Jump to content
Sykepleiediskusjon

Clavicula

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

 1. Studiet er ganske arbeidskrevende. Du må beregne tilsvarende studietid som du ville beregnet til en full stilling. Mange klarer jobb ved siden av, men det krever god disiplin og struktur. Jeg har hatt ca 40 timers uker gjennom min studietid, mer i eksamensperioder. Men nå ligger ambisjonsnivået mitt høyt da. Jeg har hatt flere tillitsverv og helgejobb ved siden av, så det er absolutt mulig, men jeg anbefaler deg å ikke jobbe ved siden av i alle fall det første semesteret, slik at du danner deg et bilde av hvor mye tid og energi studiet krever før du tar på deg mer.
 2. Clavicula

  Nesesonde

  Sonden skal sjekkes før hver bruk!
 3. Dersom du får jobb som leder etterpå vil du nok det. Dersom du fortsetter å jobbe som sykepleier må en evt lønnsøkning forhandles individuelt tror jeg - mao at du selger deg selv litt dyrere pga økt kompetanse. Jeg tror ikke tariffen gir deg noe ekstra for 60 sp i klinisk stilling som ikke er en direkte klinisk videreutdanning. Dette er imidlertid masse "tror" og "syns" fra min side :-) Du kan jo ta en tlf til fylkeskontoret ditt (NSF) å spørre, evt snakke med tillitsvalgt i foretaket der du jobber?
 4. Jeg vet ikke om noen som legger dem på nett, men høyskolene pleier å ha de beste besvarelsene på biblioteket for utlån.
 5. Har brukt "Blodprøver" av Fahmy så vidt, men syns den var litt overfladisk. Måtte bruke andre kilder i tillegg. Har ikke vært borti den andre du nevner.
 6. Jeg er ferdigutdannet til sommeren og har allerede fått jobb i avdelingen jeg nå jobber som ekstravakt på. Jeg ble spurt av avdelingsleder rett før jul, ettersom hun begynner å jobbe med sommerturnus allerede nå. Så jeg ville sendt ut søknader nå jeg, ettersom mange nok vil planlegge sommeren i god tid.
 7. Vi bruker denne, syns den er helt ok: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=143632
 8. Orems egenomsorgstenkning er kjekk ¨å ha hvis fokuset ditt er at pasienten skal lære å leve med sykdommen sin i hverdagen.
 9. Da må du først finne deg et dilemma du ønsker å diskutere, og så leser du de aktuelle delene i Aadland etterpå. Det pleier å hjelpe å sjekke pensum
 10. Klart du må melde deg inn i NSF! NSF er landets soleklart største interesseorganisasjon for sykepleiere, og jobber bare for våre behov. En god jobb gjør de også
 11. Kanskje hun mener lungetransplantasjon?
 12. Clavicula

  Bruk av snus

  Å si at røyklunkt er greit bare fordi en masse andre ubehagelige lukter er greit blir litt sånn "men alle andre får" mentalitet. Røyklukt er skrekkelig, mye mye mye verre enn røykerne selv kjenner. Det er også en lukt det er lett å unngå - det er bare å la være å røyke. På samme måte er jeg enig i at overdreven parfymelukt er ille, men dette er det jo heller ikke noe problem å gjøre noe med. Mange sykehus-/sykehjemsposter tillater ikke bruk av parfyme på jobb. Dårlig ånde og svettelukt er gjerne av mer urfivillig art, og ikke så lett å gjøre noe med. Litt får vi finne oss i
 13. Sykdomslæreeksamen som multiple choice?? *riste på hodet* Den hadde vi som 5 timers skoleeksamen, med masse "grei ut om" oppgaver. Stakkars dere, jeg nekter å tro at en sånn eksamensform fører til maksimalt utbytte av faget. Oppfordrer dere til å presse skolen til bedre kvalitetssikring!
 14. De av dere som jobber i hjemmesykepleien: Hvilke rutiner har dere ifht kontakt med fastlege når det gjelder pasientenes medisiner? Jeg opplever der jeg er i praksis at mye av kontakten med legene går gjennom pasientene selv, og at det som kommer videre til hjemmesykepleien blir litt sånn på lykke og fromme. Ta Marevandosering f.eks. Hjemmesykepleien har ingen oversikt over når det er tatt INR sist. Jeg satt på medisinrommet med et flere år gammelt Marevankort her for noen dager siden, og fikk mange rare blikk da jeg sa jeg ikke ville stå ansvarlig for å dosere Marevan til en pasient på bakgrunn av så gammel informasjon... Hvordan fungerer det hos dere?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy