Jump to content
Sykepleiediskusjon

Ina

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 1. 1) Sett skiftes minst x1/døgn. Såvidt jeg husker er dette i samsvar med produsent sin anbefaling, synes å huske at produsent sier at sett kan brukes i 24t. 2) jeg valgte å sprite av medisinventilen grunnet sengeliggende pasient med diareplager (kjent tilstand i GI som forårsaker dette). Det er snakk om en pasient som er immunsupprimert, så prøver å tilstrebe å utsette vedkommende for minst mulig mikrober.
 2. Har en pasient som får bortimot kontinuerlig ernæring på sonde. Vedkommende skal i tillegg ha vann på sonde gjennom døgnet. Ernæringssettet har en medisinport med treveisventil og jeg valgte i dag å sprite av denne og sette vann der (mens ernæringsinfusjonen var pauset). I etterkant fundert litt over om dette ble riktig måte å gjør det på. Ventilen ligger åpen og er ikke beskyttet med noen topp eller liknende. Blir det tilfredsstillende rent å sprite av før vann gis med sprøyte koblet til medisinporten eller burde jeg koblet av settet og gitt det direkte på sonden?
 3. Hickman brukes ikke til høsting, der brukes VAS-kateter (dialysekateter) som har større lumen enn hickman.
 4. Picc-line har microclave (nåleløs kobling) på, vi bruker non-touch teknikk når vi kobler til og fra. Steril prosedyre v/clavebytte.
 5. Observasjon - BT - P - Tp - SAT - Diurese - Mental tilstand - Hud: farge, temperatur osv. Egentlig ABCD som alltid er viktig Tiltak: - Dersom dyrkningsprøver og AB ikke er startet så må dette gjøres i samråd med lege. Dersom pasientens tilstand er forverret tross antibiotikabehandling er startet så må lege vurdere videre behandling. - Væsketilførsel dersom det er nødvendig (BT + diurese). Noen har behov for pressorbehandling om væskestøt ikke gir tilfredsstillende BT, men sjeldent vi gjør dette på sengepost. Som oftest blir disse pasientene sendt på intensiven. - Eventuelt febernedsettende - Lege legger føring for videre observasjon (hyppighetsgrad, ønsket timediurese osv). - Informasjon til pasient og pårørende. Det aller viktigste er å komme FORT i gang med antibiotikabehandling og da må man såklart kontakte lege så fort som overhode mulig. Vil tro det ligger en hel del prosedyrer ut på sykepleierens oppgave når det kommer til sepsisbehandling
 6. Jeg fyller settet med Nacl før jeg kobler settet i antibiotikaen, væsken m/tilsetninger el. Bruker en 100ml bag med Nacl når jeg fyller settet. Kan så ha denne tilgjengelig som skyll etter at infusjonen er ferdig, evt bruke den til å trekke opp sprøyter til å skylle før og etter. Er såpass mye antibiotika ol. på avdelingen hvor jeg jobber, så prøver å beskytte meg selv så mye som mulig. Dette er hva jeg er lært opp til på avdelingen, så har ikke noe teori som jeg baserer meg på.
 7. Gratulerer som gravid :-) Jeg tror ikke du har noe å bekymre deg over. Du skal ikke være i kontakt med cytostatika og pasienter som skiller ut cytostatika gjennom kroppsvæsker (under kur og de første tre døgn etter avsluttet kur). Men dette bruker ikke være noe problem, graviditet blant sykepleiere er ikke noe uvanlig for å si det slik. Pasientbelastning er som regel slik at det er mindretallet av pasienten som har såkalt cyt.smitte :-) Tilrettelegging ifht det er dermed som regel ikke noe problem. Lykke til i ny jobb og med svangerskapet, du har en spennende tid som venter :-)
 8. Er det noen som har en god prosedyre på hvordan man forholder seg når det er påkoblet Micro Clave på hickman (evt CVK generelt)? Når dere skal koble opp/ta blodprøver/skylle løpene, spritere dere kun tilkoblingsflaten med Klorhexidin, eller helt opp til og med klemmen? Brukes det sterile kompresser for å holde i løpet, åpne/lukke klemmen eller kun rene hender? Luer-lock sprøyter eller vanlige? Og bruk av beskyttelsesutstyr, brukes det munnbind, frakk, rene hansker? Eller er håndhygiene nok? Og er det i det hele tatt noe å hente på å sprite med klorhexidin når du har koblet til den første sprøyten, før du aspirerer? (Tenker ifht til at det er et lukket system med micro clave.)
 9. Her tenker jeg det skorter på opplæringen. Har du fått opplæring i de ulike nye prosedyrene og hvordan rutinene er på avdelingen? Slik som legevisitt er det veldig greit å få hjelp til å forberede, så man ikke opplever det slikt som du gjør. Arbeidsgiver og kolleger kan ikke ta for gitt at du kan alt som skjer på avdelingen, slik er ikke sykepleiestudiet. Det er relativt tilfeldig hva man kommer borti i praksis, avhengig av praksisstedet. Jeg tenker at du bare må fortsette og spørre, for du skal ha lov til å være ny på avdelingen :-) Ikke ta deg nær av det det andre på avdelingen sier, bare fortsett å spør, bruk PPS (eller hva dere har) aktivt for å lese om prosedyrer, før du gjør dem. Lykke til videre :-)
 10. Har du snakket med student om dette? og hørt hva vedkommende selv tenker om det? For meg kan det virke som om studenten har behov for trygging på at du er der for å hjelpe og veilede, slik at h*n får øvelse i og erfaring med sykepleieprosedyrer. Jeg vet selv at jeg rett og slett blir et nervevrak når jeg gjør prosedyrer foran andre, men jo bedre relasjon jeg har til sykepleier, jo lettere går det for meg. (For min del er det følelsen av å bli "overvåket" og konstant vurdert, men det går jo bra) Lykke til videre! Så må jeg bare si at du virker som en veldig flott kontaktsykepleier som virkelig er ute etter å gjøre praksis til en positiv opplevelse for studenten :-)
 11. 1a) 60 kg x 5mg/kg = 300 mg 300 mg / 40 mg/ml = 7,5 ml 1b) Dette er jeg litt rusten på, men det blir vel totalt væskevolum= 7,5ml + 100ml= 107,5 ml x 20dr/ml= 2150 dråper / 30 min = 71,667 = 72 dråper/min 2a) 70 kg x 150mg/kg = 10500 mg 10500 mg / 200 mg/ml = 52,5 ml 2b) 52,5 ml / 10ml/glass = 5,25 glass = 6 hetteglass. Shit, merka nå at jeg bør friske opp medikamentregningen. Gjerne kom med dine forslag, jeg aner ikke om jeg har gjort alt riktig, har tatt det fra hode
 12. Jeg er sykepleiestudent og har synlig tatovering på armen. Får ingen negative tilbakemeldinger på den, det er heller spørsmål eller en kommentar fra pasienter i praksis eller på jobb :-) Selv tenker jeg ikke over det i hele tatt, så det behøver du ikke å bekymre deg over :-)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy