Jump to content
Sykepleiediskusjon

Pinnsvinet

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

About Pinnsvinet

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/17/1991

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

6,289 profile views
 1. Pinnsvinet

  Bruk av tablettknuser

  Så kult! Det skal jeg prøve Har ikke tenkt på det!
 2. Pinnsvinet

  Blodtrykksmåling når pasient ligger på siden

  Da var det som jeg tenkte, det er mest riktig at pasienten ligger på rygg og at man måler på den armen som er i mest mulig hjertehøyde. Altså like feil å måle på både nederste og øverste arm om pasienten ligger i sideleie. Jobbet litt på ambulanse som sommervikar, og da var noen pasienter dårlige og lå i sideleie, da sier det seg selv at man ikke snur pasienten på rygg hver gang man skal måle blodtrykk (som kunne bli målt ganske ofte på en tur). Men at man da tar høyde for at det vil være avvik på resultatet.
 3. Pinnsvinet

  Blodtrykksmåling når pasient ligger på siden

  P.S. har ikke greid å finne noe om dette ved å søke på forumet eller andre steder på nettet med prosedyrer. Heller ikke prosedyrene på jobben eller instrukjsjonmanualen til BT-apparatet vi bruker, sier noe om det.
 4. Hei! Snakket med en sykepleier på jobb i dag angående hvilken arm man bør måle blodtrykk på, hvis pasienten ligger i sideleie/på siden. Selvfølgelig kan man hjelpe pas. over på rygg eller opp i sittende stilling, men noen ganger er det bare greiest at pasienten får fortsette å ligge på den siden h*n lå på når man kommer inn på rommet deres. Jeg har lært at man bør ta av den armen som ligger øverst, mens sykepleieren jeg snakket med hadde lært å ta av den armen som blir nederst/underst. Hva har dere lært hvis dette i det hele tatt er en problemstilling av noe betydning?
 5. Pinnsvinet

  Når skrive avvik?

  Takk for deres synspunkter Pally og Kamilla. Har gjort meg samme erfaring som dere to. Men har snakket med noen av de andre litt yngre sykepleierne, og vi har bestemt oss for å fortsette å skrive avvik på sånne ting, så får bare ledelsen værsågod ta i mot. Ønsker jo ikke å "syte" for at det er mye jobb, men synliggjøre at det ikke alltid er så greit for pasientene på de områdene som går utenom mat, stell og medisiner. Sånn som omsorg, velgjørenhet, integritet, verdighet, selvbestemmelse osv..
 6. Pinnsvinet

  Når skrive avvik?

  Er rimelig nyutdannet, og har fått jobb ved et sykehjem. På skolen lærte vi at man skulle skrive avvik når det skjedde brudd på rutiner eller lover og regler. Det gjaldt også et eksempel jeg skriver nedenfor her, f.eks hvis pasienter ikke fikk komme opp når de ønsket, måtte legge seg tidligere enn de ville, kanskje måtte ligge i avføring i bleien over en tid, pga mange arbeidsoppgaver på personalet. Lærerne på skolen var opptatt av at man skulle skrive avvik på dette, da det var eneste måte å synliggjøre lav bemanning, travel jobbhverdag osv. De sa det var ikke noe poeng i å klage til ledelsen om at det var så travelt, man skulle heller rette "klagen" gjennom avvikssystemet. Så jeg gjorde: Sist helg jeg var på jobb var vi 3 ansatte på 16 pasienter på dagtid (somatisk geriatriavdeling). 3 personal på dagtid er vanlig bemanning i helgene hos oss. En pasient ønsket å komme opp kl 09 (frokost), men kom seg ikke opp før kl 11 når personalet endelig fikk tid å hjelpe han. Jeg syntes det gikk på bekostning av pasientens egenverd, og muligheten til å opprettholde en normal døgnrytme og selvbestemmelsesrett osv. Jeg skrev avvik etter å ha snakket med en annen sykepleier. Til forslag på forbedring skrev vi til slutt "økt grunnbemanning" da det var eneste løsning slik vi så det. Til svar på avviket på mandag skrev ledelsen: "bemanningen i helgen var etter bemanningsplanen, og dessuten må personalet jobbe annenhver helg hvis man skal øke grunnbemanningen". Hva synes dere om det svaret? Dette eksempelet var ikke et veldig alvorlig et, men ett av mange både mer og mindre alvorlige hendelser som skjer der jeg jobber.. Håper noen kan komme med litt råd her. Virket ikke som ledelsen ble så happy for avviket, og føler ikke helt for å skrive flere i fremtiden.. Bare spør hvis det var uklart. Beklager langt innlegg.
 7. Pinnsvinet

  En pasient har seksuelt atferd mot meg som ansatte

  Helt utrolig at ikke lederen din gjør noe med det, og bare feier det bort! Det er jo overgrep spør du meg. Håper virkelig verneombudet kan hjelpe deg eller noen andre. Ikke bra det der.
 8. Pinnsvinet

  Etterutdanning lunger/lungesykdommer

  Tusen takk for svar dere! Etter hva jeg kan finne ser det ut som lungesykepleie bare tilbys av høgskolen i Bergen. Blir litt langt unna, men skal tenke på det og ellers prøve å undersøke mer.
 9. Hei! Hadde en kontaktsykepleier som hadde tatt videreutdanning i lungesykdommer/lungesykepleie. Hun sa det var en etterutdanning med samlinger. Har ikke kontakt med henne i dag, så vet ikke hvor hun gikk eller hvordan det fungerte. Har også hørt noen ta videreutdanning i nyrer f.eks. Så lurer jeg på om dere vet hvor man finner disse videreutdanningene? Finner ikke noe på universitetets hjemmeside (Universitetet i Nordland), kanskje de kjøres med noen års mellomrom? Eller kanskje det er sånne utdanninger man tar via arbeidsplassen? Eller skal jeg kontakte universitetet for å høre? (Enklest å spørre dere først.) Er litt nysgjerrig på å kunne studert litt mer etter hvert.
 10. Pinnsvinet

  Robinul mot surkling

  Aha, skjønner! Mange takk for svar.
 11. Pinnsvinet

  Robinul mot surkling

  Ja det var det jeg også trodde. Så en pasient som allerede har mye slim i halsen (og f.eks. hoster eller ikke klarer hoste), så kan man ikke gi Robinul for å få fjerna slimet som allerede er der? Det vil ikke trekkes ut av luftrør/spiserør og tilbake i kroppen nei? Da må man heller være i forkant før pasienten blir surklete.
 12. Pinnsvinet

  Bruk av tablettknuser

  Er en slik tablettknuser jeg bruker: http://www.norengros.no/tablettknuser-for-medisinbeger-smale-hpm Neida dette er så klart ikke det "største problemet" i hverdagen, men bare lurte jeg. Blir alltid liggende et lite lag med tablettpulver på undersiden av den "morteren" man knuser tablettene med. Resten havner jo i medisinbegeret. Hørtes jo lurt som du gjør Pally å helle over vann for å få samlet opp alt, så slipper man ta på tablettpulveret også. Knuser jeg 1g Paracet f.eks. som er en stor tablett tenker jeg ikke så mye over om det blir litt igjen, men f.eks. små tabletter som Escitalopram 5mg så kan jo gjerne 1/4 del bli værende igjen. Og det er litt mye. Takk for svar
 13. Pinnsvinet

  Sår - vurdering og observasjoner

  Føler det samme som deg. Et hav av ulike bandasjetyper osv, og fra avdeling/institusjon til et annet arbeidssted. Jeg er nyutdannet og jobber på sykehjem. Jeg bruker rådføre meg med de andre sykepleierne der, og gjerne noen av de erfarne hjelpepleierne/helsefagarbeiderne om hvilke typer plaster/bandasjer/behandlinger som kan fungere til ulike typer sår. Og i løpet av noen uker i jobb har jeg allerede rukket å begynne å "tjene opp" egen erfaring på de ulike typene bandasjer sykehjemmet har i bruk.
 14. Pinnsvinet

  Robinul mot surkling

  Er det slik at Robinul trekker ut slimet fra luftrør/svelg? Prøvd å søke på nettet og i felleskatalogen for å finne ut hvordan den egentlig virker sånn fysiologisk sett.
 15. Hei! Begynt å jobbe på sykehjem, og veldig mange av pasientene der må få knust tablettene for å innta de peroralt. Bruker tablettknuser til det. Mener å ha lest en "retningslinje" på bruk av tablettknuser, men kan ikke finne det hverken på sykehjemmet eller på internett. Man skal vel strengt tatt sprite den mellom hver tablett man knuser? Men det må jeg innrømme og si at jeg sjeldent gjør.. Bruker bare tørke av med papir i mellom hver tablett jeg knuser. Men synes det er vanskelig å få alt pulveret av knuseren og oppi medisinbegeret uten å må bruke fingeren for å stryke det av og oppi begeret.. Men liker ikke å ta mer enn jeg må på tablettene, for pasientens skyld. Noen andre som kan dele litt kunnskap om bruk av tablettknuser? Det er jo ikke akkurat den største oppgaven i løpet av en vakt, men en liten viktig detalj.
×

Important Information

Privacy Policy