Jump to content
Sykepleiediskusjon

Amygdala

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Amygdala

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. ...sykdom og behandling og undersøkelser ved sykdom inngår i Gyldendals 37 grader-serie. Forutsetter at jeg kan kjøpe nettkode-kort separat....men trenger bøkene... bor i Kristiansand sms 46773544 mvh Ellinor
 2. Hei. Jeg er ikke kommet så langt som deg, er 1.års. men vi har snakket om bacheloroppg gjennom metode og forskningsprossesen og slikt. Tror ikke det er noe iveien for at du skriver om et emne du har egeninteresse i, sålenge du klargjør for-forståelsen om emnet. Vil tro du har mye igjen for å skrive om et tema du brenner for. Du vil jo helt sikkert lære mye nytt selv. Og tror det gjør d lettere når engasjementet er der. Men klart d er mer utfordrene enn et tema som kun er litt interessant. Jeg har selv en kronisk sykdom og kunne tenkt å skrive om sykepleier og hvordan gi mestring, håp og slikt til disse pasienter. Har ikke selv vært tilknyttet LMS-sentre i mitt tilfelle men kunne tenkt å lære om dette. I tillegg veldig sentralt mht økning av kronisk syke pasienter:)
 3. Amygdala

  hei

  Hei Hvis du prøver å se helheten. Lite fysisk aktivitet og usunt kosthold gir en usunn livsstil som kan gi livsstilsykdommer som overvekt som kan gi økt risiko for utv av f.eks diabetes. Veldig enkelt forklart.tror du finner mye ved å søke på folhelse på fhi.no. Tenker mye kan være tegn på nedsatt allmenntilstand. hvis du tenker ut fra de grunnleggende behov: respirasjon, søvn, ernæring. Aktivitet. Eliminasjon...m.m hvordan vises nedsatt allmenntilstand sett ut fra disse?
 4. Hei Er det noen på forumet som er sykepleier og jobber med veil/undervisning av kronisk syke? Jeg lurer på om sykepleiere som jobber på f.eks lms-sentra har tilleggsutd. Eller må ha mye arbeidserfaring som sykepl for å jobbe der?. Har søkt rundt på nettet, men kan ikke finne ut av hva som kreves.
 5. Hei. Jeg startet på sykepleie i høst. Har ikke angret et minutt. Visst er det mye å gjøre, og det går jo litt utover familie. Allikevel ikke mer enn hva vi kan takle. Er 42 år, gift og 3 barn på barnetrinnet. Har tidl jobbet innen it/økonomi men det ga tilslutt ingen mening. Tror det viktigste er hva du selv ønsker. Jeg går for å ha et yrke som jeg vil trives i og gir mening for meg. Så får heller boliglån bli ferdig nedbetalt noen år senere. Har du støtte fra familien din og ønsker det selv så go for it. Tror ikke du vil angre
 6. Idag var studiestart på UiA. Kun litt info idag og de neste dagene. Starter for fullt med forelesning til fredag. Virker som en gjeng med hyggelige mennesker, lette å snakke med de jeg var i samme faddergruppe med.
 7. Hei. Takk for svar. Ja jeg skal ta det opp med veileder. Tenker det vil ordne seg.
 8. Hei. Jeg lurer på om noen vet hvordan det forholder seg når man får tildelt praksisperiode. Har forstått at man nær sagt kan bli plassert hvor som helst i fylket og noen med så stor avstand at de bør på hybel i praksisperioden.Er det noen som vet om man kan søke tilrettelagt praksisplass i nærområde når man har barn med funksjonsnedsettelse? Er gift og har også to friske barn men han ene trenger ekstra oppfølging da. Takknemlig for svar.
 9. Ja, jeg har jo tenkt på om det er galskap å sette igang med studier igjen. Med tanke på pensum og alt. Husker det var mye da jeg studerte for 20 år siden. Og uten barn den gang. Men det er viktig å sette drømmer og ønsker ut i livet. Har lenge ville jobbet med mennesker og gjøre en meningsfyllt oppgave. Tenker sykepleie er så yrkesrettet og gir mange muligheter. Ikke minst videreutd. Har en mann som står bak meg 110 % og det betyr alt. Økonomisk blir det nok litt strammere men sper på med studielån. Du må fortelle hvordan det går med deg etterhvert. Gøy å høre om andres opplevelser
 10. Tusen takk, diafragma. Gratulerer til deg også. Synes også det er gøy det ble universitet i kr.sand. For 20 år siden tok jeg IT utd. samme sted. Var da distriktshøgskole. Ja, du skjønner vel jeg er noen år så det blir vel neppe så mye studieaktiviteter, overlater det til 'ungdommen',he,he. Det blir vel hektisk nok som fulltidstudent og 3 barn på barnetrinnet. Satser på at det går bra.
 11. Yes. Fikk mail idag fra SO og blir sykepleiestudent på UiA. Gleder meg, og er utrolig glad i dag.
 12. Hei. Takk for svar. Det var kjekt å vite. Må nok ta eksamen i ana/fy og pat. da jeg tok den uten studiepoeng, dessverre. Men det er et par år siden nå. Tenker det blir bra å repetere stoffet. Et interessant fag så det blir bare gøy:-)
 13. Hei Jeg er ny bruker på forumet. Jeg har søkt sykepleie på UiA. Jeg vet det settes opp forkurs i kjemi før studiestart. Men lurte generelt på hvor mye kunnskaper man bør ha for å klare å følge studiet? jeg har tatt grunnmedisin tidligere m anatomi/fysiologi/mikrobiologi og patologi tilsvarende 30 stp. Inkludert noe biokjemi. jeg lurer mest på om dette dekker forkunnskapene eller om jeg skal lese grunnleggende kjemi i sommer. Jeg har ikke mulighet til å ta forkurs i kjemi før studiet starter.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy