Jump to content
Sykepleiediskusjon

missleo

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by missleo


 1. 58 minutes ago, Nonmaleficence said:

  Hvis dette er en bacheloroppgave vil jeg anbefale deg å se på hvilke tiltak sykepleieren kan gjøre. Kognitiv terapi og lignende er mer over i psykologenes fagfelt. Sykepleiere driver ikke kognitiv terapi, miljøterapi eller annen terapi i den forstand. Vi utøver sykepleie, og det som omfavnes av fagets definisjon. Hvis du ramser opp tiltak som kan gjøres som er utenfor vårt fagfelt vil jeg anbefale deg å avgrense deg fra disse, da du ikke viser sykepleien. Igjen vil jeg foreslå Eide og Eide sin bok kommunikasjon i relasjoner. Psykiskhelse.no har informasjon om angst og depresjon. Men skal jeg være ærlig ville jeg gått for enten angst eller depresjon, da en bacheloroppgave gjerne har begrenset med ord, som kan gjøre det vanskelig å gå dypt nok inn i en av tematikkene. Det å skrive om KOLS i seg selv er egentlig mer enn nok, da du kan trekke frem at det disponerer for angst og depresjon. Hvordan gir du da sykepleie til pasienten med KOLS? Hvilke observasjoner gjør du knyttet til angst, depresjon, og de andre plagene som oppstår ved KOLS? Beskriv og begrunn sykepleien din!

  Lykke til!

  Tusen hjertelig takk for hjelpen. 

  Dette er bacheloroppgave ja. skal gjøre akkurat som du anbefalte. Du er en engel! :D Tusen takk


 2. 2 hours ago, Guest Spes.spl. said:

  "Hvordan kan sykepleiere vise god omsorg og trygghet til demente pasienter gjennom bruk av kommunikasjon og tid i sykehjem?"

  Her får du en liten utfordring. Hvordan skal du undersøke om de tiltak du gjennomfører faktisk gir god omsorg og trygghet til demente? Hvem er det du skal undersøke, pasient eller sykepleier? Vil du se på f.eks. spl. sin opplevelse av at de gir omsorg og trygghet til pasienter, eller vil du gå litt mer teoretisk og se hvordan utfører sykepleier sykepleie til demente? En kan vel egentlig ikke si at du gir god omsorg, uten å spørre pasienten. I tilfelle tror jeg du kan rote deg bort i et teoretisk minefelt når du sitter foran sensor, eller i oppgaven skal definere hva som er god omsorg, for all omsorg skal vel være god i sykepleie? Hva er trygghet, hvordan vil du definere om du oppnår å gi trygghet? Skal du bruke kun teori, eller har du tenkte å ha uformelle samtaler med personalet? Regner med bacheloren ikke er på masternivå med intervju.

   

  Tips til deg er å tenke litt;

  Hvem skal du undersøke?

  Hvilket tiltak skal du undersøke?

  Hvilken pasientgruppe?

  Hva vil du måle?

   

  Hvis du trenger teoretiker kan du bruke f.eks. Travelbee, eller Kari Martinsen. Kari Martinsens relasjonstenkning og omsorg for den svake/barmhjertighetstanken er relevant her i forhold til hvordan sykepleieren bruker seg selv i møtet med pasienten. Travelbee kan fort bli litt "overfladisk", hvordan definere at en er kommet videre i hennes trinnvise interpersonelle relasjonsmodell? 

   

  Problemstillinger

  Hvordan opplever sykepleier å gi omsorg og trygghet til pasienter med demens gjennom kommunikasjon?

  Hvordan kommuniserer sykepleier med demente?

  Hvordan opplever sykepleier å kommunisere med demente?

   

  Viktigst av alt, bare begynn å skriv! Problemstillingen kan du alltids endre på til slutt når du ser hvilken retning oppgaven din har tatt!

  Lykke til!

   

  Tusen takk det var virkelig mye hjelp! Så snill er du! :D 


 3. Hei :D

  Jeg vet ikke hvor mange ganger har jeg byttet temaet.. Det er så vanskelig å bestemme seg. Til slutt bestemte jeg å skrive om følgende 

  Tema: Betydning av tid og omsorg i sykepleien.

  Hvordan kan sykepleiere vise god omsorg og trygghet til demente pasienter gjennom bruk av kommunikasjon og tid i sykehjem?

  Hva synes dere om det? Eventuelt om dere kunne hjelpe meg å formulere problemstillingen litt bedre... Har ikke veiledning før neste månedet

  Mange takk på forhånd.


 4. 10 hours ago, Cathrine said:

  Et viktig tema du har tenkt til skrive om. Demente har jo ofte problemer med å kunne kommunisere at de har smerter så det blir ofte underdiagnostisert og resultatet blir dårlig smertebehandling. Jeg ville skrevet om smerteevalurering og hvordan vi som sykepleiere kan bli flinkere til å fange opp smerte hos demente.

  Tusen takk for svaret. En hva du tenker om Stomien? Har vurdert å skrive om stomi og ungdommer. Spesielt med tanke på selvbildet, og hvordan påvirker dette livskvalitet ogsv. 

   


 5. Hei. sitter å skrive hjemme eksamen, er det noen som kan komme litt med forskjellige forslag og tips, som kunne hjelpe meg. anngående problemstillingen.

  Hvordan kan sykepleiere skape velvære og mestring til psykiske pasienter gjennom felleskap? 

   

  Takk på forhånd.

  Missleo


 6. Hei igjen ! :)

  Hadde tidligere skrevet her at jeg er 2. års  sykepleierstudent og har sykehuspraksis foreløpig , Jeg prøver mitt beste å jobbe med læringsmålene mine, men likevel føler jeg at jeg detter av fort på grunn av veilederen jeg har, hun forsvinner fort, vi plannlegger dagen på forhånd men innimellom så forsvinner hun /og når hun er tilgjengelig så sender meg hun her og der for hjelp, og i slutten av dagen  da får jeg dårligtilbake melding at jeg blir brukt som en ekstra hjelp mer en student, det gjør med veldig lei  når de behandler studenter slik, mister motivasjonen helt. er nesten på vei å gi opp. Dere som sykpl. studenter har sikkert hatt slike episoder i praksis. vil gjerne at dere skal dele å komme med forslag? 

  Missleo- 


 7. 1 hour ago, Cathrine said:

  Du har sikkert lest om sykepleie til lunge og nyrepasienter i sykepleiebøkene dine. Anbefaler også ta en titt i sykdomslære og anatomi og fysiologi bøkene.

  Når du har en pasient leser du deg opp på nettopp den sykdommen pasienten din har når du kommer hjem. Mye lettere å lære  når man har en knagg å henge det på. På den avdelingen du er vil de helt sikkert lære deg hvilke observasjoner og hvilke tiltak som er nødvendige i forhold til de ulike diagnosene.

  Ble ikke så mye konkret jeg kom med, men det er mine tips:)

   

  Så snill du er kjære deg! Takk skal du ha, Du har hjulpet mye!. Sitter stor pris på!. :)

  Mvh

  Missleo-


 8. Hei. :)

  Har nylig begynt på praksis i medisin avdeling, sykepleierstudent. Lurer på 2 spørsmål, Sykepleiens pedagogiske funksjoner og ansvar Og Hva er viktig å følge med / ved nyre og lunge syke pasienter. som generelt vet jeg hva bør gjøres, men likvel stitter stor pris på om dere kommer med litt forslag og tips. hadde vært supert! :) 

  Takk på forhånd. 

  Missleo- 

   


 9. Hei. Jeg skal snart ut i medisin praksis på sykehuset, er sykepleierstudent, Er det noen som ville dele sine erfaringer om hvordan er det hverdagen på avd. Jeg skal være på Lunge/nyre avd. Del gjerne deres tips. Takk på forhånd. :)

  Missleo- 

   


 10. Hei.. Here dere noen tips å dele om hvordan skal man forbrede seg godt til sykdomslære eksamen? 

  Har dere bra fornuftige erfaring fra sykepleiepluss? Jeg har følgt på forelesninger men likevel føler jeg at det mangler mye der. Vil gjerne ha deres Tips. :)

  Takk på forhånd.

  Missleo - 

   

×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy