Jump to content
Sykepleiediskusjon

Stein

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stein

  1. Definisjonen av sepsis fra Up-to-date: Systemic inflammatory response syndrome (SIRS) — SIRS refers to the consequences of a dysregulated host inflammatory response. It is clinically recognized by the presence of two or more of the following (table 1): * Temperature >38.5ºC or <35ºC * Heart rate >90 beats/min * Respiratory rate >20 breaths/min or PaCO2 <32 mmHg * WBC >12,000 cells/mm3, <4000 cells/mm3, or >10 percent immature (band) forms Sepsis = the clinical signs that define SIRS are present and are due to either a culture-proven infection or an infection identified by visual inspection. Så: Det kan være sepsis, men en må vite mer for å kunne fastslå det sikkert.
  2. Stein

    Nattevakter

    Arbeidsmiljølovens § 10-11 omhandler nattarbeid, og i avsnitt 2 står det: Arbeidsgiver må derfor sannsynliggjøre at det arbeidet som gjøres på natten ikke kan gjøres på dagtid (og manglende ressurser på dagtid er ikke god nok grunn). NSFs holdning er at man kun skal gjøre nødvendig, pasientrettet arbeid på natten, bl.a. pga. denne bestemmelsen. Dessverre er det mange arbeidsgivere som kjenner lover og avtaler for dårlig... Kanskje du kan spørre tillitsvalgte og verneombud om dette har vært drøftet/problematisert tidligere? Eventuelt kan de kanskje se på dette på nytt, og de kan jo be om bistand fra NSF/Arbeidstilsynet dersom de synes de selv ikke kan nok/er sterke nok til å ta opp kampen?
  3. Litago: Jeg er ikke uenig med deg i at det er legen som forordner innstillinger på CPAP/BIPAP, men mener fortsatt at det er sykepleierens ansvar å vite hvilke observasjoner som skal gjøres. Bare så det er klart.
  4. Ehh.. Nå finnes det flere grunner til at pasienter får CPAP/BIPAP, og jeg håper du sikter til pasienter som er kronikere/hjemmebrukere (søvnapneer o.l)? De har som regel brukbar innsikt i apparatur/behandling og er vant til å sette på både maske og maskin. Men hvis spørsmålet derimot gjelder en sykehusavdeling som behandler pasienter med akutt respirasjonssvikt ved hjelp av CPAP/BIPAP, så håper jeg inderlig at det jobber NOEN der som forstår hva som foregår under behandlingen? Endring av trykkforholdene i thorax (som denne behandlingen medfører) kan i noen tilfeller være livsfarlig! Vennlig hilsen Stein
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy