Jump to content
Sykepleiediskusjon

Insipidus

Members
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

9,283 profile views

Insipidus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Var på en konferanse for noen år siden, og der tok de opp variasjonene på de ulike sykepleierutdanningene i verden. Utdanningen sykepleier er alt fra et to ukers kurs til 3-4 års utdanning. Alle disse variasjonene kan faktisk (med rette) kalle seg sykepleier i det aktuelle landet utdanningen tas. Forklarer hvorfor enkelte utenlandske vikarleger ikke helt stoler på sykepleiernes obsevasjoner og forslag til tiltak.... Heldigvis trenger vi autorisasjon i Norge så tittelen er beskyttet.
  2. Mener det er naturlig å lytte på alle pasienter med hjerte- og/eller lungeproblematikk. Greit å lytte på normale lungelyder også så man kjenner forskjell på friske og syke lyder. Har man pasienter med mage/tarmproblematikk er det også naturlig å lytte etter ulike tarmlyder. Det er bare å kaste seg ut i det og ikke vær redd for hva andre synes om dere. Er du i tvil om du skal lytte eller ei, spør pasienten om du kan øve deg på han. De fleste synes det er greit å bli lyttet på i "utrengsmål" når de vet at det er fordi du skal bli en enda bedre sykepleier. Lykke til!
  3. Bruker regelmessig stetoskop på jobb. Haddeundervisning om lytting på hjerte og lunger bl a på videreutdanning i intensiv. Hver seng har eget stetoskop, så vi går ikke rundt med det rundt halsen eller i lommen. Praktisk og enkelt når hver seng har eget, dessuten mye mer hygienisk. Synes på generelt grunnlag at sykepleiere burde lytte mer der det er naturlig. Vi er mer bedside hos pasienten og kan oppdage tilstander tidligere enn om man må ringe legen hver gang. Dessuten er det gøy
  4. Det er når du setter prekordialavledningene på ryggen slik at man får et bilde av baksiden av hjertet. Ikke så ofte det blir brukt.
  5. En barnesykepleier, dvs en sykepleier med videreutdanning i barn (minimum 90 studiepoeng), defineres som spesialsykepleier. Med 10 års ansiennitet har de en grunnlønn på 490 000 pluss tillegg.
  6. Det kan være du ikke består siden det ikke er rett betegnelse. Infusjonsvæsken er NaCl og ikke Na. Vet ikke hvor strenge de er ved din skole, men min etter det jeg har hørt fra studenter er at de er ganske strikse på benevnelser. Håper du står, men vær forberedt på at du ikke gjør det.
  7. Grunnlønn 464 000, 75 % stilling, 3-delt turnus med arb hver 3. helg. Utbetalt ca 24 000-26 000/mnd
  8. NIV står for non invasiv ventilasjon. Altså all maskebehandling med overtrykksventilering som ikke er invasiv (trach/tube).
  9. -sjekk ut denne http://www.helse-sorost.no/pasient/laeringogmestring/barnsbeste/Sider/forside.aspx Barn som pårørende er i vinden for tiden og det finnes relativt mye der ute av spl forskning/artikler.
  10. Hvis du trenger tips og råd, ta kontakt med en intensivavdeling for observasjon eller hospitering. De er oppdaterte på ny forskning på tema og er ofte dyktige på pårørendearbeid. Spennende tema Lykke til!
  11. Slag uten p'er er som regel ekstrasystoler og er helt vanlige også hos helt friske personer. Skjelvingene kan være ledningsstøy. Om ikke kan atrieflimmer framstå som "skjelvinger", men dette er ikke sannsynlig siden du har supraventrikulær tachykardi (og sinusrytme). Går ut fra at en lege har lest EKG'et ditt og informert om resultatet. Ved evt funn vil de følge deg opp.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy