Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nursen

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

 1. Gratulerer så mye Du kan få svangerskappenger hvis ikke arbeidsplassen kan tilrettelegge for deg, vet ikke helt hvordan det virker, men det er vel et alternativ til sykemelding iallefall
 2. Jeg sier ikke at midazolam ikke er sederende , det er er kun sederende, og ikke smertelindrenede, derfor viktig med god smertelindring før man sederer. Ja det er ikke alltid at man er komatøs i det siste men veldig ofte, og min erfaring er at de som ikke er komatøse ofte ikke ønsker sedering. Det jeg mener er at det er sjeldent vi bruker midazolam utelukkende for å sedere, men oftere mot uro. Og pasienten sover som regel tungt i minst 1,5 timer noen mer. Jeg har nok utrykk meg litt uklart i det første inlegget. Men jeg mener det eren foskjell å sedere pga symptomer fx uro, eller bare sedere for å sedere, har opplev pårørende ønsker midazolam fordi pasienten beveger seg, og dette i en pre. terminal fase. Lindrenede sedering kan være nødvendig, men jeg er litt opptatt av at man vurderer hver enkelt tilfelle( noe man helt sikkert også gjør) Da min erfaring er at det er langt fra alle som ønsker dette hvis man spør dem mens de ennå kan a stilling til dette.
 3. Vi bruker midazolam (samme som dormicum) men dette brukes mot uro, veldig sjeldent man bruker det for lindrende sedering. Jeg opplever ofte de som er klare på det siste ikke ønsker sedering, heller ikke mye morfin. Og selve dødsprosessen er jo ofte sånn at man på det siste er i koma. Midazolam virker på en helt annen måte enn morfin scopalamin og er har en helt annen indikasjon for å brukes iallefall på vår avdeling. En skrekksenarie må jo være å bruke sederene og ikke tilstrekkelig smertestillende. Vet heller ikke om det er mulig, men jeg bruker som regel alltid morfin først.
 4. Ja det er nye retningslinjer for dette, og de sier at det skal kjøres i bekken spyleren, men jeg bruker iallefall ikke serviset selv etter dette, orker ikke tanken på det.
 5. Vi har fortiden en pasient med clostridium differcile infeksjon og det har vi jo hatt mange ganger, men nå er retningslinjene endret, isteden for å bruke engangs kopper og tallerkner skal vi bruke alminnelig og først desinfisere det i bekkenspyleren, og deretter vaske i oppvaskemaskinen, jeg er ganske sikker på at alle bakterier er vekk, og det er jo målet, men synes det er vikrlig kvalm å spise av noe som har vært i bekkenspyleren . Hva gjør dere? og hvorfor skal man ikke bruke engangs mer?
 6. Ja her var mye gøy, noen som vet om de sender til Norge?
 7. Det hender vi har alene ansvar for 81 beboere på sykehjem hvor der er noen lindrende plasser også, og ja er helt enig det er mye ansvar, hos oss er det ikke så ofte det skjer, turnus holder på å bli endret nå bla pga dette.
 8. Jeg har jobbet nattevakter snart 1 år nå og har nok ikke vært mere syk enn jeg pleier, men merker det så absolutt på kroppen er veldig trett etter jobbing. Så tar det ca 1 uke før jeg er "normal" igjen. Jeg er helt sikker på at det ikke er sundt å jobbe nattevakt, men nå passer det så fint med familien.
 9. Norsk sykepleierforbund arbeider for dette her i landet også, det har visst positiv helseeffekt.
 10. Lurer på hvor legevaktslegen er i dette, eller henvisende lege?
 11. Nursen

  Nattevakter

  jeg har 18000 ekstra i full stilling dvs 331 tusen med 8 års annesitet. Jeg lurer på om dere nattevakter har mange "ekstra " oppgaver vi legger medisiner på natt, vanner blomster etc.
 12. Nursen

  Nattevakter

  Jeg lurer på har dere noe ekstra i lønn for å gå nattevakter tillegg for bakvakt ekstra lønn ol?
 13. Nei vi får ikke skulle ønske jeg hadde fått, sitter her å ha stukket meg på en kanyle så starter nok vaksinering i morgen Noen som jobber i hjemmesykepleien får vet jeg. tror vaksinen koster ca 500 kr pr stykk
 14. Da jeg jobbet i Danmark var oppgavene mellom sykepleier og hjelpepleierene mer del enn her. PÅ sykehuset gjorde hjelpepleierne så og si alt med personlig hygiene og mat, mens sykepleierne hadde alt med medisin, legevisitt koordinering av utskrivelse osv samt ansvaret for rapportering. På sykehjemmet jobbet ingen sykepleiere bare hjelpepleiere, styreren på hjemmet var hjelpepleier med videreutdanning. det var hjemmesykepleien som hadde ansvaret for alt det sykepleiefaglige, kan nok sammenlignes med omsorgsboliger her. Da jeg jobbet i hjemmesykepleien gjorde jeg bare sykepleieoppgaver, hadde ingenting med fx mat, personlig pleie å gjøre. Fordelen med dette synes jeg er at man får utnyttet ressursene på en god måte, og jeg må si at hjelpepleierne var utrolig dyktige faglig, jeg vil tror at det at de i større grad fikk det fulle ansvar, ga dem endel utfordringer som er positivt. Min erfaring med dette er iallefall positiv. Jeg tror at her i Norge kunne vi nok bli bedre til fordele arbeidet. Så når og hvis sykepleie mangelen kommer tror jeg der kan være mye å hente på å om organisere arbeidet.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy