Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kjell

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kjell

 1. Personlig så synes jeg at dyr som terapi er noe som blir alt for lite brukt i dagens sykehjem. Har sett hvor mye en hund kan utgjøre for demente pasienter. Det er rett utrolig flott å se hvordan enkelte eldre lyser opp når de får besøk av en munter liten hund
 2. Virker som flere og flere sykehus har gått over til pannetermometer. Hadde det ikke vært for økonomien så hadde nok de aller fleste plassene oppgradert til slike.
 3. Arbeider med en eksamen om vaksinasjon. Har hatt noen spennende dager hos Volda helsestasjon =)

 4. Skulle så gjerne hjulpet deg, men sliter dessverre med å forstå de oppgavetekstene selv til tider.
 5. Kan jeg godt forstå med tanke på hvor forbasket vanskelig det skal være å finne relevant forskning når man leter etter det.De få gangene man faktisk finner noe som er relevant, så skal du være sikker på at det faktisk koster penger å få lest artikkelen, og da er man som regel like langt.
 6. Tja, vet ikke om jeg egentlig har så mange oppmuntrende ord når det gjelder det med søvn når man skal gå fra en senvakt og over på tidligvakt dagen etter. Det virker for å være ærlig å være et veldig vanlig problem for de fleste jeg har jobbet sammen med. Nå er det jo ikke slik at du må arbeide på sykehjem etter endt utdanning, så akkurat det problemet trenger du da egentlig ikke å tenke så mye på enda. Har akkurat gått fra å jobbe på sykehjem, til å jobbe innen rusomsorgen, og det eneste jeg kan si med sikkerhet er at jeg elsker det. Det er totalt forskjellig fra det å jobbe på sykehjem, og både utrolig givende, men også trist å se skjebnen til enkelte.
 7. Lærte første året på studiene å ta blodprøve
 8. Eneste jeg kan si, er at når vi ble bedt om å sette opp turnusene våre, så skulle vi prøve å ha flest tidligvakter, men også noen kveldsvakter. Den generelle regelen er vel at man skal prøve å gå mest mulig sammen med veilederen sin... Håper og tror at det med litt velvilje skal gå greit for deg å få tilrettelagt turnusen på en tilfredsstillende måte.
 9. Heisann, går selv på 2 året nå, så jeg kan dessverre ikke gi deg svaret på alt du spør om, men kan da gjøre mitt beste i alle fall. I kullet jeg er i, så er vi vel 15-16 gutter i år, og antallet gutter stiger for hvert år. Følelsen man har når man jobber på et sykehjem er kanskje ikke den mest macho som du sier, men jeg kan love deg at du vil komme opp i flere situasjoner som sykepleier der du vil føle deg macho(Det finnes en grunn til at det er mer å mer populært å ansette menn i dette yrket )Det må nok ærlig innrømmes at det er en del tungt fagstoff å lese i denne utdannelsen. Jeg personlig ble i alle fall tatt på sengen over den mengden med stoff vi må gjennom. Men du verden så lærerikt det meste er Nå er det en god del praksis i dette studiet, noe som gir en fin variasjon og også gir studentene en mulighet til å få prøve seg på forskjellige arbeidsplasser. Dette gjør det i alle fall litt lettere å se mulighetene man har etter endt utdanning. Fikk akkurat tilbud om jobb innen rusomsorgen, så det blir rart for meg å forlate eldreomsorgen etter å ha holdt på med den noen år. Når det gjelder lønn, så er dette nok ikke et yrke man velger vist lønn står høyest på listen for å si det slik. Noen nøyaktige tall har jeg dessverre ikke, men det er såpass mange ferdigutdannede på dette forumet som kan svare på uansett.
 10. Satt og diskuterte det her med en annen i klassen i dag, og begge er så smått irritert over dette temaet. Vi er nå andreårs studenter, og den eneste form for førstehjelp vi har opplæring i, er HLR. Men nå er det jo vel ganske naturlig at for å faktisk være i stand til å hjelpe til ved en eventuell akutt situasjon, så burde vi vel i det minste ha en opplæring tilsvarende grunnkurs i førstehjelp? Det er en kjent sak at øvelse må til for å kunne handle rett i slike situasjoner, og akkurat nå føler vi at de aller fleste i røde kors, og som har tatt et kurs, vil være langt bedre rustet til å håndtere slike saker enn vi som tross alt skal bli sykepleiere. Er det bare vi som føler at det er noe feil med dette?
 11. Kjente jeg følte meg dårlig bare med tanken. Er det en ting jeg hater så er det magesyke
 12. Utrolig kor mye denne foreleseren greier å snakke seg bort fra dagens tema

 13. Godt i gang med andre året nå, og må helt ærlig si at forelesningene så langt er langt mer spennende enn første året, men antar det kan ha noen med at det generelle kunnskapsnivået har steget betraktelig siden jeg begynte på studiet =)
 14. Kjell

  Praksis

  Er midtveis i den første praksisperioden min nå, så jeg kan vel ikke akkurat si at jeg har så fryktelig mye erfaringer å dele. Men det jeg har lagt merke til, er at det er stor forskjell på hvilket sykehjem man havner på. Personlig har jeg vært superheldig, og har havnet på et sykehjem der sykepleierene hele tiden prøver å ta meg med, og la meg prøve prosedyrer og oppgaver som det strengt tatt ikke er før senere praksis perioder at vi skal ha. Det er vel ikke akkurat de største forventinger til oss på den første praksisperioden, så det lønner seg å ta til seg alt av inntrykk og gjerne være frempå og spørre mye.
 15. Kjell

  Hei

  Supert at det er enda en 1 års student her , så nå føler jeg meg enda mindre alene. Tror jeg såg noe om problemstillingen din i et kompendium jeg har liggende på skolen, så jeg skal ta å se etter kildene i det til deg i morgen.
 16. Supert at det er flere mannlige studenter her en bare meg da
 17. Jeg antar at deres sykehjem er avhengig av legevakten, på samme måte som der jeg jobber.
 18. Ja, tror nok det forumet her kommer til å bli flittig brukt av meg også. Så langt har jeg i alle fall bare sett mange gode råd her inne
 19. Nå skal det først være sagt at jeg foreløpig bare er assistent på et sykehjem med en egen rehab avdeling. Men må helt ærlig si at det du beskriver høres helt forferdelig ut for farmoren din, og resten av dere som pårørende. Tingene du beskriver er ting jeg heldigvis aldri har opplevd på avdelingen jeg jobber på, for der gjør vi alt vi kan for at pasientene skal komme seg opp og inn til de andre igjen så raskt som mulig. Men, en av grunnene til at jeg fant ut at jeg måtte svare på ditt innlegg var for å fortelle at det her helt vanlig praksis at pasienter ikke blir sendt på sykehus med så lav crp som din farmor har. En annen ting jeg har sett skje opp til flere ganger, selv om jeg ikke nødvendigvis hever har skjedd i ditt tilfelle, er at pasienter gjerne sier to helt forskjellige ting til pårørende i forhold til hva de sier til pleiere. Så vist pleierene sier at at din farmor har gitt uttrykk for at hun ikke vil på sykehus, så er det kanskje ikke helt usannsynlig. Det at hun må vente i over en time på hjelp er slikt som ikke skal skje, men dessverre så virker det som at det på mange sykehjem er alt for få pleiere. Dette er dessverre noe som går ut over pasientene, men jeg kan garantere at dette ikke er noen situasjon som pleierene selv ønsker. Dette er som regel et spørsmål om økonomi. Når det gjelder de andre tingene du beskriver, så er jeg helt sikker på at sykepleierne her inne kan svare langt langt bedre på en hva jeg er i stand til.
 20. Hei, flott å se at det ikke blir bare meg som er fersk student i år
 21. Vel, i alle fall snart fersk student Fikk beskjed i dag om at jeg har kommet inn på høyskolen i Ålesund, og gleder meg helt vilt. Er 32 (snart 33 ) år, og har egentlig alltid hatt lyst å bli sykepleier. Men idiotiske skolevalg som tennåring har gjort at det tok sin tid før jeg endelig bestemte meg for å hoppe i det. Tenkte i alle fall at jeg måtte si hei, sida jeg har lurket rundt på dette forumet det siste året
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy