Jump to content
Sykepleiediskusjon

starbucks

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. Takk for tips! Skal se om eg ikke får presset det inn i kalenderen før 31mai Eg syns det er et svært spennende tema, utrolig interessant å lese om de forskjellige behovene, og hvordan pårørende faktisk blir møtt! Har hatt veldig lite om det på skolen, og etter å ha hvert i praksis mange steder så ser eg tydelig at det trengs mer fokus på.
 2. Off, ikke noe kjekt det der! Hva var det som gjorde HJ.SPL praksis så bra? Og hva er det som får deg til å føle at det går dårlig nå? Er det det at du føler du ikke mestrer det? Føler du at det er for høye krav? Det å kludre til mat gjør alle, uansett om vi er sykepleiere eller hva som helst, vi er ikke under utdanning til å bli servitør, så det skal du ikke bekymre deg over! Gjort det selv noen ganger, og da var det bare til å le av det med pasienter og kollegaer, og etterhvert blir man bedre. Ellers, hva er positivt med plassen du er på? Prøv å slapp av, se heller på de positive tingene du gjør i løpet av en vakt, Nyt det å være student og kunne lære, du skal ikke kunne alt, og bruk heller de tingene du ikke føler du kan til å lære av. Hva med å skrive litt notater fra hver vakt, hva du kan fokusere på videre og slikt. Ellers er veilederen til for å kunne snakke om slikt, ellers kan jo du høre med en lærer fra skolen din som du føler du kan snakke med. Uansett, lykke til! Håper det ordner seg for deg
 3. Tusen takk til begge! Ja, eg føler meg ekstremt heldig som hatt så mye praksis og erfaringer fra jobb ved siden, og på så ulike steder. Temaet eg har valgt står meg nær, da eg selv har vært pårørende og pasient i akutte situasjoner, i tillegg til mye forskjellig eg har sett i praksis (og jobb).
 4. Hei! Eg er en jente på 21 år (blir 22 i år), som går siste året på sykepleien i Bergen (HiB). Kan ikke tro at eg er ferdig om ca 2mnd! Tiden har flydd! Ved siden av studie har eg hatt deltids- og feriejobber på et sykehjem, og som ambulerende nattevakt i hjemmesykepleien. Eg har også hatt jobb ved avdeling for akutt kirurgi og traumatologi ved Haukeland. Etter mye skule, praksis og erfaring fra jobb har eg funnet ut at akuttmedisin er tingen for meg. Har lært at eg virkelig elsker akuttmedisin, og at eg passer til det, (fått kommentarer fra lærere, ambulansearbeidere og veiledere i praksis). Skal til sommeren jobbe ved en Legevakt. Skal også ta vikarkurs i ambulanse til høsten og etterhvert ta videreutanning innen akutt. Av praksisplasser har eg vært på en rekke steder, som alle har gitt meg mye på forskjellige måter. Sykehjem hvor eg deltok i prosjekt om tverrfagligsamarbeid med fysio og ergo i regi av HiB. Har også vært på Barnekirurgen (HUS), Nordås Rehabilitering, DPS- avdeling for alvorlig psykose og schizofreni, Hamar Høysikkerhetsfengsel (selvvalgt praksissted), Barn og Familie Velferd i en kommune, og nå; hjemmesykepleien og har fått innvilget noen dager av desse til å være i ambulansen. Nå er det virkelig innspurt i studie: eksamen 10mai, framføring av prosjekt neste uke, bachelorinnlevering 31mai, praksis i hj.spl osv osv, samtidig som eg venter på en operasjon i håndledd. På bacheloren skriver eg forresten om "Ivaretakelse av pårørende til akutt og kritisk syke", noe som er et svært spennende tema, men begynner å bli litt smålei databaser, forskning på medisinsk engelsk, hehe Skal bli godt å bli ferdig til sommeren, og faktisk kunne gå på jobb og være ferdig med jobb når en kommer hjem for dagen!. Det var litt om meg, bare til å spør om noen har noe spørsmål da eg sjelden biter ;-)
 5. Gratulerer med et flott valg når det kommer til studie og studiested! Eg blir ferdig på HiB om 2mnd, og er svært fornøyd! (selvsagt mye rart og mindre bra, men stortsett fornøyd!) Om du skal på HiB så kan det godt hende eg skal undervise for deg, skal begynne å undervise i rus/psykiatri for 3klassen, og eikk for 1klassen. Uansett, lykke til med studie!
 6. Det går nok helt fint! Er også sisteårs-student, har hatt sommerjobb og ekstrajobb på en travel avdelig : avdeling for akutt kirurgi og traumatologi. Utrolig gøy og lærerikt! Og de som var nettopp ferdige sykepleiere fikk god opplæring og de andre sykepleierene på avdelingen der var flinke til å ta de i mot og gi tips, råd og hjelp når det trengtes Eg har fått sommerjobb en travel legevakt, og gleder meg utrolig mye! Selvsagt er eg nervøs og, men det er gode opplæringsrutiner, og har kjempe dyktige sykepleiere og leger rundt meg, i tillegg er de svært hyggelige hele gjengen hvor har du gått? Og hvor og på hva avdeling har du fått jobb ? Gratulerer forresten!
 7. Eg skal skrive om "Ivaretakelse av pårørende til akutt og kritisk syke", vinklet mot plutselig akutt og kritisk sykdom /skade, ikke forverring av en tidligere tilstand.
 8. Eg bruker mine piercinger i øret, da forskning faktisk viser at det er ikke noe mer smittsomt med de. Passer på at de er rene og ikke har betennelse, rører de jo ikke i løpet av en dag. Tattoveringen min er det ingen som ser Når det kommer til neglelakk så bruker eg ikke det på arbeid (er student på 3året, alltid hatt ekstrajobb på sykehus/sykehjem), MEN http://www.sykepleien.no/forskning/forskningsartikkel/1045699/er-retningslinjer-for-arbeidsantrekk-i-helsetjenesten-forskningsbaserte? sier at ny neglelakk ikke har noe hygienebetydning, at det bare er gammel flossete som har det.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy