Jump to content
Sykepleiediskusjon

Insipidus

Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Insipidus

 1. Jeg studerer i Ålesund, tar masteren på deltid. Er egentlig veldig fornøyd med studiet! Eneste jeg mener burde vært annerledes er at det burde vært praksis knyttet opp til studiet. Sitter igjen med masse kunnskap, men det er selvsagt ganske mye jobb
 2. Jeg er i innspurten med min master i avansert klinisk sykepleie. Hva er det du lurer på?
 3. NTNU Videre har som nevnt nettstudier, men der er også rikelig med utenlandske studiesteder som tilbyr nettstudier for helsepersonell. Det kommer selvsagt an på hva du er interessert i og hvilken retning man ønsker å gå. Har tatt nettstudier via LSHTM https://www.lshtm.ac.uk/ og disse kan anbefales på det varmeste. Vet at andre også har positive erfaringer fra https://www.lstmed.ac.uk/ Så lenge du finner noe som interesserer deg ved et relativt anerkjent universitet, så er det bare å kjøre på. Koster som regel litt når du tar nettstudier, men det er ikke så dyrt at du trenger å ta opp studielån. Hvis man holder seg til utdanninger med 15-30 studiepoeng er det ikke noen grunn til å ta fri fra jobb eller ta opp dyre studielån. Da er det bare å ta det når du har tid og lyst. Funker finfint! Et annet alternativ er jo å ta en videreutdanning på deltid, samlingsbasert utdanning er også et godt alternativ. Da har man jo studiekolleger og nær kontakt med forelesere og studiested, noe som i seg selv er motiverende. Lykke til!
 4. Jeg har vært i situasjon hvor jeg var nær pårørende og som et ledd i palliasjon i hjemmet hadde vi væske iv tilgjengelig som jeg kunne henge opp ved behov. Dette var klarert med behandlingsansvarlig lege i spesialisthelsetjenesten. Han hadde dokumentert i pasientjournal samt sendt meg skriftlig bekreftelse før oppstart. I tillegg hadde pasienten hjemmejournal hvor jeg dokumenterte alt skriftlig med mengde, tidspunkt og effekt. Det er mye som kan gå galt ved væskebehandling (og annen behandling) i hjemmet og om man tar på seg ansvaret må man være beredt på konsekvensene. Årsaken til at jeg fikk "dispans" til å drive sykepleie hjemme var at behandlende lege kjenner min kompetanse godt. Hvis man skal utføre sykepleie utenfor arbeidssted MÅ det juridiske avklares! Hvis dette ikke er på plass - bruk hjemmesykepleien! De har juridisk ryggdekning via arbeidet hvis noen går galt i behandlingen. Det er ikke verd å miste autorisasjonen for å gjøre andre en"tjeneste".
 5. Vår prosedyre ved innleggelse av perm kateter er to tuber med xylocain. Årsak? Fylle utrethra slik at man unngår slimhinneskade pga "tørt" kateter samt lindre ubehag og smerter i forb med innleggelsen.
 6. Det gjør vi hyppig uansett, så ikke mer nå enn før
 7. Var på en konferanse for noen år siden, og der tok de opp variasjonene på de ulike sykepleierutdanningene i verden. Utdanningen sykepleier er alt fra et to ukers kurs til 3-4 års utdanning. Alle disse variasjonene kan faktisk (med rette) kalle seg sykepleier i det aktuelle landet utdanningen tas. Forklarer hvorfor enkelte utenlandske vikarleger ikke helt stoler på sykepleiernes obsevasjoner og forslag til tiltak.... Heldigvis trenger vi autorisasjon i Norge så tittelen er beskyttet.
 8. Synes lukten ikke er spesielt sterk, men bare litt ubehagelig. Kan umulig tenke meg at et produkt som er så effektivt på så mye kan være særlig vennlig mot miljøet. Strengt tatt vet jeg ikke, så akkurat det er ren gjetting her altså....
 9. Vi gir sjelden Ibux, men bruker Vimovo x 2 regelmessig sammen med Paracet x 4. Vimovo er fortsatt antiflogistikum, men tilsatt syrepumpehemmer. Blander aldri Ibux og Paracet etter anbefalinger fra legemiddelverket.
 10. Vi kan ikke reservere oss mot å gi sykepleie. De som tar abort, enten kirurgisk eller medikamentelt, er en nok uglesett pasientgruppe om ikke sykepleiere i tillegg skal legge til en ekstra belastning. Lovverket er tydelig, men hvis alle ved gynekologisk avdeling reserverer seg, hva skjer da med pasienttilbudet? Hvis man har sterke personlige meninger ang abort, bør man da ikke heller unngå å arbeide et sted hvor slike prosedyrer utføres?
 11. Vi begynte med Lifeclean like etter jul. Lukter som en blanding av svømmehall og cherrox, men funker på bortimot alt. Har byttet ut virkon og perasafe med Lifeclean ved vask av utstyr og rom. Skal i følge hygienesykepleier være mer skånsomt for både de som vasker og miljøet sammenliknet med de andre midlene vi har brukt tidligere. Kort virketid og slipper å vaske over med vann etter virketiden. Enkelt og greit i bruk. Lifeclean er dyrt og har kort holdbarhet, men så lenge det funker....
 12. Mener det er naturlig å lytte på alle pasienter med hjerte- og/eller lungeproblematikk. Greit å lytte på normale lungelyder også så man kjenner forskjell på friske og syke lyder. Har man pasienter med mage/tarmproblematikk er det også naturlig å lytte etter ulike tarmlyder. Det er bare å kaste seg ut i det og ikke vær redd for hva andre synes om dere. Er du i tvil om du skal lytte eller ei, spør pasienten om du kan øve deg på han. De fleste synes det er greit å bli lyttet på i "utrengsmål" når de vet at det er fordi du skal bli en enda bedre sykepleier. Lykke til!
 13. Bruker regelmessig stetoskop på jobb. Haddeundervisning om lytting på hjerte og lunger bl a på videreutdanning i intensiv. Hver seng har eget stetoskop, så vi går ikke rundt med det rundt halsen eller i lommen. Praktisk og enkelt når hver seng har eget, dessuten mye mer hygienisk. Synes på generelt grunnlag at sykepleiere burde lytte mer der det er naturlig. Vi er mer bedside hos pasienten og kan oppdage tilstander tidligere enn om man må ringe legen hver gang. Dessuten er det gøy
 14. I praksis har ledere svært lite forhandlingsrom, men på et generelt grunnlag synes jeg likevel vi må prøve. Ofte kan det forhandles om ansiennitet før man underskriver kontrakt slik at man slipper å starte nederst på lønnsstigen.
 15. Tror det er ganske vanlig enkelte steder å ha kort dagvakt før nattevakt, spesielt for de som arbeider i 100 % stilling. Det vil på min avdeling at man slutter kl 1330 før man skal på nattevakt kl 22. Dette er innafor i forhold til både AML og vår protokoll. Mange i store stillinger foretrekker dette for å få samlet jobb og samlet fri slik at man kan få til bl a langhelger på turnus.
 16. Jeg synes vi skal være forsiktige med å ta enda mer ansvar som sykepleiere uten av vi blir kompensert for det. Vi sykepleiere tar på oss flere og flere delegerte oppgaver. Jeg er spesialsykepleier og snart har jeg også master i avansert klinisk sykepleie. Mange ganger vet jeg kanskje bedre enn legen hva som skal til, men likevel legger jeg ansvaret der det hører hjemme. Om vi skal forordne medikamenter må det en lovendring og kanskje også et annet utdanningsforløp til. Enn så lenge har vi ikke Nurse Practitioners her i Norge med foreskrivningsrett. Dette ble skrevet i sykepleien for noen år siden https://sykepleien.no/2011/04/norges-forste-nurse-practitioner
 17. Insipidus

  Clogs?

  Hos oss kan vi ikke ha crocs fordi vi blir statisk i håndteringen av enkelte MTU. Joggesko funker bare sånn passe det også. Vi får antistatiske sandaler (evt annet fottløy) av arbeidsgiver for å unngå å kortslutte utstyr.
 18. Insipidus

  Sykepleier lønnstigen

  Hvis du er medlem i NSF er det ganske enkelt å finne ut av. På nett finnes en kalkulator som er kommunespesifikk. Hvis du ikke finner denne, sjekk tariffen din her https://www.nsf.no/vis-artikkel/1582481/17079/Hva-er-minstelonnen-til-en-sykepleier?
 19. Hvis 3 mnd er for lenge finnes kortere utvekslingsprogram. Snakk med studierådgiver på skolen din. Jeg var i et studieprogram på andreåret på grunnutdanningen som bestod av 1 uke forberedelse hjemme, 2 uker ute og 1 uke etterarbeid hjemme. Passet perfekt for min livssituasjon! Følte jeg fikk både pose og sekk
 20. Har aldri hørt at noen har blandet antibiotika med lokalanestesi, men kanskje det gjøres i kommunehelsetjenesten? Lidokain er et lokalanestetikum som primært brukes til nerveblokader, infiltrasjons-, spinal- og epiduralanestesi. Likevel; i følge https://www.legemiddelsok.no/sider/Interaksjoner.aspx?sub1=Lidokain&sub2=Ceftriakson er det ingen interaksjoner. Kan ikke helt se hvorfor man ønsker å blande antibiotika med lidokain, et medikament som kan gi så alvorlige bivirkninger.
 21. En skikkelig bra sykehusserie er The Knick på HBO. Kanskje ikke den mest lærerike, men absolutt interessant og spennede Serien beskriver hverdagen til leger og sykepleiere ved et sykehus i New York omkring år 1900.
 22. Spar Kjøp har billige spl uniformer. Vet ikke hva de koster, men husker det var betydlig billigere enn å kjøpe via nett eller skolen.
 23. Om det er for mye kommer an på din arbeidskapasitet og hvor mye du har på privaten. Første året jobbet jeg MYE, men tror nok ikke jeg anbefaler det året til noen andre. Et fulltids studium regnes som 35-40 timers uke, så spørs det da om du er klar for mer arbeid enn det. Vil bare si at praksis er tøft selv om du har en studiedag hver uke. Uansett lykke til!
 24. Les rammeplan og studieplan for første semester, da vet dere hva dere skal kunne til jul. Greit å ha sett på det i allefall Ellers anbefaler jeg dere å stille uthvilt! Og kjempemasse lykke til
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy