Jump to content
Sykepleiediskusjon

Insipidus

Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Insipidus

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

9,234 profile views
 1. Jeg studerer i Ålesund, tar masteren på deltid. Er egentlig veldig fornøyd med studiet! Eneste jeg mener burde vært annerledes er at det burde vært praksis knyttet opp til studiet. Sitter igjen med masse kunnskap, men det er selvsagt ganske mye jobb
 2. Jeg er i innspurten med min master i avansert klinisk sykepleie. Hva er det du lurer på?
 3. NTNU Videre har som nevnt nettstudier, men der er også rikelig med utenlandske studiesteder som tilbyr nettstudier for helsepersonell. Det kommer selvsagt an på hva du er interessert i og hvilken retning man ønsker å gå. Har tatt nettstudier via LSHTM https://www.lshtm.ac.uk/ og disse kan anbefales på det varmeste. Vet at andre også har positive erfaringer fra https://www.lstmed.ac.uk/ Så lenge du finner noe som interesserer deg ved et relativt anerkjent universitet, så er det bare å kjøre på. Koster som regel litt når du tar nettstudier, men det er ikke så dyrt at du trenger å ta opp studielån. Hvis man holder seg til utdanninger med 15-30 studiepoeng er det ikke noen grunn til å ta fri fra jobb eller ta opp dyre studielån. Da er det bare å ta det når du har tid og lyst. Funker finfint! Et annet alternativ er jo å ta en videreutdanning på deltid, samlingsbasert utdanning er også et godt alternativ. Da har man jo studiekolleger og nær kontakt med forelesere og studiested, noe som i seg selv er motiverende. Lykke til!
 4. Jeg har vært i situasjon hvor jeg var nær pårørende og som et ledd i palliasjon i hjemmet hadde vi væske iv tilgjengelig som jeg kunne henge opp ved behov. Dette var klarert med behandlingsansvarlig lege i spesialisthelsetjenesten. Han hadde dokumentert i pasientjournal samt sendt meg skriftlig bekreftelse før oppstart. I tillegg hadde pasienten hjemmejournal hvor jeg dokumenterte alt skriftlig med mengde, tidspunkt og effekt. Det er mye som kan gå galt ved væskebehandling (og annen behandling) i hjemmet og om man tar på seg ansvaret må man være beredt på konsekvensene. Årsaken til at jeg fikk "dispans" til å drive sykepleie hjemme var at behandlende lege kjenner min kompetanse godt. Hvis man skal utføre sykepleie utenfor arbeidssted MÅ det juridiske avklares! Hvis dette ikke er på plass - bruk hjemmesykepleien! De har juridisk ryggdekning via arbeidet hvis noen går galt i behandlingen. Det er ikke verd å miste autorisasjonen for å gjøre andre en"tjeneste".
 5. Vår prosedyre ved innleggelse av perm kateter er to tuber med xylocain. Årsak? Fylle utrethra slik at man unngår slimhinneskade pga "tørt" kateter samt lindre ubehag og smerter i forb med innleggelsen.
 6. Det gjør vi hyppig uansett, så ikke mer nå enn før
 7. Var på en konferanse for noen år siden, og der tok de opp variasjonene på de ulike sykepleierutdanningene i verden. Utdanningen sykepleier er alt fra et to ukers kurs til 3-4 års utdanning. Alle disse variasjonene kan faktisk (med rette) kalle seg sykepleier i det aktuelle landet utdanningen tas. Forklarer hvorfor enkelte utenlandske vikarleger ikke helt stoler på sykepleiernes obsevasjoner og forslag til tiltak.... Heldigvis trenger vi autorisasjon i Norge så tittelen er beskyttet.
 8. Synes lukten ikke er spesielt sterk, men bare litt ubehagelig. Kan umulig tenke meg at et produkt som er så effektivt på så mye kan være særlig vennlig mot miljøet. Strengt tatt vet jeg ikke, så akkurat det er ren gjetting her altså....
 9. Vi gir sjelden Ibux, men bruker Vimovo x 2 regelmessig sammen med Paracet x 4. Vimovo er fortsatt antiflogistikum, men tilsatt syrepumpehemmer. Blander aldri Ibux og Paracet etter anbefalinger fra legemiddelverket.
 10. Vi kan ikke reservere oss mot å gi sykepleie. De som tar abort, enten kirurgisk eller medikamentelt, er en nok uglesett pasientgruppe om ikke sykepleiere i tillegg skal legge til en ekstra belastning. Lovverket er tydelig, men hvis alle ved gynekologisk avdeling reserverer seg, hva skjer da med pasienttilbudet? Hvis man har sterke personlige meninger ang abort, bør man da ikke heller unngå å arbeide et sted hvor slike prosedyrer utføres?
 11. Vi begynte med Lifeclean like etter jul. Lukter som en blanding av svømmehall og cherrox, men funker på bortimot alt. Har byttet ut virkon og perasafe med Lifeclean ved vask av utstyr og rom. Skal i følge hygienesykepleier være mer skånsomt for både de som vasker og miljøet sammenliknet med de andre midlene vi har brukt tidligere. Kort virketid og slipper å vaske over med vann etter virketiden. Enkelt og greit i bruk. Lifeclean er dyrt og har kort holdbarhet, men så lenge det funker....
 12. Mener det er naturlig å lytte på alle pasienter med hjerte- og/eller lungeproblematikk. Greit å lytte på normale lungelyder også så man kjenner forskjell på friske og syke lyder. Har man pasienter med mage/tarmproblematikk er det også naturlig å lytte etter ulike tarmlyder. Det er bare å kaste seg ut i det og ikke vær redd for hva andre synes om dere. Er du i tvil om du skal lytte eller ei, spør pasienten om du kan øve deg på han. De fleste synes det er greit å bli lyttet på i "utrengsmål" når de vet at det er fordi du skal bli en enda bedre sykepleier. Lykke til!
 13. Bruker regelmessig stetoskop på jobb. Haddeundervisning om lytting på hjerte og lunger bl a på videreutdanning i intensiv. Hver seng har eget stetoskop, så vi går ikke rundt med det rundt halsen eller i lommen. Praktisk og enkelt når hver seng har eget, dessuten mye mer hygienisk. Synes på generelt grunnlag at sykepleiere burde lytte mer der det er naturlig. Vi er mer bedside hos pasienten og kan oppdage tilstander tidligere enn om man må ringe legen hver gang. Dessuten er det gøy
 14. I praksis har ledere svært lite forhandlingsrom, men på et generelt grunnlag synes jeg likevel vi må prøve. Ofte kan det forhandles om ansiennitet før man underskriver kontrakt slik at man slipper å starte nederst på lønnsstigen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy