Jump to content
Sykepleiediskusjon

Diafragma

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

About Diafragma

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday May 15

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Sopp på tunga er i allefall assosiert med bruk av astmamedisiner, men dersom du har fått utelukket det kan det jo være noe annet. Prøv å finn et bilde som ligner på google, så vi kan se om vi kjenner det igjen (Søk "leukoplakia tongue", da får du mange bilder av forskjellige hvite belegg.)
 2. Takk for svar! Ja, jeg tenkte på det du sier, at det blir viktig å holde rollen som pleieassistent. På intervjurundene fikk jeg inntrykk av at de fleste var redde for nettopp dèt når de ansatte medisinstudenter, og de påpekte dette flere ganger i samtalene. Så det skal jeg absolutt ha i bakhodet. Jeg har jo fortsatt mye "sykepleierstudent" i meg, og kommer nok til å stille meg inn mot det i utførelsen av sommerjobben. Målet mitt med jobb på sykehus, nå, er at jeg ønsker mer erfaring tett på pasienter. De siste årene har vært preget av teori og lite pasientkontakt. Jeg innehar fortsatt de grunnleggende sykepleieferdighetene jeg fikk de første årene på sykepleien, men jeg føler meg helt grønn og fersk på den faktiske utførelsen av dem. Stell og generell pleie skal nok gå fint, selv om det er en mindre spennende, men nobel, oppgave! Inni meg håper jeg jo likevel, som du sier, å (i det minste) observere mer spennende situasjoner nå og da, og å kanskje få mulighet til å linke ny teoretisk kunnskap med reelle medisinske caser, uten at jeg planlegger å delta direkte i dem. Jeg skal jobbe på en nevrologisk sengepost forresten, så om noen har erfaringer derfra (spesielt i rollen sykepleierstudent, hjelpepleier eller pleieassistent) eller formeninger om hvilke konkrete oppgaver en sommervikar vil tillegges, mottas det med takk og glede Vi fikk forresten beskjed om at medisinutdeling i noen form mest sannsynlig ikke ble aktuelt uten autorisasjon. Jeg ser for meg at en dag(vakt) starter med et kort morgenmøte med tildeling av pasienter og morgenstell, så frokost og etterhver div gjøremål og småfiks for pasienten og for avdelingen (gjøre klar/rydde rom), dokumentere, rapportere. Langt fra sannheten for en i min situasjon?
 3. Hei! Jeg har fullført 2 år av sykepleierstudiet, men hoppet over på medisin etter å ha forbedret karakterene. Nå har jeg fått sommerjobb på en en somatisk avdeling på sykehuset etter å ha jobbet på psykiatrisk en god stund. Det jeg lurer litt på er: Hva tenker dere sykepleiere om sommervikarer som er medisinstudenter? De fleste er ikke spesielt gode på sykepleie, og det grunnleggende fokuset for dem er ofte et annet enn for dere. Hvordan syns dere en medisinstudent i en pleieassistent-setting skal være, og hva slags utfordringer har dere vært borti med nevnte situasjon? Som tidligere sykepleierstundt føler jeg at jeg har litt kjøtt på beina i forhold til pleie og organiseringen på sykehuset, men jeg ønsker å være en ressurs for kollegaene mine og ikke en last. Hva gjør en perfekt sommerviker for å gjøre hverdagen deres enklere?
 4. Det er ikke spøryt. Som du sier er forskjellen ofte helt uvesentlig, men prosedyrene sier som oftest venstre arm. Grunnen leser du ovenfor. Å bruke venstre arm vil produsere en trykkavlesning som er marginalt mer korrekt enn høyre, uten at dette er spesielt viktig. Blodtrykksmåling med stetoskop og mansjett er uansett en subjektiv og indirekte metode uansett hvilken arm man bruker. Det samme gjelder små blodtrykksmaskiner.
 5. Arterien i venstre arm har en mer direkte forbindelse (færre avgreininger) til hjertet, slik at målingen blir mest mulig korrekt.
 6. Ikke at jeg er så engasjet i midtøsten-konflikten, men det irriterer også meg at fagforeningene skal være så forbanna politiske. Det irriterer meg at NSF bifallet sosialistisk politikk så innmari. Kan de ikke bare være politisk uavh.engige og tale sykepleierens sak, punktum? Vi er da ikke SVere alle som er sykepleiere.
 7. Skjønner ikke at du ville ventet 8t? Jeg ville ventet 5t for å være sikker på at jeg hadde observert effekt ved maks serumkonsentrasjon. Halvveringstiden ville jeg også tatt i betraktning, i tillegg til om pasienten var ung eller gammel. Jeg ville også undersøkt historikken til pasienten etter tidligere effekt av sobril.
 8. Hmm er de siste tre særnorske bokstavene i alfabetet mislikt av forumet i dag?
 9. Kjør på, sier jeg! Alle potensielle kjærester møter hverandre i alle slags forskjellige situasjoner! Syns det høres ut som en romantisk historie å fortelle barnebarna om 50år jeg. Ville ikke hatt noen etiske eller moralske betenkeligheter med dette, men det er selvfølgelig alltid positivt å reflektere og etterspørre råd
 10. Syns ikke det er så vanskelig jeg. Mulig det er meg som er rar, men uansett hva slags legning eller kriminell bakgrunn min pasient har, skal han ikke få noe dårligere eller anderledes behandling av meg. Det gjelder jo også "masete" og sure/sinte pasienter, som jeg helst vil tilbringe minst tid sammen med, hvor jeg må ta meg selv litt og tenke at det ikke er jeg som sitter med fasiten eller retten til å dømme noen. Det kan knyte seg i magen, ja, men det tar vi sykepleiere kontroll over og forblir profesjonelle med den samme typen imøtekommenhet og velvilje vi viser til alle som trenger oss og er avhengige av oss.
 11. Det er riktig som Evjako sier. Oksygenfattig blod fra hjertets høyre ventrikkel føres til lungene via lungeARTERIEN (og tilbake til hjertets venstre ventrikkel som oksygenrikt blod via lungevenene). På folkemunne er det kanskje lett å forklare at vener frakter oksygenfattig blod, mens arterier frakter oksygenrikt blod, men dette er ikke alltid sant. Dog er det OFTE slik. Forklaringen er som tidligere nevnt; at vener frakter blodet til hjertet, mens arterier frakter blod vekk fra hjertet.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy