Jump to content
Sykepleiediskusjon

HighFive

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HighFive

 1. Jeg har søkt på videreutdanning og jeg er så usikker og ubesluttsom at det er helt forferdelig!:p Akkurat nå er saken ganske grei, for jeg har fått plass på intensiv, MEN, jeg står i kø på anestesi og har nå gått fra 10 plass til 3 plass i køen. Dersom jeg kommer inn der også er det plutselig ett valg som må tas og jeg har ikke peiling på hva jeg skal velge! Er det noen som kan hjelpe meg litt her?:p Jeg jobber på en intensivavdeling nå, så intensivutdanningen er litt kjent farvann. Jeg vet hva jeg går til. Anestesi derimot, jeg har ikke peiling på om det er noe for meg eller ikke. Det jeg tenker på som en fordel med anestesi, er at det er flere muligheter ift arbeidssted og det er lettere å kunne få en dagjobb med tiden. Men jeg er redd det blir for ensformig? Også synes jeg det virker så skummelt å skulle stå alene med så mye ansvar!? Kunne gjerne tenke meg å høre erfaringer både fra arbeidshverdagen, men også fra studietiden. Er det ett vanskelig/hardt studie? Hva er vanskeligst av intensiv og anestesi?
 2. Det med turnus er nesten noe vi må lære oss å leve med når vi har valgt et slik yrke, men jeg forstår godt frustrasjonen, og jeg kan tenke meg til at de aller fleste sliter med det å få sove etter seinvakt (med noen unntak selvølgelig). Så med mindre du har tenkt å f.eks. bli helsesøster eller noe annet der det er mindre turnusarbeid, så må du bare prøve å finne deg i turnusarbeid først som sist. Når det gjelder hvor du vil jobbe når du er ferdigutdannet så tror jeg ikke du skal bruke så veldig masse energi på å tenke på dette nå. De fleste jeg har snakket med sier at de etter ferdig utdanning jobbet ekstra en god del forskjellige steder før de fant ut hva de virkelig ville. Ei jeg snakket med var fast bestemt på å bli psykiatrisk sykepleier når hun begynte på sykepleien, men hun jobber nå som operasjonssykepleier å kunne aldri ha tenkt seg noe annet. "veien blir til mens man går", å dette tror jeg gjelder i dette yrket også, du finner ut av hva du vil/ikke vil etter hvert. Jeg er selv sykepleierstudent og har de 3 siste årene jobbet som ekstra både på sykehjem, hjemmetjeneste og psykiatri, samtidig som jeg har vært i praksis på sykehuset i 4 mnd. Dermed har jeg fått erfart en god del av de forskjellige arbeidsplassene, noe som kommer veldig godt med når jeg senere skal "velge" hvor jeg vil jobbe som ferdigutdannet. Gled deg til sykehuspraksisen. Det kan være veldig slitsomt, da det er masse nytt å sette seg inn i, men det er veldig utfordrende og spennende! Lykke til:)
 3. Jeg skal snart ut i psykiatripraksis og har fått vite at jeg skal på avdeling for spiseforstyrrelser. Jeg har aldri jobbet innen psykiatrien før og er veldig spent! Jeg er veldig fornøyd med at jeg skal i avd. for spiseforsyrrelser, synes det hører utrolig interessant ut! Det jeg egentlig lurer på er om noen av dere har vært i praksis eller jobbet på en slik avdeling før? jeg hadde satt stooor pris på om dere kunne fortelle meg litt hvordan en dag som sykepleier her kan være, både arbeidsoppgaver og deres meninger om å jobbe med slike pasienter. Også lurer jeg på hva jeg bør forberede meg på, hva jeg bør lese om før oppstart osv. Håper noen har lyst å si litt om dette, hadde satt stor pris på det!
 4. Hei Vi har gruppeeksamen i Helsefremming, forebygging og rehabilitering, og eksamen går ut på at vi selv skal lage en problemstilling. Er det noen som har noen gode ideer her inne? Og hvordan formulerer man egentlig en problemstilling så konkret som mulig? Vi har snakket litt om å se på fedme, men vi har hatt veldig mye om det på skolen, og er litt "lei" av det. Hvordan forebygge angst og depresjon blant eldre er også noe vi har snakket en del om. Og det er jo noe man finner god statistikk og vitenskapelige artikler om. Men vi er veldig usikkre på hvordan vi skal lage oss en problemstilling. Hadde satt VELDIG stor pris på deres tanker rundt dette, uansett hva det måtte være alt er til stor hjelp!
 5. Jeg ville tolket oppgaven som at du/dere skal skrive hva DERE mener, å begrunne hvorfor du/dere mener som dere gjør. Det er jo det det spørres om. Og du kan jo få med mange fag/emner i å beskrive hvordan du synes en god sykepleier skal være. Blant annet etikk
 6. Hei Jeg er nå i min 2. praksis, og har en del oppgaver jeg skal gjøre. Noen har jeg alerede levert, men nå er det en jeg sliter litt med å forstå. Det er bare en bitteliten ting jeg kunne trengt hjelp til å forstå Oppgaven er: Jeg skal ta utgangspunkt i Forskrift om kvalitet i pleie- og omsorgstjenestene. Så skal jeg velge ut ett av områdene som er skissert i § 3 og drøft hvordan dette blir ivaretatt i min praksis i forhold til kvalitetskravene og relevant litteratur. Deretter skal jeg drøfte muligheter til forbedringer av praksis. Oppgaven ser i og for seg ganske grei ut:) MEN, jeg forstår ikke helt hva som menes med: drøft hvordan dette blir ivaretatt i min praksis i forhold til kvalitetskravene. Jeg føler meg litt dom som spør om dette, men jeg forstår ikke hva som er kvalitetskravene? Har aldri hatt en slik oppgave før, så har 0 erfaring med det. Har spurt en den sykepleiere der jeg har praksis, men de var også usikre, så jeg står litt fast. Håper noen kan hjelpe meg så jeg forstår!
 7. Hei Jeg går første året på sykepleien, og vi er nå ute i vår første praksis. Jeg er ute i hjemmesykepleien, og stortrives! Men jeg kunne trengt litt hjelp til den ene oppgaven vi skal levere inn. Vi har en oppgave hvor vi skal skrive pleieplan, og dette går helt greit da jeg har skrevet en del pleieplaner før. Men den oppgaven jeg sliter litt med er en refleksjonsoppgave. Oppgaven er som følger: Ta utgangspunkt i en selvvalgt praksiserfaring som oppleves som faglig utfordrende. Gi en god beskrivelse av situasjonen og de refleksjoner som ble gjort underveis i situasjonen. Gjør rede for hvilke refleksjoner som er gjort i ettertid; egne refleksjoner, refleksjoner sammen med andre og ved å lese faglitteratur (teorier og forskningsbasert kunnskap). Beskriv hva du har lært av refleksjonsarbeidet og konsekvenser kunnskapen kan ha for senere praksis. Jeg har ingen erfaring med å skrive refleksjonsoppgaver, da vi aldri har gjort det på skolen, derfor synes jeg dette er litt vanskelig. Jeg tror jeg skal få til å beskrive en situasjon jeg har opplevd som faglig utfordrende, men det jeg sliter litt med er hvordan jeg inni alle disse "egne meningene og følelesene mine" skal få til å pakke inn teori/pensum og en falgig artikkel. Hadde noen av dere kunne hjulpet med litt med å prøve å forklare meg det, så hadde jeg blitt superglad! Jeg har veldig lyst til å få det bra til på oppgavene i praksisen, da jeg trives så godt, vil vise veilederen min at jeg mestrer oppgavene jeg har fått, og fordi jeg vil få mest mulig utbytte av praksisen. Siden jeg aldri før har skrevet en refleksjonsoppgave vil all erfaring/informasjon være til veldig stor hjelp!!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy