Jump to content
Sykepleiediskusjon

missleo

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by missleo

  1. Hei hei!! 

    Leverte min bachelor oppgave og oppdaget senere at jeg har i noen plass glemt å sette punktum og parantes. og 2 stavefeil i alt 4 små feil.

    Har det noe å si? Kan man stryke på det???? :=OO 

     

  2. 58 minutes ago, Nonmaleficence said:

    Hvis dette er en bacheloroppgave vil jeg anbefale deg å se på hvilke tiltak sykepleieren kan gjøre. Kognitiv terapi og lignende er mer over i psykologenes fagfelt. Sykepleiere driver ikke kognitiv terapi, miljøterapi eller annen terapi i den forstand. Vi utøver sykepleie, og det som omfavnes av fagets definisjon. Hvis du ramser opp tiltak som kan gjøres som er utenfor vårt fagfelt vil jeg anbefale deg å avgrense deg fra disse, da du ikke viser sykepleien. Igjen vil jeg foreslå Eide og Eide sin bok kommunikasjon i relasjoner. Psykiskhelse.no har informasjon om angst og depresjon. Men skal jeg være ærlig ville jeg gått for enten angst eller depresjon, da en bacheloroppgave gjerne har begrenset med ord, som kan gjøre det vanskelig å gå dypt nok inn i en av tematikkene. Det å skrive om KOLS i seg selv er egentlig mer enn nok, da du kan trekke frem at det disponerer for angst og depresjon. Hvordan gir du da sykepleie til pasienten med KOLS? Hvilke observasjoner gjør du knyttet til angst, depresjon, og de andre plagene som oppstår ved KOLS? Beskriv og begrunn sykepleien din!

    Lykke til!

    Tusen hjertelig takk for hjelpen. 

    Dette er bacheloroppgave ja. skal gjøre akkurat som du anbefalte. Du er en engel! :D Tusen takk

  3. Hei .. sitter å skrive om kols pasienter som sliter meg angst og depresjon. Hvordan kan man forebygge angst og depresjon ? 

    Kognitiv terapi, pyskososial støtte, støtte samtaler, vet jeg så lenge, kan dere dele litt hva synes dere om dette eller evt, tiltak som dere vet. 

    Mange takk på fårhånd

  4. 2 hours ago, Guest Spes.spl. said:

    "Hvordan kan sykepleiere vise god omsorg og trygghet til demente pasienter gjennom bruk av kommunikasjon og tid i sykehjem?"

    Her får du en liten utfordring. Hvordan skal du undersøke om de tiltak du gjennomfører faktisk gir god omsorg og trygghet til demente? Hvem er det du skal undersøke, pasient eller sykepleier? Vil du se på f.eks. spl. sin opplevelse av at de gir omsorg og trygghet til pasienter, eller vil du gå litt mer teoretisk og se hvordan utfører sykepleier sykepleie til demente? En kan vel egentlig ikke si at du gir god omsorg, uten å spørre pasienten. I tilfelle tror jeg du kan rote deg bort i et teoretisk minefelt når du sitter foran sensor, eller i oppgaven skal definere hva som er god omsorg, for all omsorg skal vel være god i sykepleie? Hva er trygghet, hvordan vil du definere om du oppnår å gi trygghet? Skal du bruke kun teori, eller har du tenkte å ha uformelle samtaler med personalet? Regner med bacheloren ikke er på masternivå med intervju.

     

    Tips til deg er å tenke litt;

    Hvem skal du undersøke?

    Hvilket tiltak skal du undersøke?

    Hvilken pasientgruppe?

    Hva vil du måle?

     

    Hvis du trenger teoretiker kan du bruke f.eks. Travelbee, eller Kari Martinsen. Kari Martinsens relasjonstenkning og omsorg for den svake/barmhjertighetstanken er relevant her i forhold til hvordan sykepleieren bruker seg selv i møtet med pasienten. Travelbee kan fort bli litt "overfladisk", hvordan definere at en er kommet videre i hennes trinnvise interpersonelle relasjonsmodell? 

     

    Problemstillinger

    Hvordan opplever sykepleier å gi omsorg og trygghet til pasienter med demens gjennom kommunikasjon?

    Hvordan kommuniserer sykepleier med demente?

    Hvordan opplever sykepleier å kommunisere med demente?

     

    Viktigst av alt, bare begynn å skriv! Problemstillingen kan du alltids endre på til slutt når du ser hvilken retning oppgaven din har tatt!

    Lykke til!

     

    Tusen takk det var virkelig mye hjelp! Så snill er du! :D 

  5. Hei :D

    Jeg vet ikke hvor mange ganger har jeg byttet temaet.. Det er så vanskelig å bestemme seg. Til slutt bestemte jeg å skrive om følgende 

    Tema: Betydning av tid og omsorg i sykepleien.

    Hvordan kan sykepleiere vise god omsorg og trygghet til demente pasienter gjennom bruk av kommunikasjon og tid i sykehjem?

    Hva synes dere om det? Eventuelt om dere kunne hjelpe meg å formulere problemstillingen litt bedre... Har ikke veiledning før neste månedet

    Mange takk på forhånd.

  6. 10 hours ago, Cathrine said:

    Et viktig tema du har tenkt til skrive om. Demente har jo ofte problemer med å kunne kommunisere at de har smerter så det blir ofte underdiagnostisert og resultatet blir dårlig smertebehandling. Jeg ville skrevet om smerteevalurering og hvordan vi som sykepleiere kan bli flinkere til å fange opp smerte hos demente.

    Tusen takk for svaret. En hva du tenker om Stomien? Har vurdert å skrive om stomi og ungdommer. Spesielt med tanke på selvbildet, og hvordan påvirker dette livskvalitet ogsv. 

     

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy