Jump to content
Sykepleiediskusjon

Minnie

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

About Minnie

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Bra at dette tas opp! Vi diskuterte faktisk dette på jobben nylig selv. Vi er flinke til å gi ofte, men vi gir gjerne små doser fordi vi er redde. Man lærer altfor lite om smertelindring på sykepleien etter min mening. Dette gjør at vi står dårlig rustet på dette når vi kommer ut i arbeid. Under studiene blir man nesten redd for morfin. Klart man skal ha respekt for det, men jeg opplevde at en nyutdannet sykepleier ga en dose på 2,5 mg sc der pasienten døde en time senere. Hun var helt fra seg fordi hun var så redd for om hun kunne gjort noe galt. Heldigvis gir arbeidsgiver oss masse kursing når det gjelder lindrende, men det er jo dessverre ikke sånn på alle arbeidsplasser. Robinul er vel som regel et bedre alternativ enn mofin/skopolamin når det gjelder dødsralling etc, men jeg liker morfin/skopolamin når pas har dyspne, eller er litt surklete. Synes ofte de terminale pasientene har veldig god effekt av det.
 2. Retter meg selv etter å ha vært på kurs i palliativ omsorg, siden du har helt rett, Misty. Vanlig liggetid for Sub-Q er mellom 3-7 dager ettersom hvordan den fungerer. Det ble også sagt at man skal skylle i etterkant. På den lindrende avdelingen skylte de med 5 ml, men i slangene vi bruker er det bare plass til 0,12 ml. Skyller derfor med et par milliliter, og regner at man må se litt an hvilken type Sub-Q man bruker.
 3. Minnie

  Sårstell

  Lurer litt på hvor ofte dere skifter typiske skumbandasjer som Allevyn osv? Typisk i sårprosedyrer skriver man jo at de skiftes ved gjennomsiv. Men når er det egentlig regnet som gjennomsiv? Slike bandasjer skal vel egentlig skiftes ganske sjelden, og det skal gå greit selv om det er mye sårvæske i bandasjen. Hva har dere lært?
 4. Jeg har sjekket opp dette i ettertid, og i bruksanvisningen for SubQ, står det at den kan ligge inne i 48 timer.
 5. Minnie

  CRP

  Så fin denne oversikten var! Tror jeg må bruke NEL litt oftere når jeg lurer på noe.
 6. Minnie

  CRP

  Ser alltid an i forhold til allmenntilstand ellers, men det er jo gjerne nedsatt allmenntilstand eller andre symptomer og temp som gjør at jeg ender opp med å ta CRP. Så om pas har CRP og ellers har infeksjonssymptomer, så tar jeg kontakt med lege. CRP har vel som regel vært over 50, men tror jeg har tatt kontakt med lege når pas har hatt smerter i brystet, hoste og CRP på 38 også. Da oppdaget vi en pneumoni i startfasen, og det er jo alltid fint om det er eldre/gamle pasienter med dårlig AT.
 7. Minnie

  Permanent kateter

  Har opplevd at kateter har blitt dratt ut, og vi har da stort sett lagt inn omtrent med en gang, eller når vi får tid. Har aldri opplevd at det har blitt problemer, kanskje nettopp fordi ballongen har lekket væske, og at den derfor lettere kan dras ut?
 8. Jeg har fått opplæring av lege en gang, men i etterkant har det aldri blitt spurt om jeg kan dette. Jeg tror dette blir under helsepersonelloven, at du ikke skal utføre prosedyrer du ikke føler deg skikket til, men om du føler at du har kompetanse nok til å legge inn kateter, så gjør du det. Jeg har stort sett lagt inn kateter i etterkant, bortsett fra hos en pasient med tidligere prostataproblemer.
 9. Minnie

  Stell av mors

  Ja, CVK, SubQ og alt slikt fjernes under morsstell.
 10. Jeg har stort sett opplevd at Marevan seponeres og Fragmin innsettes, men med en pasient nå opplevde jeg nylig at Marevan ble innsatt med en gang, og at pas fikk begge deler under nøye oppfølging av INR. Virker altså som det ikke er noen fasit her. Må legge til at dette var en pasient som hadde en ukesdose på rundt 20 tabletter med Marevan, noe som er relativt mye.
 11. Jeg er enig i Martinsen eller Henderson. Travelbee passer mer til oppgaver med psykiatrifokus synes jeg, mens Henderson tar for seg mer pleie, og ser på de fleste viktige behov. Martinsen er bra når det gjelder terminale pasienter fordi hun skriver om sykepleie som er rettet mot de sykeste av de syke. Mer fokusert på omsorg enn egenomsorg. Katie Eriksson har fokus på det åndelige, uten at jeg husker så mye mer. Ville i alle fall valgt omsorgsteoretikere (Martinsen + Eriksson) eller behovsteoretikere (Henderson) til en slik oppgave, framfor interaksjonsteoretikere (Travelbee). Edit: Først nå så jeg hvor gammel tråden var.. hehe.. Håper den gikk bra
 12. Selv er jeg et sandalmenneske, men har ikke forsøkt MBT enda. Av sandaler har jeg ikke vært særlig fornøyd med Dagaz, Spotec, Birkenstock eller Geoxx. Har nå noen fra Ecco som jeg synes er gode, og kommer nok til å kjøpe Ecco igjen. Generelt bør man vel være flinkere til å kjøpe nye sko litt oftere, for man bruker jo jobbsko mye mer enn man bruker andre sko.
 13. Hei igjen! Har vært lite aktiv den siste tiden, det er travelt å gå fra studenttilværelse til full jobb! Jeg ble ferdig for 1,5 år siden, og har ofte på jobb tenkt at "dette må jeg spørre om på Sykepleiediskusjon". Da jeg var ferdig sykepleier vurderte jeg å begynne i jobb på Lovisenberg, men endte opp med fast jobb på sykehjemmet jeg hadde jobbet som helgevikar en stund. Trives veldig godt, det er et godt miljø og jeg føler at pasientene våre stort sett har det veldig bra hos oss. I og med vi har så godt miljø har vi engasjerte medarbeidere som står på for at pasientene skal få den beste omsorg. Til tross for at jeg trives veldig godt her jeg er nå, søker jeg stadig nye utfordringer, og en drøm er jo å reise ut med Leger uten grenser. Har tatt tropemedisinkurset på Ullevål og forsøker å lære meg fransk. Nå har jeg akkurat startet på et kurs ved NTNU som heter Sykdom og helse i Afrika. Blir stadig mer interessert i folkehelse, forebyggende og helsefremmende arbeid, epidemiologi osv, så jeg vurderer master i folkehelse. Vi får se hva det blir til etter hvert
 14. Opplever som regel at pårørende er flinke til å være hos den døende, og at vi bare sitter der litt mens de pårørende spiser litt, trekker frisk luft osv. I løpet av en del år har jeg bare opplevd en pasient som var alene. Den perioden hadde vi lite trykk på avdelingen, og tid til å sitte der. Så vi byttet på. Hadde det vært noen som lå på det siste, ville jeg leid inn en ekstra den siste tiden, eller lånt personell fra andre avdelinger. Ingen skal trenge å dø alene, det er ikke en verdig død.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy