Jump to content
Sykepleiediskusjon

Chris Johansen

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

About Chris Johansen

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/18/1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 1. Det virker som ett fornuftig tiltak det, eneste lille minuset er jo at det kommer til å se litt ut som en landbruksforening der inne Annet enn det, så er jeg enig med deg i denne ideen. Har fire dobbeltrom på vår post, og det er ofte det snakkes intimt der, så hadde ikke vært dumt med en snedig løsning. Hadde nok hjulpet for den stakkaren som må brette ut privatlivet sitt på dobbeltrom under visitt/tilsyn og det ligger noen ved siden av som ikke har behov for å vite, trenger å vite, skal vite eller har grunn/rett til å vite noe om det man forteller. Blir mer fortrolighet den veien.
 2. Jeg må få si at jeg synes briller er noe pirkete, da dette er en nødvendighet for noen. Ørepynt tenker jeg også er "greit" selv om jeg ikke ser poenget med å ha det på jobb. Ringer, klokker og armebånd er jeg derimot helt enig i forbud mot, da det er dette som primært er i kontakt med pasienten. Har forøvrig bitt meg merke i at legene er ekstremt flinke på å sprite hendene både før og etter kontakt med pasient, men stetoskopet derimot har ikke blitt spritet en eneste gang mellom hvert pasientbesøk, ikke de gangene jeg har gått visitt i allefall. Synes det er litt bekymringsverdig?
 3. Tok det opp på jobb her forleden, og det var ikke mange som visste om dette, men nå er hvertfall ordet ute hos oss, så vet flere på avd om det snart tenker jeg!
 4. Hva skal du fokusere på? Of the top of my head så finnes det mange "kategorier" for problemstilling til ett slikt emne. F.eks Rehab/behandling, etikk, livskvalitet, pårørende, grunnleggende behov, akutt behandling og overlevelse eller tilrettelegging i hjem? Noen av dem sklir jo litt over i hverandre, men greit å velge en hoved kategori. Er i mine øyne ganske mange sider til vinkling av en pasient med hjerneslag, så du må nesten si litt om hva du har tenker hvis jeg er en av de som skal bidra her
 5. Det er det! Blodprøver er veldig artig, fordi man alle er forskjellige, så det er ofte en liten utfordring!
 6. Evt svi av noen små kroner og få ukes abonnement på TvNorge.no, så får du se det som har vært også
 7. Blodprøvene hos oss er desentralisert, så vi tar alle blodprøver selv, natt eller dag.
 8. Har mye av det samme som deg, jobber også på sykehus. Mine oppgaver på natt pleier å være: - Medikamentlegging - Telle narko: A og B prep. - Runder hver 2.time - Ta i mot nye pasienter, sjeldent flere enn 4. - Snuing av de pasienter som trenger det. - Gjøre klar papirer for dagvakter - Føre drikke/diurese lister, tømme KAD - Gjøre klar pasienter til angio/PM - Gi AB og evt Burinex I.V til de som skal ha det. - Ta blodprøver blodprøver som er rekvirert til 06.00 Dette er vel i det stort sett det vi driver med, også kommer evt andre situasjoner utenom. Jeg trives veldig godt på natt, liker rutinen og arbeidsmåten.
 9. Jeg skjønte ikke helt siste delen av innlegget ditt? Er dette en pasient du har med å gjøre, er det en case eller hva dreier det seg om?
 10. Okei, men det høres bra ut Du får ha masse lykke til videre på studiet og holde oss litt oppdatert underveis så vi vet hvordan det går, spennende med videreutdanning
 11. Det er veldig dårlig holdning synes jeg. Jeg er veldig for å hjelpe hverandre, hvertfall på den posten jeg jobber. Det er ett høyt tempo, mange pasienter og tidvis få sykepleiere, man er rett og slett avhenig av å hjelpe hverandre. Har hørt flere historier fra andre poster som ikke er flinke på det, og jeg synes rett og slett at det er trist å høre. Er det noen som spør meg om hjelp sier jeg alltid ja, så fremt jeg har mulighet, ellers så sier jeg at jeg kan hjelpe dem med en gang jeg har mulighet. Grunnen er enkel, jeg vil gjerne at når jeg trenger hjelp så får jeg det.
 12. Takk for at du deler erfaring Kan se for meg at det er veldig tøft! Jeg er veldig motivert for studiet, og jeg tror det kommer til å bli ekstremt sepennende. Hva anser du som relevant arbeidserfaring? Mener du at man må ha vært på intensiv eller anestesi, eller er f.eks hjertemedisin relevant?
 13. Vet ikke helt hva jeg mener om aktiv dødshjelp, egentlig. Jeg mener jo at det er opp til hver enkelt og bestemme over sitt eget liv, og da også velge utgangen av det. Samtidig tror jeg det kan gå fryktlig galt, når det er usikkerhet, pådriv fra pårørende osv. Egentlig en veldig vanskelig situasjon da det må være ekstremt situasjonsbetinget. Helt enig at det ikke er noen som fortjener å bestemme over når noen skal dø, annet i akuttsituasjoner der man ser at dette ikke går og man velger å gi opp av forskjellige hensyn. Jeg er nok mest for passiv dødshjelp som du nevner her, Cathrine, da det virker mest fornuftig. Vet ikke om denne er postet på forumet fra tidligere, men en kvinne ved navn Jane (53) med ALS velger å dra til Sveits og det er bestemt fra hennes side at hennes liv ender i kveld. Link til artikkel: http://www.tv2.no/a/5210453#.Us70MXmHnwK
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy