Jump to content
Sykepleiediskusjon

Betsy K.Eriksen

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Betsy K.Eriksen

 1. Ja er enig med deg Tone, fint å ha med seg litt praksis fra sykehuset, man får også mye erfaring ved å jobbe på sykehjem, det er mange flere avgjørelser som man må ta, selv om man kan ringe legevakta hvis man er i tvil, men vi har prosedyrer på hva vi får lov til å starte med behandling el. medisin vi kan gi og så å ta dette opp på nærmeste legevisitt som er vanligvis 1 x pr uke, . Så ja det er nok mange eldre som blir lagt inn på sykehus som etter spl. sin vurdering hadde hatt det like greit og trygt på sykehjem med en evt behandling,men mange ganger er det pårørende som pusher på at de vil de inn på sykehus, på tross at legen anbefaler ikke, men til syvende og sist, så er det legene på sykehuset som tar den avgjørelsen om beboer fra et sykehjem skal legges inn på sykehus, Vi som spl på sykehjem er forpliktet til å evt, ringe legevakta, hvis f.eks en beboer blir akutt dårlig, eller etter et fall med mistanke om brudd.Så er det opp til ansvarshavende lege og vurdere dette. Ja jeg kunne godt tenkt meg å hospitert på sykehus , fordi det er over 16 år siden jeg jobbet litt sommerjobb der som ferdig utdannet sykepleier
 2. Ja det hender at sykehjem kan være underbemannet, men opplever at på bygda som jeg jobber nå, er de senere med å trappe ned på bemanningen, kan være at noen bygder har bedre økonomi enn endel byer har.Jobber nå kun natt stilling, og har kjempegode kollegaer, og stortrives.Ønser deg lykke til med din faste 100 % stilling.
 3. Hei, ja skjønner det er et dilemma, jeg jobber som sykepleier natta,på et koselig lite sykehjem , ca 3 minutter med bil, 15-20 min å gå, fra der jeg bor, jeg stortrives med det, ikke for mange tunge løft, og ikke samme tempo som på dag og kveld, helt topp,. og skuldrene mine overlever også så passer jeg godt til å jobbe natta, er veldig B menneske., så mitt råd er, se på din familie situasjon, også ikke minst lytt til kroppen, og hvis du sier opp fordi det ikke passer deg, så må enhver leder forstå at det er viktig å være ærlig, istedenfor å kanskje bli langtidssykemeldt , forstår lederen ikke det,så er det heller ingen god leder.Lykke til og fortell hvordan det går med deg fremover,
 4. Jeg opplevde det stramte godt ja,men så utrolig glad de redda ringen.
 5. Flott triks,har opplevd at ei sykepleier utførte det på meg,
 6. Tusen takk Cathrine, nyttig link.
 7. Dette virker som en veldig bra side, med masse viktig info, for oss som sykepleiere, må se nærmere på den, tusen takk for linken.
 8. Jeg var alene mamma til 2 barn,9 og 11 år,men man blir veldig strukturert,men finner de mulighetene man kan til å lese og studere,så jobba jeg utenom som vikar på et sykehjem,ekstravakter, når de var på besøk hos sin far,,på den måten slapp jeg å påta meg studiegjeld.Hørtes fornuftig ut å bli helsesøster i den situasjon du er i nå. Lykke til med studiene. !
 9. Jeg skulle egentlig bli frisør,men da jeg hadde vært pasient flere ganger både som barn og voksen. Opplevde veldig forskjell på leger og sykepleiere som hadde god empati,og de som evt. skjulte det godt . Da bestemte jeg meg for å bli sykepleier, da var jeg alene mamma på 2 barn , på 9 og 11 år. Men det gikk helt fint. Selv om det hendte på de travleste helgene på sykehjemmet, at jeg sa jeg ville bli webdesigner Så har jeg aldri angret på valget jeg tok .
 10. Ja enig med dere skriver, en 13 åring burde ikke ta en slik avgjørelse alene.Jeg har ei datter på 13,og har 2 voksne barn på 28 og 30, vett at spriket på modning kan være stort,men ingen 13 åring , tror jeg er voksen nok til måtta ta det valget, Sånt valg er jo mer enn vanskelig nok for voksne,da man er påvirket av situasjonen, trøtt av behandlig ol. Kjempeflott at du Lucifer fant oppdateringen,. Så glad på henne og hennes familie's vegne .
 11. Ja , enig i det,men uansett,jeg overlever nok Har posta det under linker.
 12. Ja er enig at det kan virke litt dumt at på sykehjem må sykepleieren være med i stelle som hjelpepleierne. Men der jeg jobbet,hadde jeg mulighet å leie inn ekstra vikar,i pleien,hvis det var mange sykepleie oppgaver som kolliderte med stell av brukerne,. så hadde jeg 1 egen dag som kaltes gruppeleder dag,da gikk jeg i vanlige klær.Hadde legevisitt, fylte dosetter, og endel papir arbeid,bestilte blodprøver ol.Så dette hjalp mye for min del. Jeg synes det er trist at du opplever de hater flyktninger.På sykehjemmet i Kristiansand kommune, hadde vi flere fra forskjellige land som jobba,det var alt fra India, Thailand,Kroatia, Bosnia , Russland i tillegg hadde vi mange sykepleier studenter som jobbet der i mellom studiene,ekstra mye på sommeren,og kjempespennende og miljøet ble mye mere rikere, opplevde jeg.
 13. Hei, skjønner det er et dilemma, og det finnes selvfølgelig ingen fasit svar på. Jeg har jobbet på sykehus på flere avd.men kun for en kort periode,selv om det var veldig spennende,opplevde jeg det meget stressende, med 3 delt turnus, spesielt med tanke på når man har familie også.Så jeg hadde jobbet sommerjobb på et sykehjem , og der søkte jeg fast stilling,der ble jeg i 16 år. Ja det kan være veldig travelt der også, men der for man tid til å bli bedre kjent med brukerne/beboere,det kommer nye der også,men da er man mere forberedt. Mange sa til meg, at det var lite utviklende som sykepleier,men jeg har opplevd det motsatt. Da jeg jobbet på sykehus,blir man veldig rutinert på det avd. driver med.eks flink med ortopedi, på ortopedisk avd ol. Men på sykehjemmet,hadde de fleste brukerne sammensatte sykdommer,de kunne ha epilepsi,nyresvikt,hjerteproblemer,lungeproblemer , som KOLS (kronisk optisk lunkesykdom ) , prostata, diabetes. ja m.m. I tilegg er tilsynslegen der kun 1 gang pr uke, (selvfølge kan man ringe legen på kontoret sitt , ved evt.spørsmål ) Men mitt poeng er,man blir flink til å stole på egne vurderinger,det er deg tilsynslegen spør , om hvordan brukerne har det . Jeg opplevde jeg utviklet med som sykepleier på sykehjem. I tillegg er det kun 2 delt turnus.De har egne nattevakter. Klart det er plusser og minuser med alle typer jobber,men jeg valgte å slutte for å bo på gran c. fordi jeg i utgangspunket hadde dårlige skuldre,som er helt ok,i følge min lege , sjekka nå i sommer. Så enig med IFA , lytt til kroppen din,det behøver ikke å være for alltid. Lykke til med valget !
 14. Her er tomme maler på flere språk,for å få en pekepinn på hva og hvordan http://europass.cedefop.europa.eu/no/documents/curriculum-vitae/templates-instructions Her starter du , du trenger ingen innlogging ( HUSK Å LAGRE , FOR NÅR DU GÅR UT AV SIDEN,FORSVINNER DEN ) Husk du kan også laste den opp igjen fra pc.n din,og redigere pdf https://europass.cedefop.europa.eu/editors/no/cv/compose
 15. Hei og takk for svar,., ja jeg får vel " rote " langt nede i hjernebarken min, Så kanskje jeg husker det,.tror det var sykehuset, Vest-Agder eller Aust-Agder.Uansett,Nå har jeg fått laga alle vitnemål og navnendring,m.m,og cv på Europass,og lagra på pc.Utrolig kjekk side,må bare huske å lagre,før man går ut av det,lagrer som pdf,og man kan laste det opp på nytt og redigere,Så nå har 9 statsautoriserte translatører fått email om pris overslag ,om oversettelse fra norsk- spansk,fra meg ,Kanskje jeg skulle linke til dem her inne,er det linke topic som er best kanskje ??
 16. Hei,sitter og skriver cv ,og så tenker igjennom hva jeg har for komeptanse. Selv om jeg i hovedvekt har jobba i sykehjem i 16 år,så har jeg fått vært innom mye mere sykdomslære enn jeg hadde forestilt meg. Mange har sammensatte sykdommer. Men over til saken , jeg har gjennom endel flytting,mistet endel av kursbevis,bl.a. om sondeernæring. Finnes det en slags portal eller er det registrert noen sted,?? Husker det var i Kristiansand kurset ble holdt, det var endel fagpersoner fra sykehuset. Hva bør jeg gjøre ?? noen andre som vet ??
 17. Jeg er enig at vi som sykepleiere skal ikke blande inn politikk,i vårt yrkesvalg. Som jeg lærte på sykepleierskolen,om Hitler hadde levd i dag,og han hadde havna på sykehus eller sykehjem hvor jeg jobba,så har han rett på den samme behandling som andre mennesker, uansett hva jeg som privatperson mener om ham.
 18. Hei,jeg har brukt 2 typer huskeregler for meg selv.da jeg jobba som eneste sykepleier på sykehjem i to etg. ei lita avkryssnings bok /notisbok ,hva som måtte gjøres i løpet av vakta,som jeg kunne hukke av når det var utført og med kl.slett,dette var også til hjelp når jeg skulle skrive inn rapport på dataen på slutten av vakta. Men i tilegg brukte jeg mob,(en alarm,men ikke for skremmende lyd ) som varsla meg , når jeg måtte huske noe innen en viss tid,som eks måle bl.sukker ,spesielt en periode hadde vi en beboer som skulle måles 4 ganger ei løpet av dagvakta,da var det lett å glemme på gitte tidspunkter,når man er alene på ei gruppe med 6 beboere,og sykepleie ansvarlig for to etg.i tilegg.
 19. Gratulerer som ferdigutdanna sykepleier ! Bemanningsbyrå er bra,men så enig med det Cathrine skriver.Som nyutdanna trenger man å bli trygg på seg selv som sykepleier og sine egne vurderinger.Men det er jo også personavhengig,hvor fort dette skjer,.Noen har bl.a. jobbet mye som sykepleier og fått endel ansvar før man var ferdig utdanna. Som ansatt i et bemanningsbyrå ,må du regne med å bli kastet inn i nye oppgaver og forventninger,det positive er at man tjener bra,men min erfaring,er kun fra de jeg har snakket med som jobber der,og når jeg som gruppeleder måtte leie inn fra bemanningsbyrå ,De som gjorde det best der,var de som har noen års erfaring med bla..sykehus,sykehjem og hjemmesykepleien.Fikk også sett noen få eks.på noen sykepleiere som opplevde det utilpass å ble kastet inn i totalt nye utfordringer,som aldri hadde jobbet på et sykehjem før. Så her er også anbefalingen prøv deg selv ut først ! og Lykke til i arbeidet som sykepleier !
 20. Hei,jeg er ny her på forumet,men har jobbet 16 år som sykepleier,i min praksis periode,ble jeg leid inn ekstra i hjemmesykepleien, Å jobbe i hj.sykepleien,er både positivt og negativt, det jeg fant positivt,var friheten,og mange spennende utfordringer,jeg sto bl.a. alene og skulle sette inn et nestekateter,som jeg vel hadde lært på skolen,men snaut nok praktisert.men lærte utrolig masse på kort tid,fordi jeg var nødt, da jeg var den eneste sykepleieren på jobb.men det negative var,at når det var mange syke på jobb,og sammenligna med et sykehjem,hvor du har fast antall beboere du har annsvar for,men i hj.sykepleien,kunne det på vinterstid,være noen brukere som stort sett ikke hadde bruk for sykepl.eller hj.hjelp,,men pga de hadde falt på glatta,hadde en Hoffman,(=skruer og stav som holder på plass tynne ben inni eks oppe på hånda,) og den skulle renses sterilt 1-2 ganger om dagen,og når man fikk flere av disse i tillegg til de faste brukerne,så synes jeg det var enklere på et sykehjem.Men det er også veldig avgjørende om den avd.leder eller soneleder,passer på å leie inn ekstra folk,når det er mye ekstra å gjøre, men klart de får pålegg om å spare penger,da venter noen i det lengste. Så selv om det er stressende der du jobber,er det ikke nødvendigvis likt i alle soner i hj.sykepleien. Noen liker og jobbe alene og selvstendig,mens jeg foretrakk og alltid ha noen i nærheten,av kollegaer,og det mest positive å jobbe på sykehjem,var at man kunne si til de brukerne som hadde ekstra behov for å prate," jeg kommer innom deg igjen ", det var ikke lett i hj.sykepleien,hvor brukerne bodde et stykke fra hverandre. Men viktigst av alt,prøv litt som du selv sier,på sykehus,der er det også plusser og minuser,men etter ei stund finner du ut,hva som passer deg best. Ønsker deg all , Lykke til !
 21. Hei, mitt navn er Betsy,er egentlig fra Stavanger,men bodd i Kristiansand siden 1982,fødte mine 3 barn der,1983,1985 og ei attpåkatt i 2000,ble også utdanna der på Høyskolen i Agder.fra 1994-1997,har jobba litt på sykehus,men jobbet fast på et sykehjem i sentrum fra juni 1997-2010 ,som sykepleier og gruppeleder,og 1 år som avd.leder men kun 10 pr.sammen med ei kollega som hadde 20 pr.(men 2 års perm u/ lønn mens jeg testet å bo på Gran Canaria og gått på spansk kurs ) Dette da jeg har slitt med vonde skuldre etter mange års arbeid på sykehjem,med dårlig bemanning,og da jeg var ass.avd.leder,tok jeg på meg mye ekstra , når man ikke fikk tak i vikarer på kort tid. Sa opp jobben for 1 år siden,da skuldrene mine har blitt helt bra av varmen her nede,(testa hos legen min i Kr.S. i sommer,) og håper jeg kan få meg jobb her nede.Har jobba 1 år på et engelsk beautycenter,som tolk og junior,,dvs vaske hår,håndklær,åpne og klargjør senteret om morgenen.Kjenner eieren,men er dårlig betalt,kun 5 euro i timen, ligger t.o.m under den kommunale lønna her nede,for de som feier ol. de har nesten 6 euro i timen. Er noen turer Norge,da jeg har mine 2 elsdte barn der,som bor for seg selv. Her på Gran C,bor jeg med min kjæreste og yngste jenta på 13. Vil også si, synes det var kjempehyggelig å finne et sykepleieforum,fant da jeg googlet om hva et tjenestebevis skal inneholde.
 22. Hei, mitt navn er Betsy,er egentlig fra Stavanger,men bodd i Kristiansand siden 1982,fødte mine 3 barn der,1983,1985 og ei attpåkatt i 2000,ble også utdanna der på Høyskolen i Agder.fra 1994-1997,har jobba litt på sykehus,men jobbet fast på et sykehjem i sentrum fra juni 1997-2010 ,som sykepleier og gruppeleder,og 1 år som avd.leder men kun 10 pr.sammen med ei kollega som hadde 20 pr.(men 2 års perm u/ lønn mens jeg testet å bo på Gran Canaria og gått på spansk kurs ) Dette da jeg har slitt med vonde skuldre etter mange års arbeid på sykehjem,med dårlig bemanning,og da jeg var ass.avd.leder,tok jeg på meg mye ekstra , når man ikke fikk tak i vikarer på kort tid. Sa opp jobben for 1 år siden,da skuldrene mine har blitt helt bra av varmen her nede,(testa hos legen min i Kr.S. i sommer,) og håper jeg kan få meg jobb her nede.Har jobba 1 år på et engelsk beautycenter,som tolk og junior,,dvs vaske hår,håndklær,åpne og klargjør senteret om morgenen.Kjenner eieren,men er dårlig betalt,kun 5 euro i timen, ligger t.o.m under den kommunale lønna her nede,for de som feier ol. de har nesten 6 euro i timen. Er noen turer Norge,da jeg har mine 2 elsdte barn der,som bor for seg selv. Her på Gran C,bor jeg med min kjæreste og yngste jenta på 13. Så holder jeg på å skrive cv på europass og mye og sette seg inn i,men ser bra ut til nå. Vil også si, synes det var kjempehyggelig å finne et sykepleieforum,fant da jeg googlet om hva et tjenestebevis skal inneholde.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy