Jump to content
Sykepleiediskusjon

FrkFryd

Members
  • Posts

    19
  • Joined

Profile Information

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

3,623 profile views

FrkFryd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Tusen takk for innspill! Det er schizofrenipasienter jeg har hatt erfaring med i psykiatri. Der hadde de lås på kjøleskap, begrensning ifm måltider, de fikk 1 røyk i timen, godterier o.l. var innelåst, grenser for hvor mye de fikk i ukepenger, osv. Grenser er jo en form for miljøterapi, og det står en del om det i pensumbøkene. Selv om pasienten ikke direkte skader seg der og da, er grensene til for å forhindre f.eks. ekstrem overvekt, somatiske sykdommer - som diabetes, infeksjoner som følge av dårlig tannhelse, osv. Noen grenser må de ha, mens andre (dessverre) settes for å lette arbeidsdagen til de ansatte. Det er derfor jeg syns temaet er så spennende - for hva er korrekt bruk av grenser uten at det skal krenke pasient/bruker? Det er også ganske ubehagelig å skulle være den som stadig må si "nei" til et voksent menneske.
  2. Hei dere! Jeg trenger litt hjelp til formulering av problemstilling, og har dessverre fått en veileder som mener det ikke er hennes jobb å hjelpe meg i det hele tatt, men kun å vurdere det jeg har etterhvert som jeg skriver. Jeg har valgt å skrive om grensesetting i psykiatrien, da gjerne schizofrene - men tror det kan bli for snevert med kun én pasientgruppe. Mine tanker rundt dette omhandler det å sette grenser i forbindelse med pasientens dagligdagse situasjoner, ikke grenser mellom pasient og pleier. F.eks. begrensning av matinntak, drikke, nikotin, hygiene, osv. Jeg føler jeg hele tiden balanserer på kanten av tvang.
  3. FrkFryd

    Lønn som student

    1års student, og har 146kr timen, 262 000kr/året i Bergen kommune. Synes i grunn det var dårlig lønn! Tjener jo det samme i kassen på rema..
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy