Jump to content
Sykepleiediskusjon

IFA

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

 1. Fritt frem for å snuse i pausen. Noen gamle travere tar seg en sigg i løpet av kvelds- og nattevakta.
 2. Jeg hadde samme bekymringer som deg da jeg var i ferd med å bli ferdig med studiet. Jeg jobbet på en medisinsk avdeling ved et lokalt sykehus fra studiestart og fortsatte etter at jeg fikk autorisasjon. Det var en stor avdeling, og det var mange pasienter, men som vi alle kjenner til, for få folk. Var usikker på hvordan jeg skulle takle å ha gruppelederfunksjon og ansvarsvakt på den avdelingen da jeg i mai hadde levert bachelor og hadde en vakt som var mildt sagt jævlig. Gikk vel 3 timer overtid fordi vi ikke hadde rukket å stelle alle pasientene, dele ut medisiner og servere mat. Overtid, forsinkede stell og matservering og medisinutdeling var normen, men aldri så ille. Uansett, fikk autorisasjonen og desverre ble det ikke noe bedre da. Flyttet fra den byen og begynte på et større sykehus, og her er det helt annerledes. Veldig godt arbeidsmiljø, alltid tid til lunsj og dassbesøk, pasientene får den oppmerksomheten de trenger. Er spesielt glad for at det å skaffe fastvakt aldri er et problem -- det var umulig på den forrrige avdelingen. Poenget mitt er at ingen avdeling er lik. Jeg kjenner meg vledig godt igjen i det du skriver. Jeg ville vurdert å hospitert på noen andre avdelinger ved samme sykehus for å se hvordan tilstandene er der.
 3. En kan ikke bare tenke "det er i somatikken man lærer best, folk sier jeg burde jobbe der". Om du liker psykiatrien så må du bli i psykiatrien. Det trengs gode sykepleierer der også, og det er ingen skam i å ikke jobbe på en somatisk avdeling.
 4. Vivobarefoot Stealth, barfotsko uten demping
 5. Uteksaminert fra Høyskolen i Gjøvik i 2014. Veldig positiv opplevelse, spesielt praktisk undervisning og simulering. Gjøvik har et toppmoderne simuleringssenter som vi brukte ofte. De naturvitenskapelige forelesningene holdt også høy standard. Bra opplegg. For å komme med noe negativt, så må det vel være at Oppland er et særdeles stort fylke og man dermed risikerer å havne i praksis langt unna studiested. Ikke noe høyskolen kan gjøre noe med, men verdt å vite for potensielle søkere. Allikevel synes jeg det er en skole som er verdt å vurdere om man skal studere sykepleie.
 6. Det er ingen registrerte interaksjoner mellom atrovent+ventoline+mucomyst, sjekk selv på felleskatalogen. jeg jobber på lungeavdeling, og selv om mucomyst er vanligst i form av bronkyl brusetablett, er det ikke rent sjelden at det gis som en cocktail sammen med atrovent og ventoline på forstøver. Prosedyren vår er enkelt å greit å blande forordnet dose mucomyst sammen med forordnet dose ventoline og atrovent, uten noe fortynning.
 7. Jeg vil anbefale deg å spørre om å få hospitere hos anestesien neste gang du er i sykehuspraksis.
 8. Hvilket referansesystem bruker skolen? (Harvard, Vancouver, APA osv.)
 9. Som tidligere student på HiG, så kan jeg anbefale skolen på det sterkeste. Ypperlig simuleringssenter og læremiljø.
 10. Vi har en prosedyre på jobb som er ganske lettlest, men jeg har ikke tilgang på denne nå. Du kan ta en kikk på Felleskatalogen, der står det ganske kort forklart http://www.felleskatalogen.no/medisin/gensumycin-sanofi-aventis-559595
 11. 2g kan gis som i.v.-infusjon eller i.m.-injeksjon. Hadde heller valgt et lukket system enn injeksjon.
 12. Interessant problemstilling. Å ha med adrenalin har vi ikke blitt opplært til på skolen og det var heller ikke noe prat om dette da jeg var i hjemmesykepleie-praksis.
 13. Fyller settet først. om det blir noe søl er det bare saltvann, ikke AB. jobber på infeksjonsavdeling og dette er noe alle gjør her.
 14. Jeg er en mannlig sykepleier og har aldri opplevd negative kommentarer knyttet til mitt yrkesvalg. Pasienter og kollegaer gir uttrykk for at de setter pris på menn, pårørende synes heller ikke det er noe problem etter det jeg har erfart. Når det kommer til venner og bekjente så er disse veldig nysgjerrig på jobben, og det ender ofte med at jeg blir sittende og fortelle, til deres begeistring. Jeg var også usikker på om jeg ville velge sykepleie, på grunn av yrket tradisjonelt sett forbindes med feminine verdier, men jeg angrer ikke. Det siste jeg går rundt og tenker på er hva andre mener, det viktigste er at man trives i jobben. Om sykepleie er noe du kunne vært interessert i, gi det en sjanse.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy