blir vet en ikke helt enda, spennende blir det ivhvertfall:-)
 16. Heia! Har vært medlem av forumet en stund, men har ikke vært annet enn "leseaktiv". Jeg er nyutdannet, var ferdig nå i sommer. Har etter det hatt sommerjobb på sykehus, har i det siste halvåret jobbet på korttids avdeling på sykehjem. Skal nå fra nyåret begynne i ny jobb, fast stilling på et nyåpnet lokalmedisinsk senter, sengepost. Blir veldig spennende, og vil gjøre mitt beste med å trives og være delaktig i en faglig interessert kultur:-) Det tok noen år før jeg begynte på sykepleien. Er veldig godt fornøyd med yrkesvalget, passelig teoretisk nivå og mye praksis. Mange yrkesmuligheter og mulighet for videreutdanning. Er nok kanskje litt skuffet over "helsevesenet", tenker da på til tider noe manglende samarbeid og kommunikasjon mellom de ulike instansene. I tillegg irriterer det meg litt at det er så få fulle stillinger, og mange vikariater. Har fulgt med på stillingsannonsene på et par sykehus, og innenfor somatikken har i det siste halvåret ikke vært utlyst en eneste stilling over 75% på disse to sykehusene. Her er det noen kommmuner som har blitt flinkere, samt innenfor psykiatrien. Nok om det, er fornøyd med å få jobbe med mennesker og syns det er mange interessante utfordringer. Ser fram til å ha mange yrkesaktive år foran meg! Mvh, Cathrine F
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy