Jump to content
Sykepleiediskusjon

Pally

Members
 • Content count

  273
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pally

 1. Veldig trivelig å jobbe omgitt av kvinner, men skal innrømme at jeg iblant synes pausepraten kan bli litt mye preget av temaene strikking/barn/matlaging etc., uten at dette plager meg mer enn at jeg bare ikke har så mye å bidra med i samtalene. Eneste "stigmatiseringen" jeg opplever er at jeg stadig vekk blir oppfattet som en portør/lege/medisinstudent. I all hovedsak tenker jeg lite over at jeg jobber i et kvinnedominert yrke, og føler meg definitivt likestilt og akseptert!
 2. Pally

  Prokalsitonin (ProCT)

  Jobber med kreftbehandling, og der brukes PCT iblant for å utelukke kreftrelatert forhøyet CRP.
 3. Jeg vil absolutt anbefale å få søkehjelp av bibliotekar ved høgskole/universitet/sykehus om du har mulighet til det. De kan hjelpe med å finne mesh-termer, søkekombinasjoner etc., så får man ordentlig gode søk med relevante treff.
 4. Pally

  IO (intraossøs) tilgang

  Eneste kjennskap jeg har til det er fra militæret hvor sanitetsleger/medic benytter IO i helikopter ved store traumer hvor det er tilnærmet umulig å etablere intravenøs tilgang grunnet f.eks. blødning etter mistet ben e.l., og det haster med transfusjon prehospitalt. Kan på en måte ikke se for meg at man velger dette på sykehus, men at man da heller legger CVK. Edit: Det brukes visst i økende grad også in-hospitalt
 5. Pally

  Panne-termometer

  Vi har denne typen på jobb, om det var en sånn du tenkte på? Det er vel strengt talt ikke et rent pannetermometer, men den skal strykes over pannen og ned langs temporalarterien om jeg ikke tar feil. Det er visst gjort minst en norsk studie om reliabiliteten til slike termometre, som viser et akseptabelt avvik på -0,49°C i forhold til rektaltermometre. Personlig foretrekker jeg dog øretermometre.
 6. Pally

  Skrive avvik

  Det kan jo ikke stemme, private sykehjem er da vel like pliktige ovenfor helsemyndighetene som kommunale sykehjem til å avdekke feil og mangler ved egen tjeneste?
 7. Jeg opplever dette relativt ofte, f.eks. at de venter på at pårørende skal komme fra utlandet, at de venter på prest fra egen menighet, eller at de holder ut til etter en spesiell høytid (barnas konfirmasjon, barnebarns fødsel etc.) for deretter å dø relativt kort tid etter den begivenheten.
 8. Pally

  Gi mikstur i PEG

  Havnet i en sånn situasjon nå nylig hvor det skulle gis smertestillende per PEG, og den sprøyten som passet til PEG-koblingen hadde relativt stor tupp i forhold til volumet av miksturen så jeg ble sannelig usikker på hvor stort svinnet ble. Endte opp med å trekke opp en del vann i samme sprøyte for å fortynne blandingen så mye som mulig og dermed redusere medikamentsvinnet for deretter å skylle med ny sprøyte etterpå.
 9. Pally

  Multistix (urinstix)

  Aha, aldri hørt begrepet multistix, men det er nok mer presist ettersom det brukes til en del forskjellig. Primært bruker vi det får å teste spinalvæske og som tradisjonell u-stix for undersøkelse av UVI, mikroskopisk hematuri m.m. Det finnes sikkert masse man kan bruke u-stix til når jeg tenker meg om som ville vært betydelig billigere enn å sende prøver til undersøkelser.
 10. Pally

  Multistix (urinstix)

  Kan du forklare litt hva multistix er? Aldri vært borti det på sengepost! Her brukes mye u-stix i det minste
 11. Pally

  Sjukepleiar på sjukeheim

  Det varier nok veldig fra korttid til langtid. Jeg har jobbet på begge avdelinger; på langtid var det som regel bare en sykepleier på 16 beboere fordelt på 2 poster, mens på korttid var vi vel opptil 3 sykepleier på 8 pasienter. Stort sett var det bare en sykepleier som hadde ansvar for visittgang for sin(e) post(er). Vi hadde primær- og sekundærkontakt på alle rom, og det kunne være både sykepleiere og hjelpepleiere.
 12. Pally

  Operasjonssykepleie, sterilsentral?

  Er det virkelig spesialsykepleiere som jobber i sterilforsyning? Snakker vi da om de som pakker sterilvarer (nacl, kabiven etc) som blir levert til sengeposter etc, eller misforstår jeg helt hva sterilforsyning er?
 13. Pally

  Lønn som student

  Edit: Feil tråd
 14. Pally

  Nyutdannet og forhandling om lønn

  Uten at jeg selv har forsøkt å forhandle om lønn har jeg et inntrykk av at man som nyutdannet har relativt dårlige kort på hånden i forhold til lønnsforhandling. Unntaket er om man har en særdeles relevant bakgrunn som gjør deg spesielt ettertraktet hos ny arbeidsgiver. Likevel har jeg hørt om sykepleiere som har lyktes med lønnsforhandlinger, men jeg tror det krever god argumentasjon for hvorfor akkurat du skal tjene mer enn andre sykepleiere, og det lønner seg nok å stille svært godt forberedt. Helseforetakene har ikke for vane å dele ut lønnsforhøyelser/frynsegoder uten at de selv får noe konkret igjen for det.
 15. Pally

  Den siste morfin

  Interessant tilfelle; jeg vil jo påstå at det er veldig formildende at det tok over to timer fra dosen ble gitt til pasienten døde. Da tenker jeg at det er svært usannsynlig at det er snakk om et overdosedødsfall/aktiv dødshjelp, men at det "bare" er en feildosering.
 16. Det høres veldig kjent ut, og jeg tror mange nyutdannede sykepleier opplever akkurat det samme. Det går seg som regel til! Jeg ville nok ventet til jeg hadde vært litt varmere i trøya før jeg foreslo masse endringer i rutiner e.l., så fremt det ikke er rutiner som risikerer liv og helse så klart. Lykke til.
 17. Pally

  Studentdrevet team

  Hva menes egentlig med studentdrevet team?
 18. Pally

  Helsefagarbeidere på sykepleiestudiet

  Har ikke fått med meg dette jeg, betyr det at de får kortere utdanningsforløp i sykepleierutdanningen?
 19. Jeg synes også det har vært kjekt å bruke bøkene fra bachelorutdanningen under videreutdanning. Personlig har jeg beholdt ganske mange bøker, men jeg solgte i hvert fall ingen før etter at jeg var ferdig med utdanningen.
 20. Fint design! Liker den nye oppdateringen!
 21. Pally

  Lønn som student

  Denne tråden trenger vel strengt talt ikke å ligge under "Forum for pinlige og vanskelige spørsmål".
 22. Pally

  Nesesonde

  Man vil vel som regel ikke ha sondemat i magen når man tester beliggenheten til en sonde man akkurat har lagt ned. E-Håndboken i OUS sier følgende om kontroll av nasogastrisk sonde: Røntgenkontroll. Eventuelt Aspirere ventrikkelinnhold og undersøke pH verdi med stix (mageinnhold har pH mindre enn 7) Tynne sonder er vanskelig å aspirere fra. Det anbefales ikke å teste med luft, da denne metoden er usikker. Sonden skal ikke tas i bruk før plassering er godkjent etter røntgenkontroll. Ved ventrikkelsonder: Klinisk kontroll av sondes plassering er som regel tilstrekkelig Aspirer sonden via hovedløpet for å sjekke plassering. Hvis mageinnhold aspireres; skyll med 20-30 ml lunket vann. Hvis mesteparten av vannet (>70 %) lett kan aspireres tilbake i sprøyta, ligger sonden sannsynligvis på riktig plass. Hvis vannet ikke kan aspireres, må sonden justeres og testes på samme måten igjen Å sette inn luft samtidig som man lytter med stetoskop over epigastriet, er ikke en sikker måte for å sjekke sondens plassering Jeg er ganske sikker på at jeg lærte å sette inn luft og lytte med stetoskop da jeg studerte, så det virker som det har blitt endret!
 23. Så vidt meg bekjent er det fast tarifflønn for alle spesialsykepleiere, også er det variasjoner fra KS, spekter, Oslo kommune osv. I utgangspunktet tjener alle spesialsykepleiere likt: Sykepleier Minstelønn pr. 01.06.2016 Fra 0 års ans. 380 000,- Fra 4 års ans. 390 000,- Fra 8 års ans. 410 000,- Fra 10 års ans. 447 000,- Spesialsykepleier og jordmor Minstelønn pr. 01.06.2016 Fra 0 års ans. 415 000,- Fra 4 års ans. 430 000,- Fra 8 års ans. 447 000,- Fra 10 års ans. 490 000,-
 24. Pally

  LDG, HIO eller Diakonhjemmet?

  Jeg tok sykepleien på LDH og videreutdanning på HIOA, og jeg var veldig fornøyd med begge utdanningsinstitusjonene. Jeg vet selvsagt ikke hvordan sykepleien er på HIOA, men synes generelt at fagmiljøet og miljøet forøvrig er svært godt på HIOA. Det er nok mer lagt vekt på selvstudier og større årskull der enn på LDH, så det er nok litt smak og behag. Skulle jeg gått sykepleien på nytt kunne jeg fint vurdert HIOA fremfor LDH.
 25. Pally

  Hickmann eller veneport?

  Du har nok rett i det!
×

Important Information

Privacy Policy