Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kantarell

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kantarell

 1. Hei! Eg lurer på om noken veit/har erfaring om når en kan titulere seg som sps.sjukepleiar? Eg har starta utdanning demens og alderpsykiatri, som er 30 stp, i tillegg har eg 15, stp miljøterapi i demensomsorg, samt 100 stp tilsammen i pedagogikk, sjelesorg og religion. Kvalifiserar det til noke spes.sjukepleiar? Lite svar å få ved nsf ang dette..
 2. Eg starta med 4 år ansinetet då eg starta som sjukepleiar. Då vart all jobbing frå tidligare rekna med i ansiniteten, samt ansvar for barn under 18 år..Dei fleste arbeidsgivarar følger vel tariff vil eg tru..?
 3. Vi tek så og sei alltid crp ved oppkast/diare på sjukeheimen. Eg har lært på jobb, at den vil som regel stige ved gasteoenteritt. Eg har dessverre ikkje noko pålitlege kjelder/forskning på dette. Mi erfaring er at ved "vanleg" oppkast, td legemiddelbivirkning, altså ikkje gastroenteritt, vil det i utgangspunktet ikkje vere særleg forhøga crp. Dette avhengar sjølvsagt av evt ein anna underliggande sjukdom også. Kanskje litt rotete forklart, men eg håpar det var forståelig
 4. Ja, vi klarer stort sett å holde det i sjakk, og er flinke til å isolere med en gang, uansett om vi mistenker norovirus eller ei. Vi har vel hatt et par tilfeller der fleire enn 2 pasientar har fått det, og då er det på med fullt smitteutstyr og engangsbestikk osv.
 5. Vi tek ikkje prøver av diare eller oppkast. Isolerar på rommet, og iverksett smitteregime. Dersom fleire pasientar på avdelinga viser symptom tek vi kontakt med tilsynslege. Dette er på sjukheim.
 6. Hos oss på sjukeheim, får assistentane lov til å måle bt og puls, men dei har ikkje tilgang på å dokumentere det, så då må dei rapportere vidare til hf.arbeidar eller sjukepleiar. I tillegg har omtrent alle hatt medisinkurs, så dei kan dele ut medisin.
 7. Eg jobbar på ein kommunal sjukeheim, og der har tilsynslegen gitt oss sjukepleiarar løyve til å gi forskjellig akuttmedisin, uten å kontakte lege først. Som regel er vi flinke til å få legen til å sette dei fire lindrande medikamenta til terminalpleie tidlig. Men dersom det er brått behov for det, og pasienten ikkje står på det, har vi lov til å gi det, samt ein del andre akuttmedisinar. Bl.a furix, og MONA behandling. Eg tenker at vi som jobbar som sjukepleiarar på sjukeheim er veldig vande med å måtte ta ein del beslutningar aleine. Enkelte vakter står eg heilt aleine som sjukepleiar for 70 -80 eldre pasientar, då har en ikkje alltid tid/kapasitet til å ringe ein lege for å avklare om ein f.eks kan gje ei lita dose med morfin slik at h*n vert godt nok smertelindra.
 8. Full ansinietet, og 405100 kr i grunnlønn? Kan eg spør om kva tariffområde det er? KS?
 9. Eg starta på sjukeheim rett etter eg var ferdig utdanna, og eg kan virkelig anbefale det! Ja, du vert "kasta" ut i det, og læringskurva er bratt, men der er alltid noken kollegar ein kan rådføre seg med.
 10. Ja, eg forstår at det blir ei anna prosedyre. Men eg lærte på skulen for 3 år sidan at ein kan i ein del tilfeller bruke sterile kompress dynka i klorhexidin, i staden for hanskar. Det kan en vel gjer i dette tilfellet også, ved å bruke non-touch teknikk når en handterar kateteret? Eg ser ikkje heilt korleis det kan vere eit problem? Forklar gjerne Vi brukar foressten ikkje steril oppdekking ved rein kateterisering på sjukeheim, og heller ikkje xylocain
 11. Vi har ei lang liste med ulike medikament vi kan gi til pasientane våre, uten å konferere med legen først. Vi gir berre beskjed ved neste legevisitt. (sjukeheim) Alt frå smertestillande av ulik styrke, beroligande, mageregulerande ol
 12. Steril kompress skal vel vere like greit som en steril pinsett? På studie lærte vi at vi kan bruke sterile kompressar i staden for sterile hanskar i enkelte tilfeller. F.eks ved handtering av cvk
 13. Kantarell

  Sykepleier lønnstigen

  Hei! Eg veit ikkje korleis det er i Sandnes kommune, men i mi kommune er 0 års ansinitet 376200, dvs minstelønn...
 14. Eg har aldri hatt influensa, og eg har aldri tatt influensevaksine. Så eg tenker at det ikkje er nødvendig å ta den..?
 15. Fleire av mine sjukepleiar kollega er medlem i delta. Eg er medlem i nsf - har vore det sidan 1.året på utdanninga.
 16. Hei! Eg lurer på korleis kvardagen for en sjukepleiar på sjukeheim ser ut, reint organisatorisk. Er det stort sett en spl på dagvakt pr avdeling, eller er det fleire på vakt samtidig? Er det en som har hovedansvar for kontakt med lege, pårørande, ansvar for pasientflyt, eller byttar dei ulike sjukepleiarane på avdelinga på dette? Har pasientane primær og sekundærkontakt - og korleis fungerar dette i praksis?
 17. Det var trist å lese <3 Det er heilt umulig å sei noke om kor lenge han har igjen å leve. Både for vi ikkje veit noke om evt tilleggssjukdommar, generell helsetilstand, alder, og fordi det er store individuelle forskjellar. Det er mykje som spelar inn her. Det beste du, som pårørande kan gjere, er å vere der for faren din.
 18. Ho hadde pvk, som vart lagt inn av lege, der fekk ho medisin frå spl. (antibiotika) I tillegg til paracet supp, pga feber. Ellers ingen injeksjoner
 19. Eg jobbar ikkje på nyfødt intensiv sjølv, men eg har vore mamma der, så eg veit litt kva dei enkelte som ikkje hadde vidareutdanning gjorde på "vår" avdeling. Andre kan sikkert svare meir og rettare Ingen av sjukepleiarane tok blodprøver, dette gjorde bioingeniørane, litt usikker på om dei tok bl.sukker kontroll. Administrere alt av av medikament, cpap, sondeernæring/rense sonden, vektkontroll, klinisk obs.
 20. Vi har adrenalin på medisinrommet som vi skal gje pasienten.
 21. Har dokke sittering? Evt anti-trykk pute? (sann med luft) Eller lammeskinn.
 22. RF på 19/min er ikkje spesiellt hurtig. Det er i øvre sjiktet for normalen, men eg vil ikkje karakterisere det som alvorlig.. Feber, surkling og smerter ved respirasjon ser eg på som meir alvorlig
 23. Kvifor tenker du at reps.frekvens på 19 er alvorlig? http://omhelse.com/menneskelige-kroppen-systemer/normal-respirasjonsfrekvens.php Eg tenker at 100 ml væske på et døgn er viktigare å ta tak i. Har du fått info om pasienten er febril?
 24. Eg håpar at dette ikkje er eit særiøst innlegg, og at du ikkje gav pasienten det du trakk opp! Dersom du har så store problem med å regne ut medisinmengde så MÅ du gjere noko med det! Det kan ende fatalt om du gjer slike brølarar! Tenk at det er 10 mg morfin i ei ampulle og pasienten skulle ha 2 mg morfin. 1 ml morfin = 10 mg morfin. Forstår du det lettare då? Evt kan du bruke medikamentregningtrekanten Dose:Styrke Kan du sjå kva svaret vert då?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy