Jump to content
Sykepleiediskusjon

BeateHS

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About BeateHS

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Jobbet i hjemmesykepleien i 6 år som omsorgsarbeider.
 2. Det er komma i linken i stede for punktom, derfor den ikke virker.
 3. Kjære du, jeg er i samme båt som deg! Går første året og er ute i 8 ukers sykehjemspraksis. Når jeg begynte sykepleierutdanningen tok jeg ett valg om at "langermet-Beate" skulle bort, jeg orker ikke det styret med å gjemme meg, som du sier: det er mye jobb! Allerede i ferdighetslab begynte jeg å gå med korte ermer, jeg har fått noen blikk og noen spørsmål men velger å svare enkelt og greit med at "Jeg har vært syk" og dette blir tatt godt imot (de fleste bare ser på meg å sier "åja"). På sykehjemmet merker jeg at kollegaer er nyskjerrige, men de har ikke spurt enda, og pasientene er fornøyde så lenge de får det de trenger. Jeg var skamfull de første gangene jeg viste armene mine, men så kom jeg til å tenke på at jeg faktisk har vært syk, og det er min kropp jeg har skadet! Vær stolt over hva du har fått til! Du er ikke armene dine! Jeg er sikker på at din tid med selvskading har gitt deg erfaringer få har og det er godt å ha med seg videre! Jeg har troen jeg!
 4. Jobbet i hjemmesykepleien i 6 år, der hadde vi det sånn at primær og sekundærkontakt gikk i begravelse til pasienten.
 5. Jobbet som omsorgsarbeider i flere år og har da brukt plastforkle rundt 10 stk til sammen. Jeg ser ikke grunnen til at man skal bruke det med mindre det er fare for søl eller når man dusjer enkelte..
 6. Jeg har mange års erfaring fra hjemmetjenesten, er utdannet omsorgsarbeider men har nå startet sykepleierutdanning. Der jeg jobbet før var det helt vanlig at en sykepleier og en helsefagarbeider la dosetter, helsefagarbeideren må alltid ha en sykepleier med seg. Dem som var interesserte fikk også opplæring i kateterisering, Bl.s måling og insulinsetting på enkelte pasienter. Det er helt vanlig at sykepleiere utfører stell og andre pleieoppdrag. Noen dager hadde vi 14 sykepleiere på jobb og hadde kun sykepleieoppgaver til 8 sykepleiere, da ble det pleielister til de andre. Andre ganger hadde vi 6 sykepleiere på jobb, da måtte listene "strippes" for pleieoppdrag og helsefagarbeiderne som var kompetente og hadde opplæring fikk sykepleieoppdrag. Der var det mye fokus på at man jobbet som team, alle yrkesgrupper! En del av sykepleien ligger i pleieoppdragene, det handler ikke bare om stikking og RIK og andre prosedyrer.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy