Jump to content
Sykepleiediskusjon

susaton

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by susaton

 1. Hei! Så spennende at du skal begynne på sykepleierstudiet! :-) Det er nok veldig individuelt som du er inne på i innlegget ditt. Jeg tenker også at det varierer alt etter hvordan studiet er satt opp. Jeg har helsefaglig bakgrunn, utdannet helsefagarbeider fra før. For min del jobbet jeg en del de to første årene, samt 100% i sommerferiene. De siste året bestod kun av praksis og ca 2mnd med bachelor skriving. Kombinasjonen med praksis, skriftlige oppgaver og jobbe ekstravakter i tillegg tappet meg for energi. Jeg valgte derfor å jobbe minst mulig dette siste året. Noen klarer det selvfølgelig fint, men jeg fikk en følelse av å ikke strekke til, samtidig som jeg ikke fikk vist mine beste sider i praksis. Dette med å få seg en jobb ved siden av studiet har jeg opplevt som veldig lett. Det beste kan være å gjøre ett godt inntrykk i praksis, der du deretter får tilbud om å ta ekstravakter og helgestilling osv. Lykke til! :-)
 2. Vi følger prosedyren som sykehuset har sendt med brukeren hjem. Der står det at vi skal skylle med 30 ml.
 3. Ja, det virker ut som et veldig bra opplegg. Dette er i Rogaland, nærmere bestemt Haugesund. Jeg vet de har det andre steder også. Gikk det greit på møtet med arbeidsgiveren?
 4. Jeg er i praksis i hjemmesykepleien nå. Vi har en bruker med pyelostomikateter. Vi går inn får å skylle kateteret hver 6. time. Vi skyller med 10 ml NaCl x3 og lar treveikranen stå åpen til urinposen når vi trekker opp neste sprøyte, slik at det kan renne ut igjen. I følge prosedyren på PPS står det at en kun skal skylle en gang, og at dette er veldig viktig fordi nyren ikke rommer mer en ca 10 ml. Det står også at en skal måle å følge med på at det en setter inn renner ut igjen. Dette er ikke noe de praktiserer der jeg er i praksis. Så jeg lurer på hva dere andre gjør og tenker om dette? Hvis dere har noen innspill i forhold til hygienen ved håndtering av dette kateteret i hjemmet, setter jeg pris på innspill. Vi vasker kun av med Klorhexidin før vi setter inn sprøyten, og bruker vanlige hansker.
 5. Hei! Jeg er ferdig utdannet sykepleier juni 2016 Har allerede vært på mitt første intervju som jeg følte gikk veldig greit. Dette er en 100% stilling i gjennom et bemanningssenter på sykehuset hvor jeg bor. Stillingen er forbeholdt nyutdannede og strekker seg over 2 år. Da skal man innom 3 ulike avdelinger (medisinsk, kirurgisk og psykiatri). Etter disse to årene er du fortsatt sikret 100% fast jobb. På intervjuet fortalte de meg at oppstart var i Juni. Det skal sies at jeg ikke har fått tilbud om jobben enda, men ønsker likevel å søke svar på disse to spørsmålene. 1. Hvordan er det med ferieavvikling når man starter i ny jobb? Jeg vet at en ikke har rett på ferie, fordi en ikke har opparbeidet seg dette. Men hva om jeg blir tilbudt jobben, kan jeg da si at jeg skal på ferie eller har bestilt ferie i 2 uker, å dermed får jeg fri disse 2 ukene? 2. Hva tenker dere om evt. graviditet i denne tidsperioden? Det er et dilemma fordi: Jeg har gått på p-piller i 9 år uten pause, og ønsker å avslutte dette om en måneds tid (fordi jeg er på mitt siste brett nå). Samtidig som jeg ønsker å lære så mye som mulig som nyutdannet og dette er en gyllen mulighet. Jeg ser selv på det som et dårlig inntrykk om jeg blir gravid i løpet av disse 2 årene. Samtidig som det kan ta lang tid før jeg blir gravid når jeg gått såpass lenge på prevensjon. Og de har vel ingen rettigheter til å si meg opp, om jeg skulle bli gravid innenfor disse 2 årene? Jeg vet det er et veldig personlig spørsmål, men jeg ønsker så inderlig å få noen gode svar og tilbakemeldinger fra dere. Det skal også nevnes at jeg er litt redd for å slutte på p-pillene nå, fordi jeg har to praksisperioder igjen, og HVIS jeg skulle blitt gravid med en gang er jeg engstelig for at jeg skal bli så dårlig (morgenkvalm) at det går ut over praksis periodene..
 6. Hei! Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vært noe særlig skolelys, og alltid har arbeidet hardt for å få gjennomsnittsgode karakterer. Jeg er på mitt siste år på sykepleierutanningen nå, og har brukt ulike teknikker når det gjelder "puggestoff". Det som fungerte best for meg var å lage tankekart i forskjellige farger. I tillegg var alle boblene koblet til hverandre på en logisk måte. Og jeg skrev ikke ord inni boblene som jeg ikke forstod, da måtte jeg lære meg det først. Det kan også være en ide å lage seg egne spørrekort, spørsmål eller ord på ene siden og begrunnelsen på andre siden. Da kan du spør deg selv høyt, eller får noen andre til å spørre deg. Lykke til!
 7. Så spennende! Lykke til med hunden og med bacheloren! :-)
 8. Fortsett å svømme, fortsett å svømme.

 9. Jeg skriver bacheloren min nå, men skriver ikke om dette emnet. På skolen vår legger de ut alle bachelor oppgavene som har fått A eller B, og der har jeg lest en oppgave som omhandler det du nevner. Utrolig spennende og betydningsfullt emne. Lykke til med valget ditt! :-)
 10. Hei! Jeg vet ikke med deg, men jeg liker veldig godt å skrive refleksjonsnotat, det er alltid noe å skrive om, dersom man bare tenker seg godt nok om. Ikke tenk så vanskelig. Du trenger ikke skrive om en situasjon der pasienten står sentralt. Jeg har skrevet refleksjonsnotat om ganske ulike situasjoner. Hva med en kontaktsykepleier (eller annet personal) som gjør jobben sin utrolig godt? F. eks en sykepleier som har utrolig god kommunikasjon med en av pasientene, hvorfor? Hva gjør hun/han i denne situasjonen? Det kan også være en situasjon der du føler at du har mestret noe, hva gjorde du egentlig, og hvilken betydning hadde dette for deg/pasienten? På avdelingen du er på er det nok også et tett samarbeid mellom personalet og foreldre, er det noe du kan reflektere om der? Har noen av foreldrene vært frustrert? Hvorfor var de det? Gjorde du noe for lette situasjonen? Håper dette kan hjelpe deg på veien til refleksjonsnotatet :-) Lykke til i praksis!
 11. Hei Svaret ligger vel allerede i spørsmålet ditt. Man putter fremmedlegemer inn i kroppen, på steder der man normalt sett ikke vil ha noe. Hygiene er også et viktig punkt her. Et enkelt og grunnleggende eksempel kan vøre: Om huden ikke bli vasket før innleggelse av PVK, er det stor sannsynlighet for infeksjon. Dette er på grunn av at en drar med seg bakterier som ligger utenpå huden, når man setter inn nålen. Prøv å tenk logisk omkring dette og forståelsen din blir nok bedre :-)
 12. Tok du anatomi eksamen 7 ganger? Hvordan er det mulig, byttet du skole flere ganger eller fikk dere så mange forsøk? Jeg håper på at alle gode ting er tre, for min del Siden det er tredje forsøk nå. Hvis jeg stryker denne gangen, så kan jeg søke om et fjerde forsøk, men da skal du ha veldig gode grunner får å få dette innvilget. En annen måte å gjøre det på, er å begynne på ny, på en annen høgskole eller universitet.
 13. Tusen takk for mange gode tips! Jeg har ca. 1mnd på meg, skal ha eksamen 14. august. Så jeg må lese nå i sommerferien, så det er altså ikke flere forelesninger. Vi har også minimalt av studiespørsmål som utfyller læringsmålene i disse fagene. Da vi kun hadde ett Studiekrav om dette emnet, og det gjenspeiler seg mest på hygiene og mikrobiologi.
 14. Hei! Jeg går første året på sykepleien, og har strøket på anatomi eksamen to ganger(les: jeg har kun ett forsøk igjen, hvis ikke må jeg hoppe av studiet i 5år). Tankene som svirrer i hodet mitt nå, "bør jeg ikke bli sykepleier?", "klarer jeg virkelig ikke dette?". Jeg har nå hele sommeren på meg til å lese, og trenger ALT jeg kan av gode tips, råd og forskjellige studieteknikker. Da jeg tror studieteknikken min er det største problemet. Jeg vil så virkelig klare dette, og jeg brenner for dette yrket. Jeg er utdannet helsefagarbeider fra før av, men teori og pugging, er ikke min sterkeste side. Så jeg håper å få tips fra dere som har slitt med denne eksamenen selv, også dere som har klart den uten problem. Litt av planen min er å besvare gamle eksamensoppgaver.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy