Jump to content
Sykepleiediskusjon

Betsy K.Eriksen

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

About Betsy K.Eriksen

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/18/1961

Contact Methods

 • Website URL
  http://betsyeriksen-psp.blogspot.com/

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Evje , Aust-Agder, Norway
 • Interests
  Play the guitar and the piano,sing solo. Making digitals tag,in Paint shop program and Animations program.
  Love Music.
 1. Ja er enig med deg Tone, fint å ha med seg litt praksis fra sykehuset, man får også mye erfaring ved å jobbe på sykehjem, det er mange flere avgjørelser som man må ta, selv om man kan ringe legevakta hvis man er i tvil, men vi har prosedyrer på hva vi får lov til å starte med behandling el. medisin vi kan gi og så å ta dette opp på nærmeste legevisitt som er vanligvis 1 x pr uke, . Så ja det er nok mange eldre som blir lagt inn på sykehus som etter spl. sin vurdering hadde hatt det like greit og trygt på sykehjem med en evt behandling,men mange ganger er det pårørende som pusher på at de vil de inn på sykehus, på tross at legen anbefaler ikke, men til syvende og sist, så er det legene på sykehuset som tar den avgjørelsen om beboer fra et sykehjem skal legges inn på sykehus, Vi som spl på sykehjem er forpliktet til å evt, ringe legevakta, hvis f.eks en beboer blir akutt dårlig, eller etter et fall med mistanke om brudd.Så er det opp til ansvarshavende lege og vurdere dette. Ja jeg kunne godt tenkt meg å hospitert på sykehus , fordi det er over 16 år siden jeg jobbet litt sommerjobb der som ferdig utdannet sykepleier
 2. Ja det hender at sykehjem kan være underbemannet, men opplever at på bygda som jeg jobber nå, er de senere med å trappe ned på bemanningen, kan være at noen bygder har bedre økonomi enn endel byer har.Jobber nå kun natt stilling, og har kjempegode kollegaer, og stortrives.Ønser deg lykke til med din faste 100 % stilling.
 3. Hei, ja skjønner det er et dilemma, jeg jobber som sykepleier natta,på et koselig lite sykehjem , ca 3 minutter med bil, 15-20 min å gå, fra der jeg bor, jeg stortrives med det, ikke for mange tunge løft, og ikke samme tempo som på dag og kveld, helt topp,. og skuldrene mine overlever også så passer jeg godt til å jobbe natta, er veldig B menneske., så mitt råd er, se på din familie situasjon, også ikke minst lytt til kroppen, og hvis du sier opp fordi det ikke passer deg, så må enhver leder forstå at det er viktig å være ærlig, istedenfor å kanskje bli langtidssykemeldt , forstår lederen ikke det,så er det heller ingen god leder.Lykke til og fortell hvordan det går med deg fremover,
 4. Jeg opplevde det stramte godt ja,men så utrolig glad de redda ringen.
 5. Flott triks,har opplevd at ei sykepleier utførte det på meg,
 6. Tusen takk Cathrine, nyttig link.
 7. Dette virker som en veldig bra side, med masse viktig info, for oss som sykepleiere, må se nærmere på den, tusen takk for linken.
 8. Jeg var alene mamma til 2 barn,9 og 11 år,men man blir veldig strukturert,men finner de mulighetene man kan til å lese og studere,så jobba jeg utenom som vikar på et sykehjem,ekstravakter, når de var på besøk hos sin far,,på den måten slapp jeg å påta meg studiegjeld.Hørtes fornuftig ut å bli helsesøster i den situasjon du er i nå. Lykke til med studiene. !
 9. Jeg skulle egentlig bli frisør,men da jeg hadde vært pasient flere ganger både som barn og voksen. Opplevde veldig forskjell på leger og sykepleiere som hadde god empati,og de som evt. skjulte det godt . Da bestemte jeg meg for å bli sykepleier, da var jeg alene mamma på 2 barn , på 9 og 11 år. Men det gikk helt fint. Selv om det hendte på de travleste helgene på sykehjemmet, at jeg sa jeg ville bli webdesigner Så har jeg aldri angret på valget jeg tok .
 10. Ja enig med dere skriver, en 13 åring burde ikke ta en slik avgjørelse alene.Jeg har ei datter på 13,og har 2 voksne barn på 28 og 30, vett at spriket på modning kan være stort,men ingen 13 åring , tror jeg er voksen nok til måtta ta det valget, Sånt valg er jo mer enn vanskelig nok for voksne,da man er påvirket av situasjonen, trøtt av behandlig ol. Kjempeflott at du Lucifer fant oppdateringen,. Så glad på henne og hennes familie's vegne .
 11. Ja , enig i det,men uansett,jeg overlever nok Har posta det under linker.
 12. Ja er enig at det kan virke litt dumt at på sykehjem må sykepleieren være med i stelle som hjelpepleierne. Men der jeg jobbet,hadde jeg mulighet å leie inn ekstra vikar,i pleien,hvis det var mange sykepleie oppgaver som kolliderte med stell av brukerne,. så hadde jeg 1 egen dag som kaltes gruppeleder dag,da gikk jeg i vanlige klær.Hadde legevisitt, fylte dosetter, og endel papir arbeid,bestilte blodprøver ol.Så dette hjalp mye for min del. Jeg synes det er trist at du opplever de hater flyktninger.På sykehjemmet i Kristiansand kommune, hadde vi flere fra forskjellige land som jobba,det var alt fra India, Thailand,Kroatia, Bosnia , Russland i tillegg hadde vi mange sykepleier studenter som jobbet der i mellom studiene,ekstra mye på sommeren,og kjempespennende og miljøet ble mye mere rikere, opplevde jeg.
 13. Hei, skjønner det er et dilemma, og det finnes selvfølgelig ingen fasit svar på. Jeg har jobbet på sykehus på flere avd.men kun for en kort periode,selv om det var veldig spennende,opplevde jeg det meget stressende, med 3 delt turnus, spesielt med tanke på når man har familie også.Så jeg hadde jobbet sommerjobb på et sykehjem , og der søkte jeg fast stilling,der ble jeg i 16 år. Ja det kan være veldig travelt der også, men der for man tid til å bli bedre kjent med brukerne/beboere,det kommer nye der også,men da er man mere forberedt. Mange sa til meg, at det var lite utviklende som sykepleier,men jeg har opplevd det motsatt. Da jeg jobbet på sykehus,blir man veldig rutinert på det avd. driver med.eks flink med ortopedi, på ortopedisk avd ol. Men på sykehjemmet,hadde de fleste brukerne sammensatte sykdommer,de kunne ha epilepsi,nyresvikt,hjerteproblemer,lungeproblemer , som KOLS (kronisk optisk lunkesykdom ) , prostata, diabetes. ja m.m. I tilegg er tilsynslegen der kun 1 gang pr uke, (selvfølge kan man ringe legen på kontoret sitt , ved evt.spørsmål ) Men mitt poeng er,man blir flink til å stole på egne vurderinger,det er deg tilsynslegen spør , om hvordan brukerne har det . Jeg opplevde jeg utviklet med som sykepleier på sykehjem. I tillegg er det kun 2 delt turnus.De har egne nattevakter. Klart det er plusser og minuser med alle typer jobber,men jeg valgte å slutte for å bo på gran c. fordi jeg i utgangspunket hadde dårlige skuldre,som er helt ok,i følge min lege , sjekka nå i sommer. Så enig med IFA , lytt til kroppen din,det behøver ikke å være for alltid. Lykke til med valget !
 14. Her er tomme maler på flere språk,for å få en pekepinn på hva og hvordan http://europass.cedefop.europa.eu/no/documents/curriculum-vitae/templates-instructions Her starter du , du trenger ingen innlogging ( HUSK Å LAGRE , FOR NÅR DU GÅR UT AV SIDEN,FORSVINNER DEN ) Husk du kan også laste den opp igjen fra pc.n din,og redigere pdf https://europass.cedefop.europa.eu/editors/no/cv/compose
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy