Jump to content
Sykepleiediskusjon

Medic82

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Medic82

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja det kan du si. Jeg har en svært supportiv kone, og to gutter som er litt små til å skjønne dette med skole. Men jeg har jo bygget et liv sammen med familien min, hus, biler osv. De fleste vi kjenne pluss familie bor jo i nærheten. Jeg føler det litt urettferdig å flytte de vekk fra det for å studere medisin, samtidig tenker jeg at jeg kan like godt fleske til. Uansett er jeg glad jeg har min kones støtte i ryggen, det betyr alt. Ikke nok med at den störste inntekten til lånet vårt vil forsvinne, så skal jeg liksom flytte dem bort herfra og samtidig lese medisin døgnet rundt. Det blir nok andre plass på meg også:-) Desuten vet jeg ikke om man kommer inn på medisin med realkompetanse(eller gjør man det?), det gjør jeg på sykepleie. Anestesisykepleier virker da utrolig spennende synes jeg(det mangler bare litt på lønn og status) Jeg sluttet i jobben min for å ikke reise så mye når kona ble gravid, jeg gikk fra forsvaret til å sortere flasker og klatret derfra opp til gode jobber i næringslivet, jobber folk sier: herlighet, er du ikke fornøyd, god lønn, fin jobb osv osv. Men noe mangler, jeg idetifiserer ikke meg selv med det jeg gjør, det gjorde jeg i forsvaret og det tror jeg også både lege og anestesisykepleier vil gi meg. Jeg vil gjøre noe jeg tror på, og begge jobbene kan gi meg det. Håper og tror jeg. Det blir nok sykepleie. Kjipt jeg også måtte bli voksen før jeg fant ut hva jeg ville gjøre når jeg ble stor:-). Jeg håper i allefall jeg vet det;-)
 2. Jeg må jo si at det virker veldig spennende å være jordmor, og det kan du uansett ikke bli via medisin studiet. Nei det virket for meg som en klok avgjørelse, og jeg håper du blir å trives med det. Jeg har en dyp respekt for jordmødre og deres kompetanse. De var helt uvurderlige for oss når våre to kom til verden. De var de som fikk takkekort av oss, kan ikke huske å ha sett en lege under våre fødselsopphold på sykehuset( kan være jeg ikke la merke til de) All honør til jordmødre:-)
 3. Okei. Dette var Interessante svar. Jeg er på trappene til å starte på veien mot anestesisykepleier, men hører til stadighet at jeg heller må studere medisin og at det er like enkelt. For meg vil medisin bli en syv års utdanning, da jeg må ta matte, kjemi og fysikk. Men det er jo en en mye høyere lønn som lege, og mer respekt. Jeg har egentlig nådd et punkt i livet da verken penger eller respekt er det som betyr noe, men mer å få jobbe med det jeg har lyst til:-) Så i basicen prøver jeg å fortelle meg selv at veien til anestesi er mye lettere en veien til lege. Men igjen, penger betyr jo endel for hvordan familien har det..... Jeg sitter rett og slett med tvil om hva jeg skal kaste meg ut i, som gift mann med to små. Jeg takker for alle innlegg som har kommet, og håper på fler:-)
 4. Hei igjen og takk for flott svar Stein. Og takk til linken fra gjest der:-) Jeg lurte på hvilken type kompetanseheving det er mulig å ta etter anestesisykepleier, eller intensiv? Noen mente på at man i australia kunne ta to år til på skole å bli lege. Dette kan vel ikke stemme? Om det stemme, så kan vel ikke dette være godkjent i Norge? Takker for svar.
 5. Er det noen der ute som noen gang har følt seg diskriminert av legestanden? Og er det noen sykepleiere eller spesialsykepleiere som angrer på at de ikke valgte medisin? Jeg tenker da at spesialsykepleier har nesten fem år på skole, og lege er seks år, med så store lønns og status forskjeller selv om man har studert nesten like lenge?
 6. Takk for tipset der Tromsø. Det er godt å se at det ikke bare er meg som føler jeg har havnet på feil hylle! Man føler liksom man kaster bort en hel kariere. Men man skal jo trives med det man skal jobbe med resten av livet.
 7. Hei tøffen. Jeg står litt i samme situasjon som deg og lurer på hvordan du løser det økonomiske. Vist du har hus, bil og unger da?
 8. Hei. Jeg har ikke vært på utveksling, men jeg har jobbet på noen av de verste stedene i verden. Ikke som sykepleier, men som yrkessoldat. Det er flott å høre at du har lyst til det, det kommer til å gi deg noen psykiske fortrinn. Du lærer deg selv å kjenne, dine styrker og dine begrensninger. Det er nyttig kunnskap du bærer med deg resten av livet. Jeg kan love deg tøffe inntrykk det tar tid å svelge! For meg var det verste å se krigens sanne offer, barn på alder med min eldste sønn døde av sult og vannmangel, tilsynelatende uten at noen bryr seg. Så står vi her og dusjer i vann vi kan drikke, ungene har så mange leker at de ikke vet hvilken de skal leke med, vi kan legge oss mette hver kveld. Jeg husker godt et besøk på et sykehus i det som i 2004 var verdens farligste by. Her ble det jobbet på spreng, men det var flere innkommende en kapasitet. Jeg kan sverge på at jeg så flere av personellet nesten to døgn på rad, ingen ville gå hjem! Alle ville hjelpe! Men man må sove, når det ingen ende vil ta. Omsorgen er den samme, men forutsetningene forskjellige! Det har vi ikke vondt av å se her oppe, det forandrer deg for livet. Til noe positivt! Lykke til! Og takk til deg som velger å reise ut å gjøre en innsats, det vil du ikke angre på! Jeg minner også om at www.shelterbox.no har åpnet er kontor i Norge og trenger sykepleiere og hjelpepleiere.
 9. Takker for svar! Artig å se hva folk tjener i de forskjellige grenene av faget! La oss håpe fler av de 110 som har vært inne å sett skriver litt om sin lønn. Kanskje tråden en gang kan brukes som et oppslagsverk på hva folk i samme stilling tjener et annet sted, slik at man med god samvittighet kan kreve litt høyere lønn eller bytte til en annen jobb. Altså et nyttig verktøy for å presse mot lønnen dere fortjener! Håper flere legger inn litt om sin lønn:-)
 10. Hei. Er det noen her som er godt kjent med hvilken støtte og låns ordninger jeg kan ta i bruk som voksen student? Jeg er jo godt etablert med hus, kone og barn. Tre år på skole med 0,- inn kan bli noe i overkant hardt.
 11. La oss håpe poden blir så frisk som mulig! Det er så mange(ink meg) som før nesten tok for gitt å få friske barn, men sånn er det ikke. Igjen, det er nok godt for poden din å ha en sykepleier i hus;-) Du den brosjyren var artig. Jeg klarte ikke å finne fler av de på sykepleien.no. Vet du om det finnes slike for de andre fagområdene også?
 12. Hei folkens. Er det noen der ute på forumet som er anestesisykepleier og kan fortelle meg litt om arbeidsdagen? Vil også gjerne høre om det er noen av dere som har jobber utenfor sykehus, feks forsvaret, offshore, sar rescue osv? Hvordan var videreutdanningen og fikk dere noe dekket av arbeidsgiver?(gennerelt spm til spesialsykepleiere) Finnes det noe videreutdanning/kompetanseheving etter anestesi utdannin? I Norge eller utland?
 13. Det er tydeligvis et veldig hemmelighetskremmeri rundt lønn i bransjen. Jeg sliter med å finne no annet en grunnlønn, og jeg vet selv at grunnlønn ofte er langt fra hva man virkelig tjener. Så jeg håper dere kan legge ut litt om hva dere tjener der ute i bransjen, det hadde gjort det lettere for meg som kommer inn i faget å velge riktig vei. Jeg kan begynne med meg selv(selv om jeg ikke jobber i sykepleie). 100% stilling som rekrutteringsrådgiver. Fast lønn 410 000,- pluss litt ekstra goder, pleier da å ligge på 475 000,- når året er over.
 14. Godt å høre at du skal tilbake. Huff, det hørtes ikke noe greit ut med sykt barn, jeg håper det ikke er alvorlig og at det bedrer seg snart. Barnet ditt er i alle fall heldig som har en sykepleier mamma til å ta vare på seg:-)
 15. Hei og takk for det:-) Jeg skal gå til linken og lese litt om det. Det jeg lurte litt på er: hvorfor sluttet du på sykehus, og jobber du fortsatt med utdannelsen din?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy