Jump to content
Sykepleiediskusjon

Paradis

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

About Paradis

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Jeg tror ikke jeg har mulighet til å binde meg til arbeidsgiver i to år eller mer etter endt videreutdanning pga.flytting om noen år i forbindelse med samboers jobb. Får man støtte fra Lånekassen til videreutdanninger?
 2. En av pasientene på avdelingen der jeg jobber har fått påvist en av de vanligste antibiotikaresistente bakteriene i urinen. Vi følger kontaktsmitterutiner etter beste evne, men jeg har fortsatt noen tanker og spørsmål rundt dette da jeg er vant med full isolering etc. fra da jeg jobbet på sykehus. hvor kommer smitten fra? iom.at slike bakterier ofte "tas med hjem" fra ferier i utlandet/sykehus. kan man vaske pasientens rom med samme vaskeutstyr som de andre rommene? pasientens klær legges i egen skittentøyskurv og vaskes for seg selv i felles maskin- men da på rundt 40 grader. Vil bakteriene overleve og spre seg via vaskemaskinen? hva skal man gjøre med søppel fra pasientrommet? Vi knyter sammen søppelposene og kaster sammen med annet søppel. Andre råd og erfaringer med dette setter jeg stor pris på! Vil nødig at flere skal smittes. Anbefaler videre alle her inne å se Brennpunkts "Bakterietrusselen" som ligger på tv.nrk.no- virkelig en tankevekker og mye nyttig informasjon om antibiotikaresistens!
 3. Har selv lite erfaring med bruk av Heparin men har observert at sykepleiere setter f.eks. 0,2ml i venflonbrønnen på PVK med treveiskran. Er dette korrekt mtp. infeksjonsrisiko når man bruker brønnen? Eller må man sette Heparinen i treveiskranen, må vel da ha større mengde Heparin?
 4. http://sykepleiediskusjon.net/index.php?showtopic=6949 Tråd om temaet
 5. Takk for så mange svar Trives for det meste i min nye jobb. Baksidene må være at det kan være veldig travelt og at man ofte er eneste sykepleier på vakt. Men føler jeg får brukt mye av sykepleierferdighetene mine, en variert jobb
 6. Vil gjerne høre litt om hvordan hverdagen er på disse avdelingene Tenker på typiske rutiner, prosedyrer, hvordan det er å jobbe så tett på pasient og pårørende over tid, vanskelighetsgrad, tredelt turnus etc.
 7. Nei, jeg var bare enig i at det er uklare retningslinjer fra FHI, og er helt enig med deg i at man jo må aspirere for å kunne være 100% sikker på at det har truffet riktig... Eneste årsak til å la være å aspirere på små barn må da være at de kan være veldig redde og urolige? Men likevel, om man setter intravenøst er jo det av større betydning... Hmmm.
 8. Enig med deg, helsen din må komme først! Særlig om du har mye ansvar når du er på jobb. Personlig ville jeg ha bedt om et møte med arbeidsgiver der dere får snakket mer om dette, slik at hun kanskje tar det mer på alvor enn det hun gjør nå (og ser at du ikke lar deg "pille på nesa")... God bedring og lykke til med transplantasjon når den tid kommer!
 9. Har opplevd at avvik bare blir sett på av leder og så lagt i avvikspermen. Det er ofte samme type avvik som går igjen
 10. Hentet fra http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6493&Main_6157=6287:0:25,5501&MainContent_6287=6493:0:25,6825&Content_6493=6441:68719::0:6446:3:::0:0: "Ingen vaksiner skal injiseres i blodårer. Det anbefales likevel ikke å aspirere før intramuskulær- og subkutan vaksineinjeksjon forutsatt at vaksinen settes på riktig sted." Aspirerer selv kun ved i.m. Når jeg setter s.c. er jeg nøye med å bruke "tofingergrep" på vevet, velge et godt egnet innstikksted (mage, overarm) og setter i 45 grader hvis pasienten er veldig tynn. Men kan jo selvfølgelig være uheldig og treffe en blodåre, så kanskje noe å tenke på ja! Rart det ikke er mer klare retningslinjer på dette egentlig? Hvis jeg skal injisere mørke væsker som f.eks. B12, aspirerer jeg med en tom sprøyte først da det ikke alltid er lett å se hvis det kommer blod inn i den mørkerøde B12-væsken. Slipper da også å trekke opp etc. på nytt.
 11. Enig i at dere bør fortsette å skrive avvik! Da står det jo svart på hvitt hvordan avdelingen fungerer i praksis. Jobber selv på sykehjem, og har ofte samme problematikk på kveld og helg. Å skrive avvik tror jeg er helt avgjørende hvis det en dag skal være muligheter for f.eks. økt bemanning- da ser man tydelig behovet og hva som skjer ved underbemanning. Personlig synes jeg avvik burde ha blitt omdøpt til f.eks. "forbedringsmulighet" eller noe i den duren! Har opplevd at enkelte har tatt det personlig når jeg har skrevet avvik, og det tror jeg faktisk har litt med avviksbegrepet å gjøre!
 12. Paradis

  Usikker!

  Jeg ville ha hoppet i det! Så lenge du er lærevillig og positiv går nok det bra, du kan i tillegg bruke tid på å lese deg opp på relevante prosedyrer og observasjoner etc. i forkant og underveis i jobben for å få mer trygghet i somatikken.
 13. Godt svart og enig med deg! Har selv vært borti pasienter i så og si terminal fase som har fått i.v. væskebehandling over tid. Jeg opplevde det som uetisk da pasienten lå i ganske lenge etterkant før h*n endelig fikk slippe. Med andre ord synes jeg væskebehandling på så syke pasienter bare er med på å dra ut tiden de ligger og "forsøker å dø", om det gir mening.
 14. Har også god erfaring med temporale termometer Øretermometer kan være vanskelig å bruke på eldre synes jeg, som ofte har trange øreganger. Og rektal måling har jeg aldri gjort på jobb, det er det dessverre ikke tid til
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy