Jump to content
Sykepleiediskusjon

Petter

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Petter

 1. Hei. Sjølv har eg et Littmann Classic ii S.E. stetoskop som eg er veldig fornøyd med. Eg kjøpte det HER
 2. Litt informasjon om Bachelor Paramedic HER. Sannsynligvis oppstart i 2013 :-)
 3. Litt utenom topic her, men: er "plasmaekspandere" det samme som hyperosmolare væsker? EMT seie at det trengs i alvorlige tilfeller av hypovolemi.. Og trudde ikkje det var vanlig å bruke hyperosmolare væsker prehospitalt, utenom evt i militære samanhenger?
 4. http://www.aftenbladet.no/lokalt/ryfylke/1373705/Helsesjef_anmeldes_etter_juks_med_vitnemaal.html http://www.suldalsposten.no/nyhet.cfm?nyhetid=4793
 5. Kva er begrunninga for at ein ikkje kan setja Ketorax i armen?
 6. Lite å tilføre her, bare enig!
 7. Universitetet i Agder har mastergrad i folkehelsevitenskap, der en fordyper seg i enten helsefremmende arbeid eller rehabilitering. http://www.uia.no/no/portaler/studietilbud/studier/folkehelsevitenskap
 8. NSF-studentmedlem Supert med inkludert innboforsikring, samt et bra fagblad
 9. Lurer på forskjellen på medisinsk luft og oksygen, ettersom eg har fått forskjellige forklaringer på dette når eg har spurt om det.. Stemmer det at medisinsk luft inneholder 21% O2, og er normal romluft som er meir eller mindre "rensa", slik at det kan brukes til forstøver/sug osv?
 10. Jepp, klar over at det er mange sjukepleiere på ambulansene rundt om.. Lurte i grunn meir på kva som var bakgrunnen for at han velger akkurat sjukepleie som innfallsport til ambulanseyrket, dersom det er dit han har tenkt seg, og ikkje VG2 Ambulansefag
 11. Petter

  Militær sykepleie

  Artig Takk for tipset!
 12. Mulig det er forskjellig for ulike studiesteder, men her er reglementet for UiA angående MRSA og Tuberkulose.
 13. Du seie at du tenker på å gå videre med ambulanse, kan du sei kossen du har tenkt det? Ambulanseutdanninga er jo med fagbrev (VG1 Helse, VG2 Ambulansefag + 2år lærling). Å komme inn på VG2 ambulansefag har vært populært, og "vanskelig" å komme inn på tidligere, men det kommer jo ann på kva karakterer du har. Det går også ann å gå opp til enkeltemna som privatist. Ettersom du skal gå sjukepleien, tenker du kanskje å gå som "NOU76'er"? Dvs. sjukepleie og kurs i redningsteknisk/operativt arbeid i etterkant?
 14. Samme her, liker det Men blei litt forundra først ja
 15. Petter

  DHLR

  Det var dumt å høre at du har fått motstridende informasjon, men det er i allefall godt at du vett kor du finner "fasiten", nemlig www.nrr.org. Det kan høres ut som at instruktøren dykk har hatt diverre er litt utdatert, eller kanskje ikkje har klart å formidle det han meinte godt nok. Kanskje det hadde vore smart å gitt ein tilbakemelding på dette til instruktør/kursarrangør? Dette blir nok satt pris på frå instruktøren si side og! Håper du oppklarer dette ovenfor de andre deltakerene frå avdelinga di og..
 16. Petter

  DHLR

  Det er klart at dykk kan lære opp de andre på avdelingen i bruk av hjertestarter, men det er kun instruktører som er godkjent av NRR som kan holde sertifisert DHLR-kurs. Ettersom bruk av hjertestarter ikkje lengre er ei delegert oppgåve, kan alle ta den i bruk. Det vil jo være bedre at personalet har fått litt intern opplæring, enn ingen opplæring. Når det er sagt vil eg jo anbefale alle til å ta DHLR-kurs, og ikkje minst å trene på bruken med jevne mellomrom
 17. Petter

  DHLR

  Eg vil anta at de som har pålagt dykk beredskap på bilen vil vera ansvarleg at dykk som first responders innehar tilstrekkelig kompetanse i bruk av hjertestartar. På samme måte som deg, vil eg sei meg uenig i påstanden om at det ikkje er behov for resertifisering i DHLR. Sjølv om at hjartestartar ikkje lengre er underlagt delegering, men tilgjengelig for "alle", synes eg det ville vere rart om arb.givar ikkje sett krav til bemanninga på bilen..
 18. Kva praksis er det du tenker på? Eg er i 1.vp nå (sjukeheimspraksis) ved UiA, og har fire praksisdager, samt ein lesedag i veka..
 19. Ja, det hørtes litt snålt ut..
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy