Jump to content
Sykepleiediskusjon

FrkFryd

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

About FrkFryd

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

3,584 profile views
 1. Hvor i alle dager får man tre ukers opplæring? Jeg fikk bare tre vakter. Synes det er alt for lite, selv om jeg kjenner avdelingen.
 2. Er straks ferdig med skolen, og har en jobb på en medisinsk avdeling som venter. Nå er jeg så heldig at jeg kjenner avdelingen fra før, men som assistent selvsagt. Gruer meg til ansvaret som kommer, og har lyst å forberede meg litt i hvert fall slik at jeg kan føle noe mestring i starten også. Vil derfor gjerne ha tips til hva jeg bør friske opp av kunnskap, og hva som er viktig å lære seg? - Tenker å lese meg opp igjen på medikamenter - de vanligste vi bruker på avdelingen, for å friske opp det vi har lært. - Få en viss oversikt over blodprøver, og ikke minst blodgass. Noen tips til god innføring i blodgass/syre base? - Lese meg opp på de vanligste diagnosene. Jeg vet at det blir veldig mye nytt, og ønsker derfor å ikke stresse med ting jeg faktisk kan forberede meg på i forkant. Avdelingen har gruppepleie, så jeg er godt vant til å være "ute". Det blir altså inne som gruppeleder den største utfordringen vil være.
 3. Jeg ser det er en gammel post, men håper flere slenger seg på denne diskusjonen. Jeg kan ikke forstå at iv væske skal sees på som en avansert og spesiell prosedyre? Jeg tenker at under utdanningen lærer vi et grunnlag som er godt nok for å kunne se på de vanligste prosedyrer på PPS e.l. og så utføre dem En utdannet sykepleier skal ikke trenge særskilt opplæring i tilkobling av en RA. Jeg var pleieass. på et stort sykehjem for et par år siden, og der var det 2(!!) sykepleiere som ga antibiotika eller væsker iv. Disse to løp ofte mellom de 8 avdelingene. Var de ikke på jobb, måtte beboerne på sykehus. Totalt var det sikkert ansatt 40 sykepleiere på bygget. Nå er jeg i praksis i hjemmesykepleien, og der tar de ikke imot brukere som er ferdige på sykehus, men som fortsatt trenger iv behandling. Noe jeg syns er helt latterlig! Spesielt når jeg til vanlig jobber på infeksjonsavdeling, og ser hvor mange vi har liggende for kun AB intravenøst, fordi kommunen ikke klarer å tilby den tjenesten.
 4. Birkenstock her, er kjempefornøyd! Jobber på en travel infeksjonsavdeling på et stort sykehus. Brukte Nike Free før, men jeg overpronerer og synes disse ga for liten støtte. Så prøvde jeg Asics joggesko, disse var gode, men altfor "tette". Birkenstock gir meg liksom passe mengde støtte og luft:)
 5. Vi hadde faktisk forelesning om dette denne uken! Og læreren som er spesialist på dette feltet var utrolig nøye med å gjenta at vi aldri skal realitetsorientere demente. Vi går nå siste året, og har begynt å få litt erfaring, så det var mange som var uenige med henne. Men hun sa at forskningen nå tyder sterkt på at det ikke kommer noe positivt ut av realitetsorientering. Det man da skal gjøre er å avlede. Si at vedkommende spør om sin mann/kone/søster o.l. Da skal du vri samtalen inn på positive minner og opplevelser ved å f.eks. spørre om han/hun kan fortelle noe om denne personen.
 6. Jeg hatet å jobbe på sykehjem, så jeg ville personlig valgt hjemmesykepleie. Jeg gikk rundt med klump i magen fra morgen til kveld, og følte meg som verdens dårligste menneske som aldri strakk til. Jeg vet det er travle dager og til tider uverdige forhold også i hjemmesykepleien, men der bor de i det minste i sine egne kjente omgivelser. Og mens du følger en pasient fra stuen til toaletter, sitter det ikke 5 par øyne som ser på deg og lurer på når det endelig blir deres tur.. Nei huff, jeg griner nesten bare av å tenke tilbake på det.
 7. Jeg vet ikke hvordan det er på de andre skolene, men på Hib anbefaler lærerne veldig mange bøker som du aldri får bruk for. Den eneste som er vits å kjøpe før studiestart er "Menneskekroppen". Deretter når du begynner er det greit å ha sykepleieboken 1,2 og 3 (dekker alle studieårene), geriatri, og sykdomslæreboken. Resten er det bare å låne på biblioteket=) Men ja, menneskekroppen er det bare til å pugge så tidlig som mulig;) Studiet har veldig fokus på sykepleie og alt som hører med der, men dessverre for lite fokus på at anatomi og fysiologi skal være obligatorisk. Ingen dør av at du rer opp en seng feil, eller om du ikke er verdensmester i fotvask/hårvask - slikt lærer en underveis i praksis også. Men anatomi og fysiologi - pugg, pugg, pugg! Det er livsviktig.
 8. Tusen takk for innspill! Det er schizofrenipasienter jeg har hatt erfaring med i psykiatri. Der hadde de lås på kjøleskap, begrensning ifm måltider, de fikk 1 røyk i timen, godterier o.l. var innelåst, grenser for hvor mye de fikk i ukepenger, osv. Grenser er jo en form for miljøterapi, og det står en del om det i pensumbøkene. Selv om pasienten ikke direkte skader seg der og da, er grensene til for å forhindre f.eks. ekstrem overvekt, somatiske sykdommer - som diabetes, infeksjoner som følge av dårlig tannhelse, osv. Noen grenser må de ha, mens andre (dessverre) settes for å lette arbeidsdagen til de ansatte. Det er derfor jeg syns temaet er så spennende - for hva er korrekt bruk av grenser uten at det skal krenke pasient/bruker? Det er også ganske ubehagelig å skulle være den som stadig må si "nei" til et voksent menneske.
 9. Hei dere! Jeg trenger litt hjelp til formulering av problemstilling, og har dessverre fått en veileder som mener det ikke er hennes jobb å hjelpe meg i det hele tatt, men kun å vurdere det jeg har etterhvert som jeg skriver. Jeg har valgt å skrive om grensesetting i psykiatrien, da gjerne schizofrene - men tror det kan bli for snevert med kun én pasientgruppe. Mine tanker rundt dette omhandler det å sette grenser i forbindelse med pasientens dagligdagse situasjoner, ikke grenser mellom pasient og pleier. F.eks. begrensning av matinntak, drikke, nikotin, hygiene, osv. Jeg føler jeg hele tiden balanserer på kanten av tvang.
 10. Det er vanskelig å si hvilken som er best da vi bare får testet en skole hver;) Men jeg er veldig fornøyd med HiB! Var litt skeptisk da jeg søkte, siden det er så store kull, men vi ble fra start delt inn i studiegrupper på 12-15 studenter, og du følger de samme medstudentene nesten hele veien. Så du vil bli veldig godt kjent med dem i gruppen din, deretter med nye medstudenter i hver praksisperiode. Ellers blir det litt opp til deg hvor mye innsats du legger i det sosiale. Jeg selv er fra Bergen, med en stor vennekrets, så jeg har ikke hatt det samme behovet for å bygge et stort nettverk. Men ser de andre studentene har vært mye flinkere:) Skolen er superfin, og øvelsesposten er helt rå! Litt vemodig for oss som går sisteåret nå, da vi bare fikk slitt utstyr å jobbe med de første to årene. Siste året har vi veldig lite øvelsespost. På lærersiden har vi mange flinke forelesere og veiledere, og selvsagt en del som absolutt burde jobbet med andre ting. Vårt kull tror jeg har hatt et stort fokus på evalueringer, og jeg vet flere har klart å kvitte seg med veiledere som var dårlige. Det er særlig to forelesere, mener jeg, som skiller seg ut negativt, og disse jobbes det med å "bli kvitt" på en eller annen måte. Skulle jeg selv måttet gå på en annen skole, tror jeg valget hadde falt på Betanien. Men for min del var nok høgskolen det rette valget, da det er deilig å kunne være litt anonym til tider. Jeg er også veldig fornøyd med alle praksisplassene jeg har vært på, og har kun blitt møtt av vennlige og flinke sykepleiere. Har også vært så heldig og hatt flere mannlige kontaktsykepleiere, og syns det er kjekt å få lære ting fra deres perspektiv. Bare spør om du lurer på noe konkret. Og lykke til med studiene, 3 år flyr av gårde! Føler det var i går jeg satt her og spurte om hvilke bøker jeg skulle kjøpe for å forberede meg til studiet;)
 11. FrkFryd

  Turnuskoder

  Hei, jeg lurer på hva som skjer hvis jeg blir ringt inn for å jobbe på en F3 dag? Er det noe ekstra tillegg da? Jeg jobber så mye søndager og noen helligdager at nesten alle røde dager er F3. Og jeg vet de kommer til å trenge meg i julen også.
 12. Hvor er dette? Jeg går 2.året og får 148kr timen. Dette er Bergen kommune, og jeg har levert papirer på at jeg går 2.året. Synes det er elendig betalt, da jeg tjente myye mer i butikk uten noe utdannelse. En skulle tro at de kunne betale mer når en holder på med relevant utdannelse..
 13. Jeg går 2.året. Så jeg skal på Haukeland i totalt 22 uker frem til sommeren. Da ber jeg altså om å hospitere utenom praksistiden?
 14. HVA? Er dette noe en sykepleier kan videreutdanne seg til? Fortell! Det må jo være kjempeinteressant!
 15. Kullet er stort ja, og i forhold til andre studier jeg har vært innom har ikke frafallet vært så stort heller. Men vi er delt inn i to klasser, og hver klasse er igjen delt opp i studiegrupper på 12-15 studenter. Forelesningene foregår stort sett felles for alle første semester, deretter oppdelt klassevis ettersom en klasse er i praksis mens den andre har undervisning. Så har vi studiegrupper hver uke omtrent, som er obligatoriske sammen med en veileder(lærer). Vi har også øvelsespost og lab i samme gruppen. Slik at du blir veldig godt kjent med de andre på gruppen! Veldig kjekt;) Vår veileder har dessverre vært sykemeldt av og på hele veien, men de andre 10 gruppene virker fornøyde med ordningen. Undervisningen er så som så, de som underviser sykepleiefagene har ikke imponert hittil, mens de to mennene som underviser i anatomi og sykdomslære har vært helt fantastiske! =) Vi har også vært heldige med veilederne i praksis, som har stilt opp natt og dag hvis det har vært nødvendig. På sykehjemmet jeg var på ble det en del kluss, og skolen var skikkelig flink til å ordne opp. Mao, jeg stortrives, og anbefaler det på det sterkeste:)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy