Jump to content
Sykepleiediskusjon

Diafragma

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Diafragma

 1. Sopp på tunga er i allefall assosiert med bruk av astmamedisiner, men dersom du har fått utelukket det kan det jo være noe annet. Prøv å finn et bilde som ligner på google, så vi kan se om vi kjenner det igjen (Søk "leukoplakia tongue", da får du mange bilder av forskjellige hvite belegg.)
 2. Takk for svar! Ja, jeg tenkte på det du sier, at det blir viktig å holde rollen som pleieassistent. På intervjurundene fikk jeg inntrykk av at de fleste var redde for nettopp dèt når de ansatte medisinstudenter, og de påpekte dette flere ganger i samtalene. Så det skal jeg absolutt ha i bakhodet. Jeg har jo fortsatt mye "sykepleierstudent" i meg, og kommer nok til å stille meg inn mot det i utførelsen av sommerjobben. Målet mitt med jobb på sykehus, nå, er at jeg ønsker mer erfaring tett på pasienter. De siste årene har vært preget av teori og lite pasientkontakt. Jeg innehar fortsatt de grunnleggende sykepleieferdighetene jeg fikk de første årene på sykepleien, men jeg føler meg helt grønn og fersk på den faktiske utførelsen av dem. Stell og generell pleie skal nok gå fint, selv om det er en mindre spennende, men nobel, oppgave! Inni meg håper jeg jo likevel, som du sier, å (i det minste) observere mer spennende situasjoner nå og da, og å kanskje få mulighet til å linke ny teoretisk kunnskap med reelle medisinske caser, uten at jeg planlegger å delta direkte i dem. Jeg skal jobbe på en nevrologisk sengepost forresten, så om noen har erfaringer derfra (spesielt i rollen sykepleierstudent, hjelpepleier eller pleieassistent) eller formeninger om hvilke konkrete oppgaver en sommervikar vil tillegges, mottas det med takk og glede Vi fikk forresten beskjed om at medisinutdeling i noen form mest sannsynlig ikke ble aktuelt uten autorisasjon. Jeg ser for meg at en dag(vakt) starter med et kort morgenmøte med tildeling av pasienter og morgenstell, så frokost og etterhver div gjøremål og småfiks for pasienten og for avdelingen (gjøre klar/rydde rom), dokumentere, rapportere. Langt fra sannheten for en i min situasjon?
 3. Hei! Jeg har fullført 2 år av sykepleierstudiet, men hoppet over på medisin etter å ha forbedret karakterene. Nå har jeg fått sommerjobb på en en somatisk avdeling på sykehuset etter å ha jobbet på psykiatrisk en god stund. Det jeg lurer litt på er: Hva tenker dere sykepleiere om sommervikarer som er medisinstudenter? De fleste er ikke spesielt gode på sykepleie, og det grunnleggende fokuset for dem er ofte et annet enn for dere. Hvordan syns dere en medisinstudent i en pleieassistent-setting skal være, og hva slags utfordringer har dere vært borti med nevnte situasjon? Som tidligere sykepleierstundt føler jeg at jeg har litt kjøtt på beina i forhold til pleie og organiseringen på sykehuset, men jeg ønsker å være en ressurs for kollegaene mine og ikke en last. Hva gjør en perfekt sommerviker for å gjøre hverdagen deres enklere?
 4. Det er ikke spøryt. Som du sier er forskjellen ofte helt uvesentlig, men prosedyrene sier som oftest venstre arm. Grunnen leser du ovenfor. Å bruke venstre arm vil produsere en trykkavlesning som er marginalt mer korrekt enn høyre, uten at dette er spesielt viktig. Blodtrykksmåling med stetoskop og mansjett er uansett en subjektiv og indirekte metode uansett hvilken arm man bruker. Det samme gjelder små blodtrykksmaskiner.
 5. Arterien i venstre arm har en mer direkte forbindelse (færre avgreininger) til hjertet, slik at målingen blir mest mulig korrekt.
 6. Ikke at jeg er så engasjet i midtøsten-konflikten, men det irriterer også meg at fagforeningene skal være så forbanna politiske. Det irriterer meg at NSF bifallet sosialistisk politikk så innmari. Kan de ikke bare være politisk uavh.engige og tale sykepleierens sak, punktum? Vi er da ikke SVere alle som er sykepleiere.
 7. Skjønner ikke at du ville ventet 8t? Jeg ville ventet 5t for å være sikker på at jeg hadde observert effekt ved maks serumkonsentrasjon. Halvveringstiden ville jeg også tatt i betraktning, i tillegg til om pasienten var ung eller gammel. Jeg ville også undersøkt historikken til pasienten etter tidligere effekt av sobril.
 8. Hmm er de siste tre særnorske bokstavene i alfabetet mislikt av forumet i dag?
 9. Kjør på, sier jeg! Alle potensielle kjærester møter hverandre i alle slags forskjellige situasjoner! Syns det høres ut som en romantisk historie å fortelle barnebarna om 50år jeg. Ville ikke hatt noen etiske eller moralske betenkeligheter med dette, men det er selvfølgelig alltid positivt å reflektere og etterspørre råd
 10. Syns ikke det er så vanskelig jeg. Mulig det er meg som er rar, men uansett hva slags legning eller kriminell bakgrunn min pasient har, skal han ikke få noe dårligere eller anderledes behandling av meg. Det gjelder jo også "masete" og sure/sinte pasienter, som jeg helst vil tilbringe minst tid sammen med, hvor jeg må ta meg selv litt og tenke at det ikke er jeg som sitter med fasiten eller retten til å dømme noen. Det kan knyte seg i magen, ja, men det tar vi sykepleiere kontroll over og forblir profesjonelle med den samme typen imøtekommenhet og velvilje vi viser til alle som trenger oss og er avhengige av oss.
 11. Det er riktig som Evjako sier. Oksygenfattig blod fra hjertets høyre ventrikkel føres til lungene via lungeARTERIEN (og tilbake til hjertets venstre ventrikkel som oksygenrikt blod via lungevenene). På folkemunne er det kanskje lett å forklare at vener frakter oksygenfattig blod, mens arterier frakter oksygenrikt blod, men dette er ikke alltid sant. Dog er det OFTE slik. Forklaringen er som tidligere nevnt; at vener frakter blodet til hjertet, mens arterier frakter blod vekk fra hjertet.
 12. I offentlige tekster, på NSF sine sider, sidene til de fleste høgskolene og på FAQ-siden til SAFH står det i allefall konsekvent "sykepleierstudent". Hvis man søker "sykepleiestudent" i google, får man opp "mente du sykepleierstudent". Og som IFA sier, så velger de fleste å skrive med R
 13. (og ja, har hørt debatten og argumentet om at vi studerer sykepleie, og at man da er student av faget og ikke tittelen, men sykepleiestudent høres ikke riktig ut, og i ordboken står det med R, så jeg kan ikke se at det kan skrives noe anderledes enn med R'en)
 14. På mitt står det sykepleierstudent. En venn av meg hadde en foreleser som insisterte på at det skulle stå sykepleierstudent med R og ikke sykepleiestudent. Hun var visst også sykelig opptatt av rettskrivning og hadde sjekket det grundig opp. Hun mente da også at det virket uprofesjonelt å skrive uten R. For øvrig fikk jeg beskjed av min foreleser om at vi skal ha både fornavn og etternavn, og at det var en helt ubetydelig risiko ved det.
 15. Nå er ikke jeg mer enn 4 dager inn i syepleierutdannelsen, men har klart å få med meg at vi bærer uniform av hygieniske årsaker. Når jeg da til stadighet, her i byen, ser sykepleiere og andre, labbe ned (i inneskoene selvfølgelig) på bensinstasjonen for å kjøpe seg baconpølse i pausen, skurrer det litt for meg.. Hvordan er reglene der dere jobber? Og hva er deres syn på uniformbruk og hygiene?
 16. Hei Jeg gleder meg veldig til å ta fatt! Vi starter på tirsdag, og starter ordinær undervisning på torsdag. De første to dagene går det i registrering og informasjon. Vi ble ikke oppfordret til å lese noe nå på forhånd, men jeg har ikke klart å holde meg unna, så har skumlest en del i de 3-4 viktigste bøkene. Anatomi og fysiologi syns jeg er kjempespennende, så der er det bare gøy å lese Flott med blogg! Skal følge med på den Har vært inne på tanken med blogg selv, men kom fram til at jeg kanskje får begrense meg litt også. Jeg er ikke så god på impulskontroll over nye ideer, så da blir det fort så mange baller i lufta at halvparten detter ned Trenger litt selvdisiplin for å holde fokus! Jeg skal forresten gå på HiBu i Drammen, heltid.
 17. Er det noen gode tips til TV-serier med slikt innhold? Jeg følger med på noen interessante serier på Canal 9; Sykehuset (Danmark), Resident Life (om leger i turnustiden), 112, Alarm 113, Sykehuset (TV3), "Mitt barn er ikke perfekt" osv.. Er det flere gode forslag? Elsker alle sånne serier
 18. Tror det er en del misforståelser her. Hjelpepleier som "veileder" i STELL, virker helt fornuftig og bare bra Hjelpepleier som praksisveileder med ansvar for at du skal lære deg gode sykepleieferdigheter på sykehjem i 6-8 uker, virker (er) etter mitt syn uhensiktsmessig, og de gangene de skjer tror jeg egentlig kun er pga lav bemanning eller tidsklemma på praksisstedet. Dessuten tror jeg det er et viktig signal og prinsipp at man har sykepleier som veileder. Stell og mange andre oppgaver er jo sykepleierens komplekse fagfelt, og det bør synliggjøres og oppleves i praksis. Målet er vel at studentene skal se litt av virkeligheten ved sykepleierens hverdag på sykehjem. Også håper jeg alle som tenker at dette er en "sykepleiere-er-bedre-enn-hjelpepleiere"-tråd leser nøye, og til slutt kommer frem til at det selvfølgelig ikke er det
 19. Dette var jammen en opphetet debatt (om man skal kunne kalle det dèt). Jeg er hverken hjelpepleier eller sykepleier (enda), men må si at jeg stusser veldig når jeg hører at det er en hjelpepleier som skal ha ansvaret for å lære opp en sykepleierstudent. Det er greit at man kanskje skal lære en del om stell den første praksisen, og at hjelpepleiere er mer enn kompetente på dette området, men jeg trodde da at man skulle lære seg å bli sykepleier? Med alt hva den tittel, måte, rutine og oppgave måtte innebære. Det er da vel ingen som har til hensikt å rakke ned på hjelpepleiere, men det er da slik at dette er to forskjellige utdannelser, og to forskjellige typer arbeid? Det har noe med stolthet for yrket å gjøre, og jeg skjønner veldig godt at det er vanskelig å godta at en med en lavere utdannelse enn deg selv skal være praksisveleder for et studie vedkomne selv ikke har gått. At hjelpepleiere kan observere er det vel ingen som tviler på. Men det er forskjellige måter å tenke helhet og observere på, og jeg håper da at det er en forskjell på hjelpepleiere og sykepleiere? Hvis ikke har jeg kastet bort mange år siden grunnkurs på videregående
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy