Jump to content
Sykepleiediskusjon

boksarnaso

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

About boksarnaso

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/01/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://boksarnaso.blogg.no

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bergen
 • Interests
  Sove, jobbe. Virker sånn iallefall :)
  Blogger også litt om hverdagen min på boksarnaso.blogg.no

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg får til tider ganske mye "kjeft" av pasienter og pårørende når jeg er på jobb, folk er fulle og syke og alle har det værst og skal først.. Der jeg jobber er vi veldig flinke til å lufte oss ut til kolleger på vaktrommet, og til å bytte på å gå inn til ufine pasienter. Det jeg pleier å gjøre er å ta en rolig og bestemt tone og si: "Jeg setter ikke pris på å bli snakket til på den måten som du snakker til meg nå. Kan du dempe stemmen og la vær å banne til meg?" De fleste roer seg ned og beklager da. Men hvis de ikke tar den, så kan jeg også spørre om de hadde likt det hvis jeg hadde kommet til deres arbeidssted og snakket til de på den samme måten. Da pleier de aller fleste å roe seg ned, men hvis de fremdeles står og skriker til meg ber jeg de enten om å gå, eller så ringer jeg politiet Det funker selvfølgelig ikke å ringe politiet på gamle og skrøpelige demente pasienter, men de pleier også å roe seg ned når jeg gir beskjed første gangen. Selv om det må gjentas med jevne mellomrom. (Tror også politiet hadde ledd av meg hvis jeg sa at jeg følte meg truet av herr Hansen på 90 år som ikke kan stå på beina sine.)
 2. Rettelse, fant ut fordeler ved å være medlem! Særavtale for sommeren med bedre betaling for ekstravakter til de som er medlemmer, billig reiseforsikring og ikke minst en knakanes god tillitsvalgt som jobber på spreng for at vi skal ha det ordentlig på jobben vår
 3. boksarnaso

  Vaksiner

  Jeg er fullvaksinert mot alt egentlig jeg. Hadde praksis i Uganda, og da ble jeg vaksinert mot både det ene og det andre. Ellers hadde jeg nok tatt hepatitt vaksine, siden vi får det gratis på jobben.
 4. NSF medlem. Vet ikke helt hvorfor. Akkurat nå er det pga billig forsikring og et aktuelt medlemsblad.
 5. Vet at de har det i Stavanger iallefall Selv om det var et av sykehusene du ikke spurte om
 6. Jeg hadde en fin opplevelse forrige uke faktisk. Hadde en dårlig pasient, men klarte til tross for en veldig stressende situasjon å holde hodet kaldt og spøke og le med både pasient og pårørende mens jeg ventet på at ambulansen skulle komme. De lengste 5 minuttene i mitt liv. Når ambulansen kom og "overtok" tok jeg med meg konen ut på gangen for å forklare henne hva som skjedde, og at hun skulle få sitte på med de opp på sykehuset. Da gav hun meg en stor klem og sa "tusen takk for hjelpen". Ringte opp på sykehuset senere og fikk beskjed om at det gikk bra med pasienten. Varmet hele resten av natten.
 7. Jeg gren som en unge når jeg så denne. Utrolig sterk og kjempefin film. Liker spesielt den første delen av siste scene, når mannen vil besøke konen midt på natten og sykepleieren sier at hun ikke kan gi han lov til det. MEN at hun må gå å finne seg mer kaffe, og blir borte i minst 15 minutter. Og så går hun, og han ser at på pulten hennes står en helt full kaffekopp. Da måtte jeg smile litt av at det finnes så fine sykepleiere på film, og at ikke alle er som nurse Ratched (one flew over the cuckoos nest/gjøkeredet). Ellers har jeg jo egentlig sett mange, men nå glemte jeg alle sammen. Kommer sterkere tilbake!
 8. boksarnaso

  EKG-oppkobling

  Og mobiltelefoner også faktisk.. Det sa iallefall han ene legen til meg når det var utrolig mye støy på "alle" ekg-ene jeg tok av en pasient. Viste seg at mobilen hennes lå rett ved siden av henne og lagde stråling eller noe. Flyttet på mobilen, og det kom seg.
 9. Jeg bestilte time hos fastlegen min for å teste meg for MRSA iallefall. Sjefen min måtte ha dokumentasjon på at jeg var MRSA negativ før jeg fikk lov å begynne å jobbe der iallefall. Hva med å spørre sjefen din om dette? Hun bør vel ha en eller annen måte å finne ut av det på. En veileder for kommunen eller sykehuset eller noe.
 10. Det gikk greit for vår del, og jeg tror at hvis legen hadde vært klar over det hadde han latt være å spørre om det. Han måtte jo uansett forholde seg til hun både som kollega og lege og tenkte at jeg "kun" var kollega. Men det som faktisk var vanskeligst å skille mellom hva hun sa til med i hvilken situasjon og hva jeg fikk vite av samboeren min. Som når han sier noe til meg, og det ikke stemmer med det legen sa til meg/oss på vaktrommet. Og litt sånne ting. Hun ble innlagt, og dagen etterpå lurte jo veldig mange av våre kollegaer på hvordan det gikk med hun. Måtte faktisk sende melding til hun å spørre hva jeg skulle si når folk spurte om "sånn og sånn". Rett og slett fordi jeg ikke viste hvordan jeg skulle svare. Både ifht taushetsplikt og ifht folkeskikk. Heldigvis satt hun bare pris på at jeg gjorde det, og da ble ting litt lettere.
 11. Takk for innspill. Følte at dette var riktig måte å takle det på, og det er greit å vite at også andre tenker det samme. Hvis dette er noe som gjentar seg kommer jeg nok til å ta det opp med en leder, men så lenge han tar til seg mine innspill velger jeg å holde det blant oss på "gulvet".
 12. Akkurat det er litt vanskelig, siden det på nattestid er snakk om vaktleger. Denne legen er ikke ansatt på legevakten på samme måte som daglegene og sykepleierne. Det finnes derfor få sanksjoner legevakten kan gjennomføre (det var også oppe til diskusjon i bt ang "Rockelegen" i sommer). Valgte derfor å heller gi beskjed til han personlig, sånn at det ble på lavest mulig nivå og at han fikk mulighet til å rette på det før det går videre i systemet. Hadde dette vært en trend fra hans side, og noe som gjentok seg gang på gang, til tross for at jeg hadde gitt beskjed, så hadde jeg nok gått til nærmeste leder. Men takk for innspillet.
 13. En natt var det 2 pasienter som klagde til meg om samme legen. Klagen gikk på at han var lite forståelsesfull og rett og slett sur. Jeg visste at det var hans 6 nattevakt på rad, og det kan jo gjøre hvem som helst grinete og sur.. Jeg jobber på legevakt, og der er det jo som oftest pasienter og fullt kjør hele tiden, hele natten igjennom. Det jeg lurer på er rett og slett hva dere ville gjort i en sånn situasjon? Beklager dere, kommer dere med unnskyldninger, gir dere beskjed videre til legen eller.. ja. Hva gjør dere? Jeg valgte å beklage til pasientene at de opplevde han sånn, og etter 2. gangen sa jeg ifra til legen også. Jeg tenker at hvis han er sur kan han godt være det på vaktrommet, men han bør legge det fra seg på vaktrommet og ikke la det gå ut over pasientene. Aller helst bør han jo ta på seg smilet i det han går ut døren hjemmefra, sånn som jeg (og resten av sykepleierne) gjør. (edit: skriveleif)
 14. http://www.youtube.com/watch?v=XjkCl3-PId8&feature=player_embedded Synes dette klippet er så utrolig morsomt! "Do I look like an idiot?" Hoho. Stakkars dr House. Noen som kjenner seg igjen? Hadde en pasient som kom inn med spørsmål om allergisk reaksjon.. Etter at legen har snakket med h*n får h*n 4 runder med adrenalin (små doser), og jeg skal inn å høre hvordan det går med h*n og om h*n tror h*n trenger litt mer adrenalin eller er klar til å reise hjem.. "Det banker litt i brystet mitt, men det er vel bare anginaen som murrer litt.. Lurer på om jeg har litt nitro med meg". Ikke sagt noe om angina til noen ("jeg må ha glemt det"), og aller minst legen. Et stk oppgitt vaktlege der ja. Nitro, ekg og enda mer overvåking før h*n fikk lov å dra hjem..
 15. Der jeg jobber har vi veldig lav terskel for å tilkalle politiet, og det er veldig betryggende. De som blir sinte og truende er gjerne pasienter vi kjenner til fra før av, og ikke går inn alene på rommet til eller der vi ber om at politiet kommer og er til stede mens de undersøkes (og at de faktisk går når de er ferdig behandlet) for å sørge for at vi alle er trygge. Jeg er veldig naiv, og blir sjeldent redd. "Ingen vil vel skade meg?" osv. Dum tanke, men jeg er iallefall klar over det selv..
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy