Jump to content
Sykepleiediskusjon

Passion87

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Passion87

 1. Hei Apoptose! Du har helt rett i det. Hvis det er mer erfarne sykepleiere enn meg som har søkt på jobben så er det klart de heller ansetter dem De skulle ha 3 gruppeledere på sykehjemmet. Grunnen til at jeg har søkt på gruppelederstilling allerede nå er fordi jeg har erfaring med å være leder fra tidligere jobb (ikke innen helse). Derfor ønsket jeg å prøve meg innenfor helse, siden jeg synes det var spennende sist gang. Det som irriterer meg mest er ikke at jeg ikke har fått jobben, men at de ikke har ringt meg tilbake slik de lovet at de skulle.(samme om svaret var ja eller nei). Men, av erfaring vet vel vi fleste at mange ikke holder det de lover, dessverre. Takk for at du er ærlig og sier meningen din!
 2. Takk for svar, dere:) Jeg har vært på intervju på denne jobben i forrige uke og det virker som det er slik at gruppeleder har ansvaret for en gruppe pasienter på 20stk. Gruppeleder skal være ute i stell osv, men ikke så mye som de andre pleierne. Den har ansvar for å lage til medisinene, bestille medisiner, være med på legevisitt, ha kontroll på alle pasientene, jobbe med de andre lederne/gruppelederene, alle avgjørelser skal tas med gruppeleder osv. Så det er litt mer ansvar en gruppeleder har enn en vanlig sykepleier. I tillegg jobber de visst kun dagvakter i uka, men 3.hver helg. Da har vi lært noe i dag og:) Skulle ønske jeg fikk denne jobben, men ingen har ringt meg enda Typisk...men men, var ikke bra nok jeg da..
 3. Heisann dere! Jeg har et spørsmål ang en jobb jeg har søkt på som heter "Gruppeleder sykepleier" til tittel. Jeg trodde først at det var som avdelingsleder, men nå har jeg blitt litt usikker på hva det egentlig vil si å være gruppeleder i sykepleien. Er det noen av dere som vet? Jeg tenker at det kanskje er at jeg skal stelle og pleie pasientene som alle de andre i avdelingen, men skal i tillegg fungere som en gruppeleder..(hva enn det skal bety i arbeidsoppgaver?) Hehe, ble litt rotete dette, men håper dere skjønner hva jeg mener All svar mottas med takk!
 4. Hei. Jeg lurer på hvordan dere vil løse disse oppgavene. Jeg har regnet ut på to forskjellige måter og vil vite hvilken som er riktig:) 1. a) Pasient innleggest med sepsis. Hun er 60kg. Du skal lage til Gentamicin infusjon. Glasset inneholder 40mg/ml og det er 2ml i hvert glass. Pasienten skal ha 5mg/kg. Hvor mange ml Gentamicin skal du tilsette i 100ml saltvann? b ) Denne infusjonen skal gå inn på 30min. Hvor mange dråper er dette i minuttet? 2. a) En pasient innlegges for Paracetamol intox. Antidot for dette er Mycomust. Styrken er 200mg/ml (10ml i glasset). Dosering er 150mg/kg som intitialdosering. Pasienten er 70kg. Hvor mange ml Mycomust skal pasienten ha? b ) Hvor mange hetteglass med Mycomyst må du bruke? Blir kjempeglad for innspill!
 5. Hei alle! Jeg går siste året på sykepleieren, og skal om et par uker levere inn tema for bacheloroppgave. Skal begynne å skrive oppgaven rett etter sommerferien (er ferdig til jul). Jeg har tenkt på denne oppgava helt siden jeg begynte på utdanninga, men har fortsatt ikke klart å bestemme meg for hva jeg skal skrive om.... Er så mye som er spennende, så vanskelig å velge. Jeg vil skrive noe innenfor barn/ungdom og kanskje psykiatrien. Men jeg synes også premature/nyfødte er spennende også. Kanskje noe innenfor barseltida? Vel, jeg aner rett og slett ikke... Er det noen der ute som har lyst til å komme med råd til meg, blir jeg kjempeglad og takkmelig!
 6. Jeg blir så oppgitt når jeg ikke skjønner ord i oppgaven som gjør at jeg ikke får skrevet noe..Dette er et arbeidskrav, så jeg må jo få det godkjent for å kunne gå videre.. Men slik det ser ut nå, blir dette vanskelig.. Er det ingen andre som kan være behjelpelige her?
 7. Hei! Jeg har fått arbeidskrav i kommunehelsetjenesten og psykisk helsearbeid (SK165). Oppgaven går ut på teamet "miljø". Vi kan velge hvilken som helst pasientgruppe og arena (hjemmetj., omsorgsbolig osv) vi vil. Jeg har valgt demenspasienter som bor på omsorgsbolig. Problemet er bare at jeg skjønner ikke selve oppgaven. Blant annet står det: "Gjør kort greie for viktige sykdomsfaktorer og miljøfaktorer på den aktuelle arenaen". Da spør jeg dere: hva betyr sykdomsfaktorer? Kan dere gi meg et par gode eksempler på dette? Miljøfaktorer tror jeg at jeg har skjønt. Der skal man ta med sosiale og fysiske miljø. Har prøvd å finne ut av dette i flere timer, ganske oppgitt nå, ja... :-S Jeg blir utrolig glad for tilbakemeldinger! Takker!
 8. Jeg har sendt søknad til skolen for studentbolig (http://www.boligtorget.no/sisof/display.aspx?menuid=-1000) Oki. Jeg får se ann ang jobb. Man blir fortvilt når det er så vanskelig å finne et sted å bo. Har kontakt par stykker, men de har allerede leid ut. Går unna :-S
 9. Ja, det er veldig vanskelig å finne no hybel. Jeg sjekker hver dag, men ikke noe å finne:( Oki, jeg lurer på om jeg skal få meg en deltidsjobb også.. hvor jobber du?
 10. Tusen takk! Det var fint å lese hvordan hverdagen din er. Jeg gleder meg til januar, men er vel normalt at man gruer seg litt og Men det kommer seg nok med tida
 11. Tusen takk! Det var en veldig utfyllende svar, Cathrine! Tusen takk! Jeg må ærlig innrømme at jeg blir bittelitte granne skremt når jeg leser hvor mye en sykepleier har ansvar og må jobbe Jeg har jo alltid vist at sykepleier har mye ansvar på jobben og som regel løper frem og tilbake heletida i løpet av en arbeidsdag. Men likevel så blir jeg litt skremt når jeg leser at det er så mye...innser fakta, heter det vel... Har du lyst til å fortelle meg litt mer om yrket? Hva som er en vanlig dag for en sykepleier (på generell basis)? Vet jo at det er forskjellig fra hvilken avd. du jobber på etc. Blir glad for svar!
 12. Tusen takk for svar, sykepleiestudent! Det var veldig fint å få en oppklaring i det:) Er veldig spent. Det blir som du sier: veldig lærerikt men også ansvarsfullt.
 13. Jeg skal begynne å studere sykepleierutdanninna til januar. Har planer om å videreutdanne meg til jordmor etter hvert. Det jeg lurer på er: 1. Er det vanskelig å komme inn på jordmorutdanninga? 2. Noen sier at man må jobbe 1 år som sykepleier for å kunne videreutdanne seg til jordmor, mens andre sier 2 år.. Hva er riktig? 3. Er jordmorutdanninga ett eller to år? Ble en del spørsmål, men håper noen kan være til hjelp. Da blir jeg glad:D Takk!
 14. Jeg er veldig nygjerrig på hva som er forskjellen på sykepleier og hjelpepleier. Det jeg alltid har trodd er at hjelpepleier er de som pleier pasientene, vasker, mater etc, mens sykepleier har mer ansvar da. Tar jeg feil? Jeg vet at sykepleier må mate og vaske litt også, men det er ikke hovedoppg. deres.. Håper ikke jeg er helt på bærtur.. Skal begynne å studere sykepleierutdanninga fra januar. Gleder meg veldig! Leser jo om så mye flott om både studiet og arbeidet
 15. Takk for svar begge to! Jeg gleder meg veldig ja! Blir spennende! Guest_student: Godt å høre at du er storfornøyd:) Var det vanskelig å finne seg sted og bo? Synes det er vanskelig jeg.. Og har du noe jobb ved siden av studiene?
 16. Hei! Jeg skal begynne å studere sykepleierutdanninga fra januar 2011. Er skikkelig spent:D Skal videreutdanne meg til jordmor Jeg må flytte fra Østlandet, det blir veldig trist å komme langt unna kjæresten, familien og venner, men må følge drømmen min.... får bare besøke de så ofte jeg kan! Det jeg lurer på er om det er noen som studerer sykepleierutdanninga i Førde, eller skal det? I så fall hvordan er det? Har lest mye om at det er veldig bra studentliv der:) Takknemlig for svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy